............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ως πότε ο Δήμος Αθηναίων θα παρακολουθεί απαθής τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών;


Άλλη μια ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, με θύματα δύο Αφγανούς πρόσφυγες, που κατέληξαν στον Ευαγγελισμό με σοβαρά τραύματα.
Για άλλη μια φορά, φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες, πραγματοποιούν ανενόχλητες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, χωρίς κανείς να έχει συλληφθεί από την αστυνομία.
Στο μέσο της οικονομικής κρίσης, οι μετανάστες για άλλη μια φορά βρίσκονται στο στόχαστρο και αποτελούν τους συνήθεις εύκολους στόχους στους οποίους αποδίδονται με τεράστια ευκολία όλα τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.
Η οικονομική κρίση και η ύφεση, όπως επίσης και τα πραγματικά προβλήματα υποβάθμισης γειτονιών της Αθήνας, προβλήματα που όμως υπήρχαν και πριν την έλευση μεταναστών, αποτελούν για κάποιους έδαφος για την προώθηση των πιο ακραίων, ρατσιστικών ιδεολογιών και βίαιων πρακτικών.
Να μην τους αφήσουμε να σπείρουν το μίσος στην Αθήνα. Ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών συμπολιτών μας, σε γειτονίες της Αθήνας. Οφείλει με ενεργητική παρέμβαση και κοινωνικές πολιτικές να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή και να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν στην πόλη.
Σε κάθε περίπτωση, θα περιμέναμε τουλάχιστον μια δήλωση από τον -συνήθως λαλίστατο σε περιπτώσεις ακραίων και βίαιων ενεργειών-, Δήμαρχο Αθηναίων. Φαίνεται, ο πολιτικός του συγχρωτισμός του με μερίδες της ακροδεξιάς και η επίσημη στήριξη από τον κ. Καρατσαφέρη, δεν του επιτρέπουν τέτοιες παρεμβάσεις.

— Δημοσιεύτηκε 12/05/2010
http://anoihtipoli.gr/anakoinoseis/os-pote-o-dimos-athinaion-tha-parakoloythei-apathis-tis-biaies-epitheseis-enantion-metanaston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...