Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2009

Γ. Παπανδρέου: "Είμαστε έτοιμοι για ένα καλύτερο αύριο"

Εικόνα
Ετοιμος να αντιμετωπίσει κάθε κατεστημένο που σταματά την πορεία των αλλαγών προς όφελος του πολίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε στο θερινό Πανεπιστήμιο των Γάλλων σοσιαλιστών στη Λα Ροσέλ.
«Με την κρίση, που όλοι μας περνάμε, οι πολίτες ζητούν τομές που τους δίνουν την ευκαιρία να έχουν λόγο και να συμμετέχουν στα αποτελέσματα της ανάπτυξης. Ζητούν μια κοινωνία και μια πολιτεία που εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη» δήλωσε.
Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για την «πράσινη ανάπτυξη», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της απονομής δικαιοσύνης.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των Γάλλων σοσιαλιστών, ανέδειξε ιδιαίτερα τις διαφορές μεταξύ των Σοσιαλιστών και των συντηρητικών κομμάτων στην Ευρώπη.
Παράλληλα έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η διεθνής κοινότητα να επαναπαυθεί, εκτιμώντας ότι η οικονομική κρίση πέρασε.

*από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" Κυριακή 30.9.2009http://www.protothema.gr/home.html

Το άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ του ΠΑΣΟΚ καθορίζει την πολιτική ατζέντα

Εικόνα
Οι εκλογές ίσως γίνουν νωρίτερα από τονΜάρτιο του 2010,
καθώς στενεύουν τα περιθώρια για την κυβέρνησηΤο άνοιγμα της «ψαλίδας» στις δημοσκοπήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ καθορίζει την πολιτική ατζέντα και τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στο θέμα του ανασχηματισμού και των πρόωρων εκλογών.

Η διαφορά έχει ξεπεράσει ακόμα και το 6%, γεγονός που οδηγεί πολλά κυβερνητικά στελέχη στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αποφύγει τις εκλογές μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Από την πλευρά, όμως, κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν την άσχημη πορεία της οικονομίας, μέσα στο δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, και επισημαίνουν ότι «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα».

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής, η «ψαλίδα» μεγαλώνει στο 6,2%, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 33,7% έναντι 27,5% για το κυβερνών κόμμα.

Στο γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 31,7% και η ΝΔ ακολουθεί με 25,7%.

Στη δημοσκόπηση της Alco, ο Κώστας Καραμανλής χάνει τον τίτ…

Υπάρχουν ήρωες-ίδες σήμερα;

Εικόνα
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρίτη 25 Αυγούστου, ώρα 9 περίπου, είμαι στο τιμόνι του ταξί στο κέντρο του Πειραιά. Βλέπω από μακριά μια κοπέλα με ένα σακίδιο στην πλάτη της, μοιάζει με ταξιδιώτισσα, μου κάνει σήμα με το χέρι της, σταματάω, παίρνω το σακίδιο να το βάλω στο πορτμπαγκάζ και παρατηρώ τα πορτοκαλί ρούχα της να έχουν το σήμα της πυροσβεστικής. Φυσικά τη ρωτάω αν έρχεται από το μέτωπο της φωτιάς, όπως και πράγματι έτσι ήταν. Στη κουβέντα μας μέχρι την Αμφιάλη, η κοπέλα μου λέει ότι είναι 8μηνη συμβασιούχος εδώ και 11 χρόνια με 750 ευρώ μισθό, με παράσημα από το σεισμό του 1999, τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία και τώρα με ένα ελαφρύ έγκαυμα στο λαιμό από τη προχθεσινή μεγάλη φωτιά στην Ανατ. Αττική. Και δεν φτάνουν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του έργου τους, υπάρχουν ανεγκέφαλοι άνθρωποι που τους επιτίθενται, τους χτυπάνε, τους βρίζουν... και οι υπόλοιποι κάτοικοι ούτε ένα ποτήρι νερό δεν τους προσφέρουν... Αλλά δεν το βάζουν κάτω, έχουν συνείδηση, επαγγελματισμό, ανθρωπιά..…

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 24-8-2009

Εικόνα
"...η πύρηνη λαίλαπα αφανίζει ότι έχει απομείνει από τόν πνεύμονα της Αθήνας πού ηταν εκεί γιά νά αναπνέουν όλοι οι κάτοικοί της. Γιατί, τό ίδιο ακριβώς οξυγόνο, τά ίδια ακριβώς μόρια τού ζωοογόνου αυτού στοιχείου της φύσης αυτού τού κόσμου χρειαζόμαστε καί αναπνέουμε κάθε λεπτό γιά νά διατηρούμαστε στή ζωή όλοι μας.
Επί τέσσερες ημέρες μένονται οι πυρκαγιές στήν Αττική.Πλήτουν κυρίως τά βόρεια-ανατολικά προάστια της Αθήνας,κατακαίγοντας τά πανέμορφα δάση τών περιοχών αυτών μαζί μέ κατοικίες οι οποίες διαχρονικά χτιστηκαν εκεί.Η πύρινη λαίλαπα αφανίζει ότι έχει απομείνει από τόν πνεύμονα της Αθήνας πού ηταν εκεί γιά νά αναπνέουν όλοι οι κάτοικοί της καί όχι μόνο τά χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά καί οι λίγες εκατοντάδες προύχοντες της Εκάλης, πού κατείχαν την αντίστοιχη γή μέσα στά δάση αυτά.

Στήν Βορειοανατολική Αττική έγινε τίς δεκαετίες πού πέρασαν μία συστηματική τμηματική λοβεκτομή τών δασικών πνευμόνων οι οποίοι τροφοδοτούσαν με τό απαραίτητο οξυγόνο όλους τούς κατοίκους τού…

Στάχτη 187.000 στρέμματα, βιβλική καταστροφή στην Αττική

Εικόνα
Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στη ΒΑ Αττική

ΙCON

Aγέρωχη η γιαγιά βγήκε από τους καπνούς και τις φωτιές...
ΙCONΕφιαλτική νύχτα στην Ανατολή Νέας Μάκρης

Εικόνα
"Συννεφιασμένη Δευτέρα" με μαύρα σύννεφα καπνού στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Νέας Μάκρης...
οι φλόγες ...πάνω από τις στέγες στα πρώτα σπίτια της Ανατολής Νέας Μάκρης... πρώτες ώρες ξημερώματα Δευτέρας...
η φωτιά κατακαίει το πιο πράσινο κομμάτι της περιοχής...


ΕΕΕπιτέλους το ΟΡΑΜΑ της Νέας Δημοκρατίας για μια ΝΕΑ Ελλάδα παίρνει σάρκα και οστά!!!
Ζήτω μας...


ΠΕΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ!!!
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ! ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!


* από Ανατολι-κα της Νεας Μακρης - online.gr
http://anatoli-neamakri.blogspot.com/

Τρίτη μέρα κόλασης στην Αττική

Εικόνα
Καίγονται σπίτια


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η φωτιά, που ήδη έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές καίγοντας σπίτια και 120.000 στρέμματα. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τα κύρια μέτωπα της φωτιάς εντοπίζονταν στο Καλέντζι, το Βαρνάβα και την Παλλήνη, ενώ η κατάσταση σε Άγιο Στέφανο και Πεντέλη εμφανίζεται ελαφρώς καλύτερη. Εκκενώνονται σπίτια στο Διόνυσο, ενώ μωρίτερα οι φλόγες πλησίασαν τη Μονή Πεντέλης. Εκεί μετέβη και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ενώ εκκενώθηκε και η παλιά Πλατεία Πεντέλης, καθώς η φωτιά έχει φθάσει στον κεντρικό οικισμό της περιοχής. Η πυρκαγιά απείλησε και το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που έχει εκκενωθεί από χθες.


Δεκάδες σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες σε πολλές περιοχές.

Η φωτιά κατακαίει ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική από τον Μαραθώνα έως την Παλλήνη, με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρούν πλέον μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να εκκενώνονται η μία πόλη μετά την άλλη.

Αυτήν την ώρα, καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη και το Βαρνάβα. …

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Γραμματικό...ΚΟΛΑΣΗ στο Mαραθώνα και Βαρνάβα

Εικόνα
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Γραμματικό Ελλάδα Ειδήσεις
από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" Σάββατο 22.9.2009

Tεράστια η οικολογική καταστροφή...σε Βαρνάβα και Γραμματικό

Εικόνα
Γραμματικό: έκκληση να σταλούν περισσότερα αεροσκάφη,

Πρωϊνό Σαββάτου 22 Αυγούστου 2009 "Η κόλαση του Δάντη στην πανέμορφη περιοχή του Μαραθώνα"
Εκτός ελέγχου είναι αυτή την ώρα οι φωτιές σε Γραμματικό και Βαρνάβα. Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Δύο άτομα έχουν αποκλειστεί στην Αγία Τριάδα, η οποία έχει κυκλωθεί από τις φλόγες. Πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στη περιοχή για να τους απεγκλωβίσουν.

Ο κοινοτάρχης Βαρνάβα, Νίκος Βούλγαρης δήλωσε ότι οι φλόγες βρίσκονται στην οδό Ευρίπου και απειλούν κατοικίες, ενώ ο κοινοτάρχης Γραμματικού, Νίκος Κούκης, έκανε έκκληση να σταλούν περισσότερα αεροσκάφη και έκανε λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η φωτιά καίει στην περιοχή όπου θα κατασκευαζόταν ο ΧΥΤΑ και κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Ωστόσο, νωρίς το πρωί προστέθηκε ένα νέο μέτωπο φωτιάς, μέσα στο ρέμα που χωρίζει το Βαρνάβα από το Γραμματικό.

Η φωτιά η οποία ξέσπασε το βράδυ της …

«Έκανα την παρέμβαση για να υπάρξει δημόσια διάψευση για χρηματισμό της Αριστεράς»

Εικόνα
Σκληρή απάντηση
Π. ΚοροβέσηςΜετά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Περικλής Κοροβέσης αναφέρει:
«Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως είναι γνωστό, έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας στη πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα του οίκου μας.
Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens (Ελευθεροτυπία 13/7/2009, Γ.Βότσης και άρθρο Κ.Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα.
Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα. Θεωρώντας ότι το «ηθικό κεφάλαιο» εί…

Η φωτογραφία της βδομάδας...

Εικόνα
Δεν ξέρουμε αν εννοούν τα ζωάκια γατούλες, σκύλους και άλλα κατοικίδια... ή εννοούν τις ύαινες με ανθρώπινη μορφή που κατασπαράζουν ότι έχει μείνει όρθιο σε τούτο τον τόπο...τι να θέλει άραγε να πει ο ποιητής;

Μπήκαν μπουλντόζες στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια

Εικόνα
...σκοπεύουν να χτίσουν ένα θηριώδες συγκρότημα εμπορικών χρήσεων... Ήμαρτον κύριοι !!!
Αντιδρούν οι κάτοικοι


Εν μέσω θέρους... Σχέδια Μπετόν-αρμέ.Μεγαλόπνοα "οράματα" του "δημάρχου" ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου για τους πολιορκημένους πολίτες... αλλά και για τα παιδιά μας (όσοι έχουν βέβαια...).Και δικαίως ανησυχούν!(εν αθήναις)

Νέες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της κατεδάφισης των κτισμάτων στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι θα τσιμεντοποιηθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.
Η έκταση ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η διοίκηση του οποίου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. Βάσει της συμφωνίας, τμήμα του κτιρίου που θα ανεγερθεί θα παραχωρηθεί στην δημοτική αρχή, για να λειτουργεί ως θέατρο, μαζί και 30 θέσεις στάθμευσης.

Η έκταση των 9 στρεμμάτων βρίσκεται στην οδό Πατησίων 356-358. Η βίλα Δρακοπούλου, η οποία θα παραμείνει απέναντι από το κτίριο, έχει χαρακτηριστεί διατηρη…

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Εικόνα
2.120 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

επιτέλους ας μας πούνε οι κυβερνώντες... αν θέλουμε παιδιά σ' αυτή χώρα...

ή την θέλουν ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ!!!

Ας αφήσουν τα πανηγύρια και τα φανφαρόνικα
και να δημιουργήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ παιδικούς σταθμούς
για τα 2.120 παιδιά...
αλλιώς να πάει στο σπίτι του ο κύριος ΔΗΜΑΡΧΟΣ
και οι πέριξ αυτού... "εν Αθήναις"
Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, οδήγησε φέτος στη σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στους 97 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.
Πιο συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν εν συνόλω 8.480 αιτήσεις (από 7.568 που είχαν υποβληθεί πέρυσι), εκ των οποίων το ποσοστό ικανοποίησης είναι περίπου 75%.

Οπερ σημαίνει ότι 6.360 παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του πρώτου δήμου της χώρας, ενώ 2.120 παιδιά, οι γονείς των οποίων είχαν υποβάλει…

Το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στην Αίγινα σε διεύθυνση της πιανίστριας Ντόρας Μπακοπούλου

Εικόνα
Νότες στο κύμα της Αίγινας
Συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου

από τις 21 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου
«Oι εφετινές συναυλίες είναι λιγότερες, έξι αντί των περυσινών δέκα, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικές. Μου λείπουν αυτές οι τέσσερις συναυλίες. Ηταν δύσκολη οικονομικά αυτή η χρονιά. Ωστόσοτο σημαντικό είναι ότι το Φεστιβάλ και συνεχίζεται και μπορεί να διατηρεί το υψηλό του επίπεδο». Με τις φράσεις αυτές η διακεκριμένη πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, κάνει μια εισαγωγή στην εφετινή, τέταρτη κατά σειρά, χρονιά της διοργάνωσης. Μιλάει με ενθουσιασμό για την αποδοχή της από τον κόσμο του νησιού, για την ανυπομονησία με την οποία αναμένουν τις εκδηλώσεις- oι οποίες εφέτος θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Αύρας- αλλά και για το ενδιαφέρον των αθηναίων επισκεπτών.

Με βασικό άξονα για μία ακόμη φορά τη μουσική δωματίου, την οποία η Ντόρα Μπακοπούλου στηρίζει με την αγάπη…

Θα τιμήσουν τα 50 χρόνια προσφοράς του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο τραγούδι και τη δημοσιογραφία

Εικόνα
Μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ
Δεκαέξι κορυφαίοι ερμηνευτές τιμούντον Λευτέρη Παπαδόπουλο
Eurokinissi
Κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες θα ενώσουν τις φωνές τους στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να τιμήσουν τα 50 χρόνια του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο τραγούδι και τη δημοσιογραφία.
«Ελπίζω να είναι μια βραδιά χαράς σε ετούτη τη δύσκολη περίοδο, κυρίως για το δικό μας επάγγελμα, το δημοσιογραφικό» λέει στα Νέα ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Μαζί επί σκηνής θα βρεθούν οι Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Αλκηστης Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΣΗΕΑ, του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών- Φλώρινας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Εντός των Τεχνών.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σ…