............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Δώδεκα έτοιμα έργα παρουσίασε ο Δήμαρχος Πεύκης


Στον απολογισμό του α΄ εξαμήνου 2008
«Δεν τα αφήσαμε για την... προεκλογική περίοδο» είπε με νόημα
Δώδεκα νέα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Πεύκης εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 παρουσίασε προς τον τοπικό τύπο ο Δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Είναι μια ακόμη απόδειξη του πλούσιου έργου που γίνεται τον τελευταίο καιρό στην Πεύκη.
«Στον απολογισμό του 2007 μιλήσαμε με στοιχεία για το νοικοκυριό που υπάρχει στο δήμο από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας μας. Και αναφέραμε πολλά και σημαντικά που έγιναν μέσα σε αυτό το διάστημα. Όμως πλούσιος είναι και ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2008 για το οποίο ο επίσημος απολογισμός θα γίνει τον επόμενο χρόνο» τόνισε ο Δήμαρχος.
Και συνέχισε: «Οι ρυθμοί της δουλειάς μας έχουν ανέβει πολύ το εξάμηνο αυτό και οι πολίτες βλέπουν ήδη χειροπιαστά τα έργα που γίνονται και τις αλλαγές που συντελούνται με στόχο μια πόλη πιο φιλική και πιο ανθρώπινη. Και εκτιμούν το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούμε την προσφιλή σε κάποιους τακτική να αφήνουν οι δήμαρχοι όλα τα έργα για την προεκλογική χρονιά. Εμείς λειτουργούμε με διαφορετική αντίληψη. Και κάτι ακόμα. Σε αυτά που αναφερόμαστε δεν υπάρχει κανένα «θα» γιατί πρόκειται για έργα που έχουν γίνει ή ολοκληρώνονται σύντομα».
Μετά την παρουσίαση ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τους τρεις αντιδημάρχους, τον Κώστα Μπαλδεράνο, τον Παναγιώτη Μπόλλα και το Μιχάλη Μαρκουλάκη, ξενάγησε τους δημοσιογράφους σε όλους τους χώρους των έργων.
Τα έργα δώδεκα έργα είναι:
1) Πολυχώρος Βαρβαρέσσου
Βρίσκεται στη γωνία της Λεωφόρου Ειρήνης και της Νικ. Πλαστήρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δώρο της δεκαετίας στην πόλη, αφού ένας χώρος επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, που οι κάτοικοι τον ονόμαζαν «το τέρας της Πεύκης» μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής με δένδρα παγκάκια κι έτσι άλλαξε η εικόνα του πιο κεντρικού σημείου της πόλης. Για την ανάπλαση αυτή που έγινε με αποφασιστικό τρόπο από τη νέα δημοτική αρχή η οποία ήρθε και ανέτρεψε τα πάντα και πήγε κόντρα στα συμφέροντα που είχαν αναπτυχθεί γύρω από την διεκδίκηση του χώρου χρειάστηκε να μεταφερθεί χώμα 140 φορτηγών αυτοκινήτων. Ο δήμος συνεχίζει τις εργασίες για την ολοκλήρωση του χώρου κυρίως με παρεμβάσεις σε φυτά και πράσινο.
2) Πλατεία Σοφούλη
Είναι η μοναδική μικρή πλατεία του δήμου επί της Λεωφ. Ειρήνης. Τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και μόνο το συντριβάνι, όταν δεν ήταν χαλασμένο θύμιζε, την πλατεία. Ο χώρος ανακαινίστηκε εξ αρχής με νέο γκαζόν, με νέα φυτά, ΄με βραχόκηπο, με επένδυση πέτρας στο συντριβάνι, με τοποθέτηση ξύλινων πάγκων στα πεζούλια ώστε να κάθονται άνετα μικροί και μεγάλοι και με πολλές άλλες παρεμβάσεις που έδωσαν ζωή και χρώμα στην πλατεία.
3) Ανάπλαση πλατείας Δημοκρατίας
Η πλατεία Δημοκρατίας είχε ξεχαστεί και το μικρό παλαιό συντριβάνι είχε σκεπαστεί από φυτά και δεν λειτουργούσε. Σήμερα στη θέση του υπάρχει ένα πανέμορφο συντριβάνι με βραχόπετρες και με σωστό φωτισμό που το κάνουν ακόμη πιο ωραίο τις βραδινές ώρες. Ταυτόχρονα έγιναν μεγάλες αλλαγές στα φυτά και το πράσινο της πλατείας η οποία αποκτάει σιγά-σιγά τους κανονικούς ρυθμούς της. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις στην πλατεία και την ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται.
4) Νέο γήπεδο τένις
Είναι το πρώτο γήπεδο αποκλειστικά για τένις που απέκτησε η πόλη και ήδη το χρησιμοποιούν περισσότεροι από 150 παιδιά και μεγάλοι. Βρίσκεται δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο, στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού. Σύντομα δε, καθώς θα μεταφερθεί εκτός Πεύκης το μηχανοστάσιο του δήμου, θα κατασκευαστεί και δεύτερο γήπεδο ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της πόλης.
5) Έργα για την οδική ασφάλεια
Μια πολύ σημαντική παρέμβαση έγινε στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Δαγκλή σε μια γωνιά όπου είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια δεκάδες τροχαία και οι κάτοικοι ζητούσαν .άμεσα μέτρα. Η μελέτη της σημαντικής αυτής παρέμβασης έγινε και με τη συμβολή των περιοίκων που γνώριζαν από κοντά το πρόβλημα. Σήμερα πέραν της αντιμετώπισης των θεμάτων οδικής ασφάλειας δημιουργείται και μια όμορφη πράσινη γειτονιά που αλλάζει την εικόνα της περιοχής.
6) Πιλοτική ανισόπεδος διάβαση πεζών
ένα ακόμη έργο για την οδική ασφάλεια. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ταχύτητες των τροχοφόρων που κινούνται στην οδό Δημοκρατίας ο δήμος προχώρησε, στη δημιουργία πιλοτικής ανισόπεδης διάβασης πεζών λίγο πριν από το στάδιο, σε μια περιοχή όπου κινούνται οι μαθητές δυο νηπιαγωγείων, ενός δημοτικού ενός παιδικού σταθμού και βεβαίως του σταδίου. Η διάβαση έχει γίνει με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και έχει ήδη δώσει καλά αποτελέσματα στη συμπεριφορά των οδηγών ώστε τα αιτήματα για νέες παρεμβάσεις να πολλαπλασιάζονται.
7) Ασφαλτοστρώσεις σε πολλούς δρόμους
Για αρκετά χρόνια είχαν μείνει χωρίς νέο ασφαλτικό τάπητα πολλοί δρόμοι της πόλης. Η αλλαγή από τις νέες ασφαλτοστρώσεις είναι εντυπωσιακή και οι κάτοικοι δίνουν καθημερινά συγχαρητήρια στη διοίκηση και τις; Υπηρεσίες του δήμου. Το έργο είναι αξίας, σε αυτή τη φάση, 300.000 ευρώ και περιλαμβάνει τις οδούς ή τμήμα αυτών,
8) 20 σύγχρονες στάσεις λεωφορείων
Η πόλη απέκτησε 20 σύγχρονες στάσεις για τα λεωφορεία είτε είναι του ΟΑΣΑ είτε είναι του δήμου. Μάλιστα οι στάσεις τοποθετήθηκαν χωρίς ο δήμος να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό. Με την τοποθέτηση των στάσεων αυτών λύνεται και το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε με τις παλαιές στάσεις που είχε τοποθετήσει ο δήμος και δεν ήταν σύμφωνες με τις προδιαγραφές και τους νόμους που θέλουν πλέον τις στάσεις ανοικτές και όχι κλειστές για λόγους ασφαλείας.
9) Χώρος Παιδείας και Πολιτισμού
Μετατρέψαμε σε χώρο Παιδείας και Πολιτισμού το εγκαταλελειμμένο κτίριο του παλαιού πρώτου δημοτικού σχολείου. Η ριζική του αναμόρφωση άλλαξε το τοπίο σε ολόκληρη τη γειτονιά η οποία απέκτησε τη χαμένη της ταυτότητα. Ήδη το κτίριο υποδέχτηκε 200 παιδιά από το πρόγραμμα δημιουργική απασχόληση ενώ από το Σεπτέμβριο θα φιλοξενήσει το νέο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και σεμινάρια διαρκούς επιμόρφωσης ενηλίκων.
10) Διαδημοτικοί δρόμοι
Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στους διαδημοτικούς δρόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην οδό Αργυροκάστρου, που συνδέει την Πεύκη με την Κηφισιά, ικανοποιήθηκε αίτημα των κατοίκων που υπήρχε εδώ και 13 χρόνια για την εγκατάσταση στηλών με φωτιστικά σώματα. Και δεν σταματάμε εδώ.
11) Κατασκευή αγωγού ομβρίων
Έγιναν τοπικές παρεμβάσεις για τα όμβρια σε γειτονιές της πόλης. Ήδη κατασκευάστηκε αγωγός ομβρίων υδάτων στην περιοχή Ναυαρίνου και Νικηταρά όπου υπήρχε χρόνιο πρόβλημα.
12) Νέοι δείκτες οδοσήμανσης
Περισσότερα από 20 χρόνια είχαν περάσει από τότε που τοποθετήθηκαν οι παλαιοί δείκτες οδοσήμανσης της πόλης. Επειδή οι περισσότερες είχαν φθαρεί ο δήμος προχώρησε σε κατασκευή νέων προσθέτοντας δυο στοιχεία. Πρώτον οι οδοί αναγράφονται και με λατινικά γράμματα και δεύτερον σημειώνεται πλέον και το όνομα του δήμου.
Ειδική αναφορά έκανε ο δήμαρχος στα έργα που γίνονται αυτή την περίοδο στα δημόσια σχολεία της Πεύκης. «Είμαστε ο πρώτος δήμος της Αττικής στις δαπάνες, αναλογικά πάντα για τα δημόσια σχολεία» είπε. Λεπτομέρειες για τα έργα των σχολείων έδωσε προς τους δημοσιογράφους ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Μπαλδεράνος.

Η Πεύκη αποκτά Δημοτικό Ωδείο
Tα μαθήματα αρχίζουν το Σεπτέμβριο. Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: «Η πόλη ανοίγει τους ορίζοντές της»
Ένα όνειρο δεκαετιών της Πεύκης γίνεται πραγματικότητα. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την προγραμματική σύμβαση με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, για τη λειτουργία από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 του Δημοτικού Ωδείου της πόλης.
Οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του είχαν αρχίσει από πέρυσι με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Μπέλλα Μηλοπούλου να εξασφαλίζει την απαιτούμενη άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού. Ο χώρος που θα εγκατασταθεί είναι το παλαιό πρώτο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται Βουλγαροκτόνου και Πλάτωνος, κοντά στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το οποίο ανακαινίστηκε και ήδη έχει παραδοθεί στον Πολιτισμό και την Παιδεία της πόλης.
Το ωδείο της πόλης θα λειτουργεί τις παρακάτω σχολές:
Σχολή ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων και σύνθεσης με τμήματα ωδικής, αρμονίας, ενορχηστρώσεων και διεύθυνσης μπάντας, αντιστίξεως, φούγκας, και σύνθεσης.
Σχολή ενόργανου μουσικής με τμήματα: πλήκτρων, εγχόρδων, πνευστών, κλασικής κιθάρας και κρουστών οργάνων.
Σχολή μονωδίας και μελοδραματικής.
Σχολή Βυζαντινής μουσικής.
Σύγχρονο τμήμα με επιμέρους τμήματα: μοντέρνου τραγουδιού, κρουστών, ακορντεόν και αρμονίου, ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου και σαξόφωνου.
Τμήμα λαϊκής μουσικής, τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας (ORFF).
Ο Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τη μουσική καλλιέργεια των πολιτών συνεχίζεται. «Αυτή η απόφαση αποτελεί σταθμό για την Πεύκη, γιατί η δημιουργία Ωδείου αποτελούσε όνειρο πολλών χρόνων. Η πόλη ανοίγει τους ορίζοντές της».
Ο Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν και να αγκαλιάσουν το μεγάλο αυτό πολιτιστικό απόκτημα της Πεύκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...