............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Kαταγγελία έκαναν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το αλαλούμ στα κολέγια και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Πανεπιστήμιο-μαϊμού δίνει πτυχία
Υπάρχουν στην Ελλάδα Κέντρα Σπουδών που συνεργάζονται με ιδρύματα του εξωτερικού που παραδέχονται ότι δεν εκπαιδεύουν
Εντυπωσιακή καταγγελία έκαναν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το αλαλούμ στην «μη τυπική», κατά τον Ευρ.Συτλιανίδη, Παιδεία, με τα κολέγια και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.
Μάλιστα, ο πρόεδρός του (και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) Κρις Σπύρου, αναφέρει στην ίδια ιστοθέση ότι αποσκοπούσε στη «δημιουργία και ανάπτυξη ενός Παγκόσμιου Αμερικανικού Πανεπιστημίου με αναγνωρισμένη από τις ΗΠΑ δυνατότητα απονομής πτυχίων και με τις εκπαιδευτικές του εγκαταστάσεις να βρίσκονται στην Αθήνα»!


Όπως τονίζουν οι βουλευτές, είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για πανεπιστήμιο σφραγίδα, που εκμεταλλεύεται το καθεστώς ασυδοσίας, ενώ παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει ακόμη και καταγγελίες για παραπλανητική διαφήμιση (αφού ρητά δηλώνει «δεν είμαστε εργαστήρι, είμαστε πραγματικό πανεπιστήμιο που ανήκει πλήρως στο Αμερικανικό Σύστημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των ΗΠΑ») οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αδρανούν.

Μάλιστα, η ΓΓ Καταναλωτή είχε διεξάγει έρευνα για το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο, τα αποτελέσματα της οποίας ζητούν να δημοσιοποιηθούν οι βουλευτές.

Κατατέθηκε το σ/ν
Στη Βουλή κατατέθηκε και επισήμως το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία σχολών που είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων.
Όπως αναφέρεται, ορίζεται νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, εκείνη του «Κολλεγίου», ενώ προσδιορίζεται πλέον το υπουργείο Παιδείας ως φορέας εποπτείας της (αντί του υπουργείου Εμπορίου μέχρι σήμερα).
Όπως τονίζεται, τα Κολλέγια δεν είναι πανεπιστήμια, ούτε χορηγούν τίτλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, απαγορεύεται επί ποινή διακοπής της λειτουργίας τους, η χρήση του όρου Πανεπιστήμιο από αυτά.
Δικαιούνται να παρέχουν προγράμματα σπουδών σε σύμπραξη με εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, εφ' όσον διαθέτουν την πιστοποίηση του υπουργείου Παιδείας και εφ' όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις νόμιμης σύμπραξης, ελεγχόμενες και πάλι από το υπουργείο Παιδείας.
Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο σ/ν δεν ρυθμίζονται «θέματα αναγνώρισης ακαδημαϊκών, ή επαγγελματικών προσόντων»।


*από το "Εθνος" Πέμπτη 29.07.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...