............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Δυσαρέσκεια και δυσπιστία απέναντι στον πολιτικό κόσμο καταγράφει δημοσκόπηση


H εικόνα στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009

Όχι» σε όλους!
Δυσαρέσκεια και δυσπιστία απέναντι στον πολιτικό κόσμο καταγράφει δημοσκόπηση

Αθήνα:
Καταλυτικά επιδρά στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση της Siemens, εντείνοντας τη δυσπιστία απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, όπως φανερώνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για Το Βήμα της Κυριακής.
H συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το θέμα της Siemens πλήττει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και τα δύο μεγάλα κόμματα (53,3% και 25,9% αντιστοίχως, σύνολο 79,2%) αντί τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό (17,9%).
Παράλληλα, επικρατεί απαισιοδοξία ότι τελικώς «η υπόθεση θα κουκουλωθεί» (80,2%) και ότι οι εξεταστικές επιτροπές «οδηγούν τελικά σε κουκούλωμα των υποθέσεων» (78,9%).
Σε αυτό το πλαίσιο, η δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων -βάσει ερωτήματος για τις Ευρωεκλογές- φαίνεται να εξασθενεί, ενώ στάσιμα εμφανίζονται και τα μικρότερα κόμματα.
Έτσι, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις ευρω-κάλπες του Ιουνίου 2009, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 21%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,7% και ο ΛΑΟΣ 3,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων (27,4%) ξεπερνά τα επιμέρους ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμφανίζεται ο Κ.Καραμανλής με 38,2%. Ακολουθεί ο Γ.Παπανδρέου με 19,2%, ο Αλ.Τσίπρας με 7,3%, η Αλ.Παπαρήγα (2,8%) και ο Γ.Καρατζαφέρης (2,6%). Εντούτοις, το 27,7% των πολιτών δηλώνει «κανένας».
Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την κίνηση της απομάκρυνσης του Κ.Σημίτη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν πιθανή τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από στελέχη των «εκσυγχρονιστών» και ένα σύνολο 9,4% δηλώνει ότι θα το ψήφιζε.
Την ίδια στιγμή, ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα θεωρείται η ακρίβεια και ακολουθούν η ανεργία, η διαφθορά και η κατάσταση της οικονομίας.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 23-26 Ιουνίου σε πανελλαδικό δείγμα 2.029 ατόμων με προσωπικές και τηλεφωνικές συνεντεύξεις και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

*από την εφημ. "Το Βήμα της Κυριακής" 29.6.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...