............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Εν μέσω δακρυγόνων η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τους αγρότες της Κρήτης

Οργή
στο
ΠΑΣΟΚ






Eurokinissi

O Γ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον Γ. Ραγκούση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τα χημικά


Πειραιάς
Ένταση επικράτησε και πάλι το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ αγροτών από την Κρήτη και αστυνομικών. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ακόμη και την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου συνομιλούσε με αγρότες. Οργισμένοι οι αγρότες από την αντιμετώπισή τους.
Συμπλοκές μεταξύ αγροτών και αστυνομικών σημειώνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το πρωί της Τρίτης, ωστόσο η κατάσταση κλιμακώθηκε την ώρα που έφθασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Εν μέσω δακρυγόνων, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση και επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση που κρατάει απέναντι στους αγρότες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να αποχωρήσει, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.
Τον Γ.Παπανδρέου συνόδευε ο νομάρχης Πειραιά Γ.Μίχας, ο οποίος σχεδόν κατέρρευσε εν μέσω των χημικών. Ο κ. Μίχας κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας.
Το θέμα μεταφέρθηκε στη Βουλή όπου υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Δείτε το βίντεο
Νωρίτερα, οι αγρότες είχαν ζητήσει να συναντήσουν εκπροσώπους κομμάτων, ενώ η αρχική σκέψη να πραγματοποιήσουν πορεία πεζή στη Βουλή απορρίφθηκε, για το φόβο επεισοδίων.
Εξοργισμένοι δηλώνουν οι αγρότες από τη στάση της κυβέρνησης, ενώ ξεσηκώνεται η Κρήτη. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου Ζαχαρίας Σπυριδάκης, σε δηλώσεις του, κατηγόρησε για «αναλγησία» την κυβέρνηση και επιτέθηκε δριμύτατα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δείτε το βίντεο

Επιστρέφουν στην Κρήτη οι αγρότες
Το μεσημέρι οι περίπου 2.000 αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν στην Κρήτη. Πράγματι, οι αγρότες αναχωρούν με τα δρομολόγια των «Κρήτη 1» και «ΛΑΤΩ».
Λίγο αργότερα από το χώρο του λιμανιού αναχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, επιτρέποντας έτσι την εκτόνωση της έντασης.


Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη
Τα ξημερώματα της Τρίτης έφθασαν κι άλλοι αγρότες από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ενισχύσουν τους περίπου 1.000 συναδέλφους τους. Περίπου 100 αγρότες έφθασαν με το πλοίο «Φαιστός», το οποίο απέπλευσε πριν από την προγραμματισμένη ώρα, αφήνοντας έξω πολύ περισσότερους αγρότες που σκόπευαν να φθάσουν στον Πειραιά.
Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται επίσης σε Ηράκλειο και Χανιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια εις βάρος των αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά.
Το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, δόθηκε και πάλι στο προσωπικό το βράδυ της Τρίτης.
Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται οι δύο δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες στα Χανιά, αποκλεισμένη είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες των δήμων του νομού Χανίων.
Ακόμη, σε ένδειξη συμπαράστασης από τις 12:00 έως τις 16:00 οι οδηγοί ταξί στα Χανιά τράβηξαν χειρόφρενο.
Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη από τις 06:00 έως τις 10:00 τα πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων των Χανίων.
Περιμένοντας τον Χατζηγάκη
Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Παπαδόπουλο και τον υφυπουργό Οικονομίας Θ.Μπούρα, χθες, οι αγρότες από την Κρήτη επέμειναν για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Χατζηγάκη, ο οποίος έως και την Τετάρτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται από χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνάντησής του την Τετάρτη με την αρμόδια, για την αγροτική πολιτική επίτροπο, Μάριον Φίσερ Μπόελ.
Χθες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε σειρά υπηρεσιακών συσκέψεων με στελέχη της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες. Ο κ. Χατζηγάκης επρόκειτο να συναντηθεί με την Κύπρια επίτροπο Αντρούλα Βασιλείου, ωστόσο το ραντεβού δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω ανειλημμένων της υποχρεώσεων της επιτρόπου.Οι επαφές του Σ.Χατζηγάκη συνεχίζονται την Τρίτη με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη.



Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την «πλήρη έλλειψη ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου για την Κρήτη» κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος. Σχετικά με τα επεισόδια στο λιμάνι, ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι «ενώ ο κρητικός λαός διακρίνεται για τη απεριόριστη φιλοξενία του, η κυβέρνηση υποδέχθηκε τους κρητικούς αγρότες που ήρθαν να κάνουν μια ειρηνική συμβολική εκδήλωση στην Αθήνα με ΜΑΤ, βία και δακρυγόνα».
*από το http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...