............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Η απεργία έληξε, τα σκουπίδια μένουν με σοβαρές επιπτώσεις για την ζωή των κατοίκων

  Σε ελάχιστα σημεία έγινε αποκομιδή  

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην Αθήνα... 




Γιορτινά στολισμένη η Αθήνα με τόνους σκουπίδια στους δρόμους της, περιμένει τους επισκέπτες
των εορτών... σαν δεν ντρεπόμαστε κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το κατάντημα αυτής της ιστορικής πόλης που της  έχετε αλλάξει τα φώτα...
Κάθε χρονιά είναι πιο βρώμικη ελεεινή και τρισάθλια με την απραξία σας και τα ανύπαρκτα οράματά σας...

εφημ. "εν Αθήναις"


Στους δρόμους της Αθήνας παρέμειναν τα σκουπίδια, παρά την κήρυξη από το περασμένο Σάββατο της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου ως παράνομη και καταχρηστική.

ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ σημεία πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια των απορριμματοφόρων, όπως καταγγέλλουν στελέχη της Αστυνομίας και για το θέμα αναμένεται να συνταχθεί ειδική έκθεση ώστε να επιμερισθούν τυχόν ευθύνες για την ελλιπή αποκομιδή των σκουπιδιών.

 



Σημειώνεται ότι ύστερα από αίτημα των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Αθηναίων κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας των εργαζομένων του δήμου προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά η υπηρεσία καθαριότητας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και έως αύριο τουλάχιστον.
Οι υπουργοί στο αίτημά τους ανέφεραν πως για λόγους ασφαλείας θα έπρεπε να γίνει η αποκομιδή, δεδομένου ότι τα συσσωρευμένα σκουπίδια μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες φωτιάς στο πλαίσιο επεισοδίων.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, αν και προχώρησε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, έσπευσε να δηλώσει τη συμπαράστασή του προς τους εργαζομένους. «Δεν θα πάψω να υποστηρίζω ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» ανέφερε.
Οι εργαζόμενοι ζητούν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απασχολούνται στην καθαριότητα του δήμου. Ωστόσο, από την κυβέρνηση έχει καταστεί σαφές πως από τη στιγμή που δεν υπήρξε μέριμνα για τους συμβασιούχους αυτούς στο πλαίσιο του Διατάγματος Παυλόπουλου, τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα μονιμοποίησης καθώς υπάρχει συνταγματικό κώλυμα.
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν επίσης κυβερνητικά στελέχη σε περίπτωση νέας απόφασης των εργαζομένων για κινητοποιήσεις μετά την αυριανή ημέρα, καθώς η μη αποκομιδή των σκουπιδιών δημιουργεί εστίες μόλυνσης σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη μάλιστα περίοδο λόγω της νέας γρίπης.


*εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" Δευτέρα 7.12.2009

1 σχόλιο:

giorgdim είπε...

Δηλαδη ειναι τυχαιο οτι καθε φορα που εχουμε γιορτες οι της καθιοτητας κανουν απεργιες και βρωμιζει ο τοπος?
Τι φταιει ο καθε δημαρχος αν ορισμενοι δε νοιαζονται τετοιες μερες να κρατησουν τη πολη καθαρη?
Ας τη κανουν μετα την απεργια δε χαθηκε ο κοσμος...

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...