Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκέμβριος, 2008

Αποχαιρετισμός στην Ελλάδα...

Tου Σαϊμον Γκας*
(πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα)

Γράψε αν μπορείς στο τελευταίο σου όστρακο
τη μέρα τ’ όνομα τον τόπο
και ρίξε το στη θάλασσα για να βουλιάξει.
Γιώργος Σεφέρης
Γυμνοπαιδία – Σαντορίνη

Σε λίγες μέρες η γυναίκα μου κι εγώ αφήνουμε την Αθήνα ύστερα από οκτώ ευτυχισμένα χρόνια στη χώρα σας – πρώτα στη δεκαετία του ’80 και για δεύτερη φορά αυτά τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα ήταν καλή μαζί μας. Μας χάρισε τον πρώτο μας γιο, που γεννήθηκε εδώ πριν από 23 χρόνια. Μας χάρισε πολλούς φίλους. Μας χάρισε πολλές στιγμές ευτυχίας. Και ποτέ, μα ποτέ δεν μας άφησε να πλήξουμε.
Η Ελλάδα και οι Ελληνες ασκούν έντονη επίδραση στους ξένους. Ο Βρετανός συγγραφέας Lawrence Durrell έγραψε: «Αλλες χώρες μπορούν να σε κάνουν να ανακαλύψεις έθιμα ή παραδόσεις ή τοπία. Η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι πιο σκληρό: την ανακάλυψη του εαυτού σου». Στην Ελλάδα εμείς οι Βορειοευρωπαίοι αφήνουμε πίσω μας λίγη απ’ την ψυχραιμία και την επιφυλακτικότητά μας και γινόμαστε πιο εξωστρεφείς, αναζητάμε πιο…

Γίνετε και εσείς υποστηρικτές στο ίδρυμα "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Εικόνα
Φέτος η LetUsPlay advertising and creative team θα προσφέρει χρήματα στο ίδρυμα "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ". Γίνετε και εσείς υποστηρικτές αυτής της ενέργειας. Καλέστε μας στο 210 97.17.780 για τις δωρεές σας και ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων, βοηθώντας αυτά τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας.

LetUsPlay advertising and creative team this year will offer financial help to the institution "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ". You also have the chance to support this action by making a donation. For your donations do not hesitate to call us in this number +30 210 97.17.780.Join us to experience all together the Christmas spirit by helping these children who need our attention.

Κλοπές, φόνους, ναρκωτικά, αιμομιξίες και άλλες αμαρτίες κρύβουν οι ψυχές των πιστών...

Εικόνα
Τριάντα εξομολογητές ομολογούν
Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
Εγκλήματα κάθε είδους που δεν φτάνουν ποτέ στη Δικαιοσύνη εκμυστηρεύονται στους πνευματικούς άνθρωποι πιστοί και λιγότερο πιστοί, που καταφεύγουν στην εξομολόγηση για να «βγάλουν» από πάνω τους πράξεις που διώκονται ποινικά: Φόνους εκούσιους και ακούσιους, ευθανασίες, αιμομιξίες, βιασμούς και σοβαρές κλοπές.

Κλοπές, φόνους, ναρκωτικά, αιμομιξίες και άλλες αμαρτίες κρύβουν οι ψυχές των πιστών. Συνήθως βεβαίως ομολογούν κάποιο σοβαρό έγκλημα όταν αυτό έχει παραγραφεί, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θ' αντιμετωπίσουν νομικές κυρώσεις και παράλληλα θα «εφησυχάσουν» τη συνείδησή τους. Δεκάδες πάλι, ζητούν διέξοδο και λύση για μικρότερες παραβάσεις: Ναρκωτικά, κλεπτομανία, μικροκλοπές, απάτες, άσκηση βίας και επαγγελματική πορνεία.Ορισμένοι τέλος επιθυμούν να... προλάβουν τις ενοχές τους παίρνοντας την ευχή του πνευματικού για κάποια προμελετημένη πράξη τους. Αμαρτία εξωμολογημένη ουκ έστιν αμαρτία...Στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης έρευνας…

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Εικόνα
Μαξίμου κρότου-λάμψης
Ο ανασχηματισμός και τα ξαφνικά σενάρια συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ
Με την κοινωνία να βιώνει μια πρωτόγνωρη αναταραχή και να παίρνει αποστάσεις από την «πολιτική τάξη», η κυβέρνηση εγκρίνει απόψε έναν προϋπολογισμό τον οποίο... ούτε η ίδια πιστεύει ότι θα εφαρμόσει. Ακόμη και το σωσίβιο του ανασχηματισμού μοιάζει τώρα ανίσχυρο μπροστά στην επερχόμενη τρικυμία από τα οικονομικά προβλήματα.

* από τον "Κυριακάτικη Ε" http://www.enet.gr/online/online

LA GRECIA ATTRAVERSO LA CRISI

Εικόνα
La rivoluzione greca
Ricevo e con vero piacere “ritrasmetto” un articolo inviatomi da Atene, da parte del dottor Apostolos Apostolou. Avevo invitato giorni fa il dottor Apostolou a scrivere un “pezzo” sugli scontri che stanno infiammando Atene e la Grecia in questi giorni. Si tratta di una visuale non filtrata dai telegiornali ma che proviene direttamente dal tessuto sociale e intellettuale greco.
Gli scontri di Atene come gli scontri delle banlieue parigine… Mi chiedo quand’è che cominceremo ad incazzarci un pochino anche in Italia, al di là dei fatti di Genova 2001… Altro che Social Card!!!
La grande rivoluzione che in questi giorni di feroci scontri sociali vede protagonisti i giovani in Grecia e in particolar modo ad Atene, esprime sicuramente la necessità di avere una nuova società in grado di rispettare la dignità dell’uomo. I giovani di oggi in Grecia sono sostenitori di una nuova ideologia, fuori da un sistema autoritario che organizza il capitalismo nella sua fase di internazion…

Le Monde: «Η Ελλάδα χωρίς κράτος»

Εικόνα
Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς κράτος» η γαλλική εφημερίδα «Le Μonde» δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 στο κύριο άρθρο, όπου μεταξύ άλλων τονίζονται τα κάτωθι: «Οι εξεγέρσεις που σαρώνουν εδώ και τρεις ημέρες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και κυρίως την Αθήνα καταδεικνύουν τις ανισορροπίες μιας κοινωνίας η οποία μέσα σε λίγα χρόνια πέρασε από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη. (...)
Μπροστά σε χιλιάδες νέους που ξεκίνησαν ένα πραγματικό αντάρτικο πόλεων πυρπολώντας καταστήματα και αυτοκίνητα, το κράτος μοιάζει ανίκανο να αποκαταστήσει την ηρεμία. Είναι ανίκανο διότι από καιρό έχει ενοχοποιηθεί και υπονομευθεί από τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και τον νεποτισμό.
Δείγματα της ανικανότητάς του είχε δείξει και στο κύμα των πυρκαϊών που κατέκαψαν την Πελοπόννησο και την Αττική το καλοκαίρι του 2007.
Τότε επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.
Η συντηρητική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εν όψει των εκλογών, είχε αναγγείλει τη διάθεση εκατομμυρίων ευρώ στους πυρόπληκτους. Μετά τ…

Αμούστακο παιδί γεμάτος όνειρα ήταν ο 15χρονος Αλέξης που χθες το βράδυ έσβησε στην κρύα άσφαλτο των Εξαρχείων...

Εικόνα
Αυτός ήταν ο Αλέξης με το χαμόγελο στα χείλη, καλός μαθητής, ευγενικός αλλά και δυναμικός που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα του
Αμούστακο παιδί γεμάτος όνειρα ήταν ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος που χθες το βράδυ έσβησε στην κρύα άσφαλτο των Εξαρχείων από τη σφαίρα όπλου ενός ασυνείδητου ειδικού φρουρού.
Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, καλός μαθητής, ευγενικός αλλά και δυναμικός που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα του.
«Θυσιάστηκε για τις ιδεολογίες του» θα πουν σήμερα οι φίλοι και συμμαθητές του που τον ήξεραν καλά και θα προσθέσουν «για εμάς θα είναι για πάντα ο ήρωάς μας»Γόνος εύπορης οικογένειας η οποία διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην οδό Βουκουρεστίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Π. Ψυχικό. Μαθητής της σχολής Μωραίτη και αργότερα άλλου ιδιωτικού σχολείου της Εκάλης, έκανε παρέα με παιδιά γνωστών οικογενειών της Αθήνας με τα οποία μοιραζόταν τα όνειρα και τις ανησυχίες του για το μέλλον. Τα τελευταία χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών του έμενε μαζί με την μητέρα του την μικρότερη αδελφή τ…

«Πόνος και οργή» Δεν υπάρχει δικαιολογία, λέει ο Αλ.Αλαβάνος για τον θάνατο του 16χρονου

Εικόνα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος

Αθήνα ΑΠΕ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο βαθύ πόνο και την οργή της οικογένειας του μαθητή του Λυκείου. Στην απόγνωση και το θυμό όλης της νεολαίας» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου, στα Εξάρχεια.
«Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ο 16χρονος είναι πια δίπλα σε όλους τους νέους αγωνιστές, τον Πέτρουλα, τον Κομνηνό, τον Κουμή, τη Σωτηροπούλου, τον Καλτεζά, που τους στέρησαν τη ζωή μόνο και μόνο επειδή αγαπούσαν την ελευθερία.
» Στην Ελλάδα της ΝΔ το να είσαι νέος ή νέα θεωρείται κακούργημα. Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες. Με την ανεργία, με την ανασφάλεια, με την εισβολή του κέρδους στην Παιδεία, με την έλλειψη προσδοκιών και προοπτικής.
» Η ΝΔ δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας.
» Καλούμε τη μαθητική, τη φοιτητική, την εργαζόμενη νεολαία, όλους τους πολίτες να δώσουν την απάντησή τους αγωνιστικά, μαζικά, ειρηνικά. Δίπλα στο δικαίωμα στην εργασία, δίπλα στο δημόσ…

Θάνατος 16χρονου από πυρά ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια...

Εικόνα
Η Αθήνα στις φλόγεςPhasma
Αυτοκίνητο στις φλόγες λειτουργεί ως οδόφραγμα στο κέντρο της Αθήνας


Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου 16χρονος στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ολονύκτιες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και αριστεριστών. Τεράστιες είναι οι ζημιές στο κέντρο της Αθήνας.
Ο ανήλικος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, συνελήφθησαν και ανακρίνονται στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που προέρχονταν από την Αστυνομία εναντίον του περιπολικού, με πλήρωμα δύο ειδικούς φρουρούς, επιτέθηκε ομάδα 25-30 ατόμων με πέτρες και ξύλα.
Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κάνουν λόγο για λεκτικό διαπληκτισμό των αστυνομικών με ομάδα νεαρών που πέταξαν μπουκάλια νερό εναντίον τους.
Μετά τον αρχικό επεισόδιο, το πλήρωμα του περι…

Σε «τεντωμένο σχοινί» η κατάσταση στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Πάτρα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου από πυροβολισμό ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια διοργανώνεται σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα Σε «τεντωμένο σχοινί» η κατάσταση στην Αθήνα, καθώς έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΓΑΔΑ το μεσημέρι.
Σχετική ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, ενώ ειδικά συνεργεία καθαρίζουν και μαζεύουν τα οδοφράγματα που στήθηκαν τη νύχτα. Στην Ακαδημίας έλαβαν τέλος τα επεισόδια που συνεχίζονταν μέχρι τις δέκα το πρωί περίπου, ενώ μικρές ομάδες παραμένουν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Πορεία διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για ττο μεσημέρι, η οποία θα ξεκινήσει από το Μουσείο και θα καταλήξει στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.Τη νύχτα οι νεαροί πυρπόλησαν δεκάδες τράπεζες καταστήματα, αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ μέχρι …

Άρχισε «εμφύλιος» για το τσιγάρο - «Το μέτρο είναι δικτατορικό»

Εικόνα
Διχάζει η εσπευσμένη εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

«Οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχουμε από την ολική απαγόρευση του καπνίσματος- κυρίως εμείς οι καταστηματάρχες- σίγουρα θα είναι πολλές.
«Θα μένω σπίτι» ΔΥΣΚΟΛΑ θα προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα η κ. Κατερίνα Κατσαρού, επιχειρηματίας: «Δεν νομίζω ότι μπορείς να επιβάλεις στους Έλληνες απαγορεύσεις. Μπορεί στις επιχειρήσεις μας και γενικά στους χώρους εργασίας το μέτρο να μην είναι δυσβάσταχτο. Όταν όμως βγαίνεις για ένα ποτό ή για να ακούσεις μουσική γιατί θα πρέπει να υποστείς αυτήν την καταπίεση; Θα παίρνω το ποτό μου στο χέρι και πηγαίνω έξω για να καπνίσω; Αν ζορίσουν τα πράγματα, πολύ απλά θα προτιμήσω να μένω μέσα στο σπίτι μου με φίλους μου». «Το μέτρο είναι δικτατορικό»ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ χαρακτηρίζει το νέο μέτρο της ολικής καπνοαπαγόρευσης ο γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων Αργύρης Παπαργυρόπουλος: «Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι μη καπνιστές, αλλά και όσοι καπνίζουν. Πώς θα απαγορεύσεις…

Με την αυτοδυναμία φλερτάρει πλέον το ΠαΣοΚ - η διαφορά του με τη ΝΔ έχει φθάσει στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες

Εικόνα
Το ΠαΣοΚ μια ανάσα από την αυτοδυναμία
ενώ υπερέχει πλέον σημαντικά στην παράσταση νίκης

Με την αυτοδυναμία φλερτάρει πλέον το ΠαΣοΚ, όπως διαφαίνεται από την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Η διαφορά του με τη ΝΔ έχει φθάσει στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα της Μetron Αnalysis που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το ΠαΣοΚ βρίσκεται στο 34,9% από 27% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο και η ΝΔ στο 29,4% από 30,5%. Με την αναγωγή των ποσοστών αυτών στα έγκυρα ψηφοδέλτια της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, το ανώτατο ποσοστό του ΠαΣοΚ φθάνει στο 41,8% και το αντίστοιχο της ΝΔ στο 35,3%. Στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις καταγράφεται πτώση (4,1%) στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, 8,5% από 12,6%, το ΚΚΕ κινείται στο 6,9%, ο ΛΑΟΣ στο 4,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι ανεβαίνουν στο 2,5% από 1,7%. Η άνοδος του ΠαΣοΚ, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της έρευνας, οφείλεται κατ΄ αρχάς στη σημαντική άνοδο της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του, 87,4% έναντ…

Κοινωνικός στιγματισμός. Απομόνωση. Κατάθλιψη. Το κεφάλαιο «Ψυχικές διαταραχές»

Εικόνα
«Πολλαπλές οι επιπτώσεις και στα αδέλφια των ψυχικά ασθενών»ΜΑΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ επίκουρη καθηγήτρια ΨυχιατρικήςΚοινωνικός στιγματισμός. Απομόνωση. Κατάθλιψη. Το κεφάλαιο «Ψυχικές διαταραχές» και οι συνέπειές τους όχι μόνο στον άρρωστο αλλά κυρίως στην οικογένειά του θα ανοίξει στο πλαίσιο μιας ημερίδας, αύριο Σάββατο, όπου καθηγητές Ψυχιατρικής θα μιλήσουν για τις σύγχρονες εξελίξεις σχετικά με σοβαρές ψυχικές διαταραχές. «Η σοβαρή ψυχική νόσος έχει αποδιοργανωτικές συνέπειες όχι μόνο στον ίδιο τον άρρωστο αλλά και στην οικογένειά του αφού επηρεάζει όλες τις πτυχές της ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής ζωής της οικογένειας και αποδιαρθρώνει τις οικογενειακές σχέσεις και την προσωπική ζωή των μελών της». Μιλάμε με την επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μαρίνα Οικονόμου Λαλιώτη.
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της σοβαρής ψυχικής νόσου στην οικογένεια; «Επηρεάζοντας όλες τις πτυχές της ψυχοσυναισθηματικής λειτουργίας και της συμπεριφοράς του ασθενή, η σοβαρή ψυχική νόσος έχει σημαντικό αντί…

Αναστολή των εργασιών για το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό μέχρι την απόφαση του Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

Προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλονται προσωρινά οι οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα 130 κατοίκων του δήμου Αθηναίων και της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα.
H προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε θα ισχύει τουλάχιστον για δέκα ημέρες, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, επί της αίτησης των πολιτών που συζητήθηκε την Πέμπτη.


Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή για τη διάσωση του Ελαιώνα
Οι 130 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων και η Επιτροπή Πολιτών, ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργών, με τις οποίες εγκρίθηκε η έκδοση οικοδομικής άδειας, για την κατασκευή και λειτουργία του νέου εμπορικού κέντρου, από την εταιρεία «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική ΑΕ».*από την εφημ. ΤΟ Βημα"
Σχετικοί Σύνδεσμοι
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

"Ένας προϋπολογισμός που δεν μειώνει τη φτώχεια, αλλά αυξάνει τους φτωχούς"

Εικόνα
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ: ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 10 ΕΚ. ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ1. Τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα υιοθέτησαν, χθες στη Μαδρίτη, μανιφέστο για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Στο μανιφέστο, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Δεσμεύονται για ένα νέο Σύμφωνο Απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δημιουργήσει δέκα εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δέκα-δώδεκα χρόνια, με επένδυση στην «πράσινη ανάπτυξη» και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
2. Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι «η ατζέντα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι μία και μόνη τώρα για εμάς, τους σοσιαλιστές. Στόχος μας να δώσουμε δύναμη στους πολίτες μας. Γιατί βάζουμε τους πολίτες σε πρώτη θέση. Εάν δεν ενισχύσουμε τους πολίτες μας, θα αναζητήσουν δύναμη αλλού, και αυτό είναι που θα εκμεταλλευτεί η δεξιά, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου, ανασφάλ…

Αλ. Τσίπρας: "Το αστικό περιβάλλον της Αθήνας, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτερεύει δραματικά"

Εικόνα
ΑΠΕ: "Διαχρονικό σκάνδαλο του συστήματος, όπου δυστυχώς εμπλέκονται και οι δύο κυβερνησεις", χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου με βάση τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι ευθύνες έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, με πολλαπλάσιες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό, πέρα από τον εντοπισμό των ευθυνών, η Εξεταστική Επιτροπή να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια σκάνδαλα. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ακόμη, με αφορμή τη συνεδρίαση του ECOFIN, ότι η διατήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, όσο και της Συνθήκης της Λισσαβόνας, όχι μόνο δεν ειναι σωσίβιο απέναντι στη θύελλα της διεθνούς ύφεσης, αλλά είναι μια πέτρα που οδηγεί στο βυθό. Γι αυτό, τόνισε, είναι αναγκαίο να υπάρξουν προωθημένα μέτρα, τα οποία θα τονώσουν και θα αναζωπυρώσουν την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, μειώνοντας τις συνέπειες της ύφεσης.
Ο πρόεδρος της…