............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων





Γεύμα Αγάπης

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη στρώθηκε το καθιερωμένο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι στο Κέντρο Υποδοχής της Αθήνας, το οποίο ο Ν. Κακλαμάνης χαρακτήρισε «φωλιά ευαισθησίας και αγάπης».
Στον αύλειο χώρο του Κέντρου εκατοντάδες συμπολίτες μας γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα, άκουσαν ζωντανή μουσική και πήραν πρωτοχρονιάτικα δώρα.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευτέρη Σκιαδά συνομίλησαν με τον κόσμο και αντάλλαξαν μαζί τους ευχές για τη νέα χρονιά.
Ο δήμαρχος Αθηναίων σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Εδώ βρίσκεται η φωλιά της ευαισθησίας και της αγάπης. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς νομίζω βρίσκουν το νόημά τους στο Ίδρυμα Αστέγων.

Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί κατορθώσαμε το 2008 μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, να ανοίξουμε δύο νέες δομές, το Κοινωνικό Φαρμακείο και την Αθηναϊκή Αγορά. Ελπίζουμε ότι μέσα στο 2009 θα έχουμε ολοκληρώσει και το Ξενοδοχείο των φτωχών.
»Το κοινωνικό δίκτυο του Δήμου της Αθήνας είναι μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε παρόμοια ολοκληρωμένη δομή.
»Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Κέντρο Αστέγων, τις εθελόντριές μας, οι οποίες αντί να είναι με τις οικογένειές τους είναι σήμερα εδώ, γιατί έχουν κάνει το Ίδρυμα δεύτερη οικογένειά τους και τον φίλο και συνάδελφό μου, Λευτέρη Σκιαδά».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι το ίδρυμα Αστέγων εκτός από ευαισθησία και αγάπη που προσφέρει με ρουχισμό και τροφή, είναι ίσως ο βασικός λόγος που στο κέντρο της Αθήνας η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα είναι πολύ περιορισμένη. «Διότι όταν ο φτωχός μετανάστης βρει να φάει και να ντυθεί δεν έχει ανάγκη να κλέψει» σημείωσε.
Ο κ. Σκιαδάς τόνισε: «Περισσότεροι από 800 άνθρωποι σήμερα θα πάρουν τα δώρα τους, θα έχουν ξεχωριστό γεύμα και θα γλεντήσουν μαζί μας. Κάθε χρόνο μπορεί τα άτομα να αυξάνονται, ταυτόχρονα όμως αυξάνεται η ευαισθησία των πολιτών της Αθήνας, που βοηθούν τη λειτουργία του Ιδρύματος Αστέγων».
Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων έχει κάθε μέρα τις πόρτες του ανοιχτές σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Παρέχει καθημερινά μερίδες φαγητού σε περίπου 1.500 άπορους και άστεγους, Έλληνες και αλλοδαπούς, από το Κέντρο Σίτισης του Ιδρύματος.
Αθήνα - Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009 [ 15:13 ]
Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δήμος Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...