............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

«Αργά ή γρήγορα η Αριστερά θα ενωθεί»


Ο Αλ.Τσίπρας χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές για την ανατροπή του δικομματισμού που παραπαίει. Βολές για τα σκάνδαλα και την πολιτική της ΕΕ.
Εφ' όλης της ύλης μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου την Τετάρτη.
Όπως σχολίασε, «είναι ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε πολιτική αλλαγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ετοιμάσει, το συντομότερο δυνατό, την εναλλακτική πρότασή του και θα παλέψει «για την ανασυγκρότηση της χώρας και για ιδεολογική και αξιακή κυριαρχία στο λαό».

«Ανίκανοι οι δύο μεγάλοι»
Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν πλέον να υποσχεθούν τίποτα στο λαό, δεν μπορούν ούτε να καρπώνονται τη φθορά του άλλου κόμματος και επίσης διατύπωσε επικρίσεις ότι "επιχειρούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα".
Έκανε ακόμη λόγο για "απίστευτο βαθμό χειραγώγησης της δικαιοσύνης" προσθέτοντας ότι είναι έκθετοι τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης για τις τοποθετήσεις τους ότι δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Siemens.
Ορόσημο οι ευρωεκλογές
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη πολιτική αναμέτρηση μέσα σε αυτό το κλίμα ρευστότητας και τις χαρακτήρισε κρίσιμη αναμέτρηση.
Για τις επικρίσεις που δέχεται το κόμμα του από το ΚΚΕ, σημείωσε ότι η κριτική του ΚΚΕ προς το ΣΥΝ είναι άστοχη και άδικη, γιατί "αν είναι να κάνουμε τόσο μεγάλη μεταμόρφωση στη χώρα, τότε γιατί αυτή την προοπτική τη βλέπουν με κακό μάτι; Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι "αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που η Αριστερά θα είναι ενωμένη".

*από το ΕΘΝΟΣ Τετάρτη 9.7.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...