................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 4 Απριλίου 2009

Τμήμα της οροφής κατέρρευσε μέσα στην πτέρυγα των χειρουργείων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επέμβαση σε ασθενή!


Ετσι έπεσε το ταβάνι στο χειρουργείο!
Μετά τις γάτες στα χειρουργεία και τις κατσαρίδες στα μαγειρεία, τώρα...

πέφτουν και ταβάνια στα νοσοκομεία!Ενα πρωτοφανές -ακόμη και για τα ελληνικά χρονικά- περιστατικό κατεγράφη πριν από λίγον καιρό στο νοσοκομείο «Ελπίς»: Τμήμα της οροφής κατέρρευσε μέσα στην πτέρυγα των χειρουργείων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επέμβαση σε ασθενή! Για καλή τους τύχη η τσιμεντένια πλάκα, διαστάσεων 1,5 μέτρου επί 30 εκατοστά, δεν έπεσε στην ανοιχτή τομή του ασθενούς ή στα κεφάλια των χειρουργών, αλλά λίγα μέτρα δίπλα, μέσα στα αποδυτήρια. Οι γιατροί που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί γλίτωσαν από θαύμα.
Το περιστατικό -όπως αποδεικνύεται από το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που δημοσιεύει σήμερα η «Κ.Ε.»- ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας εργασιών στο Β' κτίριο, στον όροφο πάνω από τα χειρουργεία. Την επίβλεψη των έργων είχε η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο δημόσιος φορέας που κατασκευάζει και συντηρεί τα νοσοκομεία.
Επί εβδομάδες και όσο γίνονταν εργασίες, τα κομπρεσέρ δημιουργούσαν κραδασμούς στις χειρουργικές αίθουσες, η πτώση χαλικιών και χώματος είχε γίνει συνηθισμένο φαινόμενο, ενώ στρώσεις από σκόνη είχαν επικαθήσει στους χώρους όπου αποθηκεύονται τα χειρουργικά και τα αναισθησιολογικά υλικά.
Το πόρισμα για το «Ελπίς»
Ο διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής, Ν. Τσόπελας, που διενήργησε την ΕΔΕ, στο πόρισμά του χαρακτηρίζει «εγκληματική πράξη την εκτεταμένη χρήση αεροσυμπιεστών (σ.σ.: κομπρεσέρ) σε παλαιά κατασκευή και σε λειτουργούντα χειρουργεία». Επισημαίνει επίσης πως το γεγονός «ότι δεν τραυματίστηκε άνθρωπος από την πτώση της οροφής δεν αναιρεί την εγκληματική αμέλεια και επιπολαιότητα των υπεύθυνων του τεχνικού έργου».
Ο ίδιος κάνει λόγο «για απαράδεκτες συνθήκες ασηψίας στα χειρουργεία εξαιτίας των τεχνικών έργων».
Από τον θόρυβο που δημιουργούσε το κομπρεσέρ οι χειρουργοί και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν αδύνατον να συνεννοηθούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ζήτημα επιστημονικής απόδοσης, ενώ οι κραδασμοί απορύθμιζαν ακόμη και τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, με κίνδυνο της ζωής των ασθενών.
Ενδεικτικό της προχειρότητας των εργασιών είναι -όπως προκύπτει και από καταθέσεις μηχανικών- ότι δεν υπήρχε επαρκής γνώση της στατικής επάρκειας και της αντοχής του δαπέδου».
Ο Ν. Τσόπελας αναφέρει ακόμη ότι η σύμβαση του έργου που είχε συναφθεί με την κατασκευαστική εταιρεία δεν ήταν καν γνωστή στη διοίκηση του νοσοκομείου. Επιρρίπτει ευθύνες, εκτός από την εταιρεία, στη ΔΕΠΑΝΟΜ, αλλά και στην τεχνική υπηρεσία του νοσηλευτικού ιδρύματος, που όφειλαν να ενημερώσουν για την επικινδυνότητα και «να αναφέρουν στη διοίκηση ότι διενεργούνται έργα, ώστε να ελέγχει την αναγκαιότητα κάθε εργασίας, και κυρίως ότι τα έργα θα έχουν επίπτωση στη λειτουργία των χειρουργείων».
ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
*από την εφημ. "κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" 5.4.09

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Εμπάθεια και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου Αθηναίων απέναντι στους εργαζομένους του Δήμου...

Κ α τ α γ γ έ λ λ ε ι
"Η Ανοιχτή Πόλη" στο Δημοτικό Συμβούλιο


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 30/03/2009 οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης έθεσαν σε προ ημερησίας συζήτηση, το ζήτημα της ακύρωσης της απόφασης σύμφωνα με την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι στερούνταν τη δυνατότητα να ασκούν προσφυγές, το ζήτημα της λειτουργίας της νομική υπηρεσία του Δήμου, με αφορμή προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Ελληνορώσων.
Στη αρχή του δημοτικού συμβουλίου, ο Ν. Κακλαμάνης, ενημέρωσε το σώμα για τη συνέντευξη που δόθηκε από κοινού με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, και την πρόταση που κατατέθηκε, σχετικά με τον αδόμητο χώρο στη συμβολή της Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου.
Η Ελένη Πορτάλιου, σχετικά με το θέμα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι εξελίξεις είναι σε θετική κατεύθυνση. Νομίζουμε ότι αξίζει να αναφερθούμε στις πρωτοβουλίες των κατοίκων των Εξαρχείων, που με το ενδιαφέρον τους και το χρόνο που έδωσαν κατάφεραν να ομορφύνουν μια γωνία της πόλης και να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτήν την εξέλιξη. Θεωρούμε ότι, στην συζήτηση που θα γίνει στην συνέχεια, πρέπει να κληθούν οι συλλογικότητες των κατοίκων, όπως για παράδειγμα οι σύλλογοι στα Προσφυγικά, για να καταθέσουν και αυτοί τις απόψεις τους».

Ο Ρήγας Αξελός, σχετικά με τη δυνατότητα προσφυγής των δημοτικών συμβούλων, μεταξύ άλλων είπε: «Ως γνωστόν, προηγούμενη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θεωρούσε ότι η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου δεν αρκεί από μόνη της για να εγκαθιδρυθεί έννομο συμφέρον για την άσκηση τέτοιων προσφυγών.
Η δημοτική αρχή τότε «πανηγύριζε» θεωρώντας ότι με βάση αυτή την γνωμοδότηση μπορεί να στερήσει στους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας να κάνουν την δουλειά τους. Να ελέγχουν την νομιμότητα των πράξεων της δημοτικής πλειοψηφίας.
Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ακυρώνει αυτήν την απόφαση και αναφέρει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις πράξεις της διοίκησης αλλά έχουν υποχρέωση να προβαίνουν σε έλεγχο της νομιμότητας»
Στη συνέχεια θέτοντας το θέμα της λειτουργίας της νομικής υπηρεσίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κατά τη συνεδρίαση της 17-12-2007, λήφθηκε απόφαση για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ως προς τη Νομική Διεύθυνση. Τότε, είχαμε υποστηρίξει ότι εκείνη η εισήγηση της δημοτικής αρχής, ήταν προβληματική και είχαμε ζητήσει την αναβολή λήψης της απόφασης, προκειμένου να προφυλαχθεί ο δήμος από τέτοιες άστοχες αποφάσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν δυο μήνες μετά τη λήψη της, να ακυρωθεί αυτή η απόφαση από την Επιτροπή του άρθρου 152 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και να εμπλακεί ο Δήμος σε μια σειρά δικαστικών ενεργειών. Τώρα αναμένουμε την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, γνωρίζοντας ότι η εισήγηση είναι υπέρ της απόρριψης της αίτησης ακύρωσης του Δήμου. Παρ΄ όλα αυτά, με βάση αυτή την ακυρωμένη απόφαση, έχουν απολυθεί δυο δικηγόροι και συνεχίζεται η ίδια πρακτική.
Θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρή ευθύνη του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, για το γεγονός ότι ο Δήμος σύρετε σε τέτοιες δικαστικές διαδικασίες, που τον εκθέτουν και δημιουργούν πρόβλημα και αναστάτωση στην ίδια τη νομική υπηρεσία, η οποία αποτελούσε κεντρικό άξονα του Δήμου και σημείο αναφοράς για τους άλλους ΟΤΑ της χώρας.
Μήπως τελικά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η Νομική Υπηρεσία, έχει ως συνέπεια να οδηγούνται δικαστικές υποθέσεις του Δήμου σε δικηγορικές εταιρίες και να καταβάλει έτσι ο Δήμος μεγάλα χρηματικά ποσά;»

Σχετικά με το θέμα των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, ο Ρήγας Αξελός, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πληροφορηθήκαμε ότι την περασμένη βδομάδα, έληξαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου 100 εργαζομένων της Δ/νσης Καθαριότητας που απασχολούνται στον καθαρισμό των λόφων και των αλσών του Δήμου. Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει τη ριζική μας διαφωνία με το καθεστώς των συμβασιούχων, την επισφαλή εργασία με μειωμένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δυστυχώς στον Δήμο Αθηναίων, το καθεστώς των συμβασιούχων, όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά αποτελεί τη βασική πολιτική κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό .

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και στη διεύθυνση Καθαριότητας οι συμβασιούχοι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες.

Αντί λοιπόν να καταγραφούν οι πάγιες ανάγκες σε εργατικό προσωπικό και να προκηρυχτούν οι θέσεις ώστε να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι, επί χρόνια συνεχίζεται αυτό το καθεστώς της αδιαφάνειας και της ομηρείας των εργαζομένων.
Με δεδομένο λοιπόν ότι οι ανάγκες καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, ιδίως από αυτή τη χρονική περίοδο και μετά, που η χρήση τους από τους δημότες αυξάνεται , είναι μόνιμες και με δεδομένη τη λήξη της σύμβασης, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε: με ποιο προσωπικό πραγματοποιείται ο καθαρισμός των λόφων και των αλσών μετά τη λήξη των συμβάσεων, αν θα γίνουν νέες συμβάσεις , πότε θα συναφθούν και πόσο διάστημα θα καλύπτουν»
Τέλος, ο Ρήγας Αξελός, επανέφερε το ζήτημα του χαρακτηρισμού ως διατηρητέου, του κινηματογράφου «ΑΣΤΡΟΝ» στους Αμπελόκηπους.
Η Ελθήνα Αγγελοπούλου, θέτοντας τα θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στην περιοχή των Ελληνορώσων, μεταξύ άλλων τόνισε: «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν λάβει χώρα σειρά κινητοποιήσεων πολιτών της Αθήνας σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Στα Πατήσια, στου Γκύζη-Πολύγονο και στην περιοχή Ελληνορώσων. Μάλιστα στις δύο τελευταίες περιπτώσεις οι πολίτες έθεσαν εκτός λειτουργίας μόνοι τους κεραίες, η μία εκ των οποίων, στου Γκύζη, βρισκόταν πάνω σε δημόσιο κτίσμα, υδραγωγείο επί της οδού Τσαλδάρη και Κρέσνας.

Σε πολλές από τις περιπτώσεις που απασχολούν του κατοίκους των περιοχών που αναφέραμε, οι κεραίες είναι πολλαπλές. Δηλαδή σε μία ταράτσα υπάρχουν 2 και τρεις κεραίες γεγονός που καθιστά πολύ πυκνότερο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Γνωρίζουμε τους νομικούς περιορισμούς που επιβάλουν στον δήμο να μην μπορεί πάντα να κινηθεί άμεσα για την απομάκρυνση παράνομων κεραιών.
Τι μπορεί λοιπόν να πράξει ο δήμος άμεσα;
Τι ζητούν οι πολίτες από τον δήμο;
1. Πρώτον να προβεί στην απομάκρυνση κεραιών χωρίς πολεοδομική άδεια. Και είναι πολλές. Στην Ελληνορώσων για παράδειγμα συναντήσαμε τρεις κεραίες πάνω σε αυθαίρετη οικοδομή σταματημένη από την πολεοδομία.
2. Δεύτερον ο δήμος θα έπρεπε να ενεργοποιήσει το νομικό του τμήμα ενάντια σε κεραίες καθώς για τους πολίτες είναι πολύ δύσκολο και κυρίως δαπανηρό να το πράξουν. Άλλωστε η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία της υγείας των δημοτών είναι ευθύνη του Δήμου. 3. Τέλος και επειδή όλοι μας γνωρίζουμε καλά ότι η απομάκρυνση κεραιών δεν είναι η λύση, ο Δήμαρχος και με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΚΕ θα έπρεπε να μπει μπροστά σε έναν αγώνα για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει την εγκατάσταση κεραιών στις κατοικημένες περιοχής, με άξονα:
* την πτώση των επιτρεπόμενων ορίων, από 33volt/μέτρο στο 1 που είναι στο Παρίσι ή στο 0,6 που είναι στο Βέλγιο.
* την αλλαγή της τεχνολογίας του δικτύου.
* ενιαίο δίκτυο για όλες τις εταιρείες. Πρόσφατα έγινε συμφωνία χρήσης κοινών δικτύων κινητής τηλεφωνίας Μεταξύ Vodafone-Telefonica για Ισπανία, Βρετανία, Γερμανία και Ιρλανδία. Μάλιστα τα δημοσιεύματα μιλάνε για μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων από αυτή την κοινή χρήση δικτύων. Αυτό σημαίνει ότι μια αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ των τριών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα μπορούσε να εξοικονομήσει ταυτόχρονα και τα απαραίτητα κεφάλαια για ένα καλύτερο και λιγότερο επικίνδυνο δίκτυο.
Αυτές και πολλές ακόμη προτάσεις, που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική λύση σε μια αγνώστων διαστάσεων απειλή για τη δημόσια υγεία».
Τέλος, η Ελένη Πορτάλιου τοποθετούμενη σχετικά με την πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη, να μετατραπεί το κτήριο του Πολυτεχνείου σε Μουσείο, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρώτον, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να πολεοδομούμε στο πόδι, τη στιγμή που υπάρχει ρυθμιστικό σχέδιο, γενικό πολεοδομικό κτλ.
Δεύτερον, θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα ότι τόσο οι καθηγητές του Πολυτεχνείου όσο και οι φοιτητές, ομόφωνα έχουμε λάβει απόφαση ριζικά αντίθετη με την μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσείο.
Θεωρούμε ότι το Πολυτεχνείο πρέπει να παραμείνει ένας χώρος ζωντανής διδασκαλίας και έρευνας, ότι η ιστορική και συλλογική μνήμη υπηρετείται με το να παραμείνει το Πολυτεχνείο κτήριο διδασκαλίας.»

Γενική κινητοποίηση εργαζομένων την Πέμπτη 2 Απριλίου

Παραλύει την Πέμπτη δημόσιος και ιδιωτικός
τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας

ΑΠΕ : Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως
Απάντηση στην ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δίνουν τα εργατικά συνδικάτα με την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης, στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Το κύμα των απολύσεων, η καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, μαζί με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό καθεστώς και των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η πολιτική λιτότητας προκαλούν θύελλα αντιδράσεων και τα εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.
Στην απεργία της Πέμπτης οι οργανωτές (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα είναι μαζική. Στην κινητοποίηση καλούνται να λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.
Την ημέρα πανεργατικής απεργίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Μισή ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Στα μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας, με αλλαγές και τροποποιήσεις σε δρομολόγια.

Δείτε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα Μέσα Ενημέρωσης.
Χωρίς ενημέρωση
Στη γενική απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην απεργία από τις 06:00 την Πέμπτη έως τις 06:00 την Παρασκευή.
*από το http://www.in.gr/

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Ας φύγουν, λοιπόν, μια ώρα νωρίτερα...

"Σχολιάζοντας την επικαιρότητα"

Σκίτσο Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα “ΝΕΑ

"H Eλλάδα του Καραμ-α(ν)λή"


Πολλοί σήμερα απορούν με τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι, οι φίλοι και οι αντίπαλοι της Ελλάδας σ' όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομίας και διπλωματίας. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας θεωρούν "ψεύτες" γιατί στέλνουμε στοιχεία που κάνουν ακόμα και τις πέτρες να ξεσηκωθούν. Θεωρούν ότι παίρνουμε μέτρα "κοροϊδίας" για την μείωση του ελλείμματος και μας ζητούν ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά, ούτε τις διαμαρτυρίες μας, ούτε και τα αλλεπάλληλα διαγγέλματα του "κουρασμένου" Πρωθυπουργού μας, με τα οποία μας σερβίρει "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".
Η κατηφόρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε με την διαβόητη απογραφή και συνεχίστηκε με πέντε χρόνια σπατάλης και διαφθοράς. Αυτοί δεν ήταν που θα περιόριζαν το σπάταλο κράτος; Δικό τους δεν ήταν το περίφημο "σεμνά και ταπεινά" που μας οδήγησε στους κουμπάρους, στα λαμόγια των ομολόγων και στους Βατοπεδινούς;
Για να μην αναφερθούμε σε Τσιτουρίδηδες, Παυλίδηδες, Ζαχόπουλους και άλλα "λουλούδια" που ευδοκίμησαν στην Νεοδημοκρατική αυλή.
Πού είναι η εποχή που η χώρα μας έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στα Ευρωπαϊκά δρώμενα και η φωνή της ήταν σοβαρή και σεβαστή; Ας μην αναρωτιέστε είναι πριν από 5 χρόνια όταν τη χώρα κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.
Ήταν η εποχή των μεγάλων έργων, του Μετρό, της Γέφυρας Ρίου-Αντίρριου, της Εγνατίας Οδού, του Αεροδρομίου των Σπάτων, της ανάληψης και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων
align="center">Σήμερα δεν έχει μπει μια πέτρα πάνω στην άλλη.
Εκατό χιλιόμετρα έμειναν για την ολοκλήρωση της Εγνατίας και πέντε χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν να τα φτιάξουν.
Το πέταλο του Μαλλιακού όλο και μελετάται. Η Πανεπιστημιακή Σχολή της Λήμνου "στο περίμενε" και η μαρίνα της Μυτιλήνης στο χάος. Στο διπλωματικό πεδίο η χώρα μας θεωρείται δεδομένη, χωρίς αυτόνομη πορεία, χωρίς πυξίδα. Βλέποντας και κάνοντας. Τα χαστούκια έρχονται το ένα μετά το άλλο. Από δε εκείνους απ' τους οποίους περιμέναμε υποστήριξη μας αγνοούν επιδεικτικά. Πρώτη φορά έρχεται πρόεδρος των ΗΠΑ και επισκέπτεται μόνο τη μία χώρα, αγνοώντας την άλλη. Πρώτη φορά οι Διεθνείς Οργανισμοί παίρνουν τόσο σαφείς θέσεις εναντίον της Ελλάδας, τόσο στο θέμα των μειονοτήτων και ανθρώπινων δικαιωμάτων, όσο και στο Κυπριακό.
Η κυβέρνηση στα δύσκολα κρύβεται και πιστεύει ότι με τα χαμόγελα και διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να κάνει εξωτερική πολιτική.Ας αναρωτηθεί όμως πώς ήταν η εποχή που η Ελλάδα είχε λόγο στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαζε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς αστερίσκους και παραγράφους, όπως ήθελε τότε να πιστεύει ο κ. Καραμανλής.
Ας αναλογιστεί γιατί τα Σκόπια δεν έπαιζαν τότε τον ίδιο χαβά που παίζουν τώρα. Η απάντηση είναι μία: Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ικανότητα. Να είσαι σεβαστός και υπολογίσιμος από φίλους και εχθρούς. Άραγε έχουν καταλάβει πόσο κακό κάνουν στη χώρα με την πολιτική τους; Ας φύγουν, λοιπόν, μια ώρα νωρίτερα.

*από την Εφημερίδα «Αιολικά Νέα» Συντάκτης: Χρήστος Σταθέλλης

Διαγωνισμός μαθητικών εφημερίδων από τα "Νέα"


Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" διοργανώνει τον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων και Περιοδικών.

Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν με το δικό τους έντυπο μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από ολόκληρη την χώρα, την Κύπρο και τα ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Τα έντυπα μπορούν να είναι σε μορφή εφημερίδας ή περιοδικού ή να αποτελούν ηλεκτρονική έκδοση και θα κριθούν ξεχωριστά για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Βασική προϋπόθεση αποτελεί επίσης να έχουν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι και το Μάρτιο του 2009.

Οι συμμετοχές θα αποσταλούν στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Μιχαλακοπούλου 80, 11528, Αθήνα, με την ένδειξη: "Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων", και θα γίνονται δεκτές μέχρι και 10 Απριλίου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ίδια εφημερίδα (τηλ. 2113658300, FAX 2113658301) και η τελετή απονομής θα γίνει στην Αθήνα μετά τις διακοπές του Πάσχα.Τα βραβεία

Τα βραβεία θα είναι τα ακόλουθα:

1) Βραβείο καλύτερης εφημερίδας α) Λυκείου, β) Γυμνασίου, γ) Δημοτικού.2) Βραβείο καλύτερης εμφάνισης εφημερίδας α) Λυκείου, β) Γυμνασίου, γ) Δημοτικού.3) Βραβείο καλύτερης επιλογής θεμάτων εφημερίδας α) Λυκείου, β) Γυμνασίου, γ) Δημοτικού.4) Βραβείο καλύτερου ρεπορτάζ εφημερίδας α) Λυκείου, β) Γυμνασίου, γ) Δημοτικού.5) Ειδικό βραβείο από κοινού με την Actionaid με θέμα "Παιδί και φτώχεια".Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

Κατασχέσεις για ευτελή ποσά της τάξης των 300 – 500 €, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ
ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ...
Ε Ρ Ω Τ Η Σ ΗΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Ι.Παπαθανασίου
2. Δικαιοσύνης, κ. Νικ. Δένδια

ΘΕΜΑ: «Κατασχέσεις περιουσιών για χρέη 300 €»
Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δυστυχώς, για ευτελή ποσά της τάξης των 300 – 500 €, περιουσιακά στοιχεία πολιτών εγγράφονται στα βιβλία κατασχέσεων των Υποθηκοφυλακείων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, υπάρχουν ενδεικτικά εγγραφές κατασχέσεων στα βιβλία κατασχέσεων Υποθηκοφυλακείων για χρέη προς το Δημόσιο των εξής υπηρεσιών:
ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αγ. Αναργύρων360 €
ΔΟΥ Μοσχάτου700 €
ΔΟΥ Ιλίου537€
ΔΟΥ Ιλίου516 € (β’ εγγραφή)
ΔΟΥ Κατοίκων εξωτερικών1700 €
ΕΥΔΑΠ οφειλή νερού600 € (εγγραφή για οικία αξίας άνω των 70.000 €)
Το εξοργιστικότερο, όμως, όλων είναι ότι όλες οι παραπάνω εγγραφές καταχωρήθηκαν στα αντίστοιχα βιβλία των Υποθηκοφυλακείων μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο Φεβρουάριος – Μάρτιος.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,
1. Αληθεύουν τα ανωτέρω στοιχεία;
2. Με βάση τα στοιχεία των Υποθηκοφυλακείων, πόσες αντίστοιχες εγγραφές κατασχέσεων έχουν υπάρξει από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα και για ποια ποσά από 1.000 € και κάτω, υπέρ δημοσίων υπηρεσιών στο σύνολο της χώρας
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2009
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...