............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΛΛΙΑ: «ΜΥΡΙΖΕΙ» ΜΑΗΣ ΤΟΥ ‘68 - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Διεθνή





Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, μοιάζει πια να είναι μόνο η αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς οι λαικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία δείχνουν να λαμβάνουν χαρακτήρα γενικότερης δυσαρέσκειας εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Το αν οι κινητοποιήσεις θα μετατραπούν σε γενική κοινωνική εξέγερση θα φανεί σήμερα οπότε θα τεθεί προς ψήφιση στη Γερουσία το πλήρες κείμενο του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Στη χθεσινή έκτη ημέρα απεργίας, τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους των Παρισίων ενώ στο μέτωπο των καυσίμων συνολικά 4.000 από τα 12.000 πρατήρια έχουν μείνει χωρίς «σταγόνα».
Ήδη από προχθές το βράδυ έχουν ξεχυθεί στους δρόμους πολλών γαλλικών πόλεων πολυάριθμες ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίοι συγκρούονται με την αστυνομία και πυρπολούν καταστήματα και αυτοκίνητα.
Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν χθες και στη Λυόν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει προς το παρόν ότι θα επιμείνει στα σχέδιά του να αυξηθεί το ελάχιστο όριο για συνταξιοδότηση στα 62 έτη από τα 60 και για πλήρη σύνταξη από τα 65 στα 67.
Διεμήνυσε επίσης ότι θα διασφαλίσει προσωπικά την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.
Παράλληλα επέρριψε την ευθύνη για τα έκτροπα σε «ακραίες» ομάδες, για τις οποίες είπε ότι χειραγωγούν τα επεισόδια.
Ωστόσο, από χθες έχουν αρχίσει μεγάλες μάζες φοιτητών να κατεβαίνουν οργανωμένα στις πορείες δίπλα στους μαθητές και να πρωταγωνιστούν στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

- Γιάννης Νάκος "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ" Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 31
http://www.elzoni.gr/html/ent/013/ent.3013.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...