............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Παράνομες εγγραφές αλλοδαπών στον Δήμο Αθηναίων

Δημοτικοί υπάλληλοι τους ενέγραψαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία



Συντονισμένη προσπάθεια νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Αθηναίων από υπηρεσίες του Δήμου αποκάλυψε έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με υπαλλήλους του τμήματος Δημοτολογίου ενέγραψαν τους τελευταίους μήνες στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου απροσδιόριστο ακόμη αριθμό αλλοδαπών, στην πλειονότητά τους από τη Βουλγαρία, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία, αλλά και αιτήσεις που ουδέποτε υπέβαλαν! Επειτα από σύντομη έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών διαπιστώθηκε ότι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, ως κοινοτικοί εκλογείς, εκατοντάδες αλλοδαποί, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους με τα πραγματικά τους προσωπικά στοιχεία, αλλά με ψεύτικες διευθύνσεις κατοικίας και χωρίς καν να έχει βεβαιωθεί ότι κατοικούν στην Αθήνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξάλλου για την ευθύνη που ενδεχομένως έχει και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης είναι το γεγονός ότι αρνήθηκαν να προσέλθουν και να καταθέσουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι που κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις από τους επιθεωρητές, προφασιζόμενοι υπηρεσιακά κωλύματα.

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, που δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκλογική μάχη του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε με εντολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και κατόπιν δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ποντίκι» που ανέφερε ότι έχουν εγγραφεί παράνομα στους εκλογικούς καταλόγους αλλοδαποί που δεν είναι βέβαιο ότι κατοικούν στην Αθήνα.
Από τους ελέγχους και τις ανακρίσεις που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός βουλγάρων υπηκόων ενεγράφησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που καταρτίζει ο Δήμος Αθηναίων και επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να καταθέσουν οι ίδιοι αιτήσεις και με ψεύτικες διευθύνσεις (όλες στην περιοχή των Πετραλώνων).
Το πόρισμα, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών, διαβιβάστηκε ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και τον συσχετισμό τους, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των υπευθύνων υπαλλήλων του Δήμου.
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση χθες μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη και του αντιπάλου του στις εκλογές της Κυριακής κ. Γ.Καμίνη, ο οποίος σε κοινή τους εμφάνιση στο ΜΕGΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι στις εκλογές αυτές «θα ψηφίσουν και τα δέντρα» . Ο κ. Κακλαμάνης παρατήρησε ότι πρόκειται για εγγραφές 72 εκλογέων από τη Βουλγαρία σε σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων που ψηφίζουν στην Αθήνα. Η δήλωση αυτή του κ. Κακλαμάνη προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση σοβαρή, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πόσοι είναι συνολικά εκείνοι που ενεγράφησαν παράνομα στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ"
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...