................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Υπάρχουν ήρωες-ίδες σήμερα;

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρίτη 25 Αυγούστου, ώρα 9 περίπου, είμαι στο τιμόνι του ταξί στο κέντρο του Πειραιά. Βλέπω από μακριά μια κοπέλα με ένα σακίδιο στην πλάτη της, μοιάζει με ταξιδιώτισσα, μου κάνει σήμα με το χέρι της, σταματάω, παίρνω το σακίδιο να το βάλω στο πορτμπαγκάζ και παρατηρώ τα πορτοκαλί ρούχα της να έχουν το σήμα της πυροσβεστικής. Φυσικά τη ρωτάω αν έρχεται από το μέτωπο της φωτιάς, όπως και πράγματι έτσι ήταν. Στη κουβέντα μας μέχρι την Αμφιάλη, η κοπέλα μου λέει ότι είναι 8μηνη συμβασιούχος εδώ και 11 χρόνια με 750 ευρώ μισθό, με παράσημα από το σεισμό του 1999, τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία και τώρα με ένα ελαφρύ έγκαυμα στο λαιμό από τη προχθεσινή μεγάλη φωτιά στην Ανατ. Αττική. Και δεν φτάνουν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του έργου τους, υπάρχουν ανεγκέφαλοι άνθρωποι που τους επιτίθενται, τους χτυπάνε, τους βρίζουν... και οι υπόλοιποι κάτοικοι ούτε ένα ποτήρι νερό δεν τους προσφέρουν...
Αλλά δεν το βάζουν κάτω, έχουν συνείδηση, επαγγελματισμό, ανθρωπιά...
Η συγκεκριμένη κοπέλα, αν και είχε ρεπό δυο μέρες, δεν κάθισε, φόρεσε τη στολή της και πήγε ως εθελόντρια στη μάχη κατά της φωτιάς...
Τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε, περί προσλήψεων κλπ.
Παρασκευάς Αϊβαλής
Πειραιάς

email: parisaivalis@gmail.com

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 24-8-2009"...η πύρηνη λαίλαπα αφανίζει ότι έχει απομείνει από τόν πνεύμονα της Αθήνας πού ηταν εκεί γιά νά αναπνέουν όλοι οι κάτοικοί της.
Γιατί, τό ίδιο ακριβώς οξυγόνο, τά ίδια ακριβώς μόρια τού ζωοογόνου αυτού στοιχείου της φύσης αυτού τού κόσμου χρειαζόμαστε καί αναπνέουμε κάθε λεπτό γιά νά διατηρούμαστε στή ζωή όλοι μας.

Επί τέσσερες ημέρες μένονται οι πυρκαγιές στήν Αττική.Πλήτουν κυρίως τά βόρεια-ανατολικά προάστια της Αθήνας,κατακαίγοντας τά πανέμορφα δάση τών περιοχών αυτών μαζί μέ κατοικίες οι οποίες διαχρονικά χτιστηκαν εκεί.Η πύρινη λαίλαπα αφανίζει ότι έχει απομείνει από τόν πνεύμονα της Αθήνας πού ηταν εκεί γιά νά αναπνέουν όλοι οι κάτοικοί της καί όχι μόνο τά χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά καί οι λίγες εκατοντάδες προύχοντες της Εκάλης, πού κατείχαν την αντίστοιχη γή μέσα στά δάση αυτά.

Στήν Βορειοανατολική Αττική έγινε τίς δεκαετίες πού πέρασαν μία συστηματική τμηματική λοβεκτομή τών δασικών πνευμόνων οι οποίοι τροφοδοτούσαν με τό απαραίτητο οξυγόνο όλους τούς κατοίκους τού λεκανοπεδίου καί τούς οποίους η φύση είχε προνοήσει νά τοποθετήσει σοφά εκεί γιά τόν σκοπό αυτόν.

Η μέ χειρουργική ακρίβεια αυτή επέμβαση, έγινε μέ μοναδικό στόχο τό οικονομικό κέρδος μέσα από την προσφορά ενός όμορφου τόπου διαβίωσης γιά την ικανοποίηση τών ονείρων ζωής κάποιων χιλιάδων ανερχομένων οικονομικά καί κοινωνικά ελλήνων.

Μόνο πού ο όμορφος εκείνος δασικός τόπος διαβίωσης ήταν εκεί γιά να δίνει οξυγόνο στα 5 εκατομύρια τών κατοίκων της Αθήνας καί γι'αυτό έπρεπε νά παραμένει γι'αυτούς αυστηρά χωροταξικά προστατευμένος καί όχι να εκχωρείται καθ'οιονδήποτε τρόπο βάσει αντισυνταγματικών νόμων στούς λίγους.

Γιατί, τό ίδιο ακριβώς οξυγόνο, τά ίδια ακριβώς μόρια τού ζωοογόνου αυτού στοιχείου της φύσης αυτού τού κόσμου χρειαζόμαστε καί αναπνέουμε κάθε λεπτό γιά νά διατηρούμαστε στή ζωή όλοι μας.

Καί ο κύριος Καραμανλής τής Ραφήνας καί οι κύριοι Βαρδινογιάννης, Λάτσης , Κανέλη καί λοιποί της Εκάλης καί οι χιλιάδες μικρομεσαίοι πού έστησαν τίς οδούς τών ονείρων τους μέσα στά δάση πού όμως ανήκαν σέ όλους μας.

Μέ βάση την σκληρή αυτή,γιά να ακούγεται,πραγματικότητα οι κινήσεις των ελλήνων πολιτικών τίς τραγικές για όλους μας ώρες, αποκτούν ξεχωριστό νόημα καί θά πρέπει νά αναλυθούν.

Τακτική μέ στόχους καθαρά επικοινωνιακούς ακολουθεί η κυβέρνηση, με σκοπό να απαλλαγεί της ευθύνης της για την πολιτική που εφαρμόζει στόν δασικό τομέα για τις εγκληματικές ελλείψεις σε μέτρα πρόληψης, όπως και τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα πυρόσβεσης καί συντονισμού δράσεων.

Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, κινήθηκε μέ βαση τους σχεδιασμούς για το επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό με την προοπτική πρόωρων εκλογών. Ετσι, εμφανίστηκε να έχει προσωπικά ο ίδιος, τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο επισκεπτόμενος δύο φορές σε 24 ώρες τό κέντρο της πυροσβεστικής στό Χαλάνδρι, όπου χθές δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε, είπε, μια πολύ μεγάλη δοκιμασία. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις, μέχρι το ξημέρωμα, που θα ξαναρχίσουν οι εναέριες επιχειρήσεις».

Ο αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου εξ'αλλου κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να αμβλύνει την ουσιαστική ευθύνη καί του δικού του κόμματος στη διαχρονική δασική πολιτική πού ακολουθήθηκε μετά την μεταπολίτευση. Οι διαδοχικές επισκέψεις του Γ. Παπανδρέου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αττικής τόσο το Σάββατο το απόγευμα όσο και χτες, οι οποίες συνοδεύτηκαν από δηλώσεις απόγνωσης και εκκλήσεις για «άμεσες πρακτικές κινήσεις, που θα περιορίσουν και θα σταματήσουν τελικά τις πυρκαγιές και θα σώσουν ζωές και περιουσίες», δεν μπορούν να ακυρώσουν τις πολιτικές ευθύνες καί του ΠΑΣΟΚ. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος αποχαρακτηρίζοντας 30 - 40 εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Το 2003 ψήφισε το νόμο 3208/2003, μέσω του οποίου «άλλαξε» ο ορισμός των δασών και της δασικής έκτασης.

Η πολιτική ευθύνη γιά την κατάσταση στήν Αττική είναι συλλογική καί διαχρονική καί οι πολίτες πού κατοικούν στό λεκανοπέδιο θά πρέπει νά τό λάβουν πολύ σοβαρά υπ'οψιν τους όταν θά κληθούν να εκφασουν δημοκρατικά τη βούλησή τους στό διάστημα πού έρχεται.*από το: STOPCARTEL www.stopcartel.org


Στάχτη 187.000 στρέμματα, βιβλική καταστροφή στην Αττική

Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στη ΒΑ Αττική


ΙCON

Aγέρωχη η γιαγιά βγήκε από τους καπνούς και τις φωτιές...
ΙCONΚυριακή, 23 Αυγούστου 2009

Εφιαλτική νύχτα στην Ανατολή Νέας Μάκρης


"Συννεφιασμένη Δευτέρα" με μαύρα σύννεφα καπνού
στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Νέας Μάκρης...


οι φλόγες ...πάνω από τις στέγες στα πρώτα σπίτια της Ανατολής Νέας Μάκρης...

πρώτες ώρες ξημερώματα Δευτέρας...
η φωτιά κατακαίει το πιο πράσινο κομμάτι της περιοχής...ΕΕΕπιτέλους το ΟΡΑΜΑ της Νέας Δημοκρατίας

για μια ΝΕΑ Ελλάδα παίρνει σάρκα και οστά!!!
Ζήτω μας...


ΠΕΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ!!!
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!* από Ανατολι-κα της Νεας Μακρης - online.gr
http://anatoli-neamakri.blogspot.com/


Τρίτη μέρα κόλασης στην Αττική

Καίγονται σπίτιαΜε αμείωτη ένταση συνεχίζεται η φωτιά, που ήδη έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές καίγοντας σπίτια και 120.000 στρέμματα. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τα κύρια μέτωπα της φωτιάς εντοπίζονταν στο Καλέντζι, το Βαρνάβα και την Παλλήνη, ενώ η κατάσταση σε Άγιο Στέφανο και Πεντέλη εμφανίζεται ελαφρώς καλύτερη. Εκκενώνονται σπίτια στο Διόνυσο, ενώ μωρίτερα οι φλόγες πλησίασαν τη Μονή Πεντέλης. Εκεί μετέβη και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ενώ εκκενώθηκε και η παλιά Πλατεία Πεντέλης, καθώς η φωτιά έχει φθάσει στον κεντρικό οικισμό της περιοχής. Η πυρκαγιά απείλησε και το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που έχει εκκενωθεί από χθες.


Δεκάδες σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες σε πολλές περιοχές.

Η φωτιά κατακαίει ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική από τον Μαραθώνα έως την Παλλήνη, με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρούν πλέον μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να εκκενώνονται η μία πόλη μετά την άλλη.

Αυτήν την ώρα, καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη και το Βαρνάβα. Ακόμη, το μέτωπο στην Πεντέλη έχει ξεπεράσει την κορυφογραμμή και κατευθύνεται προς το Νέο Βουτζά, ενώ παράλληλα οι φλόγες απειλούν τον οικισμό Νταού Πεντέλης και το Πικέρμι.

Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει ο Άγιος Στέφανος, πολλές περιοχές του οποίου εκκενώθηκαν.

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται ο Διόνυσος, όπου εκκενώθηκε η περιοχή Αιολίς.

Δεκάδες κατοικίες κάηκαν στην Ανθούσα, ενώ εφιαλτική είναι η κατάσταση σε Άνοιξη, Σταμάτα και Παλλήνη.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε η κεντρική πλατεία της Δροσιάς.

Οι φλόγες μπήκαν ακόμη και μέσα στην πόλη του Μαραθώνα, ενώ εστία πυρκαγιάς ξέσπασε νωρίς το πρωί και στη λίμνη. Επίσης, εστίες φωτιάς μαίνονται σε Ανω και Κάτω Σούλι.

Στην Παλαιά Πεντέλη εκκενώθηκε η πλατεία, ενώ η φωτιά απείλησε και την Ιερά Μονή Πεντέλης, όπου βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερόνυμος. Εκκενώθηκαν επίσης το Αναρρωτήριο Πεντέλης (παλιό ΠΙΚΠΑ) και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, (Παλιό Νταού).

Πυρκαγιά που τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε στα Καλύβια Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέτωπο και στα Βίλια.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 80 υποσταθμοί της ΔΕΗ και οι αρμόδιοι επιβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του λεκανοπεδίου.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί επίσης, η γραμμή του ΟΣΕ από Κιούρκα έως και τον Άγιο Στέφανο.
Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 130 οχήματα και 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, συνολικά 340 άνδρες του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, 26 πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού, 30 υδροφόρες από δήμους, 562 οχήματα ΟΤΑ και 16 εθελοντικά οχήματα.

Ασθενοφόρα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές για προληπτικούς λόγους. Από το μεσημέρι και μετά πραγματοποιείται μεταφορά ασθενών από το Σ/Ν Πεντέλης στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γουδή) για προοληπτικούς λόγους και για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Κάτοικοι της Παλλήνης καταγγέλλουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις από την περιοχή των εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα. Ωστόσο, από το σχολείο τονίστηκε ότι οι εκρήξεις δεν ήταν από τις εγκαταστάσεις του. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια κάτω από τα εκπαιδευτήρια.

Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής μιλώντας στο Mega, υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος δεν υπάρχουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρής είπε ότι επικοινώνησε νωρίς το πρωί με την Πυροσβεστική ζητώντας να σταλούν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά δυόμισι ώρες μετά δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, δόθηκε εντολή για εκκένωση του Αναρρωτηρίου Πεντέλης (παλιό ΠΙΚΠΑ). Τα 28 παιδιά του Αναρρωτηρίου θα μεταφερθούν με λεωφορείο της ΕΘΕΛ σε ασφαλή χώρο, με τη μέριμνα της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας, «Αλληλεγγύη».

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του καπνού, αποφασίστηκε και η εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, (Παλιό Νταού) με τη μεταφορά με ασθενοφόρα των 15 από τα 16 συνολικά παιδιά που φιλοξενούσε, στο Αγλαΐα Κυριακού, και το άλλο παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου.


Εμπρησμός η φωτιά στο Γραμματικό, λέει ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ
Στην εκτίμηση πως η φωτιά που ξεκίνησε προχθές το βράδυ σε δασική περιοχή του Γραμματικού, πρέπει να οφείλεται σε εμπρησμό, προέβη με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο κ. Καλογερόπουλος βασίζει την εκτίμησή του, όπως ανέφερε, και στα στοιχεία που δίδονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού σύμφωνα με αυτά στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν ούτε σπίτια, ούτε αποθήκες, ούτε στάνες αλλά ούτε καν δρόμοι.

Παράλληλα, σημείωσε, πως ξέσπασαν άλλες τρεις πυρκαγιές λίγο αργότερα, στην ευρύτερη περιοχή, προφανώς για αντιπερισπασμό και να διασπαστούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εάν και εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση για πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ εκτιμά ότι η πυρκαγιά αυτή δεν μπορεί να συνδέεται με την κατασκευή της χωματερής στο Γραμματικό, η οποία είχε προκαλέσει τους προηγούμενους μήνες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

*από την εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 23.9.2009
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 23 Αυγούστου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2009 19:03

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Ακρόπολης στις 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΗ Το Μουσείο Ακρόπολης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποχαιρετούν τη θερινή περίοδο με το Κουαρτέτο Εγχόρδ...