............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Αγνωστη λέξη στη ζωή των Αθηναίων η «ποιότητα» για τον δήμαρχο Αθηναίων!!!

Μία κοινοτική έρευνα (ευρωβαρόμετρο) για την ποιότητα ζωής σε 75 ευρωπαϊκές πόλεις αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα πρέπει να προβληματίσουν όσους θα κατέβουν υποψήφιοι για τη θέση του δημάρχου ιδίως στην Αθήνα, αλλά και το Ηράκλειο, οι κάτοικοι των οποίων συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2009.
Στην ερώτηση, λοιπόν, αν οι δημοτικές αρχές διαθέτουν τους πόρους της πόλης κατά υπεύθυνο τρόπο, το 55% των Αθηναίων απαντά «όχι» και μόνο το 25% έχει αντίθετη άποψη. Αντίθετα, στο Ηράκλειο το 60% των κατοίκων του δηλώνει ικανοποιημένο από τη διάθεση των πόρων της πόλης και μόνο το 20% διαφωνεί.

Η θέση της Αθήνας από πλευράς πράσινων χώρων είναι η αναμενόμενη.
Καταλαμβάνει την τρίτη θέση από το τέλος, αφήνοντας πίσω της μόνο τη Νάπολη και τη Σόφια. Το 70% των Αθηναίων θεωρεί ότι η πόλη διαθέτει ελάχιστο πράσινο και δεν γκρινιάζει μόνο το 25%. Προς το τέλος βρίσκεται και το Ηράκλειο, με το 55% των κατοίκων του να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη πρασίνου και το 40% την ικανοποίησή του.

Την τέταρτη θέση από το τέλος καταλαμβάνει η Αθήνα και στο θέμα της ασφάλειας, αν και η πλειοψηφία των κατοίκων της (55% έναντι 40%) δηλώνει ότι αισθάνονται ασφαλείς. Το τελευταίο τρίο αποτελείται από τη Νάπολη, τη Σόφια και την Κωνσταντινούπολη. Πιο ασφαλείς στην πόλη τους αισθάνονται οι κάτοικοι των Ααλμποργκ (Δανία), Ουλού (Φινλανδία), Οβιέντο (Ισπανία), Κρόνινγκερ (Ολλανδία) και Κοπεγχάγης. Σε καλή θέση βρίσκεται το Ηράκλειο, το 80% των κατοίκων του οποίου δηλώνουν ότι αισθάνονται ασφαλείς, έναντι 12% που έχει αντίθετη άποψη.

Στην ερώτηση για τις δημόσιες μεταφορές, το 72% των Αθηναίων δηλώνει ικανοποιημένο (όχι: 22%). Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται το Ελσίνκι, η Βιέννη και η Ρεν, ενώ στις τελευταίες η Σόφια, το Παλέρμο και η... Λευκωσία.

Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη ότι το 93% των κατοίκων της Αθήνας εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το πρόβλημα της ρύπανσης. Αλλά ούτε και οι κάτοικοι του Ηρακλείου (60% έναντι 30%) είναι ικανοποιημένοι.

Στον τομέα των υγειονομικών υπηρεσιών και της νοσοκομειακής περίθαλψης, το αποτέλεσμα στην Αθήνα είναι το αναμενόμενο: το 52% των κατοίκων είναι δυσαρεστημένο και το 35% ικανοποιημένο. Αντίθετα, στο Ηράκλειο το 55% εκφράζουν την ικανοποίησή τους και το 30% τη δυσαρέσκειά τους. Κρόνινγκεν, Λιέγη και Λίλ έχουν τους πιο ικανοποιημένους κατοίκους στον τομέα αυτόν, ενώ οι πιο δυσαρεστημένοι βρίσκονται στο Βουκουρέστι.

*από την εφημ. Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 - Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...