................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007

Πρόσκληση του Αργύρη Ε. Γιαννόπουλου

Ο Αργύρης Ευάγγελου Γιαννόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας, προσκαλεί στο εκλογικό του κέντρο στο Περιστέρι παλιούς συναγωνιστές, με τους οποίους βρέθηκε μαζί στους κοινούς αγώνες, αλλά και τους νέους φίλους και γνωστούς. Στο Περιστέρι (Θουκυδίδου 4, Δημαρχείο Περιστερίου), αύριο 12 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 μέχρι αργά το βράδυ, για ανταλλαγή ιδεών και ποτό για τη νίκη της Κυριακής.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/09/2007

Σοκ στη Ν.Δ. από γαλάζιο φαγοπότι
Κουκούλωσαν σκάνδαλο 13 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ζακύνθου- Άγνωστη η κατάληξη 4 δανείων που ελήφθησαν με πλαστά έγγραφα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ματίνα Ηρειώτου Στέλιος Βραδέλης
Τα αποδεικτικά στοιχεία σκανδάλου ύψους τουλάχιστον δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια που είχαν ληφθεί με πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου επιχείρησαν να εξαφανίσουν οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές του, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ζακύνθου- εκλεγμένος με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας- Κωνσταντίνος (Άκης) Τσαγκαρόπουλος.
O γαλάζιος δήμαρχος απολογείται σήμερα στον εισαγγελέα για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εμπρησμού στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου, ενώ κατηγορούμενοι είναι ακόμη τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Το οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύπτεται με την απόπειρα εμπρησμού,σύμφωνα με πληροφορίες,συνδέεται με μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας.
Η πρωτοφανής υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στη Ρηγίλλης έχει όλα τα χαρακτηριστικά μαφιόζικης επιχείρησης και σχετίζεται άμεσα με το οικονομικό σκάνδαλο που έχει αποκαλύψει από τις αρχές του Ιουλίου η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζακύνθου, η οποία έχει ενημερώσει με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης το γραφείο του Πρωθυπουργού, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, και τη Δικαιοσύνη. Όμως, παρά το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία της υπόθεσης είναι στη διάθεση των αρμοδίων από τις 7 Ιουλίου, προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά στις αρχές του Αυγούστου, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη αντίδραση- ούτε καν έρευνα για το σκέλος των διοικητικών ευθυνών. Στόχος ήταν να μην πάρει διαστάσεις η υπόθεση πριν περάσουν οι εκλογές. Άλλωστε, το επόμενο δεκαπενθήμερο - δηλαδή μετά τις εκλογές- αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε παράγοντες του δήμου. Στο ίδιο διάστημα αναμένεται το πόρισμα από τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Ιονίου (πρώην ΣΔΟΕ). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει διαπιστωθεί πλήθος παρανομιών, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει πού κατέληξαν τα χρήματα από τέσσερα δάνεια συνολικού ύψους περίπου δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα δάνεια, όπως καταγγέλλει η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζακυνθίων, ελήφθησαν από τον δήμο χωρίς να έχουν προηγηθεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και εν αγνοία των δημοτικών συμβούλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της απόπειρας εμπρησμού διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε συσταθεί εταιρεία offshore στην οποία πήγαιναν τα χρήματα με άγνωστη πορεία από εκεί και μετά.
Πλαστογραφούσαν τις αποφάσεις
«Ψηφίζαμε για παράδειγμα για τον καθαρισμό των αγωγών ομβρίων υδάτων, η απόφαση έπαιρνε συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά στην Περιφέρεια και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως και στις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έφθανε πλαστογραφημένη απόφαση με τον ίδιο αριθμό, αλλά με περιεχόμενο διαφορετικό. Εμφανιζόταν, δηλαδή, εν αγνοία του, το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει αποφασίσει ομόφωνα για τη λήψη δανείων», λέει στα «ΝΕΑ» ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Ξένος. Όπως εξηγεί, «ήδη έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν τέσσερις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για ισάριθμα δάνεια με μεγαλύτερο το δάνειο των 9.600.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς». Για όλα τα δάνεια εκδιδόταν εγκριτική πράξη νομιμότητας από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σ. Βόσδου, που όμως στηριζόταν στις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα χρήματα των δανείων, πάντως, δεν εμφανίσθηκαν ποτέ στα ταμεία του Δήμου Ζακυνθίων, ούτε εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.
Πλήρης φάκελος
Με μια σειρά εγγράφων και υπομνημάτων, η αντιπολίτευση του δήμου ζητούσε την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για τη διαλεύκανση του σκανδάλου. «Ο πλήρης φάκελος για την υπόθεση με όλα τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας έφυγε με κούριερ από τη Ζάκυνθο για το γραφείο του Πρωθυπουργού στις 12 Ιουλίου και παρελήφθη από τον κ. Σταϊκούρα», προσθέτει ο κ. Ξένος. Στο γραφείο του Πρωθυπουργού κοινοποιήθηκε και άλλο έγγραφο με αποδέκτη τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στις 27 Ιουλίου και με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον». Σημειώνεται ότι προκειμένου να εκταμιευθεί το συγκεκριμένο δάνειο, ύψους 9.600.000 ευρώ, ήταν αναγκαίο να κατατεθεί από τον δήμο και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ. Η βεβαίωση κατατέθηκε, πλην όμως η διευθύντρια των υπηρεσιών του ΙΚΑ Ζακύνθου - σύμφωνα με πληροφορίες- βεβαιώνει ότι ουδέποτε τη χορήγησε.

Μαφιόζικο σχέδιο για να καταστρέψουν τα στοιχεία
Επιχείρηση συγκάλυψης και από την Αστυνομία
Ευθύνες και στον υφυπουργό Εσωτερικών
Στο σκαμνί για κακουργήματα οι «γαλάζιοι κουμπάροι»


"TA NEA" Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007
Αρ. Φύλλου: 18.935

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Αφετηρία το 5% για την Παιδεία

ΑΥΞΗΣΗ των δαπανών για την Παιδεία με αφετηρία το 5% και με δέσμευση για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί αυτό το μέτρο ζήτησε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος έπειτα από συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.
Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μείωση των στρατιωτικών δαπανών και μεταφορά κονδυλίων στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας και υπενθύμισε την υποχρέωση του κράτους να παρέχει δημόσια και δωρεάν παιδεία 14 χρόνια, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος του Λυκείου.

εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 11.9.07

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007

Συντηρητικοί και προοδευτικοί έχουν διαφορετικό εγκέφαλο


Όπως είπε ο Αριστοτέλης, ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως ζώον πολιτικό
Λονδίνο:
Αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη άποψη, οι πολιτικοί δεν είναι όλοι ίδιοι. Οι πολιτικές διαφορές ανάμεσα σε συντηρητικούς και προοδευτικούς επεκτείνονται και στην καθημερινή ζωή, τους καθώς βασίζονται σε ειδικά κυκλώματα που έχουν διαμορφωθεί στον εγκέφαλο, προκύπτει από έρευνα στις ΗΠΑ.
Παλαιότερες μελέτες, επισημαίνουν οι ερευνητές, είχαν δείξει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στις πολιτικές πεποιθήσεις και ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας: οι συντηρητικοί επιζητούν τάξη στη ζωή τους και είναι πιο σταθεροί στον τρόπο με τον οποίο παίρνουν αποφάσεις. Οι προοδευτικοί, αντίθετα, έχουν υψηλότερη αντοχή στην αμφισημία και την πολυπλοκότητα και προσαρμόζονται ευκολότερα σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Η αντιστοιχία ανάμεσα στις πολιτικές απόψεις και το «γνωστικό στιλ» έχει βρεθεί επίσης να είναι κληρονομική, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Nature Neurosciences, όπου δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο πολιτικός επιστήμονας Ντέιβιντ Αμόντιο θέλησε να εξετάσει κατά πόσο οι εγκέφαλοι προοδευτικών και συντηρητικών αντιδρούν διαφορετικά στο ίδιο ερέθισμα.
Συνολικά 43 εθελοντές κλήθηκαν να ολοκληρώσουν μια σειρά τεστ στον υπολογιστή τα οποία εκτιμούσαν την αντίδρασή τους σε ερεθίσματα που τους ανάγκαζαν να βγουν από μια καθιερωμένη ρουτίνα. Μια τέτοια κατάσταση στην καθημερινή ζωή θα ήταν, για παράδειγμα, ένα απρόβλεπτο εμπόδιο που μας αναγκάζει να βγούμε από τη συνηθισμένη διαδρομή μας προς το σπίτι.
Μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, οι ερευνητές παρακολούθησαν τη δραστηριότητα στον πρόσθιο ζωνωτό φλοιό, μια περιοχή του εγκεφάλου που αναλαμβάνει τον έλεγχο των εσωτερικών διενέξεων.
Πράγματι, οι εθελοντές που δήλωναν προοδευτικοί είχαν «σημαντικά υψηλότερη νευρωνική δραστηριότητα που σχετίζεται με τις διενέξεις» όταν έπρεπε να σπάσουν τη ρουτίνα. Οι συντηρητικοί, αντίθετα, ήταν λιγότερο ικανοί να προσαρμόζονται στην αναπάντεχη κατάσταση.
Το κατά πόσο αυτό είναι καλό ή κακό εξαρτάται βέβαια από την οπτική γωνία. Κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει τους συντηρητικούς άκαμπτους και τους προοδευτικούς ευπροσάρμοστους, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί ασυνεπής τους προοδευτικούς και σταθερούς και πιστούς τους συντηρητικούς.
Όσο για το ποιο είναι το αίτιο και το αποτέλεσμα, αν δηλαδή οι πολιτικές πεποιθήσεις εξαρτώνται από την κατασκευή του εγκεφάλου ή το αντίστροφο, οι ερευνητές δεν έχουν έτοιμη απάντηση.
Το πιθανότερο είναι ότι το γνωστικό στιλ βασίζεται στη γενετική μας κληρονομιά αλλά διαμορφώνεται νωρίς στη ζωή μας και από τις εμπειρίες.

Newsroom ΔΟΛ / Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις

Περίπου 15.000 κενές θέσεις Με ελλείψεις και χωρίς το βιβλίο Ιστορίας αρχίζει η νέα σχολική χρονιά
10/09/07 13:00

Αθήνα: Περισσότεροι από 10.000 δάσκαλοι στα δημοτικά και 5.000 καθηγητές γυμνασίων και λυκείων θα απουσιάζουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς λόγω των εκλογών δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί των αναπληρωτών και των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής.
Στις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό προστίθενται και ορισμένες σε βιβλία, όπως συμβαίνει π.χ. με το νέο διορθωμένο βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, το οποίο, όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί, δεν έχει φθάσει ακόμη στα σχολεία.

Σε δηλώσεις του ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος, δήλωσε ότι το βιβλίο δεν έχει τυπωθεί, αφού το Εθνικό Τυπογραφείο ασχολήθηκε κυρίως με το προεκλογικό υλικό των υποψηφίων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εκτύπωση.

'Οπως σημειώνουν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, τα κενά στα σχολεία δεν θα καλυφθούν πριν σχηματισθεί πρώτα η νέα κυβέρνηση και ορισθεί ο νέος υπουργός Παιδείας.

Από την πλευρά τους, πάντως, στελέχη του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν ότι διορισμοί αναπληρωτών και ωρομισθίων έχουν γίνει και τα όποια κενά προκύψουν στην πορεία θα καλυφθούν.

Μάλιστα, ο γγ του υπουργείου Παιδείας τόνισε ότι την Τρίτη θα διοριστούν και ωρομίσθιοι για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, ύστερα από έγκριση που δόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σχετικά με τις ελλείψεις, στελέχη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), εκτιμούν ότι την Τρίτη θα λείπουν από τα δημοτικά περισσότεροι από 10.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα ολοήμερα σχολεία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δ. Μπράτης, στην περιοχή της Ημαθίας καταγράφονται 200 κενές θέσεις σε εκπαιδευτικούς, στη Δυτική Αττική 300, στην Κέρκυρα 70, στη Μαγνησία 180, στην Αιτωλοακαρνανία 150 κτλ.

Προβλήματα και στους παιδικούς σταθμούς

Ο Σωτ. Σκαρτσίλας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ προσθέτει πως εφέτος σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στις εγγραφές προνηπίων (ηλικίας τεσσάρων ετών) στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς τα δημόσια νηπιαγωγεία έδωσαν προτεραιότητα στα νήπια (πέντε ετών), που πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά.

«Υπολογίζεται ότι 60.000 προνήπια έμειναν εφέτος εκτός δημόσιων σχολείων και στράφηκαν στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ιδιωτικά σχολεία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κενά σε διδακτικό προσωπικό θα έχουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΟΛΜΕ. Οπως αναφέρει ο Γρ. Καλομοίρης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, λόγω του προεκλογικού κλίματος δεν συζητήθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης 700 εκπαιδευτικών στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, όπως και στα σχολεία ειδικής αγωγής.

«Την ίδια στιγμή δεν έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την κάλυψη των κενών σε αναπληρωτές και ωρομισθίους, με αποτέλεσμα το νωρίτερο που θα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή να είναι στις 25 Σεπτεμβρίου» σημειώνει ο κ. Καλομοίρης.

Στελέχη της Ομοσπονδίας εκτιμούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα οι κενές θέσεις σε καθηγητές στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια θα ξεπερνούν τις 5.000 και σημειώνουν ότι δεν αναμένεται να ξεκινήσει εγκαίρως η λειτουργία των προγραμμάτων της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Κριτική από το ΠΑΣΟΚ

Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με τεράστια προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η ανεύθυνη προσφυγή στις κάλπες, που ανακοινώθηκε στα μέσα του Αυγούστου, προκάλεσε πρωτοφανή προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα.

» Όλες οι διαδικασίες προετοιμασίας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων έχουν παγώσει. Τα κενά είναι τεράστια. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για 15.000 κενές θέσεις δασκάλων και καθηγητών.

» Ακόμη και στα πιο ευαίσθητα πεδία, η κατάσταση είναι τραγική. Στα ειδικά σχολεία, δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων για αποσπάσεις. Οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων δεν έχουν γίνει, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει, από την αρχή της χρονιάς, κανένα ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο, και καμία τάξη υποδοχής ή φροντιστηριακό τμήμα, για αλλοδαπούς μαθητές» αναφέρει, μεταξύ άλλων.Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=830340&lngDtrID=244

ΟΙ ΔΙΑΖEΥΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΣΥΓΑΠΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

goneas2005@yahoogroups.com

www.sos-sygapa.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια των παροχών λόγω εκλογών, ακούσαμε για επί πλέον βοηθήματα
σε πολύτεκνους, εξομοίωση των τριτέκνων με πολύτεκνους, μονογονικές
οικογένειες, επίπλέον γονικές άδειες για 2,3,4 παιδιά, ισότητα,
κτλ.....
Μα...... όλα αυτά αφορούν μόνο το ένα εκατομμύριο χωρισμένων γυναικών,
διότι μόνο οι μητέρες, στην Ελλάδα έχουν την επιμέλεια-γονική μέριμνα.
Τι γίνεται με τους πατεράδες-άνδρες?
Θα εξομοιωθεί το όριο ηλικίας τους στη συνταξιοδότηση?
Θα δοθούν διά Νόμου ίσες γονικές άδειες σε διαζευγμένους πατεράδες?
Θα αφαιρείται το ποσό διατροφής από την φορολογία?
Θα λαμβάνονται υπ'όψη τα έξοδα ταξιδιού, εξόδων επικοινωνίας?
Θα γίνεται αυτόματη αναπροσαρμογή διατροφής σύμφωνα με τις τιμαριθμικές
τιμές και τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών (ξεκινώντας από 80 ευρώ
μηνιαίως όπως αναγνωρίζεται διεθνώς και από το ΙΝΚΑ)?
Θα θεωρείται ο πατέρας ως άνθρωπος που μπορεί να πάρει δάνειο έχοντας
παιδιά?
Θα υπάρχει ίση μεταχείρηση σε όλα?
Γιατί δεν ενδιαφέρεται η Πολιτεία για το τόσο σοβαρό θέμα?
Το ζήτημα είναι πολιτικής βούλησης.
Κάποιος έλεγε εύστοχα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι: Οι
ζωντανοί, οι νεκροί και οι διαζευγμένοι μπαμπάδες. Αυτοί είναι θύματα
κοινωνικού ρατσισμού.

To Κράτος, πρώτα δημιούργησε (ή υποβοήθησε) να χωρίσουν ένα εκατομμύριο οικογένειες και στη συνέχεια προσφέρει παροχές στις μονογονικές οικογένειες (μητέρα με παιδιά). Ο πατέρας έχει εξωστροκιστεί βίαια πολλές φορές και με δικαστικές αποφάσεις.
Στις επερχόμενες εκλογές τα μέλη και οι φίλοι μας θα σκεφτούν πολύ καλά
εάν πάνε να ψηφίσουν. Στις προηγούμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση
έκαναν όλοι αποχή.

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και εθελοντές,
Αυτό το καλοκαίρι προστέθηκαν δεκάδες άλλα μέλη που ζητούν
απεγνωσμένα από τον ΣΥΓΑΠΑ βοήθεια (όπως τα 22.000 άτομαπου ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί μας). Η βοήθεια αυτή έγκειται:
1) Στο πρόβλημα επικοινωνίας πατέρα παιδιού μετά την διάσταση. Ακόμη
και σε κατασκηνώσεις, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία όπου βρίσκονται τα παιδιά τους κτλ απαγορεύουν τους πατεράδες να προσεγγίζουν.
2) Οικονομική καταστροφή από δικαστήρια επιμέλειας, κτλ. Επίσης,
υπέρογκες διατροφές (που ξεπερνούν κατα πολύ τα εισοδήματα του πατέρα) με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, κτλ
3) Αφαιρείται παράνομα από δικαστές η γονική μέριμνα από τον πατέρα.
Επίσης, Εισαγγελείς δεν αφαιρούν τη γονική μέριμνα από μητέρες -
τυράνους (άρθρο 1532).
4) Δεν υπάρχουν οικογενειακοί δικαστές - διαστήρια με αποτέλεσμα τον
εξευτελισμό του πατέρα (διότι πάντα έχει άδικο στα δικαστήρια, αυτή
είναι η νοοτροπία).
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να βρίσκονται σε απόγνωση πατέρες,
γιαγιάδες, θείες, συγγενείς και να ζητούν στήριξη από εμένα προσωπικά και απο τα δικαστήρια (όπου και πάλι αδικούνται). Πολοί από αυτούς έχουν καταθέσει αναφορές, μηνύσεις και αγωγές κατά δικαστών και εισαγγελέων.
Ο ΣΥΓΑΠΑ έχει καταθέσει 17 σημεία-αιτήματα στην Πολιτεία και μάλιστα
ετοίμασε νομοσχέδιο σύμφωνα με αυτά που ισχύουν στο εξωτερικό.
Η επιτροπή της Βουλής συζήτησε (μετά από την κοινωνική πίεση) το θέμα
(εισηγήτριες: Κουντουρά-Μπερεντίτη) αλλά το θέμα έμεινε στάσιμο.
Από τη στάση αυτή της Πολιτείας - Κράτους εκτίθενται οι Δικαστές και
ΕΙσαγγελείς οι οποίοι είναι ανειδίκευτοι στην παιδική ψυχολογία.
Δεν υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες μέσα ή έξω από τα δικαστήρια με
ειδικευμένους πραγματογνώμονες οι οποιοι θα κάνουν εισηγήσεις στους
δικαστές
με σκοπό την σωστή απόφαση τη στιγμή του διαζυγίου.
Τα διαζύγια αυξάνονται (ιδίως τώρα το καλοκαίρι), μισά ζευγάρια
χωρίζουν και
δεν υπέρχει παιδεία - κουλτούρα στην Ελλάδα για να αποτρέψει να
υπάρχουν κατεστραμένα παιδιά και γονείς. Κάποιοι δικηγόροι παίζουν ένα αρνητικό ρόλο.
Δεν τηρούνται τα δικαιώματα του παιδιού. Είμαστε η μόνη χώρα όπου 99,6%
δίδεται η επιμέλεια στη μητέρα και υπάρχει τόσο μεγάλη καταστροφή του
πατέρα και του συγγενικού του περιβάλλοντος.
Εχω αφιερώσει τη ζωή μου στον αγώνα δικαιωμάτων του παιδού και του
πατέρα-άνδρα αλλά παρατηρώ μια εγκληματική αδιαφορία.
Εχω καταθέσει εισηγήσεις στα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού,
Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Δ. Τάξης, Εσωτερικών, κτλ δίχως αποτέλεσμα.
Το μέλλον της Ελλάδος διακυβέβευται από την έλλειψη παιδιών και μάλιστα
όχι ψυχολογικά μειονεκτούντων, στερημένων του πατέρα.
Το ζήτημα είναι πολιτικό.
Η παροχολογία για τις μονογονικές οικογένειες μόνο ευνοεί την αύξησή
τους με την διαδικασία του διαζυγίου που βγαίνει εύκολα στην Ελλάδα.
Θα μπορούσε το θέμα να είναι στην καθημερινή ειδησεογραφία.
Στηρίξτε την προσπάθειά μου. Οργανώστε τα τοπικά συμβούλια πόλεων.
Δεν απογοητευόμαστε. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΓΑΠΑ
Νίκος ΣΠΙΤΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ:

goneas2005@yahoogroups.com
www.sos-sygapa.eu

Μείωση του ποσοστού των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο 16,7% το 2006 από 18,2% το 2003

ΚτΠ: Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με τις χειρότερες επιδόσεις
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 13:04

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν για την πρόοδο της Κοινωνίας της Πληροφορίας και τη χρήση των νέων τεχνολογιών, η Ελλάδα «συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις, με ενδείξεις διεύρυνσης του χάσματος που τη χωρίζει από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Αυτό προκύπτει από απάντηση της αρμόδιας Επίτροπου Βίβιαν Ρέντινγκ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ειδικά όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η Επίτροπος της Ε.Ε. σημειώνει ότι «οι επιδόσεις της Ελλάδας βρίσκονται συνήθως κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο, τόσο για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, όσο και προς τις επιχειρήσεις, με σημαντική διαφορά όμως μεταξύ των δύο».
Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία το ποσοστό των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τους πολίτες μείωθηκε από 18,2% το 2003 στο 16,7% το 2006, ενώ ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός μέσος όρος είναι 36,8%.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι κάπως καλύτερη όσον αφορά τις επιχειρήσεις όπου το ποσοστό των διαθέσιμων υπηρεσιών βρίσκεται πιο κοντα στον ευρωπαικό μέσο όρο.

Προβλήματα υπάρχουν και όσον αφορά την ποιότητα των διαθέσιμων παρεχόμενων υπηρεσιών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Επίτροπος Ρέντινγκ, «το επίπεδο εξειδίκευσης και συνθετότητας όλων των επιγραμμικά παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών (που συνεπάγονται πλήρη συναλλαγή με αμφίδρομη αλληλεπίδραση) είναι γενικά χαμηλό, μολονότι είναι χαμηλότερο για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες από ό,τι για τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την Επίτροπο, οι αρνητικές αυτές επιδόσεις της χώρας μας οφείλονται σε «βαθειά ριζωμένες αδυναμίες στην κάλυψη και τη διείσδυση της τεχνολογίας ευρυζωνικών τεχνολογιών καθώς και στη χρήση του Ίντερνετ, το οποίο, κατά κύριο λόγο, περιορίζεται στις βασικές λειτουργίες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της πλοήγησης στο Διαδίκτυο». «Μεταξύ των υπολοίπων αδυναμιών περιλαμβάνεται το πολύ χαμηλό ποσοστό χρήσης προσωπικών υπολογιστών (PC) τόσο από τους σπουδαστές όσο και από το διδακτικό προσωπικό, καθώς και πολύ περιορισμένες δεξιότητες των υπαλλήλων όσον αφορά τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ)», προσθέτει η κ.Ρέντινγκ.

Καταλήγοντας η αρμόδια Επίτροπος κ. Ρέντινγκ επισημαίνει «ότι η χαμηλή ευρυζωνική κάλυψη, η χαμηλού επιπέδου παροχή επιγραμμικών δημόσιων υπηρεσιών (ιδίως στους πολίτες) αφενός και η μη ικανοποιητική αφομοίωση των υπηρεσιών, το χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων ΤΠΕ και χρήσης προσωπικών υπολογιστών, ακόμη και μεταξύ των σπουδαστών και του διδακτικού προσωπικού αφετέρου, δημιουργούν ένα αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο».
Και υπογραμμίζει πως «είναι αναγκαίο να αναληφθεί σε όλα τα επίπεδα αποφασιστική κυβερνητική δράση, βάσει μιας ισόρροπης και ολοκληρωμένης προσέγγισης που να αποβλέπει στην ενίσχυση τόσο της προσφοράς, όσο και της ζήτησης, προκειμένου να συμβάλει στη διάρρηξη του απαξιωτικού αυτού κύκλου».
« Αφιερώνουμε την απάντηση και τα στοιχεία της Κομισιόν στην αυτοεπαινούμενη κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και τους προκατόχους της. Το μεγάλο ψηφιακό χάσμα που χωρίζει την Ελλάδα από τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, καταδικάζει την χώρα μας σε ρόλο ουραγού σε κρίσιμους τομείς και για αυτό υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες», σχολίασε σχετικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ ο Δ. Παπαδημούλης.

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2007

Το ύστατο «χαίρε» Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Ιταλό τενόρο Λουτσιάνο Παβαρότι
08/09/07 16:56

Μοντένα: Υπό τους ήχους του Αβε Μαρία του Βέρντι έγινε η κηδεία του Λουτσιάνο Παβαρότι, ενώ χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από τον καθεδρικό της Μοντένα το Σάββατο για να πουν το ύστατο χαίρε στον Ιταλό τενόρο.
Στην κηδεία παρέστη η οικογένειά του, αξιωματούχοι, φίλοι και δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές από ολόκληρο τον κόσμο.
Στην γενέτειρα του Παβαρότι βρίσκονται επίσης ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Ρομάνο Πρόντι, οι υπουργοί Πολιτισμού Φρανσέσκο Ρουτέλι και Αμυνας Αρτούρο Παρίζι, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και ο Ιρλανδός τραγουδιστής Μπόνο.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι, καθώς και παίκτες της Γιουβέντους, της αγαπημένης ομάδας του Παβαρότι.
Σε συλληπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ', το οποίο διαβάστηκε στην αρχή της τελετής, ανέφερε ότι ο Παβαρότι «είχε τιμήσει το θεϊκό δώρο της μουσικής μέσα από το εκπληκτικό ερμηνευτικό του ταλέντο».
Η εκκλησία ήταν στολισμένη με τα αγαπημένα άνθη του Παβαρότι, τα ηλιοτρόπια. Στην τελετή βρισκόταν η σύζυγος και οι κόρες του, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα της τετράχρονης κόρης του.
Ο φλαουτίστας Αντρέα Γκριμινέλι έπαιξε τον «Χορό των Ευλογημένων Πνευμάτων» από την όπερα του Γκλουκ «Ορφέας και Ευρυδίκη» και ο τενόρος Αντρέα Μποτσέλι τραγούδησε το «Ave Verum Corpus» του Μότσαρτ.
Εντός του καθεδρικού ναού βρίσκονταν περίπου 800 άτομα, αλλά δεκάδες χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την κηδεία από μία τεράστια οθόνη που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Μοντένα.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές από το βράδυ της Πέμπτης όταν η σορός εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σχεδόν 100.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής, μεταξύ τους ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Η άρια «Nessun Dorma» πρόκειται να ακουστεί πριν από τους αγώνες των εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων της Ιταλίας και της Αγγλίας για το Euro 2008 που θα διεξαχθούν το Σάββατο, ως έκφραση τιμής προς τον τενόρο.
Στις μεγάλες όπερες του κόσμου, στη σκηνή των οποίων ο Παβαρότι πρωταγωνίστησε στη διάρκεια της 45χρονης καριέρας του, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ο Παβαρότι, γνωστός και ως «βασιλιάς των ψηλών ντο», πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε ηλικία 71 ετών μετά τη μάχη του με τον καρκίνο στο πάγκρεας για περισσότερο από έναν χρόνο.

με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γαλλικό
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=830119&lngDtrID=253

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...