............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

«Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση»

 Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους
με τη σημερινή απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα



ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΣ*
Το μέγεθος της κοινωνικής δυσφορίας απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μετράται στη σημερινή γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η επιτυχία της οποίας θα κρίνει την κλιμάκωση των κοινωνικών αντιδράσεων. Η χώρα βρίσκεται στο μέσον ενός απεργιακού κύματος που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και κορυφώνεται με τη σημερινή κινητοποίηση.

Οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επιχειρούν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια, που είναι διάχυτη στους εργαζομένους εξαιτίας των σκληρών οικονομικών μέτρων, τα οποία οδηγούν σε ουσιαστική μείωση των εισοδημάτων τους.
«Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση» , είναι το βασικό σύνθημα της γενικής απεργίας, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να παραλύσει το κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 11 π.μ. οι δύο οργανώσεις πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία ως τη Βουλή. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) διοργανώνει χωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Δημοσίου, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στους δήμους.
Επιπλέον απεργούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές συμμετέχουν στην απεργία. Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας πραγματοποιούν δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10.00 ως τις 12.00.
Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και οι τραπεζικοί υπάλληλοι, ενώ σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν στις μετακινήσεις καθώς όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται για 24 ώρες, εκτός του ΗΣΑΠ ο οποίος θα λειτουργήσει από τις 10.00 ως τις 16.00.

Π ροβλήματα και στις αεροπορικές συγκοινωνίες εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όπως και στα λιμάνια λόγω της απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Τέλος, οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των ένστολων υπαλλήλων καλούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι βενζινοπώλες κλείνουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων στις 18 Μαρτίου, ενώ η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ έχει προγραμματίσει 48ωρη απεργία για τις 16 και 17 του μήνα. Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος με δήλωσή του αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της προηγούμενης Παρασκευής μιλώντας για «άνανδρη προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση» και για «πρακτικές ξένες με τις αρχές και τις αξίες του εργατικού κινήματος».
Ζήτησε από τους εργαζομένους «να μη φοβηθούν» και να «διαμαρτυρηθούν για τα κοινωνικά άδικα και μονομερή οικονομικά μέτρα».



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=319566&dt=11/03/2010#ixzz0hsDoMsTl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...