............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων έναντι της διαφθοράς και προς όφελος της οικονομίας...

  Συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια 




  ΑΠΕ : Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας   

Εθνική συστράτευση για την οικονομία
 ζητά ο πρωθυπουργός

Συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων έναντι της διαφθοράς και προς όφελος της οικονομίας, ζήτησε μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Αμεση ήταν η ανταπόκριση του Κ.Παπούλια, ο οποίος τόνισε ότι η εθνική συστράτευση είναι αναγκαία και πως στόχος μας πρέπει να είναι οι αποφάσεις.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες και εξήγησε πως η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η ανομία, η σπατάλη, η φοροδιαφυγή είναι παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως είναι αναγκαίες θεσμικές τομές, ειδικά στην λειτουργία του κράτους, προκειμένου να υπάρξει νοικοκύρεμα της οικονομίας.
Προανήγγειλε, δε, αποφάσεις και πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει, και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον εθνικό κοινωνικό διάλογο, την έναρξη του οποίου αναμένεται να κηρύξει τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συμμαχία για τομές, σε ζήτημα όπως η διαφάνεια και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, προκειμένου να εκπέμψει η χώρα ένα ισχυρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση. Χρονίζουν τα προβλήματα, προβλήματα όμως που έχουν σχέση και με μια παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς και ανομίας που επιβαρύνουν και τους προϋπολογισμούς μας. Χρειάζεται πια, μια εθνική συστράτευση, για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα από κοινού και μ'αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε πραγματικά -και το πιστεύω αυτό- να πάει η Ελλάδα μπροστά, γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Αδικείται η χώρα μας σήμερα, γιατί έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποιεί.
«Και εσείς, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορείτε να συμβάλετε καθοριστικά σ' αυτή την ενότητα και τη συστράτευση, όλων των δυνάμεων της χώρας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τρόπο».
Ο Κ. Παπούλιας απάντησε: «Κύριε πρωθυπουργέ, βεβαίως πρέπει να συστρατευθούμε όλοι. Είναι εθνική ανάγκη να το κάνουμε. Ελπίζω όλοι μας να συμφωνήσουμε σ'αυτό και όχι μόνο να συζητήσουμε, αλλά να πάρουμε και αποφάσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας».

*από το http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...