................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008

Αλέκος Αλαβάνος: «Από αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά»,Συνάντηση Λιάπη - Αλαβάνου στο υπουργείο


της Τίνας Μανδηλαρά*
«Από αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος ύστερα από τη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού με τον υπουργό κ. Μιχάλη Λιάπη. Η συνάντηση επήλθε ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και από την έντονη αντιπαράθεση Λιάπη - Κοροβέση την περασμένη βδομάδα στη Βουλή. Ετσι, σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι του Συνασπισμού, ο πρόεδρος κ. Αλ. Αλαβάνος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης και Περικλής Κοροβέσης συζήτησαν διεξοδικά με τον κ. Λιάπη τα αιτήματα του Συνασπισμού όσον αφορά θέματα διοίκησης και εύρυθμης πολιτικής λειτουργίας του ΥΠ.ΠΟ. Οπως, όμως, δήλωσε κι ο κ. Αλαβάνος, αν και η συζήτησή τους ήταν ουσιαστική, πολύ φοβάται ότι η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες τόσο πολιτικές όσο και ουσιαστικές.
«Εμείς, πάντως, νομίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, «ότι η κρίση, αντί να μας οδηγεί στη σήψη που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι μια ευκαιρία να κάνεις τομές, που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν δύσκολες». Οσον αφορά τα ζητήματα που συζητήθηκαν αυτά ήταν τόσο θεσμικά (να περιοριστεί ο ρόλος του συμβούλου της πολιτικής ηγεσίας, να καταργηθεί ο ΟΠΕΠ και να τερματιστούν οι αδιαφανείς διαδικασίες του ΚΑΣ) αλλά και οικονομικά (κατάργηση του ειδικού λογαριασμού και παράλληλη αύξηση των κονδυλίων για τον πολιτισμό). Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ κάλεσαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εμφανιστεί στη Βουλή όχι στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αλλά σε προ ημερησίας διάταξης εμφάνιση και να πάρει θέση στην υπόθεση που απασχολεί, σχεδόν έναν μήνα τώρα, ολόκληρη τη χώρα.


*από την εφημ. "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" 10.1.2008

Αθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούμενοι και λαθρομετανάστες στοιβάζονται χωρίς κρεβάτια και κουβέρτες

Από το κακό στο χειρότερο το Μεταγωγών
14 Ιανουαρίου 2008
Η ξαφνική επίσκεψη στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών έφερε τον υφυπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη αντιμέτωπο με μια πραγματικότητα που αγνοούσε… Δεν ήταν μόνο οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούμενοι και λαθρομετανάστες στοιβάζονται χωρίς κρεβάτια και κουβέρτες, για τις οποίες έδωσε εντολή να αντιμετωπιστούν άμεσα. Ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης υφυπουργός πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι το μόλις δύο ετών κτίριο της οδού Πέτρου Ράλλη 24 έχει πρωτοφανείς κακοτεχνίες, που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του, ενώ η Διεύθυνση πάσχει και από έλλειψη προσωπικού!
Από τότε που άρχισε να λειτουργεί το νέο κτίριο, στις 18 Σεπτεμβρίου 2005, «μετράει» ήδη δύο εντυπωσιακές αποδράσεις! Μέρα- μεσημέρι της 1ης Ιουλίου 2006, ένας 15χρονος τσιγγάνος πέρασε μέσα (!) από τα κάγκελα και εξαφανίστηκε! Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Μεταγωγών, αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν οι ίδιοι μεγάλες σιδερένιες μπάρες, τις οποίες τοποθέτησαν κάθετα στο κενό το οποίο υπήρχε στα κάγκελα των κρατητηρίων, ώστε να μικρύνει το από κατασκευής άνοιγμα!
Τα ξημερώματα της 13ης Δεκεμβρίου 2006, έξι Αλβανοί κρατούμενοι για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά κατάφεραν να ξεκολλήσουν τα κάγκελα από το παράθυρα της τουαλέτας στα κρατητήρια του δευτέρου ορόφου και να αποδράσουν! Οι αστυνομικοί της βάρδιας ισχυρίστηκαν ότι δεν λειτουργούσε λόγω βλάβης το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των κρατητηρίων!
Η ομαδική απόδραση έφερε τότε στο φως εκθέσεις με καταγγελίες για την ακαταλληλότητα του κτιρίου, που είχαν υποβάλλει καιρό πριν ο διευθυντής του τμήματος και οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.. Και οι δύο επισήμαιναν πως η κατασκευή δεν έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται, ενώ δεν υπήρξε και έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που θα αποκάλυπτε εγκαίρως τα σφάλματα στην κατασκευή:
Τα κάγκελα στα παράθυρα του διαδρόμου όπου συγκεντρώνονται οι κρατούμενοι που περιμένουν μεταγωγή, έχουν στερεωθεί στο …σοβά και ξεκολλούν πανεύκολα!
Οι κάμερες ασφαλείας που ελέγχουν τον διάδρομο της κεντρικής πτέρυγας δεν καταγράφουν τίποτα ως το μεσημέρι, αφού τοποθετήθηκαν κόντρα στον …ήλιο!
Οι κολώνες στον κεντρικό διάδρομο εξέχουν και μπορεί εύκολα να κρυφτεί κάποιος πίσω τους και να επιτεθεί σε αστυνομικό.
Δεν υπάρχουν τουαλέτες και νιπτήρες στα κελιά, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός όταν οι κρατούμενοι επικαλούνται σωματική ανάγκη!
Οι κατασκευαστές δεν υπολόγισαν σωστά το ύψος της «κλούβας», με αποτέλεσμα να μη χωράει να μπει στο γκαράζ ασφαλείας και να απαιτείται τριπλάσια δύναμη για τη μεταφορά κρατουμένων.
Οι περσίδες στα αιρ κοντίσιον έχουν τοποθετηθεί χαμηλά και συχνά έγιναν όπλα στα χέρια κρατουμένων, ώσπου οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τις ξηλώσουν!
Παρά τις καταγγελίες, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε τη λειτουργία του κτιρίου, προτιμώντας να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών και κρατουμένων. Ωστόσο δεν το παρέλαβε ποτέ επισήμως!
Ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ Αντώνης Λιακόπουλος καταγγέλλει και την έλλειψη προσωπικού. Η δύναμη που προβλέπει για τη Διεύθυνση Μεταγωγών το Οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ., είναι 398 αστυνομικοί. Όμως, έχει διαθέσιμους μόλις 288! Κι από αυτούς, οι 16 απουσιάζουν μόνιμα, αφού είναι χρόνια αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες. Καθημερινά, λείπουν με άδειες, αναρρωτικές ή σε μεταγωγές σε όλη τη χώρα, γύρω στα 165 άτομα… Απομένουν για εργασία μόλις 107, δηλαδή μόλις…. 35 για κάθε οκτάωρη βάρδια!
*από την εφημερία "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" 10.12.2008

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...