............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Nέα γενική απεργία στις 8 Ιουλίου για ασφαλιστικό και εργασιακό προκήρυξε η ΓΣΕΕ

Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου όλοι στους δρόμους...


H απεργία προκηρύχθηκε για την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού στη Βουλή (Φωτογραφία: Eurokinissi )



Αθήνα
Την προκήρυξη γενικής απεργίας για τις 8 Ιουλίου αποφάσισε η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα και ζητώντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας γενικής συλλογικής συμβασης εργασίας.
Στη συνεδρίασή της την Πέμπτη, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας καλεί επίσης σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 την ίδια ημέρα, οπότε και ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και επαναλαμβάνει ότι δε θα δεχθεί καμία ρύθμιση που οδηγεί «εκ νέου σε άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων». Σε δελτίο τύπου της, η Συνομοσπονδία απαιτεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και «να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών».
Η συνομοσπονδία ζητά επίσης να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ. Η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ πρέπει να γίνει, αναφέρει η συνομοσπονδία, με στόχο την διαφύλαξη του θεσμού, την διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις με στόχο «να δώσουν ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους».
«Οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά ισοπεδώνουν και επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και στον ΟΜΕΔ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Π.Παναγόπουλος, λέγοντας πως «οι εργοδότες και ιδίως ο ΣΕΒ οχυρώθηκαν πίσω από το μνημόνιο και την ομολογουμένη διάθεση του υπουργού Εργασίας να νομοθετήσει τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα».
Τέλος, η ΓΣΕΕ προανήγγειλε επίσης κινητοποιήσεις στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2010.

*Ο Βαγγέλης Μπουζούλας εξελέγη στη θέση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, αντικαθιστώντας τον Γ.Τσαλικάκη που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

* από το : Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231050687

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...