Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2009

Για τρίτη φορά ζητούν δηλώσεις από 1,3 εκατ. πολίτες λόγω χάους...

Εικόνα
Μαρτύριο διαρκείας με Ε9 και ΕΤΑΚ
Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων, που καλούνται ο ένας μετά τον άλλο να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων που δήλωσαν από το 2005 μέχρι και το 2008 ή στη χειρότερη περίπτωση να υποβάλουν εξαρχής τη Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων. Εν μέσω θέρους, περίπου 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν κληθεί μέχρι σήμερα για διορθώσεις και κάπου 100.000 εξ αυτών θα υποβάλουν εξαρχής το έντυπο.

Πλήρες θέμα...

Καταδίκη για τα κρατητήρια...από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την Ελλάδα

Εικόνα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε νέα απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε την Ελλάδα λόγω παραβίασης του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης (απαγόρευση βασανιστηρίων, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης) για την πολύμηνη παραμονή κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια, σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, που από το 2007 είχε διαπιστώσει το πρόβλημα.
Τότε είχε σημειώσει ότι «η μακροχρόνια παραμονή σε αστυνομικά κρατητήρια αποτελούσε ένα γενικευμένο πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η Δικαστική Φυλακή Θεσσαλονίκης αρνείτο πλέον να δεχθεί περισσότερους κρατούμενους. Τότε ο Συνήγορος είχε διαπιστώσει ότι «οι υφιστάμενες συνθήκες κράτησης (στα αστυνομικά κρατητήρια) δεν είναι συμβατές με τους όρους προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και απόλαυσης των δικαιωμάτων των κρατουμένων». Ένα γεγονός, πρόσθετε, που «συνιστά παράνομη ενέργεια και στοιχειοθετεί απάνθρωπη μεταχείριση κατά την έννοια του άρθρου 3 του ΕΣΔΑ» και προειδοποιούσε μάλιστα ότι η πρακτική αυτή «εκθέτει τη χ…

Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ για το «λουκέτο» σε Ελεύθερο Τύπο και City

Εικόνα
Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ, από τις 5 μ.μ. σήμερα έως τις 5 μ.μ. της Τρίτης, προκήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά στην απόφαση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού «City 99,5» να προχωρήσει στο κλείσιμο των δύο επιχειρήσεων.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:
«Η αιφνιδιαστική απόφαση της οικογένειας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ιδιοκτητών των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, του ραδιοσταθμού «CITY 99,5» και του ειδησεογραφικού site του Ομίλου, να πετάξουν στο δρόμο 450 συναδέλφους μας, κλείνοντας τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αποτελεί πρόκληση και «αιτία πολέμου» για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας.
Η δραματική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις καθημερινές, πλέον, απολύσεις και τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων ενημέρωσης. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα τελευταία επεισόδια του δράματ…

Το όραμα της Μελίνας εκπληρώθηκε, λέει η Μαρία Δαμανάκη για το Μουσείο της Ακρόπολης

Εικόνα
«Το στοίχημα κερδήθηκε»

Δείτε το βίντεο...Το στοίχημα κερδήθηκε, αναφέρει σε αποκλειστική δήλωσή της στο in.gr η υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης το ερχόμενο Σάββατο. Αξίζει τιμή σε όλους, όσοι εργάστηκαν για να γίνει το όραμα της Μελίνας Μερκούρη πραγματικότητα, προσθέτει.
Σε δήλωσή της η κ. Δαμανάκη αναφέρει: «To Μουσείο της Ακρόπολης ξεκινά ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο ταξίδι στον κόσμο του πολιτισμού και της τέχνης. To στοίχημα κερδήθηκε, παρά τις επιμέρους ενστάσεις για αισθητικές και τεχνικές πλευρές του έργου. Αξίζει τιμή σε όλους όσους -επώνυμους και ανώνυμους- εδώ και δεκαετίες, προσέφεραν γνώση και δουλειά ώστε το όραμα της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη να γίνει πραγματικότητα.

Icon
» Το νέο εμβληματικό Μουσείο της χώρας μπορεί και αξίζει να καθιερωθεί διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου. Μπορεί και οφείλει να αναθερμάνει καθοριστικά την υπόθεση της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στο γενέ…

Αυστραλία: «Και δικαστικά η διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Εικόνα
Με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Φρέιζερ ζήτησε και πάλι την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο κ. Φρέιζερ έφτασε στο σημείο να προσθέσει πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει τα γλυπτά αυτά ακόμα και δικαστικά.
«Εδώ», είπε, «έχουμε να κάνουμε με μια ειδική περίπτωση. Ο Λόρδος Έλγιν, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως πρεσβευτή της Βρετανίας στην Κωνσταντινούπολη, κατόρθωσε να κλέψει τα μάρμαρα, προκαλώντας μάλιστα και σημαντικές ζημιές και να τα στείλει στην ιδιωτική του έπαυλη. Είχε στόχο να τα οικειοποιηθεί και να αποκομίσει προσωπικά κέρδη».
Λίγες μέρες νωρίτερα, ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Γκοφ Ουίτλαμ είχε δηλώσει για το ίδιο θέμα:
«Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης δίνει στο Βρετανικό Μουσείο την ευκαιρία να διορθώσει ένα από τα μεγάλα σφάλματα της ιστορίας. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη διατήρηση της συλλογής στην Πινακοθήκη Νταβ…

Nα επιστρέψουν oι Βρετανοί ΤΩΡΑ τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Εικόνα
Τα ξένα ΜΜΕ για το μουσείο της Ακρόπολης


Εκτενή είναι τα αφιερώματα στον διεθνή Τύπο ενώ συνοδεύονται από έντονη κριτική στους Βρετανούς, που αρνούνται να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Σοκαρισμένη από την απουσία των αυθεντικών Μαρμάρων του Παρθενώνα από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου ξεναγήθηκε, δηλώνει η δημοσιογράφος Έλενα Σμιθ, στο βρετανικό έντυπο "Newstatesman",σε άρθρο με τον τίτλο "Χάνοντας τα μάρμαρά σου". "Είναι φρικτό, είναι εξόφθαλμα φρικτό" αναφώνησα όταν ο Σαμαράς προχωρούσε μπροστά στα εκθέματα εξηγώντας, "αυτό είναι αγγλικό αντίγραφο, αυτό είναι αυθεντικό, αυτό βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, αυτό είναι το πραγματικό έργο τέχνης".
Και ολοκληρώνει το άρθρο της με μια συναισθηματικά φορτισμένη περιγραφή, "η εικόνα της πιο φημισμένης στον κόσμο ζωφόρου που βρίσκεται ακρωτηριασμένη μπροστά στο ναό που κάποτε κοσμούσε προκαλεί στον επισκέπτη ένα ισχυρό συναίσθημα. Αν είσαι φιλότεχνος, θέλεις να κραυγάσεις από …

Η Σέχτα Επαναστατών πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής

Εικόνα
Ταυτοποιήθηκε από το όπλο της επίθεσης

Η Σέχτα Επαναστατών πραγματοποίησε τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως ταυτοποιήθηκε από τις σφαίρες του όπλου των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκε.

Σημειώνεται ότι σε προκήρυξη της στα «ΝΕΑ», η Σέχτα Επαναστατών είχε αναφέρει ότι κάθε αστυνομικός αποτελεί στόχο.

Νωρίς σήμερα το πρωί, εν ώρα υπηρεσίας στα Άνω Πατήσια, έπεσε νεκρός, χτυπημένος από περισσότερες από 20 σφαίρες ο υπαρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας, 41 ετών. Ο αστυνομικός βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα και φρουρούσε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ. Η γυναίκα βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις κουκουλοφόροι πλησίασαν τον αστυνομικό και τον πυροβόλησαν. Αμέσως μετά, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 6:20 το πρωί, στην οδό Δημητρακοπούλου στα Άνω Πατήσια, λίγη ώρα αφότου ο αστυνομικός είχε αναλάβει υπηρεσία.

Ο αστυ…