................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

«Η άθλια ζωή ενός γιατρού» και το κουτσουρεμένο νομοσχέδιο Αβραμόπουλου...

Εχω δικαίωμα μόνο για μία ζωή και θέλω επιτέλους
να μου δοθεί το δικαίωμα να τη ζήσω...
ένας 38χρονος ειδικευόμενος γιατρός της Θεσσαλονίκης...

Αυτή τη στιγμή συζητείται στη Βουλή το κουτσουρεμένο νομοσχέδιο Αβραμόπουλου, που αφορά τις εφημερίες και άλλα θέματα των γιατρών του ΕΣΥ. Κι αυτή εδώ είναι η εξομολόγηση ενός γιατρού που κουράστηκε να ελπίζει και ντρέπεται για την ιδιότητα και το επάγγελμά του.
Και δεν μιλάω για τους γιατρούς που χρηματίζονται με τα φακελάκια, ούτε για τους... αγνούς συνδικαλιστές μας, που έχουν βλέψεις μόνο για την πολιτική τους αποκατάσταση. Μιλάω για το υπόλοιπο 90% των φουκαράδων που περιμένουν να ζήσουν. Και δεν αναφέρομαι σε χρήματα και μισθούς, επειδή αυτό δεν είναι το ζητούμενο!
Είμαστε η μόνη κατηγορία εργαζομένων που δεν ζητούν χρήματα, παρά μόνο χρόνο για να ζήσουν!
Κι αυτό επειδή τόσα χρόνια μάς αναγκάζουν να ζούμε σαν ζώα ζευγμένα στο μαγγανοπήγαδο. Πώς να το πει κανείς, όταν μας αναγκάζουν να δουλεύουμε 100-120 ώρες τη βδομάδα; Και επειδή δεν καταλαβαίνει κανένας τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δείτε τι εννοώ: Να μπαίνεις Δευτέρα στις 8 το πρωί και να δουλεύεις ως την Τρίτη το απόγευμα. Να ξαναμπαίνεις Τετάρτη στις 8 το πρωί και να δουλεύεις πάλι αδιάλειπτα, ως την Πέμπτη το απόγευμα στις 4. Να πηγαίνεις για το πρωινό 8ωρο της Παρασκευής. Το Σάββατο για έναν... παράξενο λόγο να μη δουλεύεις. Και την Κυριακή να ξαναπηγαίνεις, όταν όλος ο κόσμος κοιμάται ακόμη, στις 9 το πρωί, για να ξαναδουλέψεις ως τη Δευτέρα το απόγευμα στις 4.
Και όλο αυτό να συνεχίζεται κάθε εβδομάδα, και τις 52 εβδομάδες του χρόνου... Και επειδή ύστερα από τόσα χρόνια το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο άνθρωπος, έγινε επιτέλους νόμος πριν από τρία χρόνια και στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό δίκαιο, που λέει ότι για να προστατευθούν οι γιατροί, αλλά κυριότερα οι ασθενείς από πιθανά μοιραία λάθη-παραλείψεις γιατρών κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους, λόγω της αναμενόμενης υπερκόπωσης, οι γιατροί δεν πρέπει να δουλεύουν πάνω από 48 ώρες τη βδομάδα. Και τι κάνει το υπουργείο Υγείας πάνω σ΄ αυτό, εδώ και τρία χρόνια που ασχολείται με το θέμα; Ενα μεγάλο τίποτα. Απλά λέει «δουλέψτε όπως και πριν», κάνοντας την ανάγκη του ασθενούς φιλότιμο και ωθώντας τον κόσμο να στραφεί στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, πληρώνοντας αδρά για τις υπηρεσίες τους.
Κι αν αναρωτιέστε πόσα βγάζουν οι... καλοπληρωμένοι γιατροί από τις τόσες ώρες εφημεριών, τότε κρατηθείτε γιατί για κάθε ώρα εφημερίας ο γιατρός αμείβεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 4,3 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη αμοιβή κάθε άλλου δημοσίου υπαλλήλου (που των περισσοτέρων είναι μόνο στα χαρτιά!) είναι 27 ευρώ. Δεν θέλουμε όμως χρήματα... Θέλουμε μόνο τη ζωή μας, όπως δεν έχουμε καταφέρει να τη γνωρίσουμε ακόμη...
Εχω δικαίωμα μόνο για μία ζωή και θέλω επιτέλους να μου δοθεί το δικαίωμα να τη ζήσω...
Με εκτίμηση,
ένας 38χρονος ειδικευόμενος γιατρός της Θεσσαλονίκης...
Μ. Β.
Λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος της παραπάτω επιστολής, κατ΄ εξαίρεσιν δεν δημοσιεύουμε τα πλήρη στοιχεία του επιστολογράφου, σεβόμενοι την επιθυμία του.


*Επιστολή στην εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Παρασκευή 20.2.09
● Ε-mail:
epistoles@tovima.gr

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Είναι ντροπή μας η Αθήνα να παρουσιάζει τέτοια εικόνα».Οι αναγνώστες ερωτούν τον Δήμαρχο Αθηναίων...


Βαρβάκειο W.C.


*Επισκέφθηκα σήμερα τη Βαρβάκειο Αγορά και έτυχε να πάω στις εκεί τουαλέτες. Η λέξη φρίκη δεν μπορεί σε τίποτε να περιγράψει την πραγματικότητα.
Σας ικετεύω, κάνετε ένα ρεπορτάζ για το θέμα αυτό.
Είναι ντροπή μας η Αθήνα μας να παρουσιάζει τέτοια εικόνα».
Γιώργος Βέκορης
Χολαργός

* επιστολή αναγνώστη στην εφημ. "Ελευθεροτυπία" elet@enet.gr

«Δεν τρώμε κρέας γιατί είναι προϊόν βίας.- «Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι».

Εκστρατεία αντι- Τσικνοπέμπτης
«Εμείς είμαστε το μπιφτέκι σου, το σουβλάκι σου, η μπριζόλα σου» λένε κάποιες αγελάδες σε αφίσα. Αλλού απεικονίζονται χοίροι και κοτόπουλα να διερωτώνται γιατί χρειάστηκε να θανατωθούν. Για όσο η τσίκνα σήμερα θα ανεβαίνει στους ουρανούς, κάποιοι φιλόζωοι χορτοφάγοι θα «γιορτάζουν» την πρώτη τους αντι-Τσικνοπέμπτη.
Πρόκειται για τους «Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής (ΠΟΦΥΖΩ)», οι οποίοι με αφορμή τη σημερινή Τσικνοπέμπτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ενημέρωσης σχετικά με την εκμετάλλευση και κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα στις μονάδες εκτροφής και τα σφαγεία.
Η συγκέντρωση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στην πλατεία Μοναστηρακίου. Οι εμπνευστές της αντι-Τσικνοπέμπτης επιφυλάσσονται ότι το περιεχόμενο του έντυπου υλικού τους θα είναι τουλάχιστον σοκαριστικό. «Δεν τρώμε κρέας γιατί είναι προϊόν βίας. Εμείς είμαστε υπέρ της αβλάβειας» λέει η πρόεδρος της ΠΟΦΥΖΩ, Ρόζα Μηνακούλη.
Η ίδια σκοπεύει να μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια μέχρι και σε ταβέρνες. «Σε όσες μπορέσω» λέει. Εκτός από τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τα στοιχεία, ξεχωρίζει μέσα στα φυλλάδια αυτό που είχε πει το «Σκαθάρι», Πολ ΜακΚάρτνεϊ: «Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι».
Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΦΥΖΩ, 150 εκατομμύρια ζώα σφάζονται σε όλο τον κόσμο καθημερινά για ανθρώπινη κατανάλωση. Οπως υποστηρίζουν, «το να τρως ένα πλάσμα που το έχουν αναθρέψει για να φαγωθεί, και που ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να είναι ένα πραγματικό ον, είναι μη υγιεινό.
Είναι σα να τρως μόνο μιζέρια, μια ζωή γεμάτη πόνο, λύπη και βάσανα. Τρώγοντας τη σάρκα αυτών των πλασμάτων, τρώμε τον πόνο τους, τρώμε τον φόβο τους, τρώμε τη στέρησή τους, τρώμε τα μαρτύριά τους».

*του Αλ.Κυρ. από την εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/02/2009

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009

Πώς θα γίνει η Αθήνα... πιο ανθρώπινηΟ κ. Σπύρος Γιακουμάκης,
από την Αθήνα,
γράφει για το πώς θα γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη:«Ούτε ο Μπέης ήταν για την Αθήνα ο σούπερ πετυχημένος δήμαρχος. Βέβαια αυτός δεν έκοβε δέντρα. Η Αθήνα χρειάζεται έναν “τρελό” οραματιστή για να ξαναγίνει ευρωπαϊκή πόλη. Όσο μπορεί τουλάχιστον. Έναν νέο Τρίτση! Να προβεί σε γενναίες κινήσεις, να την κάνει πάλι ανθρώπινη. Να γίνουν εκτεταμένες πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο στα πλαίσια και της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων.
Να μπει τραμ χωρίς εναέρια καλώδια με ρευματοληψία από το έδαφος όπως αυτό του Μπορντό και του Σαν Φρανσίσκο! Να εκτοπιστούν τα Ι.Χ., να γίνει αναπαλαίωση εγκαταλελειμμένων νεοκλασικών και να μετατραπούν αυτά σε πολιτιστικούς πόλους έλξης των ζωντανών νεκρών της Αθήνας. Να ξηλωθεί η πλατεία Ομονοίας και να δενδροφυτευθεί με πυκνή βλάστηση. Όπως και η Πανεπιστημίου. Μόνο τραμ, πεζοί και ποδήλατα εκεί. Και οι καινούργιες λεύκες ασφαλώς. Να υπάρξει έμφαση στην καθαριότητα με υπόγειους κάδους απορριμμάτων και στην αστυνόμευση, ώστε ο πολίτης να νιώσει πάλι ασφαλής. Στις στάσεις του τραμ να ακούγονται τραγούδια του Αττίκ και του Χατζιδάκι.
Να γίνουμε ξανά άνθρωποι από... Αττίλες του Ι.Χ. και του τσιμέντου.
Κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, της Αριστεράς, των Οικολόγων.
Το 2010 και οι νέες δημοτικές εκλογές δεν είναι μακριά.
Προτείνω να στηριχτεί από όλους τους προαναφερθέντες ως δήμαρχος Αθηναίων υποψήφιος κοινής αποδοχής».

*ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: στην εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 14 Φεβρουαρίου 2009

Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...