............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Eκθεση Ηλεκτρονικής Μάθησης στις 2 και 3 Οκτωβρίου στη Γλυφάδα



Η Έκθεση e-Learning Expo

«Ηλεκτρονική Μάθηση για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνική ευημερία»

2 & 3 Οκτωβρίου, Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Γλυφάδα
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στις 2 & 3 Οκτωβρίου η e-Learning Expo η κύρια έκθεση όπου παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης στην Ελλάδα. Η e-Learning Expo διοργανώνεται στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Γλυφάδα.
Μετά την πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία της περσινής έκθεσης, σκοπός της έκθεσης e-Learning Expo 2010 είναι να παρουσιαστούν από κορυφαίες εταιρίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης υποστηρίζουν την έκθεση καινοτόμα προϊόντα λογισμικού (educational software) και υλικού (educational devices), διαδικτυακές υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και διαδραστικό ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Σκοπός της έκθεσης e-Learning Expo είναι να αποτελέσει ένα πεδίο ανταλλαγής τεχνογωνσίας, ανοικτής συζήτησης και συνεργασίας σχετικά με τις καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση καθώς και τη δια βίου μάθηση οι οποίες επιδιώκουν την αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων και των προγραμμάτων τυπικής και άτυπης δια βίου μάθησης. Η θεματολογία της φετινής έκθεσης είναι «Ηλεκτρονική μάθηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνική ευημερία (E-learning for better quality of life and social well being)». Η θεματολογία της e-Learning Expo συνάδει με τις δραστηριότητες της χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν, επίσης, τεχνολογικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή μαθησιακού περιεχομένου, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης.
Εκθέτες που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης θα δώσουν το παρών και θα παρουσιάσουν τις τρέχουσα κατάσταση σε υπηρεσίες και προϊόντα ηλεκτρονικής μάθησης στην Ελλάδα. Δείτε τη λίστα των εκθετών και τα πεπραγμένα της έκθεσης e-Learning Expo 2009 (πάνω από 30 εκθέτες και πλέον των 20 χορηγών και υποστηρικτών).
Η έκθεση e-Learning Expo απευθύνεται σε επισκέπτες όπως:
  • Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές
  • Συμβούλους εκπαίδευσης και κατάρτισης
  • Στελέχη Εταιριών και Οργανισμών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
  • Στελέχη Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού
  • Ανώτατα Διοικητικά Στελέχη Οργανισμών
  • Προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα
  • Ερευνητές και Επιστήμονες της Ηλεκτρονικής Μάθησης
Την 1η ημέρα της έκθεσης, στις 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διεθνής ημερίδα με θέμα «E-learning for better quality of life and social well being» με προσκεκλημένους καταξιωμένους ομιλητές.
Την 2η ημέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις σχετικά με με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την ηλεκτρονική μάθηση και την τεχνολογικά υποστηριζόμενη κατάρτιση.
Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και προϊόντων για μαθητές, γονείς και στελέχη κατάρτισης, όπως
  • skoool.gr. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι, η Intel Hellas και η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού – CoSyLLab – του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Πειραιά θα παρουσιάσει τη δωρεάν υπηρεσία skoool.gr που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τη Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Βιολογία, Μελέτη Περιβάλλοντος.
  • EduComics. Η ερευνητική ομάδα CoSyLLab του Πανεπιστημίου Πειραιά και η εταιρία ITisART θα οργανώσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι ΗΥ ένα σεμινάριο με θεωρητικό και πρακτικό μέρος για την αξιοποίηση των ψηφιακών κόμικς στην εκπαίδευση.
Τέλος, σημαντική καινοτομία στη φετινή έκθεση είναι η διοργάνωση Τεχνολογικών - Επιχειρηματικών Συναντήσεων “elearning Match 2010” σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλους του Enterprise Europe Network – Hellas. Επιχειρήσεις και οργανισμοί από Ελλάδα και εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ηλεκτρονικής μάθησης και κατάρτισης θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών / τεχνολογικών συνεργασιών που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 2 & 3 Οκτωβρίου 2010 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εκθεσιακό χώρο της e-Learning Expo.

Οργάνωση έκθεσης

ITisART.Ltd (Ιnteractive Technologies for ART & Education). Η ITisART εξειδικεύεται στην παροχή καινοτόμων ολοκληρωμένων Διαδραστικών Τεχνολογικών λύσεων κυρίως στους τομείς της Ηλεκτρονικής Μάθησης (e-learning), της Ψηφιακής Τέχνης (digital art) και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.
Επιστημονικός υπεύθυνος της έκθεσης κ. Συμεών Ρετάλης, Αν. καθηγητής Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά.


http://www.elearningexpo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...