................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Η προστασία και ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής, κάτι το οποίο το ελληνικό κράτος συνεχίζει να αγνοεί

«Κορίνθου - Πατρών»

*«Διάβαζα σε πατρινή εφημερίδα για το ατύχημα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος της Παναγοπούλας που κόστισε 6 ζωές। Πριν από 3 εβδομάδες φτάνοντας στην Ελλάδα με προορισμό την Πάτρα και φεύγοντας από το αεροδρόμιο με κατεύθυνση Κόρινθο - Πάτρα, χάρηκα βλέποντας την Αττική Οδό, και παρ' ότι οι άλλοι οδηγοί κινούνταν σχετικά γρήγορα, σε κανένα κομμάτι του δρόμου αυτού δεν αισθάνθηκα φόβο. Φτάνοντας όμως στο κομμάτι μετά την Κόρινθο, εκεί τα είδα όλα. Και εξηγούμαι: φορτηγά αλλά και πράσινα λεωφορεία να κινούνται με ταχύτητες επιβατικών, να προσπαθώ να κρατήσω το όριο των 120 χιλιομέτρων να να έχω πίσω μου επικαθήμενα φορτηγά να μου ανάβουν φώτα, φορτηγά να ακολουθεί το ένα το άλλο σε απόσταση αναπνοής κάνοντας έτσι αδύνατη την όποια προσπέραση, αυτοκίνητα χωρίς φώτα, και χωρίς τη χρήση των φλας να επιχειρούν προσπεράσεις δυο δυο μαζί παίρνοντας, κατά τη γνώμη μου, τεράστιο ρίσκο για τη ζωή τους όπως και για τη ζωή άλλων ανθρώπων, παιδιά στα καθίσματα χωρίς ζώνες κ.λπ., κ.λπ. Κατανοώ ότι ο δρόμος είναι παλιός και στενός, όμως αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για παρακολούθηση και όχι εγκατάλειψη. Περίμενα δω την εμφάνιση της Τροχαίας, αλλά πουθενά. Τότε σκέφτηκα ότι σίγουρα θα παρακολουθείται ο δρόμος από κάμερες και όλοι αυτοί οι ζογκλέρ παραβάτες οδηγοί θα πιαστούν. Ομως μέχρι την Πάτρα δεν συνάντησα ούτε έναν αστυνομικό. Ηταν Δευτέρα 22/10/2007 και ώρα στην Κόρινθο 14.00. Γιατί, κύριοι αρμόδιοι, δεν φροντίζετε για την εφαρμογή των νόμων και την τιμωρία των ζογκλέρ οδηγών; Γιατί ο δρόμος αυτός με τους πολλούς νεκρούς δεν παρακολουθείται; Σίγουρα έχουν πει και άλλοι πριν από εμένα, όμως το ποιο σημαντικό σε ένα πολιτισμένο κράτος είναι πρώτα από όλα η προστασία και ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής, κάτι το οποίο το ελληνικό κράτος συνεχίζει να αγνοεί. Λύσεις υπάρχουν και αν είναι δύσκολο να τις βρείτε ρωτήστε άλλα κράτη ή ακόμη καλύτερα τον κύριο Σταθάκη -νομίζω ότι είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηνών. Κάντε ό,τι σας φωτίσει ο Θεός, όμως κάντε κάτι να σταματήσει αυτή η αιματηρή κατάσταση.
Ελεος πια».
Βαγγέλης Καλούδης
Αγγλία

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/12/2007

Έρευνα για την παγκόσμια ελευθερία του Τύπου

Διίστανται οι απόψεις για την παγκόσμια ελευθερία Τύπου Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την BBC World Service, παρουσιάζει την κοινή γνώμη διαιρεμένη όσον αφορά στην ελευθεροτυπία, ως συνθήκη της ελεύθερης κοινωνίας.

Έρευνα της BBC World Service για την ελευθερία του Τύπου

Διαιρεμένος εμφανίζεται ο κόσμος σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, όπως δείχνει παγκόσμια σφυγμομέτρηση, καθώς όλοι δεν μοιράζονται τη δυτική άποψη που θέλει την ελευθεροτυπία αναγκαία συνθήκη κάθε ελεύθερης κοινωνίας.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 14 χώρες, διαπίστωσε επίσης ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στους δημοσιογράφους κυμαίνεται, με τους ερωτηθέντες να θεωρούν το ρωσικό, το βρετανικό και τον αμερικανικό Τύπο, τους λιγότερο αξιόπιστους, ενώ οι εφημερίδες σε χώρες όπως η Ινδία και η Κένυα χαρακτηρίζονται ως οι πλέον αξιόπιστες από την έρευνα της εταιρίας GlobeScan, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του BBC.

Ενώ το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ελευθεροτυπία είναι πολύ σημαντική σε μία ελεύθερη κοινωνία, 40% θεωρεί ότι η κοινωνική αρμονία είναι σημαντικότερη, ακόμη και αν αυτή πλήττει τη δημοσιογραφική αξιοπιστία. «Αν και οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν την έννοια της ελευθεροτυπίας, η δυτική άποψη που τη θέλει αναγκαία σε κάθε κοινωνία δικαίου, δεν είναι πάνδημη», εξηγεί ο πρόεδρος της GlobeScan, Νταγκ Μίλερ.
Ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ θεωρούνται εξίσου αξιόπιστα από τους ερωτηθέντες της σφυγμομέτρησης, αν και η συγκέντρωση πολλών μέσων σε ιδιωτικά χέρια, προκαλεί ανησυχία σε πολλά κράτη.
Μεγάλη πλειοψηφία ερωτηθέντων σε Βραζιλία (80%), Μεξικό (76%), ΗΠΑ (74%) και Βρετανία (71%), ανέφεραν ότι η υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ στα χέρια λίγων ιδιοκτητών απειλεί την πολιτική ζωή.
Η αξιοπιστία της δημοσιογραφικής έρευνας αμφισβητείται εντονότερα στα κράτη της Δύσης, όπως τη Γερμανία (28%), τη Βρετανία (29%), τις ΗΠΑ (29%) και τη Ρωσία (27%)। Στον αντίποδα, τα καλύτερα ποσοστά αξιοπιστίας εξασφάλισαν ΜΜΕ της Νιγηρίας, της Κένυας, της Ινδίας και των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων.

*www।kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007

Απορρίφθηκε ξανά η αίτηση αποφυλάκισης του Μεταξόπουλου

«Κάθε φορά που πηγαίνουμε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Αιμ. Μεταξόπουλος, βλέπουμε έναν άνθρωπο να πεθαίνει. Η επιστροφή του στις φυλακές θα είναι έγκλημα».
Η κραυγή απόγνωσης των οικείων, των φίλων και των γιατρών του πρώην πρύτανη του Παντείου, που εκτίει κάθειρξη 25 ετών για το θέμα της κακοδιαχείρισης στο πανεπιστήμιο, προσέκρουσε για δεύτερη φορά στην (κατά πλειοψηφία) άρνηση του δικαστηρίου να του επιτρέψει να συνεχίσει τη νοσηλεία του εκτός φυλακών.
Η δυσχερής εξέλιξη της υγείας του δεν αμφισβητήθηκε από τους δικαστές, αφού είναι εγνωσμένα τα προβλήματα που του προκαλεί η κίρρωση ήπατος (σε τρίτο στάδιο) όπως αυτά καταγράφονται στις διόλου ευοίωνες για το προσδόκιμο ζωής βεβαιώσεις δημόσιων νοσοκομείων. Πλην όμως και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης απορρίφθηκε, καθώς και πάλι οι δικαστές (με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και με πλειοψηφία 3-2) έκριναν πως δεν απαιτείται αποφυλάκιση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας. Αντίθετη άποψη είχαν δύο μέλη του δικαστηρίου, όμως η πλειοψηφία συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε εισηγηθεί να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αιμ. Μεταξόπουλου, με το σκεπτικό ότι «οι λόγοι υγείας είναι υπαρκτοί, αλλά δεν θεμελιώνουν τους όρους για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατηγορούμενου». Ο εισαγγελικός λειτουργός προέτρεψε μάλιστα τους συνηγόρους υπεράσπισής του στην υποβολή αίτησης διακοπής της ποινής, λόγω ανήκεστου βλάβης της υγείας του. Πλην όμως, όπως του υπενθύμισαν εκείνοι, δεν έχει καν δικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο για να μπορεί να γίνει αυτό.
Η συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε υπό την προεδρία της προέδρου Εφετών κ. Καρέλου, η οποία είχε συμμετάσχει και στην πολύμηνη ακροαματική διαδικασία που οδήγησε στην καταδίκη του Αιμ. Μεταξόπουλου και άλλων κατηγορούμενων για την «κακοδιαχείριση» στο Πάντειο. Η πρόεδρος ψήφισε υπέρ της απόρριψης της αίτησης, γεγονός που επισημάνθηκε από τους συνηγόρους. Τόνισαν δε ότι τυπικά δεν ήταν υποχρεωμένη να απέχει, αλλά πιθανόν θα μπορούσε για λόγους ηθικής τάξης να μη συμμετάσχει στη δίκη αυτή, η οποία άλλωστε δεν αφορούσε την ουσία της υπόθεσης.
Ως μάρτυρες εξετάστηκαν από το δικαστήριο ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Κων. Τσουκαλάς, ο εκδότης Βικτ. Παπαζήσης και ο αδερφός του κατηγορούμενου Κρ. Μεταξόπουλος. Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στην κατάσταση της υγείας του η οποία είναι σοβαρή γι' αυτό άλλωστε τους τελευταίους μήνες νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς».
Ο αδελφός του κατηγορουμένου, νομικός Κρ. Μεταξόπουλος, αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, τόνισε πως «αδυνατώ πραγματικά να αντιληφθώ το σκεπτικό της απόφασης, με δεδομένο ότι, όπως προκύπτει από αδιαμφισβήτητα στοιχεία, η κατάσταση της υγείας του αδελφού μου απαιτεί συνεχή και εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση, την οποία καθ' ομολογία τους αδυνατούν να προσφέρουν τα νοσοκομεία οιουδήποτε καταστήματος φυλακών».
ΠΑΝ.ΣΤ.

* από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/12/2007

Ο αριθμός των μεταναστών που μένουν στη χώρα μας αφορά ένα εκατ.ανθρώπουςΗμέρα του Μετανάστη.
Στις 481.501 ανέρχονται οι άδειες παραμονής μεταναστών στα μέσα Οκτωβρίου σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Εσωτερικών που δώθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των μεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας αφορά 1।000.000 - 1.070.000 ανθρώπους. Με την πρώτη διαδικασία νομιμοποίησης το 1998 είχαν αποκτήσει "χαρτιά" 370.000 μετανάστες και με τη δεύτερη το 2001 είχαν νομιμοποιηθεί 350.000 μετανάστες. Οι διαφορές στον αριθμό νομιμοποίησης μεταναστών (με χαρακτηριστική την μείωση του αριθμού τους το 2001) σχετίζονται με τις νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες είχαν αναγκάσει ομάδες μεταναστών που ήταν "νόμιμοι" με τη μια διαδικασία να επιστρέψουν στην παρανομία με την επόμενη και είχαν επιστρέψει σε νέες ομάδες μεταναστών να νομιμοποιηθούν. Με το νομοθετικό πλαίσιο του 2005 και το διορθωτικό αυτού το 2007 έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Η επώδυνη, όμως, σύνδεση των αδειών παραμονής με τα ένσημα έχει οδηγήσει πολλούς πρώην μετανάστες από χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης (κυρίως Πολωνούς) να εγκαταλείψουν τη χώρα μας και να προτιμήσουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς η ένταξη στην ΕΕ διεύρυνε τις δυνατότητές εύρεσης εργασίας υπό καλύτερες συνθήκες σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι σύμφωνα με τον Δείκτη Πολιτικής Ένταξης Μεταναστών (που δημιουργήθηκε το 2004 από την ΕΕ) η ελληνική αγορά εργασίας χαρακτηρίζεται "επισφαλής" για τους μετανάστες. Έτσι, σήμερα το 63% των μεταναστών προέρχεται από τη γειτονική μας Αλβανία με 303.225 νόμιμες άδειες παραμονής, ενώ σε πολύ μικρότερα νούμερα εμφανίζονται οι άδειες από Βουλγαρία (27.182), Ουκρανία (19.005), Ρουμανία (15.884), Γεωργία (12.990), Πακιστάν (12.126), Ρωσία (10.704) και Αίγυπτος (10.356). Το σταδιακό άνοιγμα της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας για τους προερχόμενους από Βουλγαρία και Ρουμανία (που έγιναν κράτη-μέλη το 2007) αναμένεται να προκαλέσει σταδιακά και νέες απώλειες μεταξύ των προερχομένων από χώρες της πρώην ανατολική Ευρώπη, ενώ η συνεχής εισροή μεταναστών από την Ασία και την υποσαχάρια Αφρική θα αυξήσει την παρουσία των δεύτερων στην παράνομη αγορά εργασίας, καθώς είναι αδύνατον υπό τις παρούσες συνθήκες να νομιμοποιηθούν. Τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών αποτελούν νέοι άνθρωποι μεταξύ 19-40 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εσωτερικών αποτελούν το 56% (268.324) των νομίμων μεταναστών, ενώ το 17% είναι παιδιά "δεύτερης γενιάς" ηλικίας 0-18 ετών (80.860). Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των νομίμων μεταναστών, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής το 59,3% είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 13,4% απόφοιτοι ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 16,2% είναι απόφοιτοι δημοτικού και το 9,2% δεν έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο δημοτικό ή είναι αναλφάβητοι. Το ποσοστό των τελευταίων είναι πολύ υψηλότερο μεταξύ των μεταναστών χωρίς νόμιμα χαρτιά.Το 1998 κάποιοι μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αλβανοί) άρχισαν να αγοράζουν κατοικία και σήμερα το 5% των μεταναστών έχει ιδιόκτητη κατοικία. Σύμφωνα με στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακού Προϋπολογισμού 2004/2005 που επεξεργάσθηκε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το 85% των κατοικιών των μεταναστών έχει κατασκευασθεί πριν από το 1980. Οι μετανάστες επιλέγουν σπίτια δυο και τριών δωματίων σε ποσοστό 50% και 24% αντίστοιχα, ενώ το 13,7% διαμένει σε κατοικίες με ένα δωμάτιο.Πάντως, σύμφωνα με ανάλυση που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Έρευνας και βασίσθηκε σε στοιχεία της μεγάλης Ευρωπαϊκής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης (SILC - 2004) η Ελλάδα παρουσιάζει από τα μικρότερα "χάσματα" μεταξύ ενδεών Ελλήνων και μεταναστών. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ελλήνων που ζει στα όρια της φτώχειας ορίζεται στο 22% και το ποσοστό των μεταναστών που ζει στα όρια της φτώχειας ορίζεται στο 33%. Το χάσμα είναι πολύ μεγαλύτερο σε κράτη όπως το Βέλγιο, όπου 19,5% των Βέλγων ζει στα όρια της φτώχειας έναντι 60% για τους μετανάστες, στο Λουξεμβούργο όπου 18% των Βέλγων ζει στα όρια της φτώχειας έναντι 49% για τους μετανάστες και στη Γαλλία όπου το 19% των Γάλλων ζει στα όρια της φτώχειας έναντι 49% για τους μετανάστες. Τα μικρότερα ποσοστά συναντώνται στη Δανία όπου το 4% του ημεδαπού πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας έναντι 18% για τους μετανάστες.

*από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" Τρίτη 18.12.2007

Για πρώτη φορά Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα


Ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα παντοπωλείο εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου από το Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, κ. Ζερόμ Λουμπέρ και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κ. Ελευθέριο Σκιαδά.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας (Σοφοκλέους 66) είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος και παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των προϊόντων στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Οι οικογένειες που «υιοθετεί» το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων και έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας. Ήδη, η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη.
Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών, ώστε, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Οι οικογένειες, μετά από χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών και ανάλογα με την πορεία τους, θα μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η λειτουργία του βασίζεται στα πρότυπα των αντίστοιχων Κοινωνικών Παντοπωλείων που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Carrefour στη Γαλλία και στο Βέλγιο και μέρος του προγράμματος χρηματοδοτείται από το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour. Πρόκειται για το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα και, ήδη, ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος εξετάζει την προοπτική δημιουργίας αντίστοιχων παντοπωλείων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με Δήμους των περιοχών αυτών.
Μιλώντας στα εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε: «Η μέριμνα για τους ανθρώπους εκείνους που στερούνται τα στοιχειώδη αποτελεί κεντρικό πυλώνα των ενεργειών του Δήμου, αλλά και μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Η δημιουργία του καινοτόμου αυτού παντοπωλείου καταδεικνύει τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα με γνώμονα την κοινωνική προσφορά και πρόοδο».
«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, παρουσιάζουμε αυτό το έργο αγάπης που υλοποιήσαμε για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα Όλοι εμείς στην Carrefour Μαρινόπουλος, με βάση την τεχνογνωσία από Κοινωνικά Παντοπωλεία που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Carrefour σε άλλες χώρες και με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης για τους συνανθρώπους μας, καλωσορίζουμε και αγκαλιάζουμε τις οικογένειες που έχουν επιλεγεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους βοηθήσουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, κ. Ζερόμ Λουμπέρ.

«Το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων αποτελεί μόνιμο στήριγμα των άπορων οικογενειών της πόλης. Στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων αυτών βρήκαμε σύμμαχό μας τον Όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος, χάρη στον οποίο ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου έγινε πραγματικότητα» σημείωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Σκιαδάς.
Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται τόσο από τα καταστήματα του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, όσο και από επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ, στη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων, στις ενέργειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα μπορούν να συνεισφέρουν και οι πολίτες.
Αποτελώντας το πρώτο ανάλογο παράδειγμα σύμπραξης φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής επιχείρησης στον τομέα αυτό, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα απασχολώντας εξειδικευμένο προσωπικό του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος και δημότες Αθηναίων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος απασχολεί σήμερα 11.500 εργαζόμενους και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία του λιανεμπορίου στην Ελλάδα, με τα καταστήματα Carrefour, Champion Μαρινόπουλος και 5’ Μαρινόπουλος.
Το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour, που χρηματοδότησε μέρος του προγράμματος, είναι αρωγός σε κοινωνικές πρωτοβουλίες σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει να επιδείξει πλήθος πρωτοβουλιών για την ανακούφιση πληγέντων ή ανθρώπων που είχαν ανάγκη.
Το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και λειτουργεί από το 2005 με την επωνυμία «Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων». Εκτός από προγράμματα σίτισης και στέγασης, παρέχει σειρά κοινωνικών υπηρεσιών για την ανακούφιση των άστεγων πολιτών της Αθήνας και για την αντιμετώπιση της φτώχειας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα πρωτοποριακές δράσεις σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Ακρόπολης στις 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΗ Το Μουσείο Ακρόπολης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποχαιρετούν τη θερινή περίοδο με το Κουαρτέτο Εγχόρδ...