............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αναμέτρηση ιδιοκτητών φορτηγών και κυβέρνησης - Βγάζουν χακί ...βυτιοφόρα...



Μέσα σε ηλεκτρισμένο κλίμα, η ανοικτή συνέλευση των προέδρων των 96 σωματείων και των εννέα ομοσπονδιών που εκπροσωπούν τους περίπου 33.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. και βυτιοφόρων αποφάσισε χθες τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. «Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Τζωρτζάτος, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής, που ανακοίνωσε την απόφαση μέσα σε έντονες επευφημίες των παρευρισκόμενων, πολλοί από τους οποίους φορούσαν καπελάκια με τη φράση «Ή ταν ή επί τας»!

Το υπουργείο Υποδομών δεν σχολίασε την εξέλιξη, όμως συνεργάτες του υπουργού δήλωσαν στην «Ε» ότι «η πρόταση της κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες ήταν γενναία» και χωρίς να αποκλείουν τα περιθώρια διαλόγου, μας ενημέρωσαν ότι «η επίταξη θα εφαρμοστεί κανονικά και μέχρι κεραίας».
Η πλειοψηφία των εκπροσώπων των ιδιοκτητών είχε ταχθεί υπέρ της συνέχισης της απεργίας, καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί τα βασικά τους αιτήματα από το υπουργείο, ενώ αποδοκιμάστηκαν όσοι ομιλητές έκαναν κάποιες θετικές αναφορές στις προτάσεις του υπουργείου. Ανοικτό παραμένει το θέμα της συμμόρφωσης ή μη των ιδιοκτητών στη διαδικασία επιστράτευσης.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι άλλαξε ο αρχικός προγραμματισμός για συνεδρίαση των προέδρων των ομοσπονδιών και μετατράπηκε σε ανοικτή συνέλευση σε κεντρικό θέατρο, που μάλιστα καθυστέρησε να ξεκινήσει για να προσέλθουν εκπρόσωποι συλλόγων της επαρχίας.
Η συνέλευση των ιδιοκτητών ξεκίνησε χθες με εισήγηση του Γ. Τζωρτζάτου, προέδρου της συντονιστικής επιτροπής, που παρουσίασε τις προτάσεις του κλάδου, που συζητά το υπουργείο Υποδομών, αλλά για επόμενα νομοσχέδια. Οι ομιλητές που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα αιχμηροί, ενώ υποβλήθηκε πρόταση για πορεία και αποκλεισμό της Βουλής. Συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων πρότειναν να ζητηθεί η βοήθεια φοροτεχνικών για να αποτιμηθούν οι προτάσεις του Δ. Ρέππα. Σε πηγαδάκια ακούστηκε και η πρόταση της ανυπακοής προς την επιστράτευση, με την κατάθεση προσφυγής κατά της κυβερνητικής απόφασης. Στηρίζεται σε νομική συμβουλή, σύμφωνα με την οποία έχει κριθεί παράνομη η επιστράτευση που είχε γίνει το 2006 σε απεργούς ναυτεργάτες.
Τα περισσότερα ανοικτά θέματα αφορούν τους ιδιοκτήτες των περίπου 1.400 ιδιοκτητών βυτιοφόρων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν αγοράσει τις άδειες την τελευταία τριετία και ζητούν να παραταθεί ο χρόνος απόσβεσής της.
Το υπουργείο Υποδομών, προφανώς προεξοφλώντας θετικές εξελίξεις αλλά και την απόδοση των μέτρων επιστράτευσης, εξέδωσε χθες το μεσημέρι απόφαση με την οποία δεν θα ισχύσουν γι' αυτό το Σαββατοκύριακο οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία φορτηγών και βυτιοφόρων που έχουν θεσπιστεί για την ασφάλεια των οδηγών. Η άρση των περιορισμών έγινε «για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας».
Χ.ΤΖ.

* από την εφημ. Ελευθεροτυπία, Σάββατο 31 Ιουλίου 2010


                                                         * * *

                Βγάζουν χακί ...βυτιοφόρα


Πορεία απεργών στη Βουλή με σύνθημα: Ή ταν ή επί τας
- Γιώργος προς υπουργούς: Εφαρμόστε τον νόμο

Στρατιωτικά βυτιοφόρα θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για εφοδιασμό δημόσιων υπηρεσιών ζωτικής σημασίας. Εκτακτη διυπουργική χθες το απόγευμα στο υπ. Μεταφορών, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών να συνεχίσουν την απεργία τους. Εντολή στους υπουργούς να υλοποιηθεί η επιστράτευση, έδωσε από την Κρήτη ο πρωθυπουργός. Η ακραία κατάσταση ίσως οδηγήσει και σε αφαίρεση αδειών για όσους αρνηθούν να εργαστούν.
 
* http://www.enet.gr/?i=news.el.home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...