................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Συλλήψεις στα Εξάρχεια πριν το συλλαλητήριο με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών;


Κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς που (δια)κυβερνούν την χώρα πως τα λαϊκά συλλαλητήρια δεν αντιμετωπίζονται με τρομοκράτηση των πολιτών, αλλά με σεβασμό, ειδάλλως οι εξουσίες αντιμετωπίζουν την οργή του λαού

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται εν εξελίξει αυτήν την στιγμή στα Εξάρχεια με προσαγωγές ατόμων ύποπτων για πρόκληση επεισοδίων. Συλλαμβάνονται όσοι κουβαλούν… μπουκάλια ή είναι… περίεργα ντυμένοι!!! Στην Ελλάδα αποποινικοποιήθηκε η κουκούλα και ποινικοποιήθηκε το... ντύσιμο!!! Νέες και πρωτοποριακές παγκοσμίως μέθοδοι διακυβέρνησης εισάγονται από τον κύριο Χρυσοχοΐδη...!

Φυσικά το υπουργείο Προ.Πο θα πει ότι όλα αυτά γίνονται για να περιφρουρηθούν τα συλλαλητήρια. Και θα έχει δίκιο, αλλά εν μέρει...

Εμάς όμως γιατί ένα πουλάκι μας λέει ότι όλα αυτά γίνονται για να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και να μην πάει ο κόσμος στις συγκεντρώσεις; Γιατί, εάν ο κύριος Χρυσοχοΐδης ήθελε να συλλάβει τους πιθανούς γεννήτορες επεισοδίων (και πιθανότατα άλλων θανάτων), θα είχε προχωρήσει στις συλλήψεις των γνωστών-αγνώστων από εχθές το βράδυ, χωρίς να δημιουργεί ανάμικτα (και άκρως επικίνδυνα για την ίδια την κυβέρνηση) συναισθήματα στους έλληνες πολίτες.

Κύριε Χρυσοχοΐδη, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αλλά εσείς μάλλον λειτουργείτε αναλόγως της... ορέξεως...
 
*από το: http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_3712.html

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω...

Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη.
Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε..
Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού- 15 000 παγκοσμίως!
Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του.
Ο πρόεδρος μας δεν μιλούσε.
Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος. Όταν τελειώσαμε ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει.
Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες.
Θα τον αναπαράγω όσο ποιο σωστά μπορώ διότι η αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα.
« Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα του εργοστάσιου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρεωστάει και κοιτάξει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά.Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε.
Να χάσει την δουλειά του να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παιδια του.. τι θα πει στην γυναίκα του πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπεια του.
Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλειά θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων.
Αλλά την ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες του και εάν δεν κάνω κάτι τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις.
Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειώνουν τα ετήσια έξοδα κατά $135 000 000.
Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο
Ελάττωση του μισθού μου - 75%
Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων - 50%
Ελάττωση γενικών διευθυντών - 40% και καμία απόλυση.
Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα.»
Σηκώθηκε και έφυγε, και όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο « κρίμα που θα παίξετε Γκολφ μονό τρεις φόρες αντί για έξι, παιδιά.»
Περάσαμε την θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η άξια της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση.
Α ναι είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ ' αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του.
Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότηση του -και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες - τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν¨
« Ακούστε μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα . Ήμαστε σε 42 χώρες από τις οποίες η 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες μικρές κοινωνίες διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία.
Και κάνεις μα κάνεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος . Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη.
Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα δεν θα καίγατε τίποτα γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις.
Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα.. και εργοστάσια καίει.»
Σήμερα ζωγραφίζει στο San Francisco και είναι στο στρογγυλό τραπέζι της κουζίνας ( άτυπη συνάντηση κάθε 8 εβδομάδες ) του Όμπαμα.
Γιατί το έγραψα;
Βλέπω όλους τους να βγαίνουν στη τηλεόραση / ράδιο και να μιλούν
για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ),
ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ)
αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ..
Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα Φυσικά είναι για τις αλλαγές - ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν.Δεν έχουν τίποτα να χάσουν διότι είναι με το ΣΥΣΤΗΜΑ.
Έτσι θα είναι όχι μόνο προστατευμένοι αλλά η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ( σας θυμίζει κάτι αυτό) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους.
Έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά σκεπτόμενοι. Έτσι δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε όταν όμορφα «εργοστάσια» αρχίζουν να καίγονται όμορφα. ΠΑΝΤΟΥ.
L.G.Αναρτήθηκε από ONLINE-PRESS

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Ως πότε ο Δήμος Αθηναίων θα παρακολουθεί απαθής τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών;


Άλλη μια ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, με θύματα δύο Αφγανούς πρόσφυγες, που κατέληξαν στον Ευαγγελισμό με σοβαρά τραύματα.
Για άλλη μια φορά, φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες, πραγματοποιούν ανενόχλητες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, χωρίς κανείς να έχει συλληφθεί από την αστυνομία.
Στο μέσο της οικονομικής κρίσης, οι μετανάστες για άλλη μια φορά βρίσκονται στο στόχαστρο και αποτελούν τους συνήθεις εύκολους στόχους στους οποίους αποδίδονται με τεράστια ευκολία όλα τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.
Η οικονομική κρίση και η ύφεση, όπως επίσης και τα πραγματικά προβλήματα υποβάθμισης γειτονιών της Αθήνας, προβλήματα που όμως υπήρχαν και πριν την έλευση μεταναστών, αποτελούν για κάποιους έδαφος για την προώθηση των πιο ακραίων, ρατσιστικών ιδεολογιών και βίαιων πρακτικών.
Να μην τους αφήσουμε να σπείρουν το μίσος στην Αθήνα. Ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών συμπολιτών μας, σε γειτονίες της Αθήνας. Οφείλει με ενεργητική παρέμβαση και κοινωνικές πολιτικές να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή και να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν στην πόλη.
Σε κάθε περίπτωση, θα περιμέναμε τουλάχιστον μια δήλωση από τον -συνήθως λαλίστατο σε περιπτώσεις ακραίων και βίαιων ενεργειών-, Δήμαρχο Αθηναίων. Φαίνεται, ο πολιτικός του συγχρωτισμός του με μερίδες της ακροδεξιάς και η επίσημη στήριξη από τον κ. Καρατσαφέρη, δεν του επιτρέπουν τέτοιες παρεμβάσεις.

— Δημοσιεύτηκε 12/05/2010
http://anoihtipoli.gr/anakoinoseis/os-pote-o-dimos-athinaion-tha-parakoloythei-apathis-tis-biaies-epitheseis-enantion-metanaston

Σχόλιο για δημοσιεύματα σχετικά με το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης,


Στην Κυριακάτικη Αυγή δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «το Μέτωπο παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ». Στόχος του άρθρου είναι να αποδείξει ότι το Μέτωπο οργανώνει «σχέδιο διάσπασης» του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της δίκης προθέσεων και των εικασιών (που παραμένουν στο επίπεδο της υποκειμενικής αντίληψης), επιστρατεύεται ένα «γεγονός»: Η αποστροφή του Χ. Κατσούλα, στελέχους της ΚΟΕ από πρόσφατη ομιλία που έκανε στην Πάτρα. «Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή, είπε το στέλεχος της ΚΟΕ». Κατά διαβολική σύμπτωση, ακριβώς το ίδιο «γεγονός» αναφέρεται και σε σχόλιο του Φ.Π. στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Επίσης, κατά διαβολική σύμπτωση, το «γεγονός» αυτό διαδίδεται εδώ και μέρες από γνωστούς κύκλους, προσπαθώντας να αποδείξει ότι εφαρμόζεται σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντονισμένη αυτή αναπαραγωγή συνεχίζεται και σήμερα από άλλο εκδοτικό συγκρότημα.
Η ατυχία των εμπνευστών αυτής της εκστρατείας, είναι ότι πρόκειται για ανύπαρκτο «γεγονός». Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στην βιντεοσκοπημένη ομιλία που κυκλοφορεί ολόκληρη στο διαδίκτυο. Η φράση (εντός εισαγωγικών μάλιστα), ποτέ δεν εκστομίστηκε. Οπότε οι προπαγανδιστές της διάσπασης ας περιοριστούν στα σενάρια, στους μύχιους πόθους και στην εσωστρεφή αναζήτηση των χρήσιμων κακών. Όσο για το τι είναι και τι θέλει το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης και ποια είναι η επιδίωξη της ΚΟΕ, θα κατατεθεί ανοικτή και δημόσια πρόταση στη συγκέντρωση της 27/5.

17/5/2010
http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3957:----------1752010-&catid=193:2010-01-26-15-02-35&Itemid=115

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...