............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

12χρονo κορίτσι στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη...

 Πρωτοσέλιδο  11.04.10 εφημ. "Η ΕΠΟΧΗ"


Η μητέρα και η 12χρονη κόρη της περπάταγαν σε δρόμο του Πειραιά αμέριμνες μέχρι που τις σταμάτησε τυχαία(;) η αστυνομία. Τους ζήτησαν χαρτιά (η οικογένεια είναι από την Αλβανία), τα έδωσαν, αλλά οι αστυνομικοί δεν ικανοποιήθηκαν, καθώς δεν είχαν πληρωθεί κάποια παράβολα. Με συνοπτικές διαδικασίες μάνα και κόρη μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, όπου κρατούνται –παρά τις αντιδράσεις- μέχρι και σήμερα.

Την Παρασκευή ο 23χρονος αδελφός της μικρής με τη θεία του επισκέφτηκαν το χώρο κράτησης, ζήτησαν να δουν τους δικούς τους, αλλά η αστυνομική διεύθυνση δεν τους το επέτρεψε και αρνήθηκε μάλιστα να παραλάβει το φαγητό που είχαν μαζί τους.
Να σημειώσουμε ότι η οικογένεια ζει στη Δραπετσώνα εδώ και 12 χρόνια και η μικρή πηγαίνει στη πρώτη γυμνασίου της γειτονιάς. Σήμερα, όμως, αντί της σχολικής αίθουσας βιώνει τη βαρβαρότητα των κελιών της Πέτρου Ράλλη, που όποιος έχει τύχει να τα δει μόνο ανατριχίλα προκαλούν.
Ο αδελφός της 12χρονης Άντζελας κάνει έκκληση να αφεθεί ελεύθερη, τουλάχιστον, η αδελφή του, η οποία, όπως μας δήλωσε είναι τρομοκρατημένη.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία και ζητά να απελευθερωθούν αμέσως μητέρα και κόρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...