............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

«Ανάγκη μια ισχυρή κυβέρνηση»

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ




Παραβαίνουν τον εκλογικό νόμο και παράλληλα αποκαλύπτουν διαπλοκή όσοι διοργανώνουν προκλητικές προεκλογικές εκστρατείες, στις οποίες εντάσσονται και οι δωρεάν προσκλήσεις ψηφοφόρων σε κέντρα ψυχαγωγίας, τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος στη Β' Αθήνας, Απ. Κακλαμάνης.

Συνέντευξη Στην ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ*

Απαντώντας στο ερώτημα πώς κρίνει ότι τα ΜΜΕ στηρίζουν ξαφνικά τον Γ. Παπανδρέου, επισημαίνει ότι «για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου ο λαός είναι η δύναμή μας, σ' αυτόν και μόνο λογοδοτούμε» και «καρφώνει» τον Κ. Καραμανλή, λέγοντας «άλλοι μιλούσαν τη μια μέρα για "νταβατζήδες" και την επομένη γίνονταν "ομοτράπεζοί" τους!».



Η αυτοδυναμία τι σημαίνει για σας;

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να αντιμετωπίσει επειγόντως την οικονομική κρίση, με πολιτικές που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και θα αναδιανέμουν δίκαια τον εθνικό πλούτο.

Τέτοια κυβέρνηση μπορεί να είναι, με τις σημερινές συνθήκες, μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Εσείς διοργανώσατε πάρτι στον προεκλογικό σας αγώνα; Φτάσατε το πλαφόν εξόδων που ορίζει ο νόμος για τις προεκλογικές σας δαπάνες και ποιες είναι αυτές;

«Οι πολυτελείς και συχνά προκλητικές προεκλογικές εκστρατείες, στις οποίες εντάσσονται και οι δωρεάν προσκλήσεις ψηφοφόρων σε διάφορα κέντρα ψυχαγωγίας, αποτελούν παράβαση του εκλογικού νόμου και επιπλέον αποκαλύπτουν "διαπλοκή" και εξάρτηση ορισμένων πολιτικών από ισχυρούς χρηματοδότες.

Σ' ό,τι αφορά τις δικές μου δαπάνες, αυτές κινούνται αρκετά κάτω του νόμιμου ορίου και θα καλυφθούν

α) με μια συνεστίαση, για την οποία οι προσελθόντες κατέβαλαν 35 ευρώ έκαστος, γνωρίζοντας ότι τα 17 ευρώ προορίζονται για εκλογικές δαπάνες

β) με συνδρομές φίλων μου σε αριθμημένα κουπόνια των 10 ευρώ

γ) με 30.000 ευρώ εξ ιδίων πόρων και δ) με δάνειο 30.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο ελπίζω ότι δεν θα δαπανηθεί εξ ολοκλήρου».

Με ποιο κριτήριο πρέπει να επιλέξει ο πολίτης από τα πρόσωπα των ψηφοδελτίων;

«Από την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική διαδρομή καθενός προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για το ήθος, την ιδεολογική και πολιτική συνέπειά του, τα κίνητρα, ανιδιοτελή ή ιδιοτελή, της ενασχόλησής του με τα κοινά και οι εν γένει δυνατότητές του σε συνθήκες κρίσιμες για τον τόπο, όπως οι σημερινές, να ανταποκριθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά στην εντολή του λαού και στο έργο που θα αναλάβει».

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αφήνει ευκαιρία χωρίς να τονίζει ότι «δεν χρωστάει σε κανέναν». Ωστόσο, ΜΜΕ που τον πολέμησαν τον τελευταίο καιρό τον στηρίζουν ανεπιφύλακτα. Πού το αποδίδετε; Αναμένουν κάτι;

«Καθένας κάνει τις δικές του επιλογές και κρίνεται. Αυτό ισχύει και για τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ. Για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου ο λαός είναι η δύναμή μας, σ' αυτόν και μόνο λογοδοτούμε. Αλλοι μιλούσαν τη μια μέρα για "νταβατζήδες" και την επομένη γίνονταν "ομοτράπεζοί" τους!».

Αυτή τη φορά πώς θα αποτραπούν σκάνδαλα από τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι αυτά είναι συνυφασμένα με την άσκηση εξουσίας;

«Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο δημόσιος βίος έχει φτάσει στο "μη παρέκει" και ότι η ανοχή του κόσμου έχει προ πολλού εξαντληθεί, δεν έχει θέση ανάμεσά μας. Κι αυτό πρέπει να καταδειχτεί με την ποιότητα των στελεχών της νέας κυβέρνησης και των άλλων θέσεων πολιτικής ευθύνης και φυσικά με την άμεση αζντιμετώπιση του πρώτου κρούσματος που ενδεχομένως εμφανιστεί».

Ποιο θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα του επόμενου προέδρου της Βουλής;

«Η "ενός ανδρός αρχή" που επέβαλε ο κ. Καραμανλής στην κυβέρνηση, στο κόμμα και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα υπέσκαψε το κύρος της Βουλής και τη λειτουργία της.

Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές, ιδίως προς την εκτελεστική εξουσία, είναι ότι οι άλλες δύο εξουσίες, η νομοθετική και η δικαστική, δεν αποτελούν θεραπαινίδες της. Ούτε της Δικαιοσύνης ο ρόλος είναι η συγκάλυψη σκανδάλων ούτε της Βουλής η διεκπεραίωση, ασυζητητί, των κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά η ποιοτική νομοθεσία και ο δημιουργικός έλεγχος των άλλων εξουσιών.

Αυτά τα ενστερνίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου και είμαι βέβαιος ότι ως πρωθυπουργός θα λειτουργήσει θεσμικά, ώστε να αναβαθμιστούν το κύρος και ο ρόλος της Βουλής».

Κατά την προηγούμενη θητεία σας είχατε επανειλημμένως καυτηριάσει τη στάση των ΗΠΑ στα εθνικά μας θέματα, όπως και τη συμπεριφορά του πρεσβευτή τους, κ. Μπερνς.

Αν επανέλθετε στην προεδρία της Βουλής, θα συνεχίσετε στην ίδια γραμμή;

«Εφόσον υπάρχει λόγος, ναι.

Κοιτάξτε, η Βουλή είναι ο αμεσότερος και ο αυθεντικότερος εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας. Ο πρόεδρός της οφείλει, μιλώντας εξ ονόματός της, να εκφράζει γνήσια και προς κάθε κατεύθυνση το κοινό αίσθημα».

Σας ανησυχεί η πορεία των εθνικών μας θεμάτων;

«Από τη Θράκη και το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, ο ελληνισμός αντιμετωπίζει τη μόνιμη επιθετικότητα της Τουρκίας, την ίδια ώρα που στα βόρεια σύνορά μας εξακολουθεί να υφίσταται η ανοιχτή πληγή του "Μακεδονικού".

Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να διεκδικήσει αποτελεσματικά τα δίκαια και τα συμφέροντα του ελληνισμού.

Αυτή θα είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».

*από την εφημ. "Ελευθεροτυπία" 1.10.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...