............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Για πολιτικό σκάνδαλο στην υπόθεση Ζαχόπουλου μιλά η Αντιπολίτευση

Στη Βουλή το θέμα

AΠΕ: Αίτημα να κληθούν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Πολιτισμού των τελευταίων κυβερνήσεων της ΝΔ, κατέθεσαν στη Βουλή δεκαεπτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σε σχετική επιστολή τους προς την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Yποθέσεων Μ. Κόλλα-Τσαρούχα, οι βουλευτές της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης θεωρούν επιβεβλημένο να κληθούν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Πολιτισμού από της 7ης Μαρτίου 2004 μέχρι και σήμερα (κατά συνέπεια και ο πρωθυπουργός), ώστε να ενημερωθεί η Βουλή για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Η παραίτηση του γγ του ΥΠΠΟ και τα γεγονότα τα οποία ακολούθησαν, αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Δημοσιοποιούνται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα τεράστια προβλήματα πολιτικής και διοίκησης του υπουργείου Πολιτισμού.

» Παραμένουν ανοικτά ζητήματα διαφάνειας, διαχείρισης προγραμμάτων και πόρων, πολιτικών επιλογών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (προσλήψεις, αξιολογήσεις), τα οποία ενώ επανειλημμένα ετέθησαν στην κυβέρνηση με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, ουδέποτε απαντήθηκαν επαρκώς.»

Στο θέμα αναφέρθηκε την Παρασκευή και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο ευρωβουλευτής αναφέρεται στις προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Εδώ υπάρχει ένα πολύπλευρο σκάνδαλο, που επιβάλλεται να ερευνηθεί σε βάθος. Η Δικαιοσύνη, ένας άλλος δικαστής όχι ο κ. Κολιοκώστας, αποφάσισε να ψαχθούν όλα τα έργα και οι ημέρες του κ. Ζαχόπουλου η κυβέρνηση όμως αρνείται να πει και να πράξει το ίδιο, ο δε κ. Λιάπης έχει εξαφανιστεί.

» Πρωταρχική ευθύνη για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί αυτός τον κατέστησε επί τέσσερα χρόνια πανίσχυρο υπερυπουργό πολιτισμού. Ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να κρύβεται, να παριστάνει τον ανήξερο και να το «παίζει» ανεύθυνος άρχων ως νέος Λουδοβίκος.»

Το δικαστικό σκέλος
Στον εισαγγελέα κατέθεσαν την Παρασκευή δύο ακόμα δημοσιογράφοι σχετικά με τις υποθέσεις αποχαρακτηρισμού ακινήτων επί των ημερών του Χρήστου Ζαχόπουλου.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου Σ.Κοτρώτσος σχετικά με ρεπορτάζ της εφημερίδας περί συμβάσεων και αναθέσεων έργων του ΥΠΠΟ.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα, αναμένεται και η εισαγγελική εντολή για την άρση του τραπεζικού, αλλά και του τηλεφωνικού απορρήτου των πρωταγωνιστών στην υπόθεση.

Η κατάσταση της υγείας του Χρ.Ζαχόπουλου
Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του τέως γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ, ο οποίος νοσηλεύεται πάντα διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.


*από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...