................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2008

Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος

Ο Α. Αλαβάνος κατά τη συνεδρίαση
της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
"Η λογική του πλουτισμού και του real estate πέρασε ακόμα και τις πύλες του Αγίου Όρους, όπου μπορεί να απαγορεύονται οι γυναίκες αλλά επιτρέπονται οι συναλλαγές με off shore εταιρίες", ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας.

"Όλοι μας είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κυβερνητικών στελεχών, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυθάδειας, περιφρόνησης και πρόκλησης προς την κοινωνία", είπε ο κ. Αλαβάνος και συνέχισε:
"Η κατάσταση δεν πάει άλλο, χρειάζονται εκλογές και πρέπει η κοινωνία να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές σε μια νέα κατεύθυνση".
Αναφερόμενος στις πρόσφατες καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι πράγματι υπάρχει έλλειψη κοινοβουλευτικού ήθους και ευθύνης από την μεριά των στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σημείωσε, όμως, ότι η αναγωγή αυτής της υπόθεσης σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ζωής της χώρας αποτελεί στην πραγματικότητα ένα στοιχείο αποπροσανατολισμού.
"Ενώ έχουμε έλλειμμα κοινοβουλευτισμού από τη ΝΔ, έχουμε και έλλειμμα αντιπολιτευτισμού σε πολιτική βάση από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ", κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.
Για το φορολογικό νομοσχέδιο, τέλος, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι αποτελεί επίθεση ενάντια σε πολλά κοινωνικά στρώματα, ανάμεσα στα οποία κεντρική θέση έχουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οι νέοι που δουλεύουν κατά δεκάδες χιλιάδες με δελτία παροχής υπηρεσιών .

*από το http://www.skai.gr/master_story.php?id=92805

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2008

«Έκρηξη» για τα φορο-μέτρα

«Λουκέτο» στις 13 Οκτωβρίου
βάζουν τα εμπορικά καταστήματαΤην πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, στις 13 Οκτωβρίου, επανέλαβαν τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, είπαν ότι οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με την πανελλαδική συνδιάσκεψη στη Λάρισα, θα συνεχιστούν σε διάφορες πόλεις (Αθήνα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη Βέροια, κ.ά.) και θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων.
Επίσης, την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συλλόγων και ομοσπονδιών της Βόρειας Ελλάδας. Όπως δήλωσε ο Α' αντιπρόεδρος του ΔΣ Κεντρικής Μακεδονίας της ΓΣΕΒΕΕ Γιάννης Παπαργύρης, έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες αποφάσισαν να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη νέα φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ ταυτόχρονα ζητούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του Ασφαλιστικού Οργανισμού Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΑΕΕ). Οι συνδικαλιστές κατηγόρησαν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί, γνωρίζοντας ότι το Ταμείο τους δε θα είναι σε θέση να καταβάλλει τις συντάξεις στους ασφαλισμένους από τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Αναφερόμενοι εξάλλου, στα νέα οικονομικά μέτρα τα χαρακτήρισαν «φοροεισπρακτικά» και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιβάλλει φόρους προς όλους και ότι ουσιαστικά καταργεί το αφορολόγητο όριο.
Αντώναρος: «Ξεκάθαρος» ο Αλογοσκούφης
Παρά την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και τώρα θα φορολογούνται σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος αρκέστηκε να επι τη Δευτέρα ότι «ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης έχει δώσει ξεκάθαρες διευκρινήσεις για όλα αυτά τα θέματα».
Την ίδια απάντηση έδωσε όταν ρωτήθηκε για την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει το φόρο στα καύσιμα είπε πως έχουμε τη χαμηλότερη τιμή καυσίμων μεταξύ των 15 χωρών της ΕΕ. Σε ερώτηση γιατί δεν έγινε τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν εκείνη που αναπροσάρμοσε το αφορολόγητο κατά 20% στα 12.000 ευρώ.
Επίσης σε ερώτηση αν είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης να συλλάβει τους φοροφυγάδες η επαναφορά τεκμηρίων και «κεφαλικού φόρου» στους ελεύθερους επαγγελματίες, απάντησε πως είναι θέματα που σχετίζονται με την αναμόρφωση του ήδη υπάρχοντος καθεστώτος τεκμηρίων διαβίωσης και θα συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
* από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008

Αύξηση δυσαρέσκειας και μείωση «ψαλίδας» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η δυσαρέσκεια των πολιτών για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνεται, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.


Ανατροπές (;) στο πολιτικό σύστημα

To γράφημα με τη δύναμη των κομμάτων και την αδιευκρίνιστη ψήφο (πάνω)

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του σαρωτικού φορολογικού «πακέτου» μέτρων της κυβέρνησης, και δείχνει ότι στο πολιτικό σύστημα κυοφορούνται σημαντικές εξελίξεις, 10 μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 και ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια για πρόωρες εκλογές.
Το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου για τη ΝΔ είναι 29,3%, για το ΠΑΣΟΚ 28,1%, ΣΥΡΙΖΑ 11,7%, ΚΚΕ 7,6% και ΛΑΟΣ 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 16,2%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον περασμένο Απρίλιο, έδινε στη ΝΔ 29,8% και στο ΠΑΣΟΚ 25,8%.
Το ποσοστό δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση ανέρχεται στο 80,4% και για την αξιωματική αντιπολίτευση το 88,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 71,4% λέει «όχι» στη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ σε μια αξιόπιστη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» το 39,8%.
Μάλιστα οι πολίτες, σε ποσοστό 26,1%, θεωρούν ότι καταλληλότερος να ηγηθεί μιας συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Ευ.Βενιζέλος, ενώ ο Γ.Παπανδρέου ακολουθεί με 22,4%.
Όσον αφορά τον πρόσθετο φόρο σε ελεύθερους επαγγελματίες ως «μέτρου δικαιοσύνης», το 57,6% δηλώνει ότι «συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί» με το μέτρο.
Το επίδομα θέρμανσης κρίνεται «θετικά» ή «μάλλον θετικά» από το 80,1% των ερωτηθέντων και η διάθεση 500 εκατ. ευρώ σε 2 εκατομμύρια πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας «κρίνεται θετικά» ή «μάλλον θετικά» από το 81% των πολιτών.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research πραγματοποιήθηκε από 26 ως 29 Αυγούστου με δείγμα 1.604 ατόμων άνω των 18 ετών.
Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Μέγιστο σφάλμα 2,45% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται και ο Κ.Καραμανλής εξακολουθεί να είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, φανερώνει ότι η κυβέρνηση αντέχει.
«Αυτό δεν πρέπει να δημιουργήσει αυταρέσκεια και αλλαζονεία, γιατί όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα της πολιτικής μας» κατέληξε.
*από το Newsroom ΔΟΛ

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...