............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Αλέκος Αλαβάνος: «Είστε κυβέρνηση real estate»


Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου, ζήτησε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, καταγγέλλοντας ως συνυπεύθυνους Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Αλέκος Αλαβάνος: Νομιμοποιείτε την αυθαιρεσία των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων με μπλοκάκι
Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε η Εξεταστική Επιτροπή να έχει βάθος χρόνου, φθάνοντας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, διότι, όπως σημείωσε υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και από την πλευρά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είστε συνυπεύθυνοι. Πρόκειται για μια ιερά SIEMENS και έχετε να δώσετε απάντηση. Γι αυτό καλώ τον Πρωθυπουργό, ο οποίος, αντί να καλύπτει τους υπουργούς του γι΄αυτά που έχουν κάνει, να καλύψει τη δημόσια περιουσία και να τοποθετηθεί δημόσια ότι άμεσα η κυβέρνηση της χώρας θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι πρέπει για την ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας. Και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ... να κάνει την αυτοκριτική του και να μας πει αν καλύπτει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση τις ενέργειες αυτές ή αν είναι διατεθειμένη με εξεταστική επιτροπή να δώσουμε μαζί όλοι την μάχη για να αποκατασταθεί αυτή η ληστεία που έγινε σε βάρος της περιουσίας του δημοσίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος
«Ξέραμε ότι το Άγιο Όρος είναι ένας οικολογικός παράδεισος, οι πιστοί -και είναι πολλοί στη χώρα μας- πιστεύουν ότι είναι και ο δρόμος προς τον παράδεισο και βλέπουμε ότι είναι ένας παράδεισος φορολογικός και είναι ένας παράδεισος real estate και δοσοληψιών με δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται δίπλα στις εκάστοτε κυβερνήσεις και έχουν μια φοβερή κάλυψη από τις διάφορες κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον κ. Αλογοσκούφη είπε:
«Σας είχα πει κάποτε ότι είστε υπουργός του real estate, το λάθος που έκανα είναι ότι έπρεπε να πω ότι όλη η κυβέρνηση και όλοι οι υπουργοί είναι υπουργοί του real estate».
«Έρχεστε και φορολογείτε τώρα αδύναμες ομάδες και βάζω σε προτεραιότητα τους νέους και τις νέες που φοβούνται τα τριακοστά γενέθλιά τους, την ίδια στιγμή που βλέπουμε μια τεράστια διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας η οποία γίνεται σε όλους τους τομείς και τη βλέπουμε με ακραίο τρόπο να γίνεται στην περίπτωση του Αγίου Όρους», παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος και αναφερόμενος στην επιβολή των νέων φορολογικών μέτρων τόνισε χαρακτηριστικά:
«Πώς μπορείτε να κάθεστε σε αυτή τη θέση και πώς μπορείτε να αντικρίζετε τους νέους ανθρώπους; Πώς μπορείτε να βλέπετε τους νέους ανθρώπους με αυτό το νομοσχέδιο το οποίο φέρατε; Από πού και ως πού, όταν η Ελλάδα έχει βουλιάξει μέσα στα σκάνδαλα, όταν βλέπουμε Υπουργούς να κάνουν off shore εταιρείες για ακίνητα τεράστιας αξίας για να διαφύγουν τους φόρους; Από πού και ως πού επιλέγετε τους νέους και τις νέες να τους βάλετε αυτό τον κεφαλικό φόρο που βάζετε; Από πού και ως πού, λέτε, ότι εάν ένας νέος ή νέα δουλεύουν σε διαφορετικό εργοδότη και δουλεύουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών (που ποτέ δεν ήταν το όνειρό τους να δουλέψουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, είναι παιδιά που έχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά, κουραστήκαν να πάρουν το πτυχίο τους, πολλά που έχουν κάνει μεταπτυχιακά εδώ ή στο εξωτερικό και δουλεύουν στα 28 και στα 30 και στα 32 με μπλοκάκι) εσείς τους λέτε θα σας φορολογήσω; Γιατί δεν φορολογείτε τους συναδέλφους σας; Γιατί δεν φορολογείτε το μεγάλο κεφάλαιο; Γιατί αφήνετε αυτές τις νόμιμες τρύπες της τεράστιας και προκλητικής φοροδιαφυγής, από τη μια τα στελέχη της κυβέρνησης με τις off shore και από την άλλη οι νέοι των 25, των 30 , των 35 ετών, πώς το τολμάτε αυτό το πράγμα;»
«Γιατί τα γενέθλια κάποιου που γίνεται 30 ετών, να είναι η ένταξή του στο φορολογικό αυτό σύστημα της ΝΔ», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, «όπου -όπως επεσήμανε- όχι μόνο δεν παίρνει 14 μισθούς γιατί είναι με δελτίο παροχής υπηρεσιών, όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις εισφορές του εργοδότη για το ΙΚΑ αλλά θα φορολογείται με ένα μισθό, θα δουλεύει με 11 μισθούς».
Στο σημείο αυτό ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε πως τα νέα μέτρα αντίκεινται στο Νόμο, τόσο στον Κοινοτικό, όσο και στον Εθνικό, καθώς όπως σημείωσε, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας νομιμοποιεί την αυθαιρεσία των εργοδοτών και κάνει αποδεκτό το καθεστώς της συνεχούς παροχής υπηρεσιών με μπλοκάκι σε έναν εργοδότη.
Όσο για τη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών με συντελεστή 10% , ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κεφαλικό φόρο επί δικαίων και αδίκων».
«Δεν είμαστε εμείς που λέμε ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Είναι ένα σύστημα που σπρώχνει τον καθένα να κάνει φοροδιαφυγή, μόνο έτσι μπορεί να δουλέψει αυτό το σύστημα, έτσι όπως το έχετε οργανώσει. Πώς όμως βάζετε τον ίδιο φόρο επί όλων, ένας φόρος ο οποίος είναι συγχωροχάρτι για τους μεγάλους; Είναι συγχωροχάρτι για όσους κάνουν φοροδιαφυγή και είναι καταδικαστική η απόφαση για τη μεγάλη πλειοψηφία, η οποία σήμερα πλήττεται και πιέζεται», παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος και κατέληξε λέγοντας:
«Μη μας λέτε παραμύθια τώρα για διεθνή κρίση. Αυτή είναι η συνέπεια της πολιτικής σας. Ήρθατε σε ένα άρμα μείωσης των φόρων για τις ανώνυμες εταιρείες, τις άλλες εταιρείες για το μεγάλο κεφάλαιο, αυτές είναι οι συνέπειες των πράξεων σας».

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...