............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Το όραμα της Μελίνας εκπληρώθηκε, λέει η Μαρία Δαμανάκη για το Μουσείο της Ακρόπολης




«Το στοίχημα κερδήθηκε»
Το στοίχημα κερδήθηκε, αναφέρει σε αποκλειστική δήλωσή της στο in.gr η υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης το ερχόμενο Σάββατο. Αξίζει τιμή σε όλους, όσοι εργάστηκαν για να γίνει το όραμα της Μελίνας Μερκούρη πραγματικότητα, προσθέτει.
Σε δήλωσή της η κ. Δαμανάκη αναφέρει: «To Μουσείο της Ακρόπολης ξεκινά ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο ταξίδι στον κόσμο του πολιτισμού και της τέχνης. To στοίχημα κερδήθηκε, παρά τις επιμέρους ενστάσεις για αισθητικές και τεχνικές πλευρές του έργου. Αξίζει τιμή σε όλους όσους -επώνυμους και ανώνυμους- εδώ και δεκαετίες, προσέφεραν γνώση και δουλειά ώστε το όραμα της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη να γίνει πραγματικότητα.

Icon

» Το νέο εμβληματικό Μουσείο της χώρας μπορεί και αξίζει να καθιερωθεί διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου. Μπορεί και οφείλει να αναθερμάνει καθοριστικά την υπόθεση της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στο γενέθλιο τόπο τους. Μπορεί και χρειάζεται να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την αναβάθμιση της κατάστασης και των υπολοίπων Μουσείων της χώρας και την αντιστροφή της κρίσης επισκεψιμότητας που αντιμετωπίζουν.
» Για την πραγμάτωση αυτών των στόχων χρειάζεται πολιτεία και κυβέρνηση να βάλουν τον πήχη ψηλά. Να υπερβούν τα συνήθη και να προγραμματίσουν οργανωμένα, προικίζοντας το Μουσείο με αυστηρό σεβασμό της αυτονομίας και αυτοτέλειάς του από κάθε είδους πολιτικές παρεμβάσεις αλλά και με επαρκείς δυνατότητες και πόρους.
» Οι προκλήσεις που έχει μπροστά του το νέο Μουσείο είναι πολλές, σύνθετες και θα είναι διαρκείς. Η πορεία του θα εξαρτηθεί από την ικανότητά του να εναρμονίζεται με τη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα, αναπτύσσοντας και δίκτυο συνεργασιών με το εξωτερικό, να δένεται λειτουργικά με την Ακρόπολη, να οργανώνει γεγονότα και δράσεις που θα το καθιστούν ανοικτό, ζωντανό, δημόσιο χώρο με διαδραστικότητα και όχι εκθετήριο, έστω και υψηλών προδιαγραφών».

*από το : Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...