............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Le Monde: «Η Ελλάδα χωρίς κράτος»

Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς κράτος» η γαλλική εφημερίδα «Le Μonde» δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 στο κύριο άρθρο, όπου μεταξύ άλλων τονίζονται τα κάτωθι: «Οι εξεγέρσεις που σαρώνουν εδώ και τρεις ημέρες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και κυρίως την Αθήνα καταδεικνύουν τις ανισορροπίες μιας κοινωνίας η οποία μέσα σε λίγα χρόνια πέρασε από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη. (...)
Μπροστά σε χιλιάδες νέους που ξεκίνησαν ένα πραγματικό αντάρτικο πόλεων πυρπολώντας καταστήματα και αυτοκίνητα, το κράτος μοιάζει ανίκανο να αποκαταστήσει την ηρεμία. Είναι ανίκανο διότι από καιρό έχει ενοχοποιηθεί και υπονομευθεί από τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και τον νεποτισμό.
Δείγματα της ανικανότητάς του είχε δείξει και στο κύμα των πυρκαϊών που κατέκαψαν την Πελοπόννησο και την Αττική το καλοκαίρι του 2007.
Τότε επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.
Η συντηρητική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εν όψει των εκλογών, είχε αναγγείλει τη διάθεση εκατομμυρίων ευρώ στους πυρόπληκτους. Μετά τις εκλογές τα θύματα δεν πήραν τίποτε.
Το πρόβλημα δεν είναι τα κόμματα.
Το ΠαΣοΚ που κυβέρνησε επί δύο δεκαετίες έχει τα ίδια μειονεκτήματα με τη Δεξιά. Δεν θέλησε- ή δεν μπόρεσε- να φτιάξει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Οι μεγάλες οικογένειες- Καραμανλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου- που εναλλάσσονται στην εξουσία και οι συνεργοί τους επωφελούνται από ένα σύστημα που έχει επιπτώσεις αισθητές σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. (...)
Η κοινωνική κρίση εξηγεί, χωρίς να δικαιολογεί, τη βία των ημερών. Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή μπορεί να αποκαταστήσει την ειρήνη. Είναι όμως πολύ αδύναμη για να πλήξει τις ρίζες της αναταραχής».
*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" 10.12.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...