................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008

Aπαγορευτικό λόγω των θυελλωδών ανέμων 9 και 10 μποφόρ, από τα κεντρικά λιμεναρχεία του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου


Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων 9 και 10 μποφόρ, που πνέουν στα πελάγη. Σε όρμο της Σαντορίνης έριξε άγκυρα το πλοίο «Πρέβελης», στη Θεσσαλονίκη παραμένει το «Σαμοθράκη». Δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων δέχτηκε η Πυροσβεστική από όλη τη χώρα. Προβλήματα από βροχή στην Ιεράπετρα. Εξασθένηση των ανέμων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Κυριακή.
Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, εντάσεως 9 με 10 μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να εξασθενήσουν την Κυριακή. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Από το πρωί του Σαββάτου έχει εκδοθεί γενικό απαγορευτικό από τα κεντρικά λιμεναρχεία του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με αποτέλεσμα τα πλοία να είναι δεμένα στα λιμάνια και να μην εκτελείται κανένα δρομολόγια από και προς τα νησία του Αιγαίου και την Κρήτη. Η ίδια κατάσταση ισχύει και για τα άλλα λιμάνια της χώρας.
Ταλαιπωρία έχουν υποστεί οι 127 επιβάτες του επιβατικού οχηματαγωγού «Πρέβελης», που απέπλευσε το βράδυ της Παρασκευής από τον Πειραιά και λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν προσέγγισε στα νησιά Πάρο, Νάξο , Ιο και Σαντορίνη. Το πλοίο έχει καταπλεύσει στον όρμο Κολόμπο της Σαντορίνης.
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει δεμένο το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Σαμοθράκη», που ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει το βράδυ της Παρασκευής το βράδυ για Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ.
Η Πυροσβεστική δέχτηκε εξήντα κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα, θερμοκήπια και σπίτια στην Ιεράπετρα Κρήτης, σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ κινδύνεψε οδηγός αγροτικού οχήματος από χείμαρρο, και τουλάχιστον 150 κλήσεις από όλη τη χώρα για κοπές δέντρων.
Αναλυτικά για τον καιρό του διημέρου στην ειδική σελίδα του flash.gr.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Νέο πακέτο μέτρων για τις φυλακές με την αποφυλάκιση περίπου 1.500 κρατουμένων


Σύμφωνα με τον Σ. Χατζηγάκη, θα ωφελήσουν 5.000 κρατουμένους και θα αποφυλακιστούν περίπου 1.500. Προαναγγελία και άλλων ρυθμίσεων για νοσοκομειακή περίθαλψη και φροντίδα των τοξικομανών ...

Νομοθετικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση περίπου 1.500 κρατουμένων και θα ωφελήσουν συνολικά περίπου 5.000 έγκλειστους -σύμφωνα με τους υπολογισμούς του- παρουσίασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα σταματήσει πλέον η αποχή από το συσσίτιο και η απεργία πείνας που διανύουν την τρίτη εβδομάδα από την έναρξη των κινητοποιήσεων.
Ο υπουργός προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή και δεύτερη δέσμη μέτρων, που σχετίζονται κυρίως με τη νοσοκομειακή περίθαλψη, τη φροντίδα των τοξικομανών με υποκατάστατες ουσίες (μεθαδόνη) και τη λειτουργία σχετικού ιδρύματος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής μετά από μερικούς μήνες, όταν θα έχουν επισκευαστεί οι σχετικές εγκαταστάσεις.
Ωστόσο, αν και το υπουργείο θεωρεί ότι έχει ικανοποιήσει τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων, η πλευρά των κρατουμένων θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση και ότι αρκετά από τα αιτήματα παραμένουν ανέγγιχτα.
Η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων είχε χαρακτηρίσει ανεπαρκή και ψίχουλα όσα εξήγγειλε το υπουργείο, θεωρώντας ως προαπαιτούμενο για τη λήξη της αποχής να συναντηθεί ο υπουργός με επιτροπή κρατουμένων, κάτι που ο Σ. Χατζηγάκης ουσιαστικά απέκλεισε χθες. Ετσι, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της συνέχισης της αποχής και της αδυναμίας προσέγγισης.
Μάλιστα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα μέτρα υπερβαίνοντας σε πολλά σημεία και τα όρια, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αγνοήσει την κοινωνία και να την αφήσει εκτεθειμένη, χωρίς κάποια προστασία για το σύνολο των πολιτών.
Πρόσθεσε ότι η νέα κατάσταση που θα φέρουν τα μέτρα στο σωφρονιστικό σύστημα και το νέο κλίμα δεν πρέπει να υπονομευτούν από ακραίες διεκδικήσεις ορισμένων που μπορεί να οδηγούσαν σε ευτελισμό της λειτουργίας της ποινής, σε αντίθεση με τα αισθήματα της κοινωνίας, ενώ επαίνεσε τους κρατουμένους για την αυτοσυγκράτηση και την αποτελεσματική ειρηνική συμπεριφορά τους.
Η πρώτη δέσμη μέτρων στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή προβλέπει την αποφυλάκιση όσων κρατούνται για πλημμελήματα (με έκτιση 1/5 της ποινής έως 2 ετών ή 1/3 της ποινής 2-5 ετών) χωρίς εξαγορά, καθώς και την αποφυλάκιση με συμβολική εξαγορά ποινών έως 5 ετών (πλημμελήματα ή κακουργήματα) με συναίνεση του αρμόδιου δικαστηρίου.
Επίσης προβλέπει μείωση της υφ όρον απόλυσης στα 3/5, κάτι που -κατά το υπουργείο- θα λειτουργήσει ευεργετικά για τα 2/3 των καταδικασμένων για ναρκωτικά και ειδικά για τους χρήστες, σημείο στο οποίο διαφωνεί πάντως η Πρωτοβουλία.
Το υπουργείο εξαιρεί από τα ευεργετικά μέτρα τους καταδικασμένους σε ισόβια, πολυετείς καθείρξεις, τους κατάδικους για ειδεχθή εγκλήματα (π.χ. σεξουαλικής εκμετάλλευσης κ.λπ.), για εμπορία ναρκωτικών κατ επάγγελμα, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων, εμπορία προς ανηλίκους κ.λπ.

Συγχώνευση
Παράλληλα προβλέπει συγχώνευση των πειθαρχικών ποινών και ταχύτερη παραγραφή τους, μικρή αύξηση των αδειών κ.λπ. (για τα οποία οι κρατούμενοι θεωρούν ότι δεν καλύπτουν τα αιτήματά τους), τη δυνατότητα επισκέψεων στις φυλακές ομάδας βουλευτών και του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ μελετάται η πρόσβαση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Επιφυλακτικός δήλωσε ο υπουργός για τη δυνατότητα επίσκεψης των δικηγορικών συλλόγων, λόγω της σχέσης που υπάρχει μεταξύ δικηγόρου - πελάτη.
Η Πρωτοβουλία επέμεινε χθες ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι εξαιρετικά ανεπαρκή. Υποστήριξε ότι γίνονται κάποια δειλά βήματα, ενώ, σχολιάζοντας την προαναγγελία του δεύτερου νομοσχεδίου για αργότερα, επεσήμανε ότι δείχνει πως οι κινητοποιήσεις έχουν αποτέλεσμα. Σήμερα, πάντως, ομάδα αλληλεγγύης προς τους κρατουμένους θα βρεθεί έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα παραμείνει επί 2ήμερο πιέζοντας να συναντηθεί ο υπουργός με επιτροπή κρατουμένων πολυεθνικής σύνθεσης.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
«Κάθε βράδυ η κλούβα φέρνει 300 χρόνια φυλακή». Σε αυτήν τη φράση, που ειπώθηκε προς την τριμελή αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ), στην προχθεσινή επίσκεψή της στις φυλακές Κορυδαλλού, συνοψίζεται η αγωνία των κρατουμένων για την αυστηρότητα των δικαστηρίων στην επιβολή ποινών.
Η αντιπροσωπεία του ΔΣΠ, που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Στέλιο Μανουσάκη, την αντιπρόεδρο Αννα Αλεξανδροπούλου και το μέλος του ΔΣ Γιάννη Γιατράκο, «δεδομένης της ιδιαίτερης αυστηρότητας των δικαστικών αρχών κατά την απονομή της Δικαιοσύνης, που σχετίζεται με την επιβολή της προσωρινής κράτησης και τη δικαστική επιμέτρηση των ποινών», επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικής μείωσης της διάρκειας των ποινών και του πραγματικού χρόνου κράτησης.
Να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή στις φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται περίπου 2.200 κρατούμενοι, ενώ η χωρητικότητα των φυλακών είναι για 800, γεγονός που αποτυπώνει την απαράδεκτη κατάσταση εντός των κελιών.

* από την εφημ. ΕΘΝΟΣ 20.11.08 του Αλέξανδρου Αυλωνίτη

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Στον Γιώργο Κοίλιαρη το "Τελευταίο αντίο"...


ΑΠΕ: Από το Νεκροταφείο Ζωγράφου κηδεύτηκε σήμερα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κοίλιαρης, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν.
Ο Γιώργος Κοίλιαρης είχε τραυματιστεί το πρωί της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου και διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.
Με πρωτοβουλία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τη συνδρομή κλιμακίου της Διεθνούς Δύναμης, που βρίσκεται στο Αφγανιστάν, διακομίστηκε αρχικά σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αμπού Ντάμπι και στη συνέχεια με C-130 στην Αθήνα.
Την λύπη του για την απώλεια του Γιώργου Κοίλιαρη εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση του με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του και προς τους οικείους του.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Γ. Κοίλιαρης "στάθηκε συνεπής στις αξίες της ζωής και βρέθηκε σε πολλά μέρη της γης βοηθώντας αδύναμους και κατατρεγμένους με τις δημοσιογραφικές του αποστολές και μέσω προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικών αποστολών. Δημοσιογράφος ευγενής, δυναμικός, αγαπητός και άψογος συνάδελφος, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία του. Στη σύντομη ζωή του άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τον γνώρισαν". Επίσης, σημειώνει ότι ο Γ. Κοίλιαρης έπεσε στο βωμό του καθήκοντος υπηρετώντας με τη ζωή του την ενημέρωση και τον άνθρωπο.

Δήλωση του Ευ. Αντώναρου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έκανε της εξής δήλωση:
"Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος που σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή αναζητούσε με αφοσίωση την αλήθεια.
Τον χαρακτήριζε η ευαισθησία, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, όπως άλλωστε απέδειξε και με το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι του στο Αφγανιστάν
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του".

Δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Κοίλιαρη :
"Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν μαχητής. Δημοσιογράφος με όλη την σημασία της λέξης, ζούσε το ρεπορτάζ σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Γι΄ αυτό έδωσε την υπόσχεση του και την τήρησε πηγαίνοντας στην τελευταία του αποστολή. Δεν κόπιασε, δεν δείλιασε. Έχασε τη μάχη, μα όχι και τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Κοίλιαρης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1955. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Νιουκάστλ της Βρετανίας, Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισε η δημοσιογραφία και ξεκίνησε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Τα Νέα" τον Νοέμβριο του 1979. Συνέχισε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" όπου κάλυψε τα κρίσιμα γεγονότα της δραματικής αυτής περιόδου στον Λίβανο. Εργάστηκε στις εφημερίδες "Ελ. Τύπος", "Πρώτη", "Βραδυνή", "Αλήθεια", "Νίκη" καθώς και στα ραδιόφωνα "Flash" και "Sky" και τέλος στην "ΕΤ-1" και την "ΕΤ-2"..
Διακρίθηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από εμπόλεμες επικίνδυνες ζώνες και τις συνεντεύξεις του από σημαντικές προσωπικότητες, απεσταλμένος να καλύψει σημαντικά γεγονότα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στη ΝΕΤ. Στις 8 Οκτωβρίου τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αφγανιστάν. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, μεταφέρθηκε μέσω Αμπού Ντάμπι με C-130 στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ατυχημάτων KAT, όπου δυστυχώς υπέκυψε χθες στα τραύματά του.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Δημοσιεύματα του Τύπου μια μέρα μετά την εισβολή στο Πολυτεχνείο...


ΠΑΣΟΚ
«Διαχρονική» προσφορά
«Προσφορά μεγάλη και διαχρονική», χαρακτήρισε την εξέγερση, κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της εξέγερσης ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Οπως είπε: «Ουσιαστικά είναι ένα μπόλιασμα κάθε νέας γενιάς με τις πολύτιμες αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της γνώσης. Οσο οι νέες γενιές θα εμφορούνται και εμπνέονται από τις πολύτιμες αξίες του Πολυτεχνείου, η Ελλάδα θα προοδεύει».
ΣΥΝ
«Για τη δημοκρατία και το περιβάλλον»
«Να διαδηλώσουμε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του δημόσιου χώρου, την αξιοπρέπεια στην εργασία, την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος», καλεί ο ΣΥΝ τους πολίτες με αφορμή την 35η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Για το κόμμα της Ριζοσπαστικής Ανανεωτικής Αριστεράς η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αφορμή «να διαδηλώσουμε την απαίτηση για τη διεύρυνση των κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την απόκρουση των αυταρχικών αντιλήψεων, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Να ενισχύσουμε την αλλαγή του πολιτικού τοπίου που έχει ήδη ξεκινήσει ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τους "μονοδρόμους" και τον δογματισμό της "ενιαίας σκέψης" και της "ελεύθερης αγοράς"».
Σύμφωνα με τον ΣΥΝ «όπως τότε έτσι και τώρα, η ανάγκη υπεράσπισης των αυτονοήτων χρειάζεται την ανάπτυξη αγώνων και την καταλυτική παρουσία του λαού, των εργαζόμενων και των νέων στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής. Ιδιαίτερα σήμερα που ο πλανήτης συνταράσσεται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο οι εργαζόμενοι και η νεολαία να αγωνιστούν με συλλογικό τρόπο».

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Ακρόπολης στις 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΗ Το Μουσείο Ακρόπολης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποχαιρετούν τη θερινή περίοδο με το Κουαρτέτο Εγχόρδ...