............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Χιλιάδες πολιτών διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο μνημόνιο, την τρόικα και τα οικονομικά μέτρα

Οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ



Χωρίς επί της ουσίας σημαντικά παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν όλες οι πορείες στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες πολιτών διαμαρτυρήθηκαν εναντια στο μνημόνιο, την τρόικα και τα οικονομικά μέτρα. Μία πρώτη εκτίμηση φέρνει τους διαδηλωτές να είναι στο σύνολό τους περίπου 25.000.
Με τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς περιφρουρείται ακόμα... η πόλη με το Βελλίδειο Κέντρο να έχει μετατραπεί σε φρούριο. Ειδικά κάγκελα, φραγμοί από κλούβες και αστυνομικοί με συμβατικά οχήματα και πολιτικά έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον χώρο. Παράλληλα δύο ελικόπτερα πετούν συνεχώς πάνω από την πόλη.

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην οδό Εγνατία, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλη την Ελλάδα και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ιδιαίτερα δυναμική η παρουσία των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ.Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρόεδρος, Αλέκος Αλαβάνος.
Το ΠΑΜΕ
Πολύ μεγάλη τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μάλιστα εικάζεται πως ήταν μεγαλύτερη από όλε ςτις προηγούμενες φορές. Μπροστά από το Ι. Βελλίδης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ διάβασε ψήφισμα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Σε εξέλιξη η πορεία των αντιεξουσιαστών
Η πρώτη πορεία η οποία ξεκίνησε είναι αυτή των αντιεξουσιαστών που αριθμεί σε περίπου 2.500 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία ανάμεσά τους βρίσκονται και διαδηλωτές με κράνη κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Είναι η μόνη πορεία η οποία κατά μία έννοια είναι ακόμα σε εξελιξη, καθώς κινούνται συνταγμένα προς το χώρο του ΑΠΘ.
Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών βρίσκεται πάντα σε αστυνομικό κλοιό για την πρόληψη επεισοδίων.
Προηγήθηκαν αρκετοί έλεγχοι και εξακρίβωση στοιχείων από αστυνομικούς οι οποίοι ήταν διασκορπισμένοι στην ευρύτερη περιοχή.Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν 20 προσαγωγές, πέντε Ελλήνων και 15 αλλοδαπών.Οι έλεγχοι ήταν μάλιστα τόσο αυστηροί ώστε μέχρι και κυβερνητικά στελέχη καθυστέρησαν να φτάσουν στο Βελλίδειο.

Μικρή ένταση έξω από το Βελλίδειο
Λίγο μετά τις 20.00 και πιο συγκεκριμένα γύρω στις 20.15 επικράτησε ένταση όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιχείρησαν να προχωρήσουν πιο πέρα από το φραγμό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη ρίψη χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Πηγή: http://www.news247.gr/
 Αλεξάνδρα Μαρία Τράγκα
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/blog-post_4026.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...