............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τον Τιτσιάνο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Λίγοι γνωρίζουν ότι η έκθεση Τιτσιάνο ήταν ένα όνειρο μιας σπουδαίας Ελληνίδας, μιας οραματίστριας: της Ντόλυς Γουλανδρή, το οποίο δυστυχώς δεν πρόφτασε να δει υλοποιημένο», μνημόνευσε ο υπουργός Πολιτισμού Μ. Λιάπης στον χαιρετισμό που απηύθυνε λίγο πριν η έκθεση ανοίξει τις πόρτες της στους προσκεκλημένους των εγκαινίων, επισημαίνοντας ακόμα, «το πολύ γόνιμο πολιτιστικό διήμερο» που είχαν οι δύο πλευρές Ελλάδα και Ιταλία, αναφερόμενος στην έκθεση «Νόστοι», στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.
Στον «μάγο» του χρώματος Τιτσιάνο και στα 24 έργα των Ιταλών μαέστρο που ταξίδεψαν από κρατικά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τις ανάγκες της έκθεσης, την διάρθρωση και τις ενότητές της από τις οποίες αναδύεται η πίστη, η δύναμη, ο έρωτας και ο αρχαίος ελληνικός μύθος αναφέρθηκε ο διευθυντής του μουσείου Δ. Σταμπολίδης, ενώ το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του Ιδρύματος Γουλανδρή, Σάντρα Μαρινοπούλου.
Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί στους επισκέπτες η εξέλιξη της καλλιτεχνικής αναζήτησης στην Ιταλία κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα, μέσα από την τέχνη του Τιτσιάνο, τους στοχασμούς του Ανίμπαλε Καράτσι για τη Βενετσιάνικη ζωγραφική, καθώς και τις αναζητήσεις του Πιέτρο ντα Κορτόνα.
Συνολικά 24 έργα ταξίδεψαν στην Αθήνα από μεγάλα Μουσεία και Ιδρύματα της Ιταλίας, εκ των οποίων τα επτά είναι ιδιόχειρα έργα του μεγάλου Βενετού καλλιτέχνη Τιτσιάνο Βετσέλιο.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Τιτσιάνο στον Πιέτρο ντα Κορτόνα: Το Ιερό, ο Μύθος, η Ποίηση», πραγματοποίησαν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το απόγευμα της Τετάρτης, από κοινού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Ιταλός ομόλογός του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, οι οποίοι στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση.
Την έκθεση συνοδεύει τρίγλωσσος κατάλογος (ελληνικά-ιταλικά-αγγλικά) με τα έργα της έκθεσης και επιστημονικά κείμενα των καθηγητών Κλαούντιο Στρινάτι και Τζιοβάνι Μορέλο, καθώς και του Δρ. Σέρτζιο Γκουαρίνο.
Η έκθεση φιλοξενείται στο Μέγαρο Σταθάτου (Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1
και θα διαρκέσει από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου.
*Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...