............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

“Έκρηξη” υστερίας από τα ξένα ΜΜΕ

Μίσος των Ελλήνων εναντίον της Ευρώπης» γράφουν οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες ενώ άλλα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για όμαδα ακροαριστερών που θέλουν να εκδικηθούν για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επέβαλαν οι ευρωπαίοι στους Έλληνες.

Το «δώρο» από την Αθήνα για την Άνγκελα Μέρκελ ήταν κάτι παραπάνω από επικίνδυνο. Αν και δεν έσκασε ποτέ πραγματικά- εξουδετερώθηκε έγκαιρα από τους πυροτεχνουργούς με «υδάτινο κανόνι»- η βόμβα πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις.
 
Οι πιο «υστερικές» προήλθαν από τα ταμπλόιντ που τα έβαζαν ήδη από καιρό με τους « φαλιρισμένους Ελληνες » λόγω της οικονομικής κρίσης.

 
«Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στην Ελλάδα δρακόντεια μέτρα λιτότητας, αυξάνει το μίσος πολλών Ελλήνων κατά της Ευρώπης » έγραψε για παράδειγμα η διαβόητη «Βild Ζeitung». Εναντίον της καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, πρόσθεσε, έχει εξαπολυθεί σε ορισμένα φόρα ένα « κανονικό κυνήγι μαγισσών ». Ταυτόχρονα « στον ελληνικό Τύπο υποδαυλίζεται ανοιχτά το μίσος εναντίον της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στην οποία η καγκελάριος Μέρκελ επέβαλε αυστηρότερους κανόνες για τα ελλείμματα, υπήρξαν στον Τύπο κακοήθεις παρομοιώσεις με τον ναζισμό ». Φυσικά η εν λόγω γερμανική εφημερίδα έβαλε κάτω από την Άνγκελα Μέρκελ δύο ξανθές καλλονές δίνοντας έτσι...μια σοβαρότητα στο θέμα!


 
Άλλες δύο γερμανικές εφημερίδες έχουν στην πρώτη τους σελίδα το πακέτο βόμβα που έφτασε στην καγκελαρία.
 
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine αναφέρει πως ένα γράμμα βόμβα έφτασε στην καγκελαρία από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών όμως ευτυχώς αυτό δεν είχε ανοιχθεί έτσι έγινε εξουδετέρωση του.

 
 
Το ίδιο αναφέρει και η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung προσθέτοντας πως το χτύπημα είχε προετοιμαστεί από αριστερές ομάδες που αντιδρούν στην στάση της Γερμανίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.




 
 
Οι ιταλικές εφημερίδες γράφουν πως πακέτο βόμβα εστάλη από την Ελλάδα και στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όμως το πακέτο δεν έφτασε σε αυτόν, προσθέτοντας ότι έγινε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στην Μπολώνια όπου και εξουδετερώθηκε.








 
Για ακροαριστερές ομάδες που προσπαθούν να δείξουν την αντίδραση τους στο μνημόνιο κάνουν λόγο το BBC και το CNN. Γράφουν ακόμη ότι έχει σταματήσει η αποστολή δεμάτων προς το εξωτερικό για 48 ώρες.
 




 
 
Πολύ πιο νηφάλια ήταν αντίθετα η αντίδραση των γερμανικών Αρχών. Σύμφωνα με αυτές, το φόντο της βομβιστικής ενέργειας δεν είναι κάποιο νεφελώδες « μαζικό μίσος των Ελλήνων κατά της Ευρώπης », αλλά η πράξη μιας μικρής ομάδας ακροαριστερών, οι οποίοι αντιδρούν με βία στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και στο καθεστώς επιτήρησης που επιβλήθηκε από την τρόικα στην Ελλάδα. Οι έλληνες ακροαριστεροί, προσθέτουν, δεν τα έχουν προφανώς προσωπικά με τη Γερμανία και με την καγκελάριό της.
Πόσο μάλλον με τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, στην οποία έστειλαν χθες άλλη βόμβα, επίσης σε μορφή βιβλίου. « Δεν νομίζουμε με κανέναν τρόπο ότι αυτή η ενέργεια στρεφόταν ιδιαίτερα κατά της Γερμανίας » δήλωσε στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Οι βομβιστές, πρόσθεσε, έχουν στο στόχαστρο πολλά και διάφορα κράτη. Για αυτό και τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να επεκταθούν σε διεθνή κλίμακα.
 
« Οι έρευνες έδειξαν ότι το περιεχόμενο της βόμβας θα μπορούσε να προκαλέσει βαριά τραύματα » δήλωσε αργά τη νύχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Σάιμπερτ. Ο υπουργός Εσωτερικών θεώρησε πάντως σκόπιμο να αποκλείσει σύνδεση της «ελληνικής» βόμβας με τις «αδέσποτες» της περασμένης Παρασκευής που πέρασαν από τη Γερμανία για τις ΗΠΑ έχοντας αφετηρία την Υεμένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...