................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2008

Πυρά για ευνοϊκή μεταχείριση υπαλλήλου από τον Αλογοσκούφη

Για ένα ακόμα δείγμα ασυδοσίας, ανεπίτρεπτης εκτροπής, αλλά και αλαζονικής απαξίωσης των νόμων και των θεσμών καταγγέλλουν την κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Οικονομίας 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μ. Καρχιμάκη, σε ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή. Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «παράνομη και φαύλη» την απόφαση του υπουργείου που αναφέρεται, όπως υποστηρίζουν, σε «κολλητό» υπάλληλο του υπουργού Γ. Αλογοσκούφη. Ο συγκεκριμένος ευνοούμενος υπάλληλος του υπουργού -συνεχίζουν- μετατάχθηκε, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, από το ΑΣΕΠ που υπηρετούσε στο τελωνείο Σύρου, όπου οι αποδοχές του ήταν σαφώς μεγαλύτερες.
Ο υπάλληλος παρουσιάστηκε στη νέα υπηρεσία και έλαβε την προβλεπόμενη αποζημίωση για τα οδοιπορικά αλλά και εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τη μετάταξή του. Σύμφωνα, ωστόσο, με την απόφαση μετάταξης, ο συγκεκριμένος μετατασσόμενος οφείλει να υπηρετήσει στο τελωνείο Σύρου επί μια δεκαετία, κάτι που προβλέπεται ρητά στον υπαλληλικό κώδικα.
Παρ όλα αυτά, όπως σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές, με νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, ο υπάλληλος αποσπάται παρανόμως στην Αθήνα και μάλιστα σε κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας.
Οι βουλευτές κάνουν λόγο για «αυτοδικαίως άκυρη μετάταξη» και «ενσυνείδητη παραβίαση ρητών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα», ενώ ρωτούν τον Γ. Αλογοσκούφη για το ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την κατάφορη αυτή παραβίαση του νόμου, αλλά και για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται η εφαρμογή μιας παράνομης πράξης και απόφασης.
Γ। Πίκουλας
*από την εφημ। "ΕΘΝΟΣ" Πέμπτη 7/8

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2008

Oργανωμένα συμφέροντα θα καταστρέψουν την ιστορική γειτονιά της Πλάκας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΑΚΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4.8.2008
«Κατεδάφιση» του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 5.10.93) που έσωσε την Πλάκα επιχειρεί με απόφασή του το ΥΠΕΧΩΔΕ. Εξυπηρετώντας οργανωμένα συμφέροντα προχωρεί σε τροποποιήσεις που θα καταστρέψουν την ιστορική γειτονιά.
Η απόφαση τροποποίησης του Π.Δ., που εγκρίθηκε από το αρμόδιο ΣΧΟΠ (Συμβούλιο Χωροταξίας Oικισμού & Περιβάλλοντος) και ήδη στάλθηκε για γνωμοδότηση στο ΥΠΠΟ και τον Δήμο Αθηναίων, προβλέπει την επέκταση των μπαρ και των εστιατορίων σε όλους στους ορόφους των διατηρητέων κτιρίων που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Πλάκας. Προβλέπει επίσης τη δυνατότητα ενοποίησης των καταστημάτων στο ισόγειο μέχρι εμβαδού 200 μ2, μέτρο που μπορεί να φαίνεται αλλά δεν είναι άνευ σημασίας.
Η οδός και η Πλατεία Λυσικράτους, η κεντρική Πλατεία Φιλομούσου στην οδό Κυδαθηναίων, η οδός Αδριανού, η Ναυάρχου Νικοδήμου, η Πλατεία Παλαιάς Αγοράς απέναντι από τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, καθώς και η Πλατεία Δημοπρατηρίου, για να αναφέρουμε τις περισσότερο γνωστές περιοχές, θα μετατραπούν σε τόπους αμιγούς διασκέδασης τεραστίων διαστάσεων για την κλίμακα της γειτονιάς.
Έτσι, εκτός από τους δημόσιους χώρους και τις ισόγειες εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες που και σήμερα είναι ασφυκτικά γεμάτες από τα γνωστά τραπεζοκαθίσματα, θα πλημμυρίσουν οι όροφοι και οι ταράτσες. Όπως και τα γειτονικά καταστήματα που σήμερα εξυπηρετούν κάποια άλλη χρήση αφού κανένα μικρομάγαζο δεν θα μπορέσει να αντέξει τις αδυσώπητες οικονομικές πιέσεις που θα ασκήσουν οι γνωστές εύρωστες και δυναμικές χρήσεις της εστίασης της αναψυχής και της διασκέδασης. Όπως έγινε στου Ψυρρή και το Γκάζι.
Και όπως συμβαίνει πάντοτε, η επέκταση, αργά ή γρήγορα, θα αφορά όλη την γειτονιά. Και θα έχει σαν φυσικό και άμεσο αποτέλεσμα την απομάκρυνση και πάλι της κατοικίας. Ότι είχε γίνει και παλιότερα δηλαδή την εποχή της δικτατορίας όταν η Πλάκα είχε μεταμορφωθεί σε κακόφημη συνοικία.
Βρισκόμαστε άναυδοι μπροστά σε μια τόσο κυριολεκτικά αποφασισμένη διάθεση κατεδάφισης όσων έκτισε η Πολιτεία μέσα σε τόσα χρόνια προσπάθειας από την εποχή του Στέφανου Μάνου, του Αντώνη Τρίτση, της Μελίνας Μερκούρη και της πιο πρόσφατης Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων. Όλων όσων έκαναν την Πλάκα αυτό που είναι σήμερα, ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο, και που διασφάλισαν, όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο της γενικότερης κατάστασης, συνθήκες ανεκτής διαβίωσης για τους κατοίκους και ομαλής συμβίωσης της κατοικίας με τις υπόλοιπες χρήσεις.
Έχει αναγνωριστεί, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς, ότι αυτή η επέμβαση διασφάλισε τη σωτηρία και την ανάδειξη της Πλάκας, του παραδοσιακού αυτού οικισμού που βρίσκεται κάτω από το μοναδικό μνημείο της Ακρόπολης.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας, θεωρώντας ότι επιχειρούμενη τροποποίηση των βασικών αρχών του Προεδρικού Διατάγματος κυοφορεί κινδύνους καταστροφής της ιστορικής γειτονιάς, καλεί πρώτα από όλους την ίδια την Πολιτεία να υπερασπιστεί το έργο της. Καλεί το ΥΠΠΟ και το Δήμο Αθηναίων που θα κληθούν να γνωματεύσουν, τα πολιτικά κόμματα, τους ανθρώπους του πνεύματος, τους πολίτες που τόσα χρόνια χαίρονται την Πλάκα για αυτό που είναι, τους επαγγελματίες της γειτονιάς που σήμερα απειλούνται με εξοβελισμό και κυρίως τους κατοίκους της να αποτρέψουν αυτό το παράλογο σχέδιο.
Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας
Ο Πρόεδρος,
Παναγιώτης Παρασκευόπουλος

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2008

Ταξίδι στο νησί της φαντασίας


Δεν χρειαζόμαστε πυξίδα, ούτε χάρτη. Με μόνη αποσκευή τη φαντασία γίνονται τα καλύτερα ταξίδια, τα πιο μακρινά και τα πιο τολμηρά. Οι αρνητικές σκέψεις μπαίνουν στο χρονοντούλαπο μαζί με τα πουλόβερ και τις ναφθαλίνες και το «τώρα» γεμίζει γαλάζιες και πορτοκαλί πινελιές, κλεμμένες από τα χρώματα του πελάγους την ώρα του δειλινού. Το μυαλό ταξιδεύει.
Ηλιος, θάλασσα, μαγιό, βουτιές, άμμος, παρέα, φιλί, φίλοι, κατάδυση, τάβλι, καφές, κιθάρα, γέλια, αλμύρα, κύμα, ούζο, χταπόδι, σαγιονάρα, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, ψάθινο καπέλο, κοχύλια, πάρτι, στρώμα θαλάσσης, καρπούζι, παρεό, παιχνίδια, ψάθα, μελτέμι, γιασεμί, ρακέτες, βιβλίο, κρασί, σορτς, βότσαλα, τζιτζίκια, φωτογραφία, φεστιβάλ, χωριάτικη σαλάτα, ψάρεμα, απόχη, ηλιοβασίλεμα, μουσική, πανσέληνος, νυχτολούλουδο, αστέρια, ευχή, έρωτας, όνειρα, νησί, καλοκαίρι, διακοπές.
ΤΑΝΙΑ ΜΑΡΚΟΥΤΣΑ
*από την εφημ। «E» 11/7

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...