................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ.


Η πορεία του «ποδηλατικού γύρου» ορίστηκε και απομένουν τα οργανωτικά (αφίσες, φυλλάδια, χορηγοί…). Οι απαιτήσεις όμως δεν σταματούν εδώ, όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Αλέξης- Akanavos@ert.gr «να έχουμε ένα σκοπό», και ήδη μελετάμε την δημιουργία ποδηλατόδρομων. Εν όψη των νέων σταθμών του μετρό σκεφτόμαστε αρχικά ένα δίκτυο μεταξύ αυτών.
Ο ποδηλατικός σύλλογος είναι υπό σύσταση και όποιος θέλει να συμμετέχει ανεξάρτητα από τον δήμο που κατοικεί μπορεί να το δηλώσει ( χωρίς οικονομική επιβάρυνση -δεσμεύτηκε σε εμένα προσωπικά ο δήμαρχος - ο Δήμος Αργυρούπολης θα αναλάβει τα έξοδα). Θα αποκτήσουμε δικό μας χώρο, στέκι για αφετηρία, για τις ανοιξιάτικες βόλτες μας.
Όποιος έχει γνώμη για όλα αυτά ή έστω μία παρατήρηση ότι κάτι ξεχνάμε θα μας βοηθούσε πολύ.
Θεωρώ τη συμμετοχή σας δεδομένη και πρέπει να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων, αλλά και για την αρχική θετική ανταπόκριση αρκετών. Να βρεθούμε να γεμίσουμε την Αργυρούπολη ποδήλατα, να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί, δυνατοί και αποφασισμένοι. Να μάθουμε να απαιτούμε ότι μας ανήκει και δεν είναι κάτι διαφορετικό από μία πιο πράσινη πιο ήσυχη και πιο καθαρή πόλη.

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΑ.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ

H άσπρη λέξη διοργανώνει το 3ο χαριστικό παζάρι βιβλίων στο βιβλιοπωλείο της


Πού;
H άσπρη λέξη διοργανώνει το 3ο χαριστικό παζάρι βιβλίων στο βιβλιοπωλείο της (Μαντζάρου 6 και Σόλωνος 54 στον 1ο όροφο).

Πότε;
Tο Σάββατο 11 Απριλίου. Η πόρτα θα ανοίξει στις 12.00 το μεσημέρι και το παζάρι θα λειτουργήσει μέχρι να εξαντληθεί το απόθεμα των βιβλίων.

Πώς;
Κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει δωρεάν έως και 4 τίτλους της αρεσκείας του από τα βιβλία του παζαριού. Για τη μεταφορά των βιβλίων καλό θα ήταν να είστε εφοδιασμένοι με τσάντα μεταφοράς καθώς δεν θα παρέχεται από την άσπρη λέξη.
Η ΙΔΕΑ
Βιβλία από δεύτερο χέρι αναζητούν αναγνώστες πριν καταλήξουν στα σκουπίδια. Η ιδέα της ανακύκλωσης βιβλίων δεν είναι καινούργια. Εδώ και αρκετά χρόνια βιβλία αλλάζουν χέρια και αποκτούν νέους αναγνώστες.

Έως και την 26η Μαρτίου αρκετοί φίλοι της άσπρης λέξης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έφεραν τα βιβλία που δεν τους ήταν πλέον χρήσιμα και «έπιαναν» χώρο στις βιβλιοθήκες τους. Σας ευχαριστούμε θερμά.

Είναι πολύ πιθανόν, κάποιο από αυτά τα βιβλία να σας ενδιαφέρει και να βρει θέση στη δική σας βιβλιοθήκη. Λογοτεχνία, Μυθιστορήματα, Παιδικά, Μυστήριο, Θρησκεία, Περιοδικά, Φωτογραφία, Εγκυκλοπαίδειες, Ιατρικά κ.α.

Επιλέξτε βιβλία και αποκτήστε τα εντελώς δωρεάν.
Ας κάνουμε μια προσπάθεια να δώσουμε ζωή σε βιβλία που ξεκουράζονταν, ξεχασμένα σε βιβλιοθήκες και υπόγεια. Τα βιβλία είναι φορείς πολιτισμού ας γίνουμε και εμείς.

Το βιβλιοπωλείο της άσπρης λέξης βρίσκεται στην οδό Μαντζάρου 6 στον 1 όροφο.
Τηλ. πληροφοριών: 210-3608008
http://www.tzaba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=150&Itemid=105

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Πρόστιμο 40.000 ευρώ!!! σε 75χρόνο συνταξιούχο για έναν τσίγκο στο μπαλκόνι ...Ήμαρτον κύριοι της Πολεοδομίας...

Κατάφωρη αδικία, να κάνει κάτι ο κ. Γ. Σουφλιάς υπουργός ΠΕΧΩΔΕ


Ο κ. Ι. Αλεξιάδης γράφει: Τώρα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχα. Βρήκαν τον απατεώνα στη χώρα μας και τον τιμωρούν παραδειγματικά! Ο πεθερός μου 75 χρόνων συνταξιούχος έβαλε σε ένα διαμερισματάκι, ρετιρέ 70 τετρ. μ. του 1966, έναν τσίγκο στο μπαλκόνι αντί για τέντα (λόγω του αέρα και λόγω του ότι δεν μπορούσε να το ανεβοκατεβάζει).
Η πολεοδομία τού επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ και παρ΄ ότι το κατέβασε (κατέβηκε σε 2 ώρες γιατί ήταν τσίγκος με βίδες) του βγάζουν το πρόστιμο διατήρησης 13.000 και του αφήνουν το ανέγερσης 27.000!!!
Είναι δυνατόν; Οι κυβερνώντες μάς λένε βάλτε σκίαστρα να μειώσετε τη χρήση κλιματιστικών και εδώ σε στέλνουν στον τάφο (γιατί ο πεθερός μου μετράει μέρες με αυτήν τη στεναχώρια).
Κατά τα άλλα ο κ. Παυλίδης αγόρασε για την κορούλα του διαμέρισμα στο Ψυχικό με 150.000 ευρώ! Στο τέλος όλοι θα φορέσουμε κουκούλες.
Κάνω έκκληση αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, έστω με τη δημοσιότητα της κατάφωρης αυτής αδικίας.
Στυλιανίδης, ο... ταχυδρομικός

Αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησε από τα ΕΛΤΑ, σε χιλιάδες αντίτυπα, ένα λεύκωμα 70 σελίδων (τιμή 30 ευρώ) αφιερωμένο στον μεγάλο μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Εκπληξη όμως προκαλεί το γεγονός ότι στην πρώτη σελίδα του λευκώματος υπάρχει μια ολοσέλιδη έγχρωμη φωτογραφία του υπουργού Μεταφορών κ. Ευ. Στυλιανίδη, ο οποίος προλογίζει το εν λόγω λεύκωμα. Δοξάστε τον λοιπόν, κύριοι των ΕΛΤΑ. Ποιον από τους δύο όμως; Τον Καραθεοδωρή ή τον κύριο υπουργό;
Χρήστος Καραντώνης,
τοπογράφος
Αθήνα,

*Για το ίδιο θέμα ο κ. Ευτύχης Πατρινάκος, πολιτικός μηχανικός, από την Αθήνα, γράφει:
Οι παρατρεχάμενοι του κ. υπουργού φρόντισαν στο βιβλιαράκι αυτό (που είναι γεμάτο ανακρίβειες) να δημοσιεύσουν στην πρώτη σελίδα μία ολοσέλιδη, έγχρωμη φωτογραφία του κ. Στυλιανίδη ο οποίος προλογίζει το λεύκωμα. Η φωτογραφία του κ. Στυλιανίδη είναι μεγαλύτερη από τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.
Ετσι ο κ. Στυλιανίδης θα γραφτεί και στο βιβλίο Γκίνες, καθώς, κατά παγία τακτική, δεν δημοσιεύονται στα βιβλία φωτογραφίες όσων προλογίζουν.

*από την στήλη Επιστολές προς TO BHMA Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

Την προσοχή του κόσμου στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία εφιστά η ευρωβουλευτής Frédérique Ries
Ευρωκοινοβούλιο: Κινδύνους εγκυμονούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία σύμφωνα με κοινοβουλευτική έκθεση


Τα κινητά τηλέφωνα και το ασύρματο Διαδίκτυο έχουν σίγουρα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Δεν είναι όμως και τόσο βέβαιο ότι μας έχουν κάνει και υγιέστερους. Σε έκθεση που θα παρουσιαστεί σήμερα στην Ολομέλεια, η Frédérique Ries εκφράζει τις ανησυχίες της για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και καλεί τους ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν προληπτικά μέτρα όπως είναι ο καθορισμός ορίου έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αλλά και η τοποθέτηση κεραιών κλπ σε συγκεκριμένη απόσταση από σχολεία και νοσοκομεία.
Ανάμεσα στις πολλές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το ανθρώπινο σώμα, μια από τις πιο απροσδόκητες είναι οπωσδήποτε η ικανότητά του να εκπέμπει φυσικά ηλεκτρικά πεδία τα οποία οφείλονται κατά κύριο λόγο στη βιολογική μας λειτουργία. Γι’ αυτό άλλωστε η ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς και του εγκεφάλου μπορούν να καταγραφούν με τη βοήθεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος και ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος αντιστοίχως. Αλληλεπιδρά όμως αυτή η φυσική ηλεκτρική δραστηριότητα με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγει η ανθρώπινη δραστηριότητα; Πως απορροφά το ανθρώπινο σώμα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν ποικίλες συσκευές, όπως το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, ο φούρνος μικροκυμάτων, το κινητό τηλέφωνο, οι κεραίες αναμετάδοσης ή οι γραμμές υψηλής τάσης; Σήμερα το βράδυ η σχετική έκθεση στην Ολομέλεια Εγείρονται λοιπόν πάρα πολλά ερωτήματα τα οποία δημιουργούν πολλές επιστημονικές αβεβαιότητες. Γι'αυτό και η έκθεση της Frédérique Ries (μέλους της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), που θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια, δεν παίρνει θέση υπέρ ή κατά όσον αφορά την επιστημονική αντιπαράθεση που μαίνεται σχετικά με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία θέτει ως πρωταρχικό της στόχο, μέσω δέκα περίπου συγκεκριμένων προτάσεων, να δώσει απαντήσεις στους πολίτες, είτε είναι απλοί χρήστες αυτών των συσκευών είτε ζουν κοντά σε κεραίες αναμετάδοσης ή γραμμές υψηλής τάσης. Ένα κοκτέιλ...ηλεκτρονικών πεδίων Δύο χρόνια αφότου ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη υπερέβη τον αριθμό των ατόμων, όλο και περισσότεροι πολίτες εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την υγεία τους αυτή η διαρκής έκθεση σε μικροκύματα, που η κα Ries αποκαλεί "κοκτέιλ...ηλεκτρονικών πεδίων". Οι κίνδυνοι για την υγεία είναι ακόμα άγνωστοι, ιδιαίτερα τη στιγμή που τα κινητά είναι σχετικά πρόσφατα. Σύμφωνα άλλωστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν θα διαπιστώσουμε τον αντίκτυπο των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη δημόσια υγεία πριν από το 2015 -όταν δηλαδή οι άνθρωποι θα αρχίσουν ενδεχομένως να πεθαίνουν από καρκίνο…
Για την εισηγήτρια της έκθεσης, θα πρέπει να υπάρχουν χάρτες που να παρουσιάζουν το ποσοστό έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, να καθοριστεί όριο έκθεσης 3 V ανά μέτρο (κάτι που υπάρχει ήδη σε εννέα χώρες) αλλά και να διασφαλιστεί η τοποθέτηση κεραιών κλπ σε συγκεκριμένη απόσταση από τα σχολεία και τα νοσοκομεία.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Σύνοδο Ολομέλειας, αλλά και να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες, μέσω των παρακάτω συνδέσμων.

δημοσιεύτηκε April 3 από anonymous
http://indy.gr/other-press/eyrokoinoboylio-kindynoys-egkymonoyn-ta-ilektromagnitika-pedia-symfona-me-koinoboyleytik-ekthesi

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...