................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Δύο στις πέντε θέσεις στις εντατικές του ΕΣΥ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού,

«καταδικάζονται» 2.000 ασθενείς ετησίως
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι μονάδες εντατικής θεραπείας του ΕΣΥ. Δύο στις πέντε θέσεις εντατικής θεραπείας δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις των εντατικολόγων, οι κλειστές θέσεις νοσηλείας, από 144 που ήταν πέρυσι, αγγίζουν φέτος τις 200, από τις συνολικά 500 που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.


Η εξεύρεση θέσης εντατικής θεραπείας καθίσταται πλέον μία καθημερινή «μάχη» επιβίωσης. Η λίστα αναμονής ξεπερνά καθημερινά τους 50 ασθενείς, ενώ οι γιατροί υποχρεώνονται να νοσηλεύουν δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς σε κοινούς θαλάμους! Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι τον χρόνο θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, εάν βρισκόταν έγκαιρα θέση στην «εντατική».

Τα νοσοκομεία κρατούν κλειστές έως και τις μισές θέσεις εντατικής θεραπείας, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Στο «Αττικόν» λειτουργούν 15 από τις 27 θέσεις της μονάδας, στο Κρατικό της Νίκαιας οι 6 από τις 12, στο «Λαϊκό» οι 8 από τις 17, στο «Ασκληπιείο» οι 6 από τις 9 και στο «Αγία Ολγα» οι 7 από τις 10.
Μέρα με τη μέρα, η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς όλο και περισσότεροι νοσηλευτές συνταξιοδοτούνται, χωρίς να αναπληρώνονται. Το καλοκαίρι είναι «εφιάλτης» για τις μονάδες εντατικής θεραπείας, με τις καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού να μη «βγαίνουν».

Για να αντιμετωπιστεί η χαώδης αυτή κατάσταση, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα το οποίο προβλέπει περαιτέρω κλείσιμο θέσεων εντατικής θεραπείας. Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποδώσει, καθώς υπάρχει μείωση της ζήτησης.

«Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μικρές μονάδες της επαρχίας, όπου η ζήτηση αυξάνεται το καλοκαίρι και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μείωση θέσεων», σημειώνει ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής της Β Κλινικής εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν», κ. Απόστολος Αρμαγανίδης. «Πόσο μπορεί να περιορίσει τη δυναμικότητά της μία μονάδα έξι ή οκτώ θέσεων;», αναρωτιέται.

Περιστατικά
Η Ελλάδα δεν μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη στις σύγχρονες συνθήκες νοσηλείας. Διατηρεί μεγάλο αριθμό κρεβατιών στα νοσοκομεία, αλλά υστερεί στην αντιμετώπιση των οξέων και πολύ σοβαρών περιστατικών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το 8% έως 12% των θέσεων νοσηλείας σε κάθε νοσοκομείο έπρεπε να είναι κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι μόλις 2,2%, όταν στις ΗΠΑ φτάνει το 30% και στην Ευρώπη το 20%.

Την ώρα που η εντατική νοσηλεία κερδίζει έδαφος σε όλες τις χώρες, οι ελληνικές μονάδες εμφανίζονται λίγες και «γερασμένες». Μελέτη της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας δείχνει ότι στο 73% των μονάδων καταγράφεται μείωση του υπηρετούντος νοσηλευτικού προσωπικού, στο 19% μείωση των γιατρών και στο 12% υποβάθμιση του εξοπλισμού.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ
Οι προσλήψεις δεν επαρκούν

Απόστολος Αρμαγανίδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας
Υπήρξε μία προσπάθεια, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να καλυφθούν τα κενά των μονάδων σε νοσηλευτικό προσωπικό. Προκηρύχθηκαν 950 θέσεις, με τις οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σχεδόν όλες οι κλειστές θέσεις νοσηλείας. Ενας μικρός αριθμός νοσηλευτών έχει φτάσει στις μονάδες, αλλά ο ρυθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί να καλύψει τα κενά.
Ο αριθμός των κλειστών θέσεων αυξάνεται και αγγίζει σήμερα τις 200. Παρατηρούμε την αναλογία νοσηλευτών, ανά θέση εντατικής νοσηλείας, να φθίνει σταθερά. Με βάση τις διεθνείς παραδοχές, έπρεπε να υπηρετούν τέσσερις έως έξι νοσηλευτές ανά κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Στην Ελλάδα, η αναλογία είναι κάτω από δυόμισι προς ένα και συνεχώς πέφτει.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

*από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008

Kαταγγελία έκαναν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το αλαλούμ στα κολέγια και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Πανεπιστήμιο-μαϊμού δίνει πτυχία
Υπάρχουν στην Ελλάδα Κέντρα Σπουδών που συνεργάζονται με ιδρύματα του εξωτερικού που παραδέχονται ότι δεν εκπαιδεύουν
Εντυπωσιακή καταγγελία έκαναν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το αλαλούμ στην «μη τυπική», κατά τον Ευρ.Συτλιανίδη, Παιδεία, με τα κολέγια και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.
Μάλιστα, ο πρόεδρός του (και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) Κρις Σπύρου, αναφέρει στην ίδια ιστοθέση ότι αποσκοπούσε στη «δημιουργία και ανάπτυξη ενός Παγκόσμιου Αμερικανικού Πανεπιστημίου με αναγνωρισμένη από τις ΗΠΑ δυνατότητα απονομής πτυχίων και με τις εκπαιδευτικές του εγκαταστάσεις να βρίσκονται στην Αθήνα»!


Όπως τονίζουν οι βουλευτές, είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για πανεπιστήμιο σφραγίδα, που εκμεταλλεύεται το καθεστώς ασυδοσίας, ενώ παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει ακόμη και καταγγελίες για παραπλανητική διαφήμιση (αφού ρητά δηλώνει «δεν είμαστε εργαστήρι, είμαστε πραγματικό πανεπιστήμιο που ανήκει πλήρως στο Αμερικανικό Σύστημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των ΗΠΑ») οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αδρανούν.

Μάλιστα, η ΓΓ Καταναλωτή είχε διεξάγει έρευνα για το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο, τα αποτελέσματα της οποίας ζητούν να δημοσιοποιηθούν οι βουλευτές.

Κατατέθηκε το σ/ν
Στη Βουλή κατατέθηκε και επισήμως το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία σχολών που είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων.
Όπως αναφέρεται, ορίζεται νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, εκείνη του «Κολλεγίου», ενώ προσδιορίζεται πλέον το υπουργείο Παιδείας ως φορέας εποπτείας της (αντί του υπουργείου Εμπορίου μέχρι σήμερα).
Όπως τονίζεται, τα Κολλέγια δεν είναι πανεπιστήμια, ούτε χορηγούν τίτλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, απαγορεύεται επί ποινή διακοπής της λειτουργίας τους, η χρήση του όρου Πανεπιστήμιο από αυτά.
Δικαιούνται να παρέχουν προγράμματα σπουδών σε σύμπραξη με εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, εφ' όσον διαθέτουν την πιστοποίηση του υπουργείου Παιδείας και εφ' όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις νόμιμης σύμπραξης, ελεγχόμενες και πάλι από το υπουργείο Παιδείας.
Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο σ/ν δεν ρυθμίζονται «θέματα αναγνώρισης ακαδημαϊκών, ή επαγγελματικών προσόντων»।


*από το "Εθνος" Πέμπτη 29.07.2008

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

Δώδεκα έτοιμα έργα παρουσίασε ο Δήμαρχος Πεύκης


Στον απολογισμό του α΄ εξαμήνου 2008
«Δεν τα αφήσαμε για την... προεκλογική περίοδο» είπε με νόημα
Δώδεκα νέα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Πεύκης εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 παρουσίασε προς τον τοπικό τύπο ο Δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Είναι μια ακόμη απόδειξη του πλούσιου έργου που γίνεται τον τελευταίο καιρό στην Πεύκη.
«Στον απολογισμό του 2007 μιλήσαμε με στοιχεία για το νοικοκυριό που υπάρχει στο δήμο από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας μας. Και αναφέραμε πολλά και σημαντικά που έγιναν μέσα σε αυτό το διάστημα. Όμως πλούσιος είναι και ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2008 για το οποίο ο επίσημος απολογισμός θα γίνει τον επόμενο χρόνο» τόνισε ο Δήμαρχος.
Και συνέχισε: «Οι ρυθμοί της δουλειάς μας έχουν ανέβει πολύ το εξάμηνο αυτό και οι πολίτες βλέπουν ήδη χειροπιαστά τα έργα που γίνονται και τις αλλαγές που συντελούνται με στόχο μια πόλη πιο φιλική και πιο ανθρώπινη. Και εκτιμούν το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούμε την προσφιλή σε κάποιους τακτική να αφήνουν οι δήμαρχοι όλα τα έργα για την προεκλογική χρονιά. Εμείς λειτουργούμε με διαφορετική αντίληψη. Και κάτι ακόμα. Σε αυτά που αναφερόμαστε δεν υπάρχει κανένα «θα» γιατί πρόκειται για έργα που έχουν γίνει ή ολοκληρώνονται σύντομα».
Μετά την παρουσίαση ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τους τρεις αντιδημάρχους, τον Κώστα Μπαλδεράνο, τον Παναγιώτη Μπόλλα και το Μιχάλη Μαρκουλάκη, ξενάγησε τους δημοσιογράφους σε όλους τους χώρους των έργων.
Τα έργα δώδεκα έργα είναι:
1) Πολυχώρος Βαρβαρέσσου
Βρίσκεται στη γωνία της Λεωφόρου Ειρήνης και της Νικ. Πλαστήρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δώρο της δεκαετίας στην πόλη, αφού ένας χώρος επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, που οι κάτοικοι τον ονόμαζαν «το τέρας της Πεύκης» μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής με δένδρα παγκάκια κι έτσι άλλαξε η εικόνα του πιο κεντρικού σημείου της πόλης. Για την ανάπλαση αυτή που έγινε με αποφασιστικό τρόπο από τη νέα δημοτική αρχή η οποία ήρθε και ανέτρεψε τα πάντα και πήγε κόντρα στα συμφέροντα που είχαν αναπτυχθεί γύρω από την διεκδίκηση του χώρου χρειάστηκε να μεταφερθεί χώμα 140 φορτηγών αυτοκινήτων. Ο δήμος συνεχίζει τις εργασίες για την ολοκλήρωση του χώρου κυρίως με παρεμβάσεις σε φυτά και πράσινο.
2) Πλατεία Σοφούλη
Είναι η μοναδική μικρή πλατεία του δήμου επί της Λεωφ. Ειρήνης. Τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και μόνο το συντριβάνι, όταν δεν ήταν χαλασμένο θύμιζε, την πλατεία. Ο χώρος ανακαινίστηκε εξ αρχής με νέο γκαζόν, με νέα φυτά, ΄με βραχόκηπο, με επένδυση πέτρας στο συντριβάνι, με τοποθέτηση ξύλινων πάγκων στα πεζούλια ώστε να κάθονται άνετα μικροί και μεγάλοι και με πολλές άλλες παρεμβάσεις που έδωσαν ζωή και χρώμα στην πλατεία.
3) Ανάπλαση πλατείας Δημοκρατίας
Η πλατεία Δημοκρατίας είχε ξεχαστεί και το μικρό παλαιό συντριβάνι είχε σκεπαστεί από φυτά και δεν λειτουργούσε. Σήμερα στη θέση του υπάρχει ένα πανέμορφο συντριβάνι με βραχόπετρες και με σωστό φωτισμό που το κάνουν ακόμη πιο ωραίο τις βραδινές ώρες. Ταυτόχρονα έγιναν μεγάλες αλλαγές στα φυτά και το πράσινο της πλατείας η οποία αποκτάει σιγά-σιγά τους κανονικούς ρυθμούς της. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις στην πλατεία και την ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται.
4) Νέο γήπεδο τένις
Είναι το πρώτο γήπεδο αποκλειστικά για τένις που απέκτησε η πόλη και ήδη το χρησιμοποιούν περισσότεροι από 150 παιδιά και μεγάλοι. Βρίσκεται δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο, στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού. Σύντομα δε, καθώς θα μεταφερθεί εκτός Πεύκης το μηχανοστάσιο του δήμου, θα κατασκευαστεί και δεύτερο γήπεδο ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της πόλης.
5) Έργα για την οδική ασφάλεια
Μια πολύ σημαντική παρέμβαση έγινε στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Δαγκλή σε μια γωνιά όπου είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια δεκάδες τροχαία και οι κάτοικοι ζητούσαν .άμεσα μέτρα. Η μελέτη της σημαντικής αυτής παρέμβασης έγινε και με τη συμβολή των περιοίκων που γνώριζαν από κοντά το πρόβλημα. Σήμερα πέραν της αντιμετώπισης των θεμάτων οδικής ασφάλειας δημιουργείται και μια όμορφη πράσινη γειτονιά που αλλάζει την εικόνα της περιοχής.
6) Πιλοτική ανισόπεδος διάβαση πεζών
ένα ακόμη έργο για την οδική ασφάλεια. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ταχύτητες των τροχοφόρων που κινούνται στην οδό Δημοκρατίας ο δήμος προχώρησε, στη δημιουργία πιλοτικής ανισόπεδης διάβασης πεζών λίγο πριν από το στάδιο, σε μια περιοχή όπου κινούνται οι μαθητές δυο νηπιαγωγείων, ενός δημοτικού ενός παιδικού σταθμού και βεβαίως του σταδίου. Η διάβαση έχει γίνει με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και έχει ήδη δώσει καλά αποτελέσματα στη συμπεριφορά των οδηγών ώστε τα αιτήματα για νέες παρεμβάσεις να πολλαπλασιάζονται.
7) Ασφαλτοστρώσεις σε πολλούς δρόμους
Για αρκετά χρόνια είχαν μείνει χωρίς νέο ασφαλτικό τάπητα πολλοί δρόμοι της πόλης. Η αλλαγή από τις νέες ασφαλτοστρώσεις είναι εντυπωσιακή και οι κάτοικοι δίνουν καθημερινά συγχαρητήρια στη διοίκηση και τις; Υπηρεσίες του δήμου. Το έργο είναι αξίας, σε αυτή τη φάση, 300.000 ευρώ και περιλαμβάνει τις οδούς ή τμήμα αυτών,
8) 20 σύγχρονες στάσεις λεωφορείων
Η πόλη απέκτησε 20 σύγχρονες στάσεις για τα λεωφορεία είτε είναι του ΟΑΣΑ είτε είναι του δήμου. Μάλιστα οι στάσεις τοποθετήθηκαν χωρίς ο δήμος να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό. Με την τοποθέτηση των στάσεων αυτών λύνεται και το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε με τις παλαιές στάσεις που είχε τοποθετήσει ο δήμος και δεν ήταν σύμφωνες με τις προδιαγραφές και τους νόμους που θέλουν πλέον τις στάσεις ανοικτές και όχι κλειστές για λόγους ασφαλείας.
9) Χώρος Παιδείας και Πολιτισμού
Μετατρέψαμε σε χώρο Παιδείας και Πολιτισμού το εγκαταλελειμμένο κτίριο του παλαιού πρώτου δημοτικού σχολείου. Η ριζική του αναμόρφωση άλλαξε το τοπίο σε ολόκληρη τη γειτονιά η οποία απέκτησε τη χαμένη της ταυτότητα. Ήδη το κτίριο υποδέχτηκε 200 παιδιά από το πρόγραμμα δημιουργική απασχόληση ενώ από το Σεπτέμβριο θα φιλοξενήσει το νέο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και σεμινάρια διαρκούς επιμόρφωσης ενηλίκων.
10) Διαδημοτικοί δρόμοι
Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στους διαδημοτικούς δρόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην οδό Αργυροκάστρου, που συνδέει την Πεύκη με την Κηφισιά, ικανοποιήθηκε αίτημα των κατοίκων που υπήρχε εδώ και 13 χρόνια για την εγκατάσταση στηλών με φωτιστικά σώματα. Και δεν σταματάμε εδώ.
11) Κατασκευή αγωγού ομβρίων
Έγιναν τοπικές παρεμβάσεις για τα όμβρια σε γειτονιές της πόλης. Ήδη κατασκευάστηκε αγωγός ομβρίων υδάτων στην περιοχή Ναυαρίνου και Νικηταρά όπου υπήρχε χρόνιο πρόβλημα.
12) Νέοι δείκτες οδοσήμανσης
Περισσότερα από 20 χρόνια είχαν περάσει από τότε που τοποθετήθηκαν οι παλαιοί δείκτες οδοσήμανσης της πόλης. Επειδή οι περισσότερες είχαν φθαρεί ο δήμος προχώρησε σε κατασκευή νέων προσθέτοντας δυο στοιχεία. Πρώτον οι οδοί αναγράφονται και με λατινικά γράμματα και δεύτερον σημειώνεται πλέον και το όνομα του δήμου.
Ειδική αναφορά έκανε ο δήμαρχος στα έργα που γίνονται αυτή την περίοδο στα δημόσια σχολεία της Πεύκης. «Είμαστε ο πρώτος δήμος της Αττικής στις δαπάνες, αναλογικά πάντα για τα δημόσια σχολεία» είπε. Λεπτομέρειες για τα έργα των σχολείων έδωσε προς τους δημοσιογράφους ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Μπαλδεράνος.

Η Πεύκη αποκτά Δημοτικό Ωδείο
Tα μαθήματα αρχίζουν το Σεπτέμβριο. Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: «Η πόλη ανοίγει τους ορίζοντές της»
Ένα όνειρο δεκαετιών της Πεύκης γίνεται πραγματικότητα. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την προγραμματική σύμβαση με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, για τη λειτουργία από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 του Δημοτικού Ωδείου της πόλης.
Οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του είχαν αρχίσει από πέρυσι με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Μπέλλα Μηλοπούλου να εξασφαλίζει την απαιτούμενη άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού. Ο χώρος που θα εγκατασταθεί είναι το παλαιό πρώτο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται Βουλγαροκτόνου και Πλάτωνος, κοντά στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το οποίο ανακαινίστηκε και ήδη έχει παραδοθεί στον Πολιτισμό και την Παιδεία της πόλης.
Το ωδείο της πόλης θα λειτουργεί τις παρακάτω σχολές:
Σχολή ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων και σύνθεσης με τμήματα ωδικής, αρμονίας, ενορχηστρώσεων και διεύθυνσης μπάντας, αντιστίξεως, φούγκας, και σύνθεσης.
Σχολή ενόργανου μουσικής με τμήματα: πλήκτρων, εγχόρδων, πνευστών, κλασικής κιθάρας και κρουστών οργάνων.
Σχολή μονωδίας και μελοδραματικής.
Σχολή Βυζαντινής μουσικής.
Σύγχρονο τμήμα με επιμέρους τμήματα: μοντέρνου τραγουδιού, κρουστών, ακορντεόν και αρμονίου, ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου και σαξόφωνου.
Τμήμα λαϊκής μουσικής, τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας (ORFF).
Ο Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τη μουσική καλλιέργεια των πολιτών συνεχίζεται. «Αυτή η απόφαση αποτελεί σταθμό για την Πεύκη, γιατί η δημιουργία Ωδείου αποτελούσε όνειρο πολλών χρόνων. Η πόλη ανοίγει τους ορίζοντές της».
Ο Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν και να αγκαλιάσουν το μεγάλο αυτό πολιτιστικό απόκτημα της Πεύκης.

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Ακρόπολης στις 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΗ Το Μουσείο Ακρόπολης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποχαιρετούν τη θερινή περίοδο με το Κουαρτέτο Εγχόρδ...