................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2008

ΣΥΝασπισμός media group με ίδρυση Web TV

Του ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ *
Δημιουργία εταιρείας holding, σύσταση ομίλου ΜΜΕ, ίδρυση Web TV! Αυτό είναι το «business plan» το οποίο μελετά όχι κάποιος επιχειρηματικός όμιλος στο χώρο των media, αλλά... ο ΣΥΝ!
Ο Παύλος Τσίμας βλέπει κατ' αρχήν θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει επιτελικό ρόλο στα νέα μιντιακά σχέδια του ΣΥΝ.
Πρόκειται για σχέδιο που συζητείται στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος (ολοκληρώνεται σήμερα) και φιλοδοξεί να κάνει ελκυστικότερη την εικόνα και αποτελεσματικότερη τη δράση της αριστεράς στο πολιτικό σκηνικό.
Πριν από τέσσερις μήνες ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας και ο γραμματέας Ν. Χουντής είχαν συγκαλέσει μια άτυπη σύσκεψη μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία έχουν εμπειρίες στα ΜΜΕ, όπως οι Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Γ. Χελάκης, Αγ. Τσέκερης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Α. Καρύντζης. Θέμα της, να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η επικοινωνία του κόμματος να ενταχθεί σε ενιαία στρατηγική, οι ιδέες του να αποκτήσουν «πολλαπλασιαστές» στην κοινή γνώμη, τα έντυπά του να εκσυγχρονιστούν και τα στελέχη του να ασκηθούν σε σύγχρονες μεθόδους επαφής με τους έλληνες ψηφοφόρους.

Λέξεις, ήχοι, εικόνες
Οι πρώτες σκέψεις για την έκδοση απογευματινής εφημερίδας ή την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού απορρίφθηκαν ως «ανεφάρμοστες» και έτσι ανέλαβε ο Ν. Βούτσης να συντάξει μια ρεαλιστική, ολοκληρωμένη εισήγηση για το τι πρέπει να γίνει ώστε το κόμμα να πάρει θέση στη mediaκή εποχή. Ετσι, τώρα, προτείνεται μεταξύ άλλων:
*Η δημιουργία ομίλου ΜΜΕ με τη μορφή εταιρείας holding, όπου θα περιλαμβάνονται η εκδοτική εταιρεία «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», με προοπτική να ενταχθεί αργότερα σε αυτή την εταιρεία και το σύστημα παραγωγής προγράμματος Web TV.
Υπό την ομπρέλα της ίδιας εταιρείας holding πιθανόν να μπει η εφημερίδα «Αυγή» όπως και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο».
*Ταυτόχρονα συζητείται η κυκλοφορία ενός 15θήμερου νεολαιίστικου free press πολιτικού εντύπου και η δημιουργία ενός νέου ειδησεογραφικού portal με ειδήσεις από τις δραστηριότητες του ΣΥΝ και όχι μόνο.
*Στην παραπάνω επικοινωνιακή «ομπρέλα» μελλοντικά ίσως να στεγαστούν και άλλες εκδοτικές δραστηριότητες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όπως η εφημερίδα «Εποχή» (εάν και εφόσον ζητηθεί), το περιοδικό «Πολίτης», αλλά και οι περιοδικές εκδόσεις του Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς».

Το τελευταίο διάστημα γίνονται συζητήσεις ώστε να βρεθεί νέο τυπογραφείο για τις εκδοτικές δραστηριότητες του κόμματος, ενώ στον τομέα της τηλεοπτικής έκφρασης του ΣΥΝ «κερδίζει πόντους» η ιδέα αγοράς τηλεοπτικού χρόνου, δύο ή τριών ωρών ημερησίως, από κάποιον σταθμό του Λεκανοπεδίου (όχι πανελλαδικής εμβέλειας). Στη διάρκεια αυτού του τριώρου, θα παρουσιάζεται δελτίο ειδήσεων και ένα talk - show made by ΣΥΝ.

Ειδικότερα για την έντυπη εξόρμηση του κόμματος, τα αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής» έδειξαν αισιόδοξα: αν το φύλλο εμπλουτισθεί με νέες υπογραφές και αναδιατάξει την ύλη του και το περιεχόμενό της (κοινωνικό ρεπορτάζ, θέματα νεολαίας, αθλητικό ένθετο, φωτογραφίες), τότε μπορεί να αποτελέσει τη δεύτερη ή τρίτη επιλογή του κυριακάτικου αναγνώστη.


Βολιδοσκόπηση στελεχών
Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο, βέβαια, είναι οι αλλαγές στην εφημερίδα της Αριστεράς να γίνουν ευρύτερα γνωστές ώστε να διεκδικήσουν ένα μεγαλύτερο μερίδιο των ελλήνων αναγνωστών. Ειδικά των νέων. Γι' αυτό, άλλωστε, στη σχετική πρόταση προβλέπεται η δημιουργία διαφημιστικού τμήματος και εναίου λογιστηρίου για όλες τις εκδοτικές δραστηριότητες.

Τις προτεινόμενες αλλαγές βλέπουν θετικά τόσο οι Γ. Σταθάκης (πρόεδρος του δ.σ. της «Αυγής») και Κ. Κάρης (διευθυντής της εφημερίδας), όσο και οι Θ. Καρτερός και Μ. Δαρειώτης (διευθυντής και σύμβουλος αντίστοιχα του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο»).

Ολοι, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι σχεδιασμοί δεν μπορούν να γίνουν πράξη αν δεν υπάρξει ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό. Ετσι, ο Αλ. Τσίπρας έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο να βολιδοσκοπήσει πρόσωπα με γνώσεις, κύρος και επαγγελματική επάρκεια. Ηδη έχει κάνει μια πρώτη συζήτηση με τον Π. Τσίμα (μετά την ευγενική άρνηση του Β. Μουλόπουλου), με στόχο να κάμψει τις αντιρρήσεις του.
«Είναι μια συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΥΝ που βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο», λέει ο ίδιος ο δημοσιογράφος στην «Κ.Ε.». «Μου ζήτησαν να βοηθήσω, ο χώρος έχει πράγματι ανάγκη από ένα νέο εγχείρημα και το βλέπω κατ' αρχήν θετικά».
Οσο για το πώς θα καλυφθεί οικονομικά το όλο εγχείρημα, η απάντηση έρχεται διά στόματος Ν. Βούτση: «Κύρια πηγή θα είναι η οικονομική εξόρμηση του κόμματος και η ανταπόκριση των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος υπενθυμίζει, άλλωστε, ότι όταν η «Αυγή» είχε μετατραπεί σε μετοχική εταιρεία, είχαν συγκεντρωθεί 150.000.000 δραχμές.

* ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 06/07/2008

Με φόρους και μείωση κοινωνικών παροχών θα κλείσουν τη μαύρη τρύπα

Θηλιά τα υψηλότερα επιτόκια με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο. Με φόρους και μείωση κοινωνικών παροχών θα κλείσουν τη μαύρη τρύπα

1.400 ευρώ μας χρεώνει ο Αλογοσκούφης
Αλμυρός για κάθε οικογένεια ο λογαριασμός της οικονομικής κρίσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ*
Ιδιαίτερα αλμυρός αποδεικνύεται ο λογαριασμός της κρίσης για τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως υπολογίζουν οι ειδικοί, κάθε οικογένεια «χρεώνεται» πλέον με 1.400 ευρώ παραπάνω, λόγω της μεγάλης αύξησης των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο- που άλλωστε προσφεύγει πια όλο και περισσότερο στον δανεισμό!
«Δυστυχώς, πτωχεύουμε», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της τελευταίας Κυβερνητικής Επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης περιέγραψε στους συναδέλφους του με το νι και με το σίγμα τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία. Μονάχα που όταν ξεστόμισε την ιστορική φράση στη Βουλή των Ελλήνων ο Χαρίλαος Τρικούπης, την 1η Δεκεμβρίου 1893, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά: η χώρα είχε μεν χρεοκοπήσει λόγω του υπέρογκου δανεισμού, αλλά είχε κάνει κι ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο, με υποδομές και θεσμούς που επιβιώνουν έως τις ημέρες μας. Αντιστοίχως, «δυστυχώς, πτωχεύουμε!» ήταν- περίπου- το μήνυμα του Γεράσιμου Αρσένη το 1985, στην περίφημη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές. Τότε, υπήρξε λύση- ανέλαβε την οικονομία ο κ. Σημίτης, με πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης το οποίο φυσικά ξεκίνησε με μια καραμπινάτη υποτίμηση.
Η διαφθορά. Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά- και βοηθούντος του περιβάλλοντος των σκανδάλων (σ.σ: «Είστε σε χειρότερη κατάσταση από τη Βουλγαρία από άποψη διαφθοράς», λένε στις Βρυξέλλες)- είναι αρκετά τα στελέχη που δεν βλέπουν διέξοδο. Και απλώς περιμένουν μοιρολατρικά την τιμωρία της κάλπης.
Η... χαρτογράφηση των μεγεθών δεν θα μπορούσε να είναι πιο τραγική. Με τα έσοδα να υπολείπονται κατά περίπου 2 δισ. ευρώ, οι πιέσεις στις δαπάνες αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα- και αυτήν τη στιγμή υπάρχει δυσκολία ανταπόκρισης στις απαιτούμενες πληρωμές δικαστικών και πυροπλήκτων, στις αιτήσεις ασφαλιστικών ταμείων, στις υποχρεώσεις του υπουργείου Άμυνας για παλαιές και νέες παραγγελίες. Οι παραπάνω πιέσεις οδηγούν σε μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο δανεισμό. Ο προϋπολογισμός έλεγε για 38 δισ. ευρώ (μαζί με την εξυπηρέτηση), αλλά τώρα θεωρείται βέβαιη η υπέρβαση κατά 2 ή 3 δισ. ευρώ. Και το χειρότερο από όλα είναι οι όροι αυτού του δανεισμού: η Ελλάδα πλέον δανείζεται με 0,65% παραπάνω από τους Γερμανούς- ένα ρεκόρ εξαετίας- εκεί που επί Σημίτη δανειζόταν με 0,20%!
Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν άσχετα για τον μέσο πολίτη- με τη διαφορά ότι εκεί που ένα νοικοκυριό είναι χρεωμένο ήδη με 90.000
ευρώ από το δημόσιο χρέος, τώρα επιβαρύνεται με 1.400 ευρώ παραπάνω τον χρόνο. Δεν τα βγάζει άμεσα από την τσέπη του, αλλά θα κληθεί να τα πληρώσει μέσω φόρων, μειωμένων κοινωνικών παροχών κ.λπ.
Ακρίβεια. Την ίδια στιγμή, φυσικά, υπάρχει η γνωστή σε όλους πραγματικότητα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, για την οποία ουδείς τρέφει αυταπάτες ότι θα υποχωρήσει προτού περάσει μία διετία. Οι αρμόδιοι της ΕΣΥΕ βάζουν στοιχήματα εάν ο πληθωρισμός θα είναι 5,1% ή 5,2% τον Ιούνιο- γνωρίζοντας ότι για τα φτωχά και μεσαία στρώματα είναι τουλάχιστον 7,5%. Βλέποντας δε την κατάρρευση στην οικοδομή και την επιβράδυνση της ανάπτυξης, γνωρίζουν επίσης ότι είναι θέμα χρόνου να «σκάσει» και η κατάρα της ανεργίας, την οποία ούτως ή άλλως συγκρατούν μέσω προσωρινών διορισμών στο Δημόσιο και μερικής απασχόλησης.
Στο παραπάνω χάλι, για τον μέσο πολίτη μπορεί να φαίνεται ασήμαντο το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο κάνει τη μια βουτιά μετά την άλλη- στο κάτω κάτω, το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα χρηματιστήρια. Ωστόσο, το γεγονός ότι από το Χ.Α. αποσύρονται οι ξένοι, είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας, καθώς κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τους διώχνει το κακό οικονομικό κλίμα και τα σκάνδαλα.

*από την εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 5.7.2008

Αλλάζουν πόλη 21.000 υποψήφιοι


Η μείωση των θέσεων εισακτέων στις περιζήτητες σχολές και η αύξηση των αριστούχων αναγκάζουν χιλιάδες υποψηφίους να μεταναστεύσουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας

3.500 αριστούχοι δεν θα πετύχουν στη σχολή της πρώτης τους προτίμησης

ΕΡΕΥΝΑ Του Χρήστου Κάτσικα*
xkatsikas.gr xkatsikas@xkatsikas.gr

Οι περίπου 2.000 θέσεις εισακτέων που έκοψε φέτος το ΥΠΕΠΘ από τις σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Αθήνας- Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αύξηση των αριστούχων (8.915 αριθμός που αποτελεί ρεκόρ την τελευταία 8ετία), θα απογειώσουν τη φοιτητική μετανάστευση (εσωτερική και εξωτερική) καθώς περίπου 21.000 υποψήφιοι θα μεταναστεύσουν για τις σπουδές τους σε άλλη πόλη, πάνω από 3.500 υψηλόβαθμοι υποψήφιοι (από 17.000 ώς 20.000 μόρια) δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην πρώτη τους προτίμηση, ενώ το 16% των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων (πάνω από 13.000) θα μείνουν κενές.
Την ίδια στιγμή 67.000 φετινοί υποψήφιοι, περίπου το 48% του συνόλου των υποψηφίων, δεν θα βρουν φέτος θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Για τους 50.000 υποψηφίους του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης, και ιδιαίτερα για εκείνους που στοχεύουν στην ομάδα των περιζήτητων τμημάτων (κυρίως της Θεωρητικής Κατεύθυνσης αλλά και τμήματος της Θετικής), επιδεινώνονται δραματικά οι όροι πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς φέτος μειώθηκαν κατά 10% οι θέσεις εισακτέων των κεντρικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στα πλαίσια της ανακατανομής θέσεων από το κέντρο στην περιφέρεια. Έτσι, ενώ στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη κατοικοεδρεύει περίπου το 50% του πληθυσμού και αντίστοιχο ποσοστό υποψηφίων, οι προσφερόμενες θέσεις εισακτέων δεν ξεπερνούν φέτος το 32%.
Ένταση του ανταγωνισμού.
Η πρώτη παρενέργεια της μείωσης των θέσεων των κεντρικών Πανεπιστημίων είναι η ένταση του ανταγωνισμού και η αύξηση των βάσεων εισαγωγής τους καθώς σ΄ αυτά στοχεύει η μεγάλη πλειονότητα των υποψηφίων που τυχαίνει να κατοικούν κοντά τους.
Η σχέση ζήτησης και προσφοράς θέσεων (που είναι ουσιαστικά ο τροχονόμος της κίνησης των βάσεων) στα κεντρικά Πανεπιστήμια γίνεται φέτος, ιδιαίτερα για χιλιάδες υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης αλλά και της Θετικής και της Τεχνολογικής, πιο αναντίστοιχη από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν. Να θυμίσουμε ότι πέρσι στα περιζήτητα τμήματα Αθήνας- ΠειραιάΘεσσαλονίκης οι πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων ήταν κατά μέσον όρο τέσσερις φορές περισσότερες από τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων. Καθώς φέτος οι θέσεις εισακτέων μειώθηκαν κατά 10%, η αναντιστοιχία αυξάνεται με άμεση συνέπεια να μείνουν έξω από την επιλογή τους χιλιάδες παιδιά σε όλες τις βαθμολογικές κλίμακες (το φαινόμενο θα φανεί με δραματικό τρόπο κυρίως στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο). Με βάση τη ροή των πρώτων προτιμήσεων και τον αριθμό αριστούχων υποψηφίων, οι οποίοι στοχεύουν στα περιζήτητα τμήματα, υπάρχει η εκτίμηση ότι φέτος θα έχουμε πάνω από 3.500 «αποτυχημένους αριστούχους», δηλαδή υποψηφίους οι οποίοι ενώ θα συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία (πάνω από 17.000 μόρια) δεν θα πετύχουν την εισαγωγή τους εκεί όπου προσδοκούν, ενώ παράλληλα 21.000 επιτυχόντες υποψήφιοι θα πάρουν τον ακριβό, για τα οικογενειακά τους εισοδήματα, δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης.

«Οικονομική πολιτική» για την, περιφέρεια, επιβαρύνοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Αύξηση πάνω από 25% των υποψηφίων που θα φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό

*από την εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 5.7.2008

H παρατεταμένη κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ... εκεί όπου καθημερινά λειτουργεί ο άγριος νόμος της αγοράς

Δημοσιεύουμε επιστολή συναδέλφου προς τον Π। Σόμπολο, ως ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά που γεννά η παρατεταμένη κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και ως μια ακόμα απόδειξη της καταστροφικής πλέον απουσίας της ΕΣΗΕΑ από εκεί όπου καθημερινά λειτουργεί ο άγριος νόμος της αγοράς (ποιες επιχειρήσεις, ποια Μέσα Ενημέρωσης, με ποιες προϋποθέσεις και εγγυήσεις "προσλαμβάνουν" εργαζόμενους, "πτωχεύουν", μεταλλάσσονται, ανοιγοκλείνουν, εμπορεύονται ειδήσεις, σκοτώνουν δικαιώματα κ.ο.κ)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ κ. Π. Σόμπολο
(από δημοσιογράφο Δημήτρη Τομαρά)

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Μολονότι δεν είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έχω εργαστεί σε αρκετές. Έλαβα την πρωτοβουλία να σας στείλω αυτήν την μικρή επιστολή, διότι νιώθω πλέον έντονη αγανάκτηση και δυσφορία με την αφερεγγυότητα που υπάρχει στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.
Εδώ και τρεις μήνες τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι προσπαθούμε να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας από την ενός και κάτι μηνός εργασία μας στην καθημερινή αθλητική εφημερίδα Fan's News, η οποία λειτούργησε με εκδότη τον Σπύρο Δίζελο.
Παρότι προσφύγαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας και παρά το γεγονός πως ο συγκεκριμένος εκδότης δεσμεύτηκε γραπτώς (υπάρχει σφραγίδα και υπογραφή του σε επίσημο έγγραφο της Επιθεωρήσεως Εργασίας) τα χρήματα που μας οφείλονται δεν έχουν καταβληθεί ακόμη και μάλιστα όπως μας έκανε γνωστό η νομική εκπρόσωπός του, θεωρεί πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τα πάρουμε.
Πολλά από τα παιδιά που εργαστήκαμε εκεί τα έχουμε πραγματική ανάγκη αυτά τα χρήματα. Στο κάτω κάτω τα δουλέψαμε.
Ζητώ -εάν και εφόσον σας είναι εφικτό- την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στο θέμα αυτό, διότι έχω κουραστεί ειλικρινά με τον εμπαιγμό που υπάρχει. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ τέτοια κατάσταση και δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν θα είναι και η τελευταία.
Περιμένοντας την απάντησή σας
Μετά τιμής
Δημήτριος Τομαράς - αθλητικός δημοσιογράφος

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2008

Αλαβάνος: Κρίση κοινωνίας, που ζει στη στέρηση


Σαπουνόπερα.
Με αυτή τη λέξη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, περιέγραψε όσα έρχονται στη δημοσιότητα.

«Βλέπουμε εφοπλιστές, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικά τζετ, αριστοκρατικά θέρετρα». Και συνέχισε λέγοντας ότι όλα αυτά «είναι μια εικόνα, ένα στοιχείο της κρίσης ενός συστήματος, το οποίο προκαλεί μια κοινωνία η οποία, σε μεγάλο βαθμό, ζει στη στέρηση».
Τόσο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκαναν χθες αναφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη.
Η μομφή του Αλέκου Αλαβάνου σαφέστατη: «Η Δικαιοσύνη επί εποχής Ν.Δ. και κ. Σανιδά, στην Ελλάδα έχει αποκτήσει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες. Και με αυτήν την έννοια, τα 35 περίπου εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήδη αναφέρονται στη δίκη που γίνεται στη Γερμανία, που έχουν δοθεί προκειμένου να "λαδώσουν" πολιτικά και άλλα πρόσωπα, στο προανακριτικό πόρισμα γίνονται 150.000 ευρώ. Λυπούμαστε γι' αυτό το γεγονός και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να αναδειχθεί όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο η αλήθεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας το περιέγραψε με τον δικό του επίσης σαφή τρόπο, μιλώντας για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

«Μπορεί η κυβέρνηση να μην καταφέρνει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, τη νέα φτώχεια και την ανεργία των νέων», σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Αποδεικνύεται όμως», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, «εξαιρετικά αποτελεσματική στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη αδυνατεί να βρει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Siemens, όπως ακριβώς στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου των ομολόγων, των υποκλοπών. Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκλεισε άρον άρον τον κύκλο της προανάκρισης, η κυβέρνηση κλείνει τη Βουλή. Ετσι νομίζουν ότι θα κλείσει ο κύκλος δυσαρέσκειας των πολιτών στα κόμματα εξουσίας. Αυτό όμως που πραγματικά έχει κλείσει είναι ο κύκλος του δικομματικού συστήματος εξουσίας. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια βαθιά πολιτική αλλαγή. Οσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα».

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3.7.2008 / Θ. ΤΣΑΤΣΗΣ tsath@enet.gr

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008

ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ

Σας παρακαλούμε να υπογράψετε και να προωθήσετε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που είναι στην παρακάτω διεύθυνση και αφορά τα μεταλλεία στο βουνό της Οίτης.


http://www.gopetition.com/online/19993.html

Προωθήστε το στις δικές σας λίστες e-mail. Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν υπογραφέςμε εκτίμηση

http://www.e-ecology.grΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!

Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑ!!

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...