............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κατεδαφίζουν την κοινωνία...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης:
«Η Αριστερά οφείλει αυτή την ώρα να δώσει όλες τις δυνάμεις της για αυτές τις ανατρεπτικές, εξεγερτικές εξελίξεις»



Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Ασκώντας κριτική στις μέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης που «από το έλλειμμα του μισθωτού και του συνταξιούχου πάνε να καλύψουν το δημοσιονομικό έλλειμμα που φτιάξανε οι πολιτικές» των κομμάτων εξουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε χθες παλαιότερη πρότασή του για την έκδοση «λαϊκού ομολόγου».
Ο ίδιος δήλωσε ότι σ' αυτή την «κρίσιμη» όπως την χαρακτήρισε στιγμή «όλοι κρινόμαστε» και έστρεψε την κριτική του στον πρωθυπουργό που «εκλέχτηκε και πήρε λαϊκή εντολή να κρατήσει όρθια την κοινωνία, να την προστατεύσει και τώρα χρησιμοποιεί αυτή τη λαϊκή εντολή να την κατεδαφίσει». Μιλώντας στο «Μέγκα», συνεχίζοντας την κριτική στον πρωθυπουργό, είπε ότι «δέχεται προτάσεις που ακούει από τον Καρατζαφέρη, αλλά δεν δέχεται τις προτάσεις από την Αριστερά».
Πρότεινε άλλη μία φορά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως διέξοδο. «Θα μπορούσαμε να βγούμε και να πούμε "τα έκανε θάλασσα ο Παπανδρέου, να σηκωθεί και να φύγει". Δεν λέμε αυτό, ούτε λέμε εκλογές».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας χθες το βράδυ στα Μέγαρα είπε ότι «η Αριστερά οφείλει αυτή την ώρα να δώσει όλες τις δυνάμεις της για αυτές τις ανατρεπτικές, εξεγερτικές εξελίξεις». Και επανέλαβε την πρότασή του για ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να συναντηθούν οι αριστερές δυνάμεις.
Ο Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», έβαλε στο στόχαστρο άλλη μία φορά τον πρωθυπουργό. Οπως δήλωσε, «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο Πινοσέτ της Ευρώπης. Εφαρμόζει σε μια χώρα της Ευρώπης πολιτική επίθεση ενάντια στο κοινωνικό κράτος σαν αυτές που εφαρμόστηκαν 30-40 χρόνια πριν στις χούντες της Λατινικής Αμερικής».

Από την άλλη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι», άσκησε κριτική στο πολιτικό σύστημα λέγοντας ότι «όλα τα κόμματα οφείλουν να οδηγηθούν με τρόπο δημοκρατικό στην αυτοδιάλυσή τους και στη δημιουργία νέων συσχετισμών και νέων πολιτικών σχημάτων». Σύμφωνα με τον ίδιο, «χρειάζεται επαναδιάρθρωση του κομματικού, πολιτικού και θεσμικού συστήματος. Η ιστορία των κομμάτων, τα σύμβολά τους είναι σεβαστά, όλα όμως τα υπάρχοντα κόμματα ανήκουν στο παρελθόν, το παρελθόν ανατρέπεται».

Θ.ΤΣ.
* από την Ελευθεροτυπία, Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...