............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αστυνομικός «πιάστηκε στα πράσα»

  Η Κοινωνία 


Εγινε αντιληπτός από τον παρακολουθούμενο ως ύποπτο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και έπειτα από μικροεπεισόδιο κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα


Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν
 το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής ύστερα
από τη βομβιστική επίθεση
τον περασμένο Δεκέμβριο (ΑΠΕ)


Αμφιβολίες και προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών μεθόδων προκάλεσε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η... «σύλληψη» αστυνομικού που υπηρετούσε στην ΕΥΠ από έναν 40χρονο πολίτη, ο οποίος κατάλαβε ότι τον παρακολουθούσε! Ο αστυνομικός έγινε αντιληπτός από τον παρακολουθούμενο ως ύποπτο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ο οποίος τον «έπιασε στα πράσα» να στέκεται στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, στην Αγία Παρασκευή. Μετά το σχετικό μικροεπεισόδιο, ο δράστης αστυνομικός οδηγήθηκε από τον 40χρονο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις και από τους δύο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «αλλεπάλληλα λάθη του αστυνομικού που εξέθεσαν τον ίδιο αλλά και την υπηρεσία του». Το περιστατικό με την...«προσαγωγή» του αστυνομικού σημειώθηκε την προηγούμενη Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα. Στόχος της αποτυχημένης παρακολούθησης, που τον αποκάλυψε, ήταν ο 40χρονος «ύποπτος», υπάλληλος σε κατάστημα στην περιοχή των Εξαρχείων, το οποίο θεωρείται από τους αστυνομικούς «στέκι αντιεξουσιαστών».

Σύμφωνα με όσα υποστήριζαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. η παρακολούθηση του 40χρονου πραγματοποιείτο λόγω των τηλεφωνικών επαφών που φαίνεται να είχε με φυλακισμένους αντιεξουσιαστές. Οι συνδιαλέξεις του, σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, καταγράφηκαν από τα συστήματα υποκλοπών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο των ερευνών για το «επαναστατικό ταμείο» των ένοπλων ομάδων και των διασυνδέσεων ποινικών κρατουμένων και μελών ένοπλων οργανώσεων. Ωστόσο, όπως παραδέχονται οι αξιωματικοί, δεν έχει προκύψει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος του 40χρονου.

Την παρακολούθηση είχε αναλάβει η ΕΥΠ, η οποία συνεργάζεται με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η παρακολούθηση του 40χρονου ανατέθηκε σε πράκτορα ο οποίος παλαιότερα υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο αστυνομικός αποφάσισε να παρακολουθεί τον 40χρονο από απόσταση λίγων μέτρων, ακόμη και μέσα στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο «ύποπτος». Ετσι έγινε αντιληπτός. Ο αστυνομικός προσπάθησε να ξεφύγει και ακολούθησε σύντομη καταδίωξη με τη συμμετοχή και άλλων πολιτών, οι οποίοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για... κακοποιό. Ακολούθησε λογομαχία και συμπλοκή μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα όπου ο πράκτορας της ΕΥΠ- «με κάθε ευκολία», όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- αποκάλυψε την ταυτότητά του και τον λόγο της παρουσίας του στο σπίτι του 40χρονου.

Η αποτυχία της συγκεκριμένης επιχείρησης δεν σταμάτησε πάντως τις έρευνες για τον εντοπισμό των 10 καταζητουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», οι οποίες συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση μετά τη σύλληψη προ τριημέρου 26χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου, αποτυπώματα του οποίου είχαν βρεθεί σε κινητά αντικείμενα στη «γιάφκα» της οργάνωσης στην οδό 25ης Μαρτίου 8, στο Χαλάνδρι.

Oι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στη διάθεσή τους το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, στο οποίο αναφερόταν ότι στην οπλαποθήκη της οργάνωσης στο Χαλάνδρι είχαν εντοπισθεί αποτυπώματα του 26χρονου φοιτητή εδώ και 40 ημέρες. Τον συνέλαβαν όμως μόλις την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όταν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου για να δώσει το «παρών», λόγω των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά τη σύλληψή του σε επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες η «καθυστέρηση» στη σύλληψή του έγινε προκειμένου να τον παρακολουθήσουν μήπως έλθει σε επαφή με κάποιους από τους καταζητούμενους.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν αρνητικό, παρ΄ ότι αυτό το διάστημα υπήρξε έντονη δραστηριότητα της οργάνωσης, με αποκορύφωμα τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της λεωφόρου Συγγρού. Ο 26χρονος έλαβε χθες μία ακόμη 24ωρη προθεσμία από τον ανακριτή, προκειμένου να λάβει γνώση της σχηματισθείσας εις βάρος του δικογραφίας και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ"  Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010  ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...