................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Μπήκαν μπουλντόζες στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια

...σκοπεύουν να χτίσουν ένα θηριώδες συγκρότημα εμπορικών χρήσεων... Ήμαρτον κύριοι !!!
Αντιδρούν οι κάτοικοι


Εν μέσω θέρους... Σχέδια Μπετόν-αρμέ.
Μεγαλόπνοα "οράματα" του "δημάρχου"
ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου για τους πολιορκημένους πολίτες... αλλά και για τα παιδιά μας (όσοι έχουν βέβαια...).
Και δικαίως ανησυχούν!
(εν αθήναις)

Νέες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της κατεδάφισης των κτισμάτων στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι θα τσιμεντοποιηθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.
Η έκταση ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η διοίκηση του οποίου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. Βάσει της συμφωνίας, τμήμα του κτιρίου που θα ανεγερθεί θα παραχωρηθεί στην δημοτική αρχή, για να λειτουργεί ως θέατρο, μαζί και 30 θέσεις στάθμευσης.

Η έκταση των 9 στρεμμάτων βρίσκεται στην οδό Πατησίων 356-358. Η βίλα Δρακοπούλου, η οποία θα παραμείνει απέναντι από το κτίριο, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ο Ερυθρός Σταυρός, σε συνεννόηση με τον Δήμο Αθηναίων, επέλεξαν να κατεδαφίσουν τα κτίσματα στο κτήμα σε περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Σπύρος Κουβέλης χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη για την πολιτική προστασίας των ελεύθερων χώρων και ανήθικη.
«Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά την καθεστωτική παρέμβαση λίγο πιο μακριά και το ξήλωμα των δέντρων νύχτα στο πάρκο Πατησίων και Κύπρου, η δημοτική αρχή αντί να ακούσει το γενικευμένο αίτημα και να αναθεωρήσει τη στάση της τασσόμενη επιτέλους υπέρ της προστασίας των τελευταίων χώρων πρασίνου στην πόλη, απλά αποφάσισε να υλοποιεί τα σχέδια της ακόμα πιο κρυφά και ακόμα πιο αιφνιδιαστικά».

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι ο "κοινωφελής" Ερυθρός Σταυρός επεδίωξε -και πέτυχε με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων- την κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων στον χώρο όπου σκοπεύει να χτίσει ένα θηριώδες συγκρότημα εμπορικών χρήσεων» τόνισε στα "Νέα" ο κ. Χάρης Κωνσταντάτος, μέλος της συντονιστικής γραμματείας της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη (ΣΥΡΙΖΑ).

*από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" - Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009 [ 15:00 ]

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ


2.120 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

επιτέλους ας μας πούνε οι κυβερνώντες... αν θέλουμε παιδιά σ' αυτή χώρα...

ή την θέλουν ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ!!!

Ας αφήσουν τα πανηγύρια και τα φανφαρόνικα
και να δημιουργήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ παιδικούς σταθμούς
για τα 2.120 παιδιά...
αλλιώς να πάει στο σπίτι του ο κύριος ΔΗΜΑΡΧΟΣ
και οι πέριξ αυτού...
"εν Αθήναις"

Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, οδήγησε φέτος στη σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στους 97 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.
Πιο συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν εν συνόλω 8.480 αιτήσεις (από 7.568 που είχαν υποβληθεί πέρυσι), εκ των οποίων το ποσοστό ικανοποίησης είναι περίπου 75%.

Οπερ σημαίνει ότι 6.360 παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του πρώτου δήμου της χώρας, ενώ 2.120 παιδιά, οι γονείς των οποίων είχαν υποβάλει αιτήσεις, θα μείνουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών.
Ωστόσο, επειδή πάντα «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», είναι ενδεχόμενο από τις αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν επί του παρόντος, κάποιες να ικανοποιηθούν μέχρι την έναρξη της προσχολικής περιόδου, καθ' ότι:
Τον Σεπτέμβριο είναι σφόδρα πιθανόν να λειτουργήσει ένας νέος δημοτικός παιδικός σταθμός στα Κάτω Πατήσια, ένας δεύτερος τον Οκτώβριο (με μίσθωση του ακινήτου) και ένας τρίτος σε ακίνητο του δήμου τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε ο αριθμός των δημοτικών παιδικών σταθμών να φτάσει το 2010 στους 100.
Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, από τα 6.360 παιδάκια που θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, το 25% είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών.

Τα τροφεία
Σημαντικά χαμηλότερα είναι τα τροφεία που καταβάλλονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εν σχέσει με τα αντίστοιχα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.
Ξεκινούν από 45 ευρώ τον μήνα και φτάνουν 150 ευρώ (ανάλογα με το εισόδημα κάθε οικογένειας).
Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων τα παιδάκια μαθαίνουν χορό, μουσική, ζωγραφική, αγγλικά κ.λπ., ενώ από φέτος εισάγεται και η μάθηση της πιλοπλαστικής. Οι μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οι οικογένειες στις οποίες υπάρχει μέλος με βαθμό αναπηρίας άνω του 67%, οι οικογένειες όλων των υπαλλήλων του δήμου και αυτές που έχουν εισόδημα μη φορολογητέο, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τροφείων.

Οπως υποστηρίζει η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Ηρα Βαλσαμάκη, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των τροφείων δεν καλύπτει ούτε το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού του, για πέμπτη χρονιά φέτος δεν επιβλήθηκε αύξηση στα τροφεία.
Ενώπιον της αύξησης των αναγκών, η δημοτική αρχή μελετά την εκπόνηση ενός μεγάλου προγράμματος για τη δημιουργία 30 έως 40 νέων παιδικών σταθμών εντός της προσεχούς πενταετίας.

ΜΑΚ. ΣΕΛ.

*από την Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009

Το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στην Αίγινα σε διεύθυνση της πιανίστριας Ντόρας ΜπακοπούλουΝότες στο κύμα της Αίγινας
Συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου

από τις 21 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου

«Oι εφετινές συναυλίες είναι λιγότερες, έξι αντί των περυσινών δέκα, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικές. Μου λείπουν αυτές οι τέσσερις συναυλίες. Ηταν δύσκολη οικονομικά αυτή η χρονιά. Ωστόσοτο σημαντικό είναι ότι το Φεστιβάλ και συνεχίζεται και μπορεί να διατηρεί το υψηλό του επίπεδο». Με τις φράσεις αυτές η διακεκριμένη πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, κάνει μια εισαγωγή στην εφετινή, τέταρτη κατά σειρά, χρονιά της διοργάνωσης. Μιλάει με ενθουσιασμό για την αποδοχή της από τον κόσμο του νησιού, για την ανυπομονησία με την οποία αναμένουν τις εκδηλώσεις- oι οποίες εφέτος θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Αύρας- αλλά και για το ενδιαφέρον των αθηναίων επισκεπτών.

Με βασικό άξονα για μία ακόμη φορά τη μουσική δωματίου, την οποία η Ντόρα Μπακοπούλου στηρίζει με την αγάπη της αλλά και με τις γνωριμίες με σημαντικούς καλλιτέχνες- τις οποίες έχει αποκτήσει μέσω της πιανιστικής καριέρας της-, το εφετινό πρόγραμμα διαγράφεται ενδιαφέρον και συνεπές στους προσανατολισμούς του. «Είναι απίστευτο το με πόση προθυμία οι ξένοι καλλιτέχνες θέλησαν από την αρχή να έρθουν στην Αίγινα» λέει. «Κάποιοι από αυτούς ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ακόμη και χωρίς χρήματα. Μπορεί για εμάς η Ελλάδα να είναι ό,τι είναι, αλλά για τους ξένους μοιάζει παράδεισος. Στην Αθήνατο κίνητρο είναι διαφορετικό:το αρχαιοελληνικό πνεύμα. Η φίλη μου, η Μάρτα Αργκεριχ, ας πούμε, όλο για αυτό θέλει να ακούει όταν συναντιόμαστε. Στην Αίγινα το δέλεαρ είναι η φύση. Το ηλιοβασίλεμα της ανυπέρβλητης ομορφιάς, η θάλασσα, το χρώματα και τα αρώματα. Ολα αυτάτα στερούνται στη Δύση».

Αναφερόμενη στα σχέδια και στις επιδιώξεις της για το μέλλον, η Ντόρα Μπακοπούλου εξομολογείται ότι θέλει να κρατήσει το Φεστιβάλ στο ίδιο ύφος. «Δέχομαι πολλές “πιέσεις” να κάνω ανοίγματα και σε άλλα πράγματα. Κάποια από αυτά, ομολογώ, είναι και δελεαστικά. Ωστόσοδεν θέλω να αλλάξω τη φυσιογνωμία του Φεστιβάλ».


Το πρόγραμμα των συναυλιών
21/8: Θεματική Βραδιά- Αφιέρωμα στη μουσική της Λατινικής Αμερικής. Εργα Βίλα Λόμπος, Τζιναστέρα, Αστορ Πιατσόλα. Συμμετέχουν ο σπουδαίος αργεντινός πιανίστας Εντουάρντο Χούμπερτ, η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Ηρακλής Βαβάτσικας (μπαντονεόν), ο Ηλίας Αλγκάρ (κοντραμπάσο) και η Γεωργία Συλλαίου (τραγούδι).

22/8 Εργα Μότσαρτ, Σούμαν, Σεν Σανς: Ερμηνεύουν Βλ. Σβερντλόφ (πιάνο), Σ. Μουρίκης (κλαρινέτο), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Απόλλων Γραμματικόπουλος (βιολί), Λίντα Τσεν-Αργκεριχ (βιόλα) κ.ά. 24/8 Συναυλία στην Παχιά Ράχη με την κιθαρίστα Βαρβάρα Γύρα και τον βιολοντσελίστα Γιάννη Τσιτσελίκη.

27/8 Συναυλία του κουαρτέτου Εllemis σε έργα Χάιντν, Μάλερ, Μπραμς.

30/8 Κουιντέτο Τάκη Φαραζή. 5/9 Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνώνυπό τον Β. Φιδετζή με σολίστ την υψίφωνο Τζούλια Σουγλάκου.
*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" 6 Αυγ. 2009

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...