............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Καθολική Συμμέτοχη
στην 24ωρη Γενική Απεργία
και στα Συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29/6/2010 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις Σε αρκετούς χώρους δουλειάς η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 100%.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 100%
Διυλιστήρια 100%
Πλοία – Λιμάνια 100%
Κατασκευαστικές Εταιρείες – Οικοδομή 90%
Τράπεζες – ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΕΥΔΑΠ  95%
Βιομηχανία 80%
Εμπορικά Καταστήματα 80%


Εκφράστηκε με δυναμικό τρόπο η απαίτηση των εργαζόμενων να αποκρουσθούν οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η αδιαλλαξία των βιομηχάνων, να αποτραπεί η ακύρωση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να μην προωθηθεί και ψηφισθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης να μην κυριαρχήσουν οι «Αγορές και οι Κερδοσκόποι».
Να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ και οι Ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην επιχειρηθεί Νομοθετική κυβερνητική παρέμβαση πάγωμα των αυξήσεων στον Ιδιωτικό Τομέα.
Ταυτόχρονα εκφράσθηκε η πρόθεση των εργαζομένων να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον Αγώνα όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αντεργατικές πολιτικές.
Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία των απεργών προς τη Βουλή των Ελλήνων όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σας επισυνάπτουμε το σχετικό ψήφισμα, τη δήλωση του Προέδρου τις ΓΣΕΕ και τις ομιλίες του Γρ. Οικονομικού της ΓΣΕΕ, Φίλ. Θωμά και του μέλους της διοίκησης της Συνομοσπονδίας , Βαγγέλη Μπουζούλα



        ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
                  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ 29 ιουνιου 2010
Εμείς οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 29/6/2010 στο Πεδίον Αρεως, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση μας για τα Κυβερνητικά μέτρα και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:
Κυβέρνηση – Τρόικα δανειστών και Εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων, κατά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο. Αυτοί που ευθύνονται και δημιούργησαν τη κρίση όχι μόνο δεν θα πληρώσουν, αλλά θα κερδίσουν απ’ αυτή πολλά περισσότερα από πριν.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο ακραίος Νεοφιλελευθερισμός των Ευρωπαίων ηγετών, προωθεί πολιτικές για να σαρώσει και να ακυρώσει, όσα με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει τα τελευταία 100 χρόνια εργαζόμενοι και κοινωνίες, αδιαφορώντας παντελώς για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαών.
Η στείρα «δογματική» και καταστροφική νέοσυντηρητικη Ευρωπαϊκή πολιτική, της δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων και της αφαίρεσης πόρων απ’ την πραγματική οικονομία έχει δραματικές επιπτώσεις στα εισοδήματα, στα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά κυρίως στην απασχόληση και την ανάπτυξη.
Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα Κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας αλλά μιας βέβαιης ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του κοινωνικού ιστού!
Οι εργαζόμενοι απαιτούν και διεκδικούν, η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική, να απορρίψει τις απαράδεκτες εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της Τρόικας και να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας. Τα ελλείμματα, την κρίση και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, αυτοί που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο, την περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων και καταστρέψανε τη χώρα. Αρνούμαστε να πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και οι απλοί πολίτες του μόχθου ενώ οι ΕΝΟΧΟΙ Τραπεζίτες, Βιομήχανοι, Χρηματιστές προνομιούχοι, μένουν στο απυρόβλητο!
Γι’ αυτό τα Συνδικάτα είναι στους δρόμους του αγώνα την Τρίτη 29 Ιουνίου.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Α) ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
Οι Συντάξεις και η Κοινωνική ασφάλιση είναι οι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ κατακτήσεις των εργαζομένων. Αντιδρούμε και αντιπαλεύουμε τις Ασφαλιστικές ανατροπές που επιφέρουν εξοντωτικές αυξήσεις ορίων ηλικίας, δραστικές περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων και ουσιαστικά την ακύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Ιδιαίτερα στις γυναίκες, στους Νέους και στους εργαζόμενους στα Β.Α.Ε. οι ανατροπές είναι εξοντωτικές, απαράδεκτες και σκληρά αντικοινωνικές και απάνθρωπες .
Όσο μένει στο απυρόβλητο η ΤΕΡΑΣΤΙΑ εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οι βεβαιωμένες και ανείσπρακτες οφειλές, οι χαριστικές διαγραφές και ρυθμίσεις χρεών μεγαλοεργολάβων, μεγαλοοφειλετών, ποδοσφαιρικών και μπασκετικών Ανώνυμων Εταιρειών κ.λπ., τόσο τα οικονομικά ελλείμματα και τα αδιέξοδα των Ασφ. Ταμείων θα διευρύνονται! Οι αντεργατικές και αντικοινωνικές περικοπές δεν λύνουν το πρόβλημα ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ του Ασφαλιστικού συστήματος!
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το πρόβλημα του Ασφαλιστικού συστήματος είναι πρόβλημα ΠΟΡΩΝ – ΕΣΟΔΩΝ και όχι πρόβλημα ΠΑΡΟΧΩΝ και ΥΨΗΛΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Είναι ένας μύθος που σκόπιμα καλλιεργείται για να δικαιολογηθούν οι περικοπές των ασφαλιστικών παροχών για να καταργηθούν τα κοινωνικά δικαιώματα.
Απορρίπτουμε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις προωθούμενες αλλαγές – ανατροπές – του ασφαλιστικού συστήματος και απαιτούμε να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ αυτό το Νομοσχέδιο!
Να μην κατεδαφιστεί η Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας.
Β) ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΟΜΕΔ ( Οργανισμός Μεσολάβησης Διαιτησίας )
Σε εποχή κρίσης, περιοριστικής οικονομικής πολιτικής και ύφεσης, οι απολύσεις και η ανεργία αυξάνονται ανησυχητικά και τορπιλίζουν την κοινωνική συνοχή! Ιδίως στη Νέα Γενιά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, η κατάσταση γίνεται εφιαλτική! Με δεδομένες τις ελεγκτικές ανεπάρκειες των επιθεωρήσεων εργασίας το «ατιμώρητο» ουσιαστικά των εργοδοτών αλλά και την έλλειψη κάθε «κοινωνικού δικτύου» προστασίας για τους ανέργους, οι συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων συνθλίβονται κυριολεκτικά! Οι μεγαλοεργοδότες αποθρασύνονται καθημερινά καταπατώντας βάναυσα κάθε εργατικό δικαίωμα. Οι εργαζόμενοι τα ΧΑΝΟΥΝ όλα, οι Εργοδότες τα ΠΑΙΡΝΟΥΝ όλα.
Εκφράζουμε τη ΡΙΖΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ μας στις προωθούμενες αλλαγές για τις εργασιακές σχέσεις. Αυτές οι αλλαγές αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε εργασιακές σχέσεις χείριστης μορφής και θα μας γυρίσουν αιώνες πίσω γι’ αυτό κάτι τέτοιο δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε!
Εκφράζουμε τη ΡΙΖΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ στις απολύσεις, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντιδράσουμε και θα πετύχουμε την απόκρουση τους.
Ο ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) παίζει καταλυτικό ρόλο για τη στήριξη των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που εξασφαλίζει της ΣΣΕ και τα οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το τελευταίο καταφύγιο και η ασπίδα των συνδικάτων για να αποσπαστούν ελάχιστες οικονομικές αυξήσεις των μελών μας μπροστά στην αδιαλλαξία των εργοδοτών. Ο θεσμός του ΟΜΕΔ έχει λειτουργήσει ΑΡΙΣΤΑ επί 20 χρόνια και έχει αναγνωρισθεί απ’ όλους ως ο πλέον πετυχημένος Θεσμός, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ συμφιλίωσης και συμφωνίας προς όφελος και των δύο μερών.
Κατά κοινή ομολογία δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος τροποποίησης ή αλλαγής του ρόλου του ΟΜΕΔ και πολύ περισσότερο βέβαια σκέψη ή πρόταση για κατάργηση. Γι’ αυτό καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας που προωθούν την ακύρωση και ουσιαστικά την κατάργηση του ΟΜΕΔ! εκπληρώνοντας έτσι την απαίτηση του ΣΕΒ και των μεγαλοξενοδόχων! Ο κρυφός τους στόχος όμως παραμένει η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΣΕ. Απαράδεκτη – ανεπίτρεπτη προσπάθεια που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει πράξη. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση του βασικού και θεμελιώδους δικαιώματος των εργαζομένων και των συνδικάτων και δεν θα αφήσουμε εκτεθειμένο και εγκαταλελημένο τον απλό εργαζόμενο στις διαθέσεις των εργοδοτών. Γιατί αυτό θέλουν οι εργοδότες να «διαπραγματεύονται» και να θεσπίζουν ΑΤΟΜΙΚΕΣ «συμβάσεις» δηλαδή ατομικούς μισθούς, χωρίς δικαιώματα, χωρίς τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και τη συλλογική έκφραση των εργαζομένων!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε! Αυτό δεν πρέπει να ΨΗΦΙΣΘΕΙ, γιατί κανένας δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να καταργήσει την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Ελληνικής Βουλής και τον Νόμο, για το ρόλο το σκοπό και την λειτουργία του ΟΜΕΔ.

Γ) Η ΕΓΣΣΕ σε στασιμότητα και αδιέξοδο

Η στείρα άρνηση και η αδιαλλαξία των εργοδοτών και κυρίως του ΣΕΒ έχουν παγώσει τις συζητήσεις και τις διαδικασίες για τη νέα ΕΓΣΣΕ.

Τα προβλήματα της οικονομίας και η αβάντα της Τρόικας των δανειστών, έχουν αποθρασύνει τους Βιομήχανους οι οποίοι αρνούνται να αποδεχθούν οποιαδήποτε λελογισμένη και δίκαιη αύξηση αποδοχών των εργαζομένων, ούτε καν των χαμηλόμισθων και των πλέον οικονομικά αδυνάτων! Το πάγωμα των διαδικασιών της ΕΓΣΣΕ έχει ως συνέπεια να μένουν πίσω οι κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ τη στιγμή μάλιστα που ο πληθωρισμός αυξάνεται και τρέχει με ρυθμό 5% μειώνοντας δραματικά την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων ενώ αυξάνει προκλητικά τα κέρδη των καρτέλ της αγοράς!

Η δικαιολογία και η επίκληση του προβλήματος ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας είναι αστείο και αστήρικτο επιχείρημα το οποίο καταρρίπτεται από την ίδια σκληρή πραγματικότητα όχι μόνο δικών μας εκτιμήσεων και μελετών αλλά και διεθνών οργανισμών, που επιβεβαιώνουν ότι ελαχιστότατη επίπτωση έχει το εργατικό κόστος στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελληνική Οικονομία και ότι δεν ευθύνονται οι μισθοί και οι συντάξεις γι’ αυτήν, αλλά κυρίως η δομή και η οργάνωση των επιχειρήσεων.

Αλλα είναι τα προβλήματα και οι αιτίες έλλειψης ανταγωνιστικότητας, που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται ενώ τις επιπτώσεις της, της πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι με την μείωση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας!

Με την απεργιακή μας κινητοποίηση απαντάμε στους εργοδότες ΤΕΡΜΑ τα τερτίπια οι καθυστερήσεις και οι ΑΡΝΗΣΕΙΣ! Ελάτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα Συνδικάτα, αλλιώς θα ‘μαστε κάθε μέρα ΑΠΕΝΑΝΤΙ σας!

Εδώ και τώρα να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για υπογραφή ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ που θα αναγνωρίζει και θα σέβεται τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Με Ενότητα και Αγώνα προωθούμε τα αιτήματα μας δίπλα και ΜΑΖΙ με την κοινωνία και ΟΧΙ ενάντια της! Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα και οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές και όχι οι πολίτες και η κοινωνία που είναι σύμμαχοι και συμπάσχοντες με μας.

Η απεργία και τα αιτήματα μας απευθύνονται προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες απ’ τους οποίους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σεβαστούν και να ικανοποιήσουν τα Εργασιακά, Ασφαλιστικά και Οικονομικά μας δικαιώματα.



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ!
Στέλνουμε απεργιακό μήνυμα σε Κυβέρνηση – Τρόικα και Εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αντιδρούν κινητοποιούνται – απεργούν και διεκδικούν:
Αυξήσεις και όχι μειώσεις μισθών
Πάγωμα τιμών και όχι μισθών
Δουλειές και όχι Ανεργία
Συντάξεις και όχι επιδόματα «ελεημοσύνης»
Δικαιώματα και όχι μόνο Υποχρεώσεις
Κοινωνία των Πολιτών και όχι των κερδοσκόπων και των Αγορών
Δικαίωμα στην εργασία και όχι στις απολύσεις.
Ευρώπη των Λαών και όχι των Τραπεζιτών και των Αγορών
Όλοι ΜΑΖΙ στην Απεργία και τα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων!



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Η Απεργιακή Συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 29ης ΙΟΥΝΙΟΥ
Σήμερα οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν να υιοθετηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Στα άδικα οικονομικά και αντικοινωνικά μέτρα έρχονται να προστεθούν μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση που καταγκρεμνίζουν τον κόσμο της Εργασίας. Η κυβέρνηση κρατιέται με μία λεπτή κλωστή από την κοινωνία.
Δεν πάει άλλο!
Διεκδικούμε μέτρα συμβατά με τις προτάσεις των συνδικάτων και τις απαιτήσεις των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις. Έχουν παραδοθεί τα πάντα στην Τρόϊκα και στους βιομηχάνους. Οι συλλογικές συμβάσεις βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της!
Ομιλία του Γρ. Οικονομικού της ΓΣΕΕ Φίλ. Θωμά στην Απεργιακή Συγκέντρωση της 29ης Ιουνίου.

Εργαζόμενοι,
Ανεργοι,
Νέοι,
Συνταξιούχοι
Με τη σημερινή μας γενική απεργία και τη μεγαλειώδη απεργιακή μας συγκέντρωση στέλνουμε σε κάθε μεριά της Ελλάδας,
το μήνυμα του Αγώνα, του διαρκούς, διεκδικητικού ανυποχώρητου,
ενωτικού αγώνα.
Είμαστε σήμερα εδώ,
απεργοί από τα Εργοστάσια που κλείνουν, από τις Επιχειρήσεις που απολύουν εργαζόμενους.
Είμαστε σήμερα εδώ
απεργοί από τον ΟΣΕ που τον οδηγούν στον δρόμο της Ολυμπιακής,
χάρισμα στα μεγάλα συμφέροντα.
Απεργοί από την ΔΕΗ που δυναμικά αντιστέκονται.
απεργοί από μικρομεσαίες επιχειρήσεις
που ζούνε καθημερινά
τη ζούγκλα του εργασιακού μεσαίωνα.
Είμαστε σήμερα εδώ
απεργοί από, τον ΟΤΕ, τις τράπεζες, την Πολεμική Βιομηχανία,
τα Λιμάνια, τον ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ,τα Ξενοδοχεία,
τις Μεταφορές, το Μετρό, τις Συγκοινωνίες που δίνουν τον δικό τους αγώνα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι Συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες επαναλαμβάνουμε ακόμη πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και αγωνιστικά

το δικό μας ΟΧΙ
απέναντι στις μονεταριστικές πολιτικές
που διαλύουν και αποδομούν το κοινωνικό κράτος, που κατεδαφίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα, που υπηρετούν το μεγάλο κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Τα άδικα,
σκληρά, μονομερή αντιαναπτυξιακά οικονομικά μέτρα, ήδη οδηγούν την οικονομία σε ύφεση, με τις τιμές των προϊόντων να καλπάζουν,
τον πληθωρισμό και την ανεργία να διογκώνονται.
Η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση, δεν είναι δική μας ευθύνη.
Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας της χώρας δεν είναι δικός μας στόχος.
Οι εργαζόμενοι, δεν κερδοσκοπούν στη χώρα και την οικονομία.
Αλλοι είναι οι πολιτικά και οικονομικά υπεύθυνοι.
Έχουν ονοματεπώνυμο και τεράστιες περιουσίες, κέρδη και ευθύνες.
Να τους στείλουν τον Λογαριασμό.
Εκεί να στραφούν οι πολιτικές και τα μέτρα για να βγει ο λαός και η χώρα από την κρίση.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η χώρα, οι εργαζόμενοι, όλοι μας, είμαστε στο μάτι του κυκλώνα
μιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης, που άλλοι έχουν την ευθύνη δημιουργίας,
ενώ τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλούνται να επωμιστούν το βάρος για την αντιμετώπιση της.
Το κοινωνικό μοντέλο ανατρέπεται βίαια, με την Τρόϊκα να επιτάσσει και την Κυβέρνηση να υλοποιεί την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή.
Οι κοινωνικές αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, παραμερίζονται.
Η πλήρης απασχόληση επιδιώκουν να γίνει παρελθόν,
οι απολύσεις να είναι το παρόν και η ανεργία των νέων.
να σηματοδοτεί το μέλλον της νέας κοινωνίας με ευελιξία στις προσλήψεις, με εύκολες απολύσεις, με αμοιβές έξω από το πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων με αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Με το σημερινό αγωνιστικό πανεργατικό συλλαλητήριο λέμε:

ΚΑΤΩ τα χέρια
από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Δεν θα αφήσουμε να κατεδαφιστεί το Ασφαλιστικό σύστημα.
Αυτοί που σχεδίασαν την κρίση, που ανέχτηκαν εγκληματικές πολιτικές και οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν νομιμοποιούνται να επιβάλουν κανόνες και μνημόνια, να ρίχνουν το βάρος στους εργαζόμενους για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.
Το ασφαλιστικό δεν κρίνεται με δημοσιονομικούς όρους αλλά με κοινωνικοπολιτικούς.
Οι εργαζόμενοι
δεν καταβάλουν εισφορές για να κερδοσκοπούν οι ισχυροί, αλλά
μέσα στα πλαίσια της αλληλεγγύης των γενεών να διασφαλίζεται αξιοπρεπές εισόδημα στους απόμαχους της εργασίας.
Οι απόμαχοι της Εργασίας
δεν θα επιτρέψουμε να μεταβάλλονται σε Απόκληρους της ζωής.
Αφήνουν στο απυρόβλητο και προστατεύουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν, που κερδοσκοπούν στην Κοινωνική Ασφάλιση,
που εισφοροδιαφεύγουν, που είναι οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα και τα ελλείμματα.
Αλήθεια ποια μέτρα έχουν πάρει προς την άλλη πλευρά που
και για το 2009 είχαν τα μεγαλύτερα υπερκέρδη παγκοσμίως ;
Ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους, στους Συνταξιούχους,
Φτάνει πια.
Οι γυναίκες και οι μητέρες στέλνονται στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Οι εργαζόμενοι στα βαρέα και Ανθυγιεινά
ρίχνονται στον καιάδα του νεοφιλελευθερισμού.
Τα όρια ηλικίας στα ύψη.
Τα χρόνια εργασίας άπιαστο όνειρο.
Η πλειοψηφία των συνταξιούχων
βρίσκεται σε μία συνεχή παγίδα φτώχειας,
με τις συντάξεις συνεχώς να μειώνονται.
Η νέα γενιά δουλεύει με τους χειρότερους όρους, με περιορισμένα δικαιώματα, με μισθούς εξαθλίωσης, με ανασφάλεια για το μέλλον της.
Καλούμε στην Κυβέρνηση έστω και ΤΩΡΑ να αφουγκραστεί την αγωνία της κοινωνίας και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ανατροπής
των Εργασιακών και Ασφαλιστικών μας κατακτήσεων.
Να αποσύρει, να μην νομοθετήσει τις Ασφαλιστικές κατεδαφίσεις,
την αποδόμηση των Εργασιακών Σχέσεων.
Για την αντιμετώπιση της κρίσης έχει πεδίο δράσης τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, των τραπεζών και των κερδοσκόπων και
όχι το μεροκάματο, τη σύνταξη και το επίδομα ανεργίας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Όσο οι νεοφιλελευθερες επιθέσεις κλιμακώνονται, τόσο το εργατικό κίνημα ισχυροποιεί την ενότητα του και με αποφασιστικότητα απαντά
με δυναμικούς απεργιακούς αγώνες.
Ο ΣΕΒ έχει αποθρασυνθεί και
διεκδικώντας ακόμα μεγαλύτερα υπερκέρδη απαιτεί την ανατροπή
των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Οπλίζεται και υποστηρίζεται από το Μνημόνιο ενάντια στη μισθωτή εργασία και με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας επιχειρεί να συμπιέσει το μισθολογικό κόστος ενώ γνωρίζει πολύ καλά
ότι έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο.
Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας δεν είναι οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά η απύθμενη βουλιμία και κερδολαγνεία τους.
Από τη σημερινή απεργιακή μας συγκέντρωση λέμε για άλλη μια φορά στην εργοδοτική πλευρά:
ΤΕΡΜΑ τα τερτίπια.
Θα υπογράψουμε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όσοι αγώνες και αν χρειασθούν.
Προειδοποιούμε για ύστατη φορά την Κυβέρνηση να μην τολμήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Είμαστε ενωμένοι ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάλεις απέναντι σε κάθε προσπάθεια της κατάργησης τους.
Κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα μας
δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Οι προσπάθειες για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων
δεν θα περάσουν.

Είναι Αντισυνταγματικές. Αντεργατικές, Αντιλαϊκές,
Αδικες και Απαράδεκτες. Δεν θα κριθούν και δεν θα ανατραπούν
μόνο στα συνταγματικά δικαστήρια αλλά και στους δρόμους του Αγώνα.
Δεν θα επιτρέψουμε με το πρόσχημα της κρίσης, να καταργηθεί ο ΟΜΕΔ, να απελευθερωθούν οι απολύσεις, να μειωθούν οι αποζημιώσεις, να εφαρμοστούν απαράδεκτα ηλικιακά κριτήρια.
Να καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις.
Η κοινωνία και οι Εργασιακές Σχέσεις δεν θα μετατραπούν σε ζούγκλα των κερδοσκόπων. Δεν θα επιβληθεί το δίκιο του ισχυρού αλλά η ισχύς του Δικαίου.
Είμαστε σε θέση μάχης και αγώνα
Σήμερα οι εργαζόμενοι Ενώνουν τις δυνάμεις τους
απέναντι στην εκμετάλλευση, τη φτώχια, την εξαθλίωση.
Κλιμακώνουμε τους αγώνες.
Θα αποτρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη την αποφασιστικότητα και τη στρατηγική να απαντήσουμε στις προκλήσεις.
Καλούμε τη νέα γένια να μπει μπροστά.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Συνεχίζουμε τον Αγώνα
Γιατί η Δουλειά και η Κοινωνική Ασφάλιση είναι η ίδια μας η ζωή και
αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη.

                                 ΟΜΙΛΙΑ
στην Πανελλαδική Απεργιακή Συγκέντρωση
της 29ης Ιουνίου στο Πεδίο του Αρεως
του κ. Μπουζούλα Βαγγέλη - ΓΣΕΕ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Η σημερινή απεργία αποτελεί το κρισιμότερο και το πιο κομβικό σημείο του εργατικού κινήματος. Η δύναμη αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης δεν έχει προηγούμενο, μας δίνει δύναμη και ελπίδα για ένα μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό που θα δώσει ένα ηχηρό, ισχυρό και συγκλονιστικό χτύπημα στην κυβέρνηση και στους εντολείς της, προκειμένου να αποτρέψουμε τον Ασφαλιστικό τυφώνα.
Η κραυγή αγωνίας δεν απηχεί ούτε στους λόγους μας, ούτε στα συνθήματά μας. Δεν αγωνιούμε, γιατί εάν ξέρουμε ότι είμαστε ενωμένοι και κινούμαστε μαζικά θα ανατρέψουμε την όποια πολιτική που χτυπάει τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα κεκτημένα. Είναι μια απάντηση σε ένα έκτρωμα σχέδιο νόμου, το οποίο πρέπει να αποσυρθεί τώρα.
Τέτοια ασφαλιστικά νομοσχέδια, δεν έχουν την παραμικρή τύχη.

ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

Καμία συμμετοχή σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου για δήθεν αναθεωρημένα σχέδια που ενταφιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων,
Αγώνας και μόνον αγώνας για να γκρεμιστούν τα τείχη της υποκρισίας , της ψευτιάς και της ανικανότητας που περιβάλλουν όλους όσους θεωρούν ότι μπορούν να μας εξαπατήσουν.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Ζούμε στα χρόνια της ντροπής , βλέποντας να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας, βλέποντας πολιτικούς που θα έψαχναν να βρούν την ψήφο τους ακόμη και σε συνθήκες αρχαιρεσιών σωματείου, εάν γνωστοποιούσαν τα σχέδια τους προεκλογικά.
Φέρνουν σχέδιο νόμου που το βαπτίζουν ασφαλιστικό και το παίρνουν αμέσως πίσω, λέγοντας ότι θα κάνουν αλλαγές.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
           ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Προσπαθούν επικίνδυνα και επιπόλαια να περάσουν με Προεδρικά Διατάγματα, ρυθμίσεις σε εργασιακά, όπως μείωση του κατώτατου μισθού, μείωση των αποζημιώσεων και την κατάργηση της διαιτησίας.
Καταργούν κεκτημένα δικαιώματα και μας επαναφέρουν σε προπολεμικές εποχές και συνθήκες υπό καθεστώς κατοχής.
Ακούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει ότι τα μέτρα είναι άδικα και αισθανόμαστε την κοροϊδία στο πετσί μας. Ακούμε υπουργούς που βγάζουν δακρύβρεχτους λόγους από τη μια και από την άλλη νομοθετούν τέτοια ανοσιουργήματα .
Παίρνουν ως δεδομένο ότι θα καταργήσουν την 13η και 14η σύνταξη, αναγκάζουν τις μάνες να δουλεύουν μέχρι τα 65, κρατούν στη δουλειά όσους φέτος θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, προκειμένου από του χρόνου να μπουν στο νέο εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα, κατασπαράζουν τις περιουσίες των Ταμείων μειώνουν κι άλλο τις συντάξεις, συγχωνεύουν και καταργούν τομείς κοινωνικής ασφάλισης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρίσκουν στους δρόμους με κάθε μορφής πάλης και αγώνα, απέναντι τους, με το σύνολο της κοινωνίας.
Το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμωρία για όλους, ηθικής τάξης ζητήματα για όσους παραπλανήθηκαν από τα ασύστολα ψεύδη από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του, οι οποίοι διεκήρυτταν ότι δεν θα θιγούν οι συνταξιούχοι , οι άνθρωποι της εργασίας και του μεροκάματου.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ «ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΕΝ»-«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»
Τα λόγια περισσεύουν μπροστά στο κύμα της ανατροπής. Ξεχειλίζει η οργή αλλά μόνο με τη δύναμη της λογικής και της αλληλεγγύης μπορούμε να ανατρέψουμε τον παραλογισμό. Μνημόνια που είναι μνημόσυνα, κηδείες και τρισάγια για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αφορούν μόνον όσους τα υπογράφουν.

Αγωνιζόμαστε, αντιστεκόμαστε και αντιδρούμε
μέχρι να πετύχουμε την ανατροπή των σχεδίων τους.
· ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ
· ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
· ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑ


http://www.gsee.gr/news/news_view.php?id=1386

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...