................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

Φωτογραφικό οδοιπορικό στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ της ACT4PEOPLE Hellas

Νέα έκδοση βιβλίου με θέμα την Παλαιστήνη

ΕΚΔΟΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ
ΤΙΤΛΟΣ : ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ
Φωτογραφικό οδοιπορικό στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αγαπητοί φίλοι,

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ACT4PEOPLE Hellas, θα εκδώσει ένα Φωτογραφικό Λεύκωμα αφιερωμένο στον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων για να αποκτήσουν κι αυτοί τη δική τους πατρίδα και να πάψουν να ζουν στην εξορία. Είναι επίσης αφιερωμένο και στον άγνωστο, στους πολλούς, αγώνα του Ισραηλινού λαού, ενάντια στην βία, τον πόλεμο και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.
Η έκδοση αυτή δεν αποσκοπεί στο κέρδος. Θα διανεμηθεί δωρεάν, ως μια μικρή συμβολή στο δράμα που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός και κυρίως τα παιδιά.
Θα είναι μια προσπάθεια να τονιστεί η ανάγκη ότι οι λαοί της περιοχής – Άραβες, Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι θα πρέπει να μπορούν να ζήσουν όλοι μαζί ειρηνικά και με σεβασμό ο ένας για τον άλλο.
Με την έκδοση αυτή, θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους καταπίεση- του ενός έθνους ενάντια στον άλλο, όσο και στο εσωτερικό των εθνών – αλλά και σε κάθε είδους Ρατσισμό, φυλετικό, θρησκευτικό, Εθνικό όσο και ανάμεσα στα φύλα. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στον αντισημιτισμό ως ιδεολογία και ως πρακτική.
Σ’ αυτήν ακριβώς τη στιγμή που η βία ανοίγει ένα νέο φαύλο κύκλο θέλουμε να τονίσουμε ότι σε αντίθεση με τους ηγέτες τους, οι λαοί έχουν περισσότερα να ενώσουν παρά να χωρίσουν.
Το φωτογραφικό λεύκωμα θα είναι δίγλωσσο – Ελληνικά - Αγγλικά – και θα περιλαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό σημείωμα της Αραβο- Ισραηλινής διαμάχης.
Ευχαρίστως θα συμπεριλαμβάναμε ένα δικό σας σύντομο σημείωμα( έως 300 λέξεις) και φωτογραφίες που απεικονίζουν τη δράση της οργάνωσής σας και την κατάσταση στην περιοχή, με την άδεια σας να τα δημοσιεύσουμε, αν συμφωνείτε με το περιεχόμενο και τον σκοπό της έκδοσής μας.
Εάν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Με εκτίμηση
Για την ACT4PEOPLE Ηellas
Κωνσταντίνος Σκηνιώτης

7.500 οι άστεγοι στην Ελλάδα του 2009 επί "Νέας Δημοπρασίας"


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 7.500 άνθρωποι κάθε ηλικίας είναι άστεγοι στη χώρα μας, με τους μισούς περίπου να περιφέρονται στην Αττική. Παρ΄ όλα αυτά, ελάχιστοι από αυτούς βρίσκουν καταφύγιο, αφού οι ξενώνες δεν επαρκούν. Το αποτέλεσμα είναι να μένουν στον δρόμο 1.800 άνθρωποι- κάποιοι από αυτούς όταν στέκονται τυχεροί βρίσκουν κατάλυμα για μόνο μία νύχτα.
Ακόμη, 2.700 άνθρωποι χωρούν ολόκληρο το σπιτικό τους σε κοντέινερ και τροχόσπιτα, ενώ ένας στους τρεις άστεγους Έλληνες φιλοξενείται προσωρινά σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια ή διαμένει σε χώρους εγκαταλελειμμένους από τους ιδιοκτήτες τους.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασαν χθες ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός κ. Μάριος Σαλμάς. «Οι άστεγοι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς που τα πράγματα ήρθαν εντελώς ανάποδα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

*Αυτά δήλωσαν έτσι ανευθυνο-υπεύθυνα ...χωρίς να αισχύνονται... για το κατάντημα ανθρώπων με την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους και το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος. Δημιουργώντας μια νέα κοινωνική τάξη από "Άνεργους - Άστεγους - Μετανάστες"... κατά τα άλλα καλή Ανάσταση σε όλους μας...

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Ελληνας ο τυχερός στους 16 για την "καλύτερη δουλειά του κόσμου"
Γιώργος Καρέλλας, καταγωγή Θεόκτιστο Γορτυνίας, γεννημένος στην Ιρλανδία. Στους επικρατέστερους 16 (από 34.000) υποψηφίους για την "καλύτερη δουλειά του κόσμου" του ΟΤ Αυστραλίας.
Βίντεο συμμετοχής του:http://www.islandreefjob.com/#/george
--------------------------------------
-Ενδεικτικά, σχόλια ελληνικών ΜΜΕ http://www.voanews.com/greek/2009-03-20-voa9.cfm http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&catID=1&artID=974857

Περισσότερα σχόλια από ιρλανδικά αλλά και ελληνικά ΜΜΕ, αναζητήστε Γιώργος Καρέλλας ή George Karellas στο www.google.com)το μπλογκ του Γιώργου
http://georgetk.wordpress.com/

*από το: http://www.inarcadia.gr/

Ενα (πρώην) πάρκινγκ μεταμορφώνεται σε πολιτιστικό πάρκο

Ενα ειρηνικό πάρκο αρχίζει σιγά σιγά να ανθεί μέσα στη συχνά εμπόλεμη ζώνη των Εξαρχείων. Και μάλιστα στο στρατηγικό σημείο Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής, εκεί δηλαδή όπου τα «αντιδραστικά» Εξάρχεια συναντούν το «καθώς πρέπει» Κολωνάκι. Η μεταμόρφωση ενός γκρίζου πάρκινγκ σε πάρκο αποτελεί πρωτοβουλία της επιτροπής των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, σκάβοντας, φυτεύοντας και μπαζώνοντας, προκειμένου να δημιουργήσουν μια πράσινη κουκκίδα στο αστικό τοπίο. Ο χώρος που ανήκει στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), αφού πλέον έπαψε να ενοικιάζεται από ιδιώτη για να χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, τελεί υπό ειρηνική και δημιουργική κατάληψη, βάζοντας ιδέες στους ιθύνοντες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του. Οποια ώρα και αν περάσεις από το συγκεκριμένο σημείο θα δεις κάτι να συμβαίνει.
Τις πρωινές ώρες- με αποκορύφωμα τα Σαββατοκύριακα- ο χώρος γεμίζει από παιδιά και γονείς που φυτεύουν λουλούδια και δεντράκια. Η αυτοσχέδια αλλά άκρως ευρηματική ξύλινη τραμπάλα που έχει κατασκευαστεί λίγο πιο πέρα ανταμείβει τους μικρούς επισκέπτες για την οικολογική συνείδηση που αρχίζουν να καλλιεργούν. Κάτοικοι των Εξαρχείων καταφθάνουν με καρότσια σουπερμάρκετ φορτωμένα με γλάστρες και δεντρύλλια, φοιτητές Αρχιτεκτονικής δίνουν οδηγίες για το πού θα μπει τι προκειμένου «να συνομιλούν σωστά τα δέντρα μεταξύ τους, να γίνει μια σωστή είσοδος του πάρκου» κτλ.


Τη νύχτα τη σκυτάλη παίρνουν συντροφιές που έρχονται για να μείνουν και να περιφρουρήσουν την περιοχή. Από τη χιλιοδιαφημισμένη «τάξη» των Εmo ως ανθρώπους κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.«Αυτή την κίνηση δεν πρέπει να την οικειοποιηθεί σε καμία περίπτωση καμία ομάδα» μας λέει κάτοικος των Εξαρχείων που περνά πολύ χρόνο εκεί. Ο μέχρι πρότινος άχαρος χώρος, χάρη στη συνεύρεση τόσο, διαφορετικών ανθρώπων, τείνει να αποτελέσει και ένα ενδιαφέρον υπαίθριο πολιτιστικό στέκι: στον μαυροπίνακα που έχει στηθεί δίπλα στο πρώην κουβούκλιο του παρκαδόρου, κάτω από την αναγκαία ημερήσια συνέλευση, αναγράφονται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.


Την περασμένη Κυριακή επαγγελματίες ηθοποιοί έστησαν την παιδική παράσταση «Η φάρμα των ζώων» και λίγο αργότερα προβλήθηκε από προτζέκτορα ταινία τουΚουστουρίτσαστον τοίχο διπλανής πολυκατοικίας. Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη καλλιτεχνικά δρώμενα. Τα σχέδια γκραφίτι πληθαίνουν στον χώρο μετριάζοντας το άχαρο γκρίζο της περιοχής. Μη σας κάνει λοιπόν εντύπωση αν την Κυριακή του Πάσχα βρεθείτε στα Εξάρχεια και ξαφνικά αντικρίσετε ένα γλέντι αλλιώτικο από τα άλλα.


* από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" της ΑΣΤΕΡΟΠΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Oι εξαγγελίες των έργων και των προγραμμάτων υπαγορεύονται από προεκλογικές σκοπιμότητες,Ικανοποιημένος ο Ν. Κακλαμάνης

Έντονες οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας


ΑΠΕ Αθήνα: Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Γ. Σουφλιά, χρεώνοντας στην κυβέρνηση «αποσπασματική αντιμετώπιση και αναξιοπιστία».

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Πιο συγκεκριμένα, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης και ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης τόνισαν ότι η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αττικής βασίζεται στον πρωθύστερο σχεδιασμό και στην αποσματικότητα.
«Ο κ. Σουφλιάς, στο 6ο έτος της θητείας του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ανακάλυψε το νέο «αθηναϊκό όραμα», αφού μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με τον σφαιρικό σχεδιασμό της Αττικής και ειδικότερα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής », δήλωσαν χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση για «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αλήθειας».
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υιοθέτησε την αποσπασματική παρουσίαση των απόψεων, των επιλογών και των πολιτικών της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ανακοινώσεις της για την δημοπράτηση μέσα σε ένα μήνα ‘των νέων αυτοκινητοδρόμων Αττικής’. »

Δηλαδή, πριν την επικαιροποίηση και την ψήφιση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής προχωρά στην δημοπράτηση έργων μείζονος σημασίας, που θα έπρεπε να ακολουθήσουν την οριστικοποίηση και την συμφωνία γύρω από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.»

Το ΥΠΕΧΩΔΕ παρουσιάζει σχέδια και προγράμματα δημοσίων έργων και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, για τα οποία δεν υπάρχει διασφαλισμένη η αναγκαία χρηματοδότηση».

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσαν μάλιστα ότι οι εξαγγελίες των έργων και των προγραμμάτων υπαγορεύονται από προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως και οι υποσχέσεις «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων, ενώ τόνισαν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.Καλούν μάλιστα τον υπουργό να παρατείνει τον χρόνο της διαβούλευσης, «αφού ουσιαστικά η περίοδος έως 15-09-09 καλύπτεται από το Πάσχα, τις Ευρωεκλογές και τις καλοκαιρινές διακοπές».
Την ικανοποίησή του για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε μια κυβέρνηση και ένας υπουργός που τόλμησαν να προχωρήσουν στην αναθεώρηση-επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου, ώστε να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Χριστός δίδαξε την Αγάπη και όχι τη Σφαγή!


Την Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 και ώρα 11.00 π.μ., το ΠΟΦΥΖΩ θα διαδηλώσει στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με άλλες φιλοζωικές και οικολογικές ομάδες, μεταξύ των οποίων: τη θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων των Οικολόγων-Πράσινων, το GAWF, το Δικαίωμα Ζωής, την Αρμονική Συνύπαρξη, το Animal Net του Facebook και άλλους ανεξάρτητους πολίτες, ενάντια στη μεγάλη σφαγή των αθώων αμνών που γίνεται κάθε χρόνο τις «άγιες» μέρες του Πάσχα.

Κανένας θεός δε διψάει για αίμα, μόνο οι άνθρωποι. Κανένα έθιμο και καμία παράδοση δεν αποτελεί δικαιολογία για τα δύο περίπου εκατομμύρια αμνοερίφια που θυσιάζονται κάθε χρόνο για το τερψιλαρύγγιό μας.
Καλούμε την πολιτεία, την εκκλησία, τα ΜΜΕ αλλά και όλους τους σκεπτόμενους και ευαισθητοποιημένους πολίτες να σταθούν κριτικά απέναντι στην επιβολή αντικρουόμενων και αναχρονιστικών εθίμων και να αναρωτηθούν αν πραγματικά μπορούμε να γιορτάζουμε ημέρες αγάπης, βάφοντας τα χέρια μας με αίμα.

Ελάτε να διαδηλώσουμε υπέρ της πραγματικής ειρήνης, αγάπης και συμπόνιας προς όλες τις αισθανόμενες υπάρξεις.
"Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από το πως φέρεται στα ζώα. Στο μυαλό μου, η ζωή ενός προβάτου δεν είναι λιγότερη πολύτιμη από αυτή ενός ανθρώπου."
- Μαχάτμα Γάντι

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Υ.Γ.: Όσοι αντέχουν, ας πατήσουν τη διασύνδεση http://www.y/

Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...