............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Φυλάκισαν παιδιά μεταναστών για κλοπή 10ευρώ!!!!!


Στη φυλακή κατέληξαν δύο μικρά παιδιά, αδέλφια 13 και 15 ετών, γεωργιανής καταγωγής, τα οποία καταδικάστηκαν για κλοπή μικροαντικειμένων συνολικής αξίας 10 ευρώ, στα Γιαννιτσά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη των Γιαννιτσών την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και τα δύο παιδιά συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω. Τη Δευτέρα οδηγήθηκαν σε δίκη και καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση με επιβαρυντικό στοιχείο την προηγούμενη εμπλοκή τους σε περιπτώσεις μικροκλοπών.
Μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου στα Γιαννιτσά, οι δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση και από τους ίδιους τους κρατούμενους στο Βόλο όταν είδαν να μεταφέρονται ως συγκρατούμενοι τους τα δύο μικρά παιδιά.
Ήδη γίνονται προσπάθειες παρέμβασης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στη διεύθυνση των φυλακών Βόλου για την άμεση απελευθέρωση των παιδιών, ενώ την ανάγκη να καταργηθεί κάθε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης για ανήλικους επισημαίνει με την ευκαιρία η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Σε κείμενο υπογραφών που ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (www.keli.gr) αναφέρεται:

“Εκατοντάδες παιδιά, ναι στην κυριολεξία παιδιά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα σε υγρές και σκοτεινές φυλακές. Το «σωφρονιστικό σύστημα» δεν κάνει, βλέπετε, διακρίσεις. Διακατέχεται σε όλα τα επίπεδα από την ίδια «τυφλή», εκδικητική και τιμωρητική αντίληψη. Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνικά άδικης πολιτικής, που δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «παραβατικότητα». Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι ο προθάλαμος για τις φυλακές ενηλίκων. Κάνει πως δεν βλέπει ότι η απουσία ενός δικτύου πρόληψης, φροντίδας και προστασίας του παιδιού και του εφήβου, είναι αυτή που εντείνει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.
Λύση δεν μπορεί να είναι ο εγκλεισμός και η τιμωρία. Λύση δεν μπορεί να είναι η δια της βίας «συμμόρφωση». Λύση δεν μπορεί να είναι η παραμονή των εφήβων σε κελιά χωρίς μόρφωση και ιατρική φροντίδα.
Διεκδικούμε την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και τη δημιουργία εναλλακτικών θεσμών ισότιμης και δημιουργικής ένταξης των παιδιών και των εφήβων στο κοινωνικό σύνολο”.

Συντάκτης: Ανατολική Αττική

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Πρόσφατα κάτοικοι της περιοχής πλατείας Αμερικής συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως δημότες και να διαμορφώσουμε ένα κατάλογο αιτημάτων προς τις αρμόδιες αρχές.
Κατά την διάρκεια όμως της συζήτησης αντιληφθήκαμε ότι εκείνοι που είχαν πάρει την πρωτοβουλία, δεν είχαν στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. Στόχος τους ήταν να ερεθίσουν τα πλέον χαμερπή ρατσιστικά ένστικτα των συμπολιτών τους στην υπηρεσία των πολιτικών σχεδιασμών ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, του ΛΑΟΣ και της παραστρατιωτικής, παρακρατικής «Χρυσής Αυγής».

Συμπολίτες,
Δεν μας φθάνει η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της περιοχής από την Δημοτική αρχή, τα σκουπίδια και η βρώμα, το νέφος, η τσιμεντοποίηση και η ανυπαρξία χώρων παιχνιδιού και άθλησης, οι επιθέσεις του Ομέρ Πρυόνη ενάντια στους εναπομείναντες ελεύθερους δημόσιους χώρους! Το μόνο που μας έλειπε είναι να δραστηριοποιηθούν φασιστικές συμμορίες με πρόσχημα το αιτούμενο «δημοψήφισμα», βοηθούμενοι από κάποιους ιερείς (βλ. Άνθιμος και Πειραιώς) που αντί να διακηρύσσουν την συμπόνια και την ανοχή συμπεριφέρονται με λαϊκίστικο φονταμενταλισμό μουλάδων!

Συμπολίτες,
Ενάντια στην γκετοποίηση που προωθεί και χειροτερεύει η οικονομική κρίση, οι ρατσιστές μας καλούν να συμπεριφερθούμε σαν τιποτένιοι δειλοί και να βγάλουμε τα απωθημένα μας για την οικονομική πίεση και υποβάθμισή μας πάνω στους πιο αδύναμους, τους μετανάστες!
Το μόνο που απομένει στα χειμαζόμενα από την κρίση μαγαζιά της περιοχής μας είναι να γίνει η πλατεία Αμερικής ένας νέος Άγιος Παντελεήμονας. Μήπως θέλουν να διαλύσουν και την μοναδική κούνια της πλατείας, να τα βάλουμε και με τα μωρά;
Eμείς οι κάτοικοι το μόνο που δεν πρέπει να επιτρέψουμε είναι να στοχοποιηθούμε σαν ρατσιστές και δολοφόνοι! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 24.2. Καταγγέλλουμε ότι σε κάποια από τις συναντήσεις, διαχειριστής ελληναράς κάλεσε τους χρυσαυγίτες να «καθαρίσουν» αλλοδαπούς ενοίκους της πολυκατοικίας του!
Μακριά από περιθωριοποιημένα αντικοινωνικά και φανατικά στοιχεία, μακριά από παράφρονες και επικίνδυνες ακρότητες, να υψώσουμε τις αξίες του ανθρωπισμού, το «αγαπάτε αλλήλους». Να υψώσουμε παράλληλα την απαίτησή μας και την διεκδίκηση βελτίωσης των όρων διαβίωσης στην υποβαθμισμένη περιοχή μας.
Συμπολίτες

Οι φασίστες ψαρεύουν στα θολά νερά, στοχεύοντας σε πρωτόγονα αντανακλαστικά, στο «διαίρει και βασίλευε». Με την τακτική τους δρουν ενάντια στην κοινωνία και στην πραγματικότητα ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ την γενικότερη αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στη γειτονιά μας.



Θυμηθείτε! Ο στόχος τους ιστορικά παραμένει πάντα ο ίδιος, η εξαφάνιση κάθε αντίθετης φωνής, ο εθνικισμός και ο σκοταδισμός. Εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες δημοκρατίας που τους δίνει φωνή, ονειρεύονται πώς θα καταργήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και με πρώτη ευκαιρία δηλώνουν δημόσια την επιθυμία τους για μαζικές εκτοπίσεις. ( Σήμερα των μεταναστών, αύριο…άλλων). Παραμονεύουν και σηκώνουν κεφάλι σε κάθε δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσπαθώντας πάντα να καταστήσουν κάποιες ομάδες ανθρώπων εξιλαστήρια θύματα. Αυτό κάνουν και σήμερα.



ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ.

ΕΞΩ Η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ



ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ  

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...


 Είναι ντροπή!
Μίκης Θεοδωράκης
Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.
Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις -τη μια μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί..
Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.
Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας
και γιʼ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.
Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους..
Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!
Αθήνα, 17.2.2010 -
Μίκης Θεοδωράκης

από το:


Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

«Θα 'θελα κάποιοι να μπουν φυλακή»

               Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ        


Στον ΤΑΣΟ ΠΑΠΠΑ
"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" 14.2.2010

 «Η κοινωνία εγκρίνει τις οδυνηρές συνέπειες που θα προκύψουν από την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανορθώσει την οικονομία». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σημειώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν έχει δυνατότητα ανανέωσης» και επιτίθεται στον Α. Σαμαρά γιατί «στο μεταναστευτικό υπερέβη και τον Καρατζαφέρη».
*Σ' ό,τι αφορά τα κόμματα της αριστεράς, τα κατηγορεί ότι κολακεύουν κοινωνικές ομάδες με φαύλα αιτήματα και ότι ονειρεύονται κοινωνικές εκρήξεις γιατί θέλουν κάποιου είδους επανάσταση, σημειώνοντας πως «αυτές οδήγησαν στο κτηνωδέστερο καθεστώς βίας και εξαθλίωσης των εργαζομένων που υπήρξε ποτέ στη γη, στον υπαρκτό σοσιαλισμό».
* Μήπως κάναμε την αδυναμία μας στιλ, λέγοντας στην Ε.Ε. ότι δεν επαιτούμε βοήθεια, αλλά απαιτούμε αλληλεγγύη;
- Τη λέξη επαιτούμε την απορρίπτω. Αλλά και το απαιτούμε αλληλεγγύη δεν είναι δόκιμο. Δεν έχει νόημα να απαιτείς κάτι όταν δεν υπάρχει νομική βάση, διάταξη του συμφώνου που να σου δίνει τέτοιου είδους δικαίωμα. Οτι συζητάμε όμως το πολιτικό περιεχόμενο των εξελίξεων με τους εταίρους μας που θέλουν να μας ακούσουν, γιατί οι Βρετανοί δεν θέλουν να μας ακούσουν, είναι άλλο πράγμα.
* Μήπως το κοστούμι που ράψαμε για τον εαυτό μας είναι πιο σφιχτό από το κοστούμι που θα μας έραβε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;
- Μα τι λέτε τώρα, όταν ξέρετε πολύ καλά ότι έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο χρηστής διαχείρισης. Ας κάνουμε μια υπόθεση επιστημονικής φαντασίας και να πούμε ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ζώνη του ευρώ. Ξέρετε ποια θα ήταν η κατάσταση; Θα είχαμε κάνει αλλεπάλληλες υποτιμήσεις της δραχμής, το κράτος πότε θα πλήρωνε και πότε δεν θα πλήρωνε τους δημοσίους υπαλλήλους, ο πληθωρισμός θα είχε ξεπεράσει κάθε όριο, θα γυρίζαμε με σακούλες γεμάτες δραχμές, θα γίνονταν συναλλαγές με παράλληλο νόμισμα, το ευρώ ή το δολάριο, όπως μετά την κατοχή.
* Είπατε ότι πρέπει να πιούμε το ποτήρι μέχρι το τέλος. Η κοινωνία είναι έτοιμη για θυσίες;
- Αν έχουμε κοινωνία, τότε ναι είναι έτοιμη. Κοινωνία έχουμε όταν υπάρχει μια στοιχειώδης κοινή αντίληψη των πραγμάτων, λογική και αίσθηση της πραγματικότητας. Αν δεν υπάρχουν αυτά δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχουν φυλές. Θα μπορούσαν οι συντεχνίες να γίνουν φυλές και να ζουν μέσα στα ερείπια: για παράδειγμα η φυλή των ταξιτζήδων, η φυλή των εφοριακών, των γιατρών, των δικηγόρων και ανάμεσά τους και οι πολιτικές φυλές, του κ. Τσίπρα, της κ. Παπαρήγα με κόκκινες και ροζ σημαίες. Αν είμαστε τέτοιου είδους συνονθύλευμα, τότε δεν είμαστε κοινωνία.
* Τι είμαστε;
- Νομίζω ότι είμαστε κοινωνία κι αυτή έχει δώσει ισχυρή πλειοψηφία σε μία πολιτική δύναμη, η οποία έχει συναίσθηση του καθήκοντος και της πραγματικότητας. Αποδεικνύεται ότι η κοινή γνώμη τις οδυνηρές συνέπειες από την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας τις εγκρίνει.
* Αν είχε προωθηθεί το σχέδιο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό, μήπως τα πράγματα ήταν καλύτερα;
- Ούτε ο ίδιος ο Σημίτης είχε καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργείτο. Είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον Γιαννίτση, ο οποίος είχε τυφλή εμπιστοσύνη στις απόψεις του, όπως έχουν συνήθως οι πανεπιστημιακοί. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική.
* Δεν φοβάστε κοινωνική έκρηξη;
- Την κοινωνική έκρηξη την έχουν στο μυαλό τους αυτοί που θέλουν κάποιου είδους επανάσταση. Ξέρετε, οι επαναστάσεις γίνονται για ν' αλλάξει το καθεστώς.
* Γιατί είναι κακό αυτό;
- Με τη διαφορά ότι οδήγησαν στο κτηνωδέστερο καθεστώς βίας και εξαθλίωσης των εργαζομένων που υπήρξε ποτέ στη γη και αναφέρομαι στον υπαρκτό σοσιαλισμό. Δεν υπήρξε χειρότερο καθεστώς και γι' αυτό ανετράπη και διαλύθηκε σαν φούμαρο.
* Είναι μοιραίο να πάμε προς τα κει;
- Γιατί, πού αλλού να πάμε; Εχετε εσείς κάτι άλλο να προτείνετε; Σας παρακαλώ να το γράψετε σ' ένα βιβλίο και να γίνετε ο σύγχρονος Καρλ Μαρξ. Εγώ δεν ξέρω τίποτα άλλο. Ξέρω ότι ο υπαρκτός οδηγήθηκε σε παταγώδη αποτυχία, από την άλλη μεριά υπάρχει το καπιταλιστικό σύστημα με τη δυνατότητα ανανέωσης που έχει και ενδιάμεσα το σύστημα μεικτής οικονομίας που πρεσβεύουν όσοι έχουν κοινωνική ευαισθησία και δημοκρατικές πεποιθήσεις. Είναι το καθεστώς του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Σ' αυτό πιστεύουμε εμείς.
* Τα συνδικάτα έχουν βάλει μπόλικες κόκκινες γραμμές, τις οποίες δεν μπορούν να παραβιάσουν...
- Μα, τα συνδικάτα εκφράζουν νόμιμα τον κόσμο που τα εξουσιοδοτεί. Αυτές είναι κοινωνικές κατηγορίες, δεν είναι το σύνολο της κοινωνίας. Η κοινωνία μας δεν αποτελείται από κοινωνικές ομάδες, αποτελείται από άτομα και τα άτομα συγκροτούν δημοκρατικές πλειοψηφίες.
* Οι μειοψηφίες μερικές φορές αλλάζουν τα πράγματα.
- Με απειλείτε με επανάσταση; Για να δούμε. Αν συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε.
* Και η αριστερά μιλάει για σφαγή λαϊκών δικαιωμάτων...
- Πείτε μου ένα λαϊκό δικαίωμα που σφαγιάστηκε. Εκτός αν εννοείτε την περικοπή των επιδομάτων. Είναι όμως λαϊκό δικαίωμα να παίρνεις μισθό 1.000 ευρώ και επιδόματα 2.000; Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να υπερασπίζεται ό,τι μπόρεσε να αρπάξει στο παρελθόν από το φαύλο πελατειακό πολιτικό σύστημα; Μου προξένησε εντύπωση όταν άκουσα μία συμπαθέστατη και νοστιμότατη στην εμφάνιση κυρία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υποστήριζε στην τηλεόραση με χίλια δυο σου μου του, αλά Τσίπρα, το δικαίωμα των ταξιτζήδων να αρνούνται να βάλουν ταμειακή μηχανή. Αυτό είναι αριστερά; Αυτό είναι το άκρον άωτον της έσχατης κολακείας ομάδων με φαύλα αιτήματα. Ολοι ξέρουμε ότι οι ταξιτζήδες κλέβουν την εφορία, ότι παίρνουν τριπλές και τετραπλές κούρσες και όλοι ξέρουμε ότι αυτό που δηλώνουν δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
* Περιγράφετε έναν κοινωνικό ιστό κατακερματισμένο και αναρωτιέμαι πώς θα ευδοκιμήσει σ' ένα τέτοιο περιβάλλον μια πολιτική που απαιτεί πειθαρχία...
- Εμένα το πολιτικό κόστος δεν μου λέει τίποτα, δεν μ' ενδιαφέρει. Προκειμένου να φύγω κατησχυμένος από την εξουσία όπως ο κ. Καραμανλής που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε μόνος και έρημος και να μην του μιλάει κανείς, προτιμώ να φύγω μαχόμενος έχοντας κερδίσει την εκτίμηση όσων συμπολιτών μου θα στρατευθούν σ' αυτήν την προσπάθεια.
* Το ενδεχόμενο να πετύχετε αλλά στο τέλος ο λαός να σας αποδοκιμάσει, γιατί θα έχει κουραστεί από τις θυσίες, το σκέφτεστε;
- Εγώ πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Αλλά αν αποτύχουμε γιατί στενοχωριέστε, θα έχετε πάλι τον κ. Καραμανλή.
* Τον κ. Σαμαρά εννοείτε.
- Η παράταξη παραμένει πάντοτε ίδια και δεν έχει καμία δυνατότητα ανανέωσης, όπως διαπιστώνουμε από την παρουσία του κ. Σαμαρά στη Βουλή.

* Γιατί το λέτε αυτό, σας προσφέρει συναίνεση...
- Τι να κάνει; Θα αποδοκιμαστεί από το σύνολο της κοινωνίας αν κάνει διαφορετικά στην οικονομική πολιτική. Το θέμα όπου αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ανδρός ήταν το μεταναστευτικό. Εκεί ταυτίστηκε και υπερέβη τον Καρατζαφέρη σε ξενοφοβία, ακροδεξιά συνθήματα και φλυαρίες. Είπε όσα λένε δηλαδή όλες οι ακροδεξιές στην Ευρώπη, αλλά κι αυτά που λέει με πολλή μετριοπάθεια και μεγάλη προσοχή πρέπει να πω ο κ. Καρατζαφέρης. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της δεξιάς;
* Σε συνθήκες κρίσης, ένα τμήμα της οικονομικής ελίτ αλλά και του πολιτικού προσωπικού παίζει το χαρτί του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού.
- Εδώ έχουμε προφανώς μια νοσταλγία ενός τμήματος που υποστήριξε τη Ν.Δ. και θέλει να ξαναδεί τα δικά της παιδιά στην εξουσία για να ξανακάνουν τις δουλειές τους. Τόσο χυδαία είναι τα πράγματα. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει πάντα η φιλοδοξία παραγόντων της δημόσιας ζωής και ιδιαίτερα ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης που θέλουν να διαιτητεύουν. Και πώς να διαιτητεύσεις σε μια παράταξη η οποία έχει μεγάλη πλειοψηφία και ένα κόμμα συμπαγές. Αν πάμε σε μια κυβέρνηση σαν αυτή που φαντασιώνονται ορισμένοι, τότε θα έχουμε υποχωρήσεις στα μεγάλα συμφέροντα και θα οδηγηθεί η κοινωνία σε μεγαλύτερη κρίση.

* Πάμε σε εξεταστική για τα στοιχεία της στατιστικής;
- Εγώ θα έλεγα ότι η εξεταστική πρέπει να χρησιμοποιείται σε έσχατη ανάγκη. Ομως πρέπει να μάθουμε γιατί η Στατιστική έδινε συστηματικά εσφαλμένες πληροφορίες στην Ε.Ε. Το έκαναν από πατριωτισμό; Το έκαναν γιατί κάποιος τους υποχρέωνε;

* Και σεις χρησιμοποιήσατε δημιουργική λογιστική...
- Ουδέποτε απεδείχθη αυτό.
* Θα αντέξετε να ματώσετε για τη Siemens;
- Οποιος εμπλέκεται αποκόβεται από την παράταξη και δεν μας εκπροσωπεί. Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση υπεράσπισης κανενός. Θα ήθελα να μπορώ, όταν θα με ρωτούν οι πολίτες αν βάλαμε κανέναν φυλακή να τους λέω ναι, βάλαμε τον τάδε και τον τάδε.

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...