................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Η "Αυγή" και το «Βατοπέδι» του ΠΑΣΟΚ...


«Ο κατάλληλος άνθρωπος  στην κατάλληλη θέση»

αναφέρεται στην συνεργάτιδα  του κ. Γ. Παπανδρέου,

καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου,  κ. Γ. Σιούτη
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Εντός, εκτός και επί των παραπάνω, μια αριστερή και έγκριτη εφημερίδα, η «Αυγή», σε πρόσφατο άρθρο με τίτλο «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» αναφέρεται στην συνεργάτιδα του κ. Γ. Παπανδρέου, καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου, κ. Γ. Σιούτη.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι η είδηση, που θα σας παραθέσω ακολούθως, πέρασε «άπατη» και «άκλαφτη» από τα ΜΜΕ. Το άρθρο λοιπόν έγραφε:

«Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου.
Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου.
Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο – παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το “φιλέτο” του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της ».

Για την πληρέστερη εικόνα του σκανδάλου, σας παραθέτω απόσπασμα άρθρου από την «Καθημερινή», (20.03.2007)!
«Ένα μοναστήρι στην Κρήτη, η Μονή Τοπλού, εκχωρεί 25.000 στρέμματα για 80 χρόνια σε βρετανικό όμιλο για τουριστική οικιστική ανάπτυξη· επένδυση ύψους 1,2 δισ. Θα χτιστούν συνολικά 255.000 τ.μ.».

Ουέ και αλίμονο στο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αν περιτριγυριστεί από πρόσωπα ανάλογου «βάρους» με εκείνου των ατόμων που περιστοίχιζαν τον κ. Καραμανλή. Σ’ αυτή τη περίπτωση μια όποια επανάληψη της ιστορίας, θα είναι «θανατική» τόσο για τον Πρώτο, όσο και για το δικομματισμό που ακόμα αντέχει…

*από press.gr

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Η ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ 4 ΕΤΩΝ ΑΡΠΑΧΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 14-09. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ 4 ΕΤΩΝ ΑΡΠΑΧΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 14-09. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ/ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 100
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗdimitris bougatsias
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Αρχιτεκτονική έκθεση «DEUS EX MACHINA στον πολυχώρο "Απόλλων"...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΝΕΩΤΕΡΩΝ & ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
Ταχ.δ/νση: Ερμού 17, 101 86 Αθήνα
Τηλ. 210- 32 30 149 210- 32 30 149 , φαξ 210- 32 44 622
E-mail: dansm@culture.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2009, διοργανώνει την αρχιτεκτονική έκθεση «DEUS EX MACHINA. Η μαγεία της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ένα επίτευγμα της τεχνολογίας των μηχανισμών σκηνής του 19ου αιώνα». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο "Απόλλων", Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια και θα διαρκέσει από 19 έως 30 Οκτώβρη (ώρες προσέλευσης κοινού:: 09:00-14:00 και 18:00 -20:00).

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανήκει στα αξιολογότερα μνημεία της δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Σχεδιάστηκε ως ενιαίο αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό σύνολο από τον αρχιτέκτονα του Δήμου Πειραιά Ι. Λαζαρίμο και κτίστηκε μεταξύ των ετών 1884 και 1895, με αναφορές στον νεοκλασικισμό της γαλλικής και γερμανικής παράδοσης.
Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του Θεάτρου, προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη της παλαιάς σκηνής και του εξοπλισμού της, επιτρέποντας έτσι την αναγνώριση των ειδικών της χαρακτηριστικών αλλά και την πλήρη τεκμηρίωση του πολύπλοκου τεχνικού της εξοπλισμού.
Αντιπαραβάλλοντας σχέδια και γκραβούρες της εποχής από ευρωπαϊκά θέατρα, με τα αντίστοιχα ευρήματα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αναγνωρίζεται με τον πιο εύληπτο τρόπο η μοναδικότητα της σκηνής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς διασώζει σε μεγάλη έκταση και σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη μια τεχνολογία σκηνής μπαρόκ του 18ου- 19ου αιώνα, από τα ελάχιστα σωζόμενα αντίστοιχα παραδείγματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η έκθεση διακρίνεται σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει ένα σύνολο φωτογραφιών και βιντεοπροβολών μέσα από το οποίο παρουσιάζεται η ιστορία και η αρχιτεκτονική του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά καθώς και το έργο της Δ.Α.Ν.Σ.Μ. για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η σκηνή του Θεάτρου με τον τεχνικό εξοπλισμό και τα ειδικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν και τη μοναδικότητά της.

Στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 30/10 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον» στις 18:00.
Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 19/10 και από ώρα 18:00 έως 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 19/10 έως 30/10/09
Ώρες Έκθεσης: 09:00-14:00 και 18:00-20:00
Ημερίδα: Παρασκευή 30/10, 18:00-20:30
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιωάννα Χουλιαρά

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Επιδεινώνεται ο καιρός, με βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας


Αλλάζει το σκηνικό
Βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη

EurokinissiΑλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις και πρόσκαιρη σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Για την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, πτώση της θερμοκρασίας, αρχικά από το βορρά και συνέχεια προς το νότο, καθώς και ανέμους 8-9 Μποφόρ στα πελάγη.
Για την Αττική, ειδικότερα, αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Την ίδια ημέρα, στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την ανατολική Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Πιθανότητα για λίγες βροχές υπάρχει στη βορειοδυτική Ελλάδα, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Πέμπτη στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, αλλά το σκηνικό δεν θα αλλάξει πολύ το Σάββατο, οπότε αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

*από το http://www.in.gr/

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Ακρόπολης στις 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΗ Το Μουσείο Ακρόπολης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποχαιρετούν τη θερινή περίοδο με το Κουαρτέτο Εγχόρδ...