................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007

28 Οκτωβρίου 1940 - Μέρες ηρωϊσμού για τον Ελληνισμό

Καλό σου ταξίδι γιαγιά Όλγα...θα σε θυμόμαστε...


ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσεις για τη στήριξη των Ταμείων

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος και οι Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Θεωνάς, μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κηρύσσοντας παράλληλα, την έναρξη πολιτικής καμπάνιας για την προώθηση των προτάσεων αυτών με δημόσιες συγκεντρώσεις, ομιλίες και διανομή έντυπου υλικού.
«Η ελληνική κοινωνία είναι υπό καθεστώς ασφαλιστικής τρομοκρατίας κι εμείς αρνούμαστε να μπούμε σ΄ έναν διάλογο με προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Θα εξακολουθήσουμε να βομβαρδίζουμε τη Βουλή και την κοινωνία με σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που στοχεύουν στη στήριξη ταμείων, χωρίς να υπονομευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκαν από τους Δ. Στρατούλη και Γ. Θεωνά, προσανατολίζονται σε πέντε άξονες: * Στην επαναθέσπιση της υποχρεωτικής τριμερούς χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης για το σύνολο των ασφαλισμένων και της διμερούς για τους αυτοαπασχολούμενους.
* Στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών με βάση κριτήρια ασφαλούς και εγγυημένης απόδοσης.
* Στην είσπραξη φόρων που διαφεύγουν ή υποκλέπτονται με την πλήρη μηχανοργάνωση των ταμείων για την άμεση βεβαίωση και είσπραξη των εισφορών, την ενίσχυση με προσωπικό, μέσα και πόρους των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων, την κατάργηση των χαριστικών ρυθμίσεων για τους κακοπληρωτές εργοδότες κ.ά.
* Στην αποπληρωμή των χρεών τόσο του κράτους όσο και των ιδιωτών προς την κοινωνική ασφάλιση και
* Στη θέσπιση ειδικού αποθεματικού κοινωνικής ασφάλισης, που θα λειτουργεί με τη μορφή ειδικού ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης και το οποίο θα «ανοίξει» μετά το 2025 για να στηρίξει τους νέους ασφαλισμένους.
Πόρους για το συγκεκριμένο ταμείο, σύμφωνα με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, η φορολόγηση μερισμάτων και άλλων κινητών αξιών, η αύξηση της ειδικής φορολογίας που επιβάλλεται στις συναλλαγές μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το 50% των προστίμων που επιβάλλονται για φοροδιαφυγή στους φορολογικούς ελέγχους των επιχειρήσεων, τμήμα της ισχύουσας φορολογίας επί των τσιγάρων και η φορολόγηση των εισοδημάτων, που προέρχονται από την περιουσία της Εκκλησίας.
«Με τις συγκεκριμένες προτάσεις υπολογίζουμε ότι στα επόμενα 50 χρόνια, θα έχουν συγκεντρωθεί περί τα 150 δισ. ευρώ, ποσό ικανό να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση», είπε ο κ. Στρατούλης.
Επερώτηση με τις προτάσεις του κόμματος κατατέθηκε ήδη στη Βουλή μαζί με έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συστρατευθούν στην προώθηση των θέσεών του. Το ΚΚΕ αρνήθηκε ήδη την πρόταση, ενώ η απάντηση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας.
«Ζητήσαμε κοινή δράση στα πλαίσια μιας κοινοβουλευτικής δραστηριότητας. Μία άρνηση και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ -διότι στήριξη μεμονωμένων βουλευτών και συνδικαλιστικών φορέων έχουμε- δεν συνεπάγεται και ακύρωση του κοινωνικού αγώνα», διευκρίνισε ο κ. Αλαβάνος.


ANA-MPA

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών, στις 24 Οκτωβρίου
2007, ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία. Η δημιουργία της Πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας
των Ακτών που είναι αφιερωμένη στα παράλια της Μεσογείου. Ο εορτασμός της
πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας των Ακτών, συνοδεύεται από δεκάδες εκδηλώσεις στις
χώρες της Μεσογείου.
Στην Αθήνα, το UNEP-MAP, το MedWet, το Γαλλικό Ινστιτούτο και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού,
συνδιοργανώνουν την προβολή ταινιών για τη ζωή στις ακτές σε μια προσπάθεια
ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των αναγκών των παράκτιων οικοσυστημάτων.
Η προβολή επιλεγμένης ομάδας ντοκιμαντέρ διεθνούς αναγνώρισης, θα
πραγματοποιηθεί αύριο στο κτήριο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, Τριπόδων 28, Πλάκα,
τηλ. 210 3225245
Η τρίωρη εκδήλωση ξεκινά στις 19:00. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των
προβολών:
1. -Η Εξουσία και το νερό από την αρχαιότητα στον Μεσαίωνα (50 λεπτά),
2. -Από τον Κόλπο στο Κουρδιστάν τα δάκρυα της Μεσοποταμίας (60 λεπτά)
3. -Μεσόγειος, θάλασσα των ανθρώπων (26λεπτά)
4. -Η Ρόδος και τα νησιά χωρίς νερό (12 λεπτά)
5. -Ο ραβδοσκόπος της θάλασσας (26 λεπτά)
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ενημερωτικό υλικό θα διανέμεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Για
ερωτήσεις- διευκρινήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ελίντα Λαμπροπούλου,
υπεύθυνη τύπου MedWet, στα elida @medwet.org
210-8089270, 6974-641251.

Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...