............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Ερωτήματα για τη διαχείριση κονδυλίων του ΥΠΠΟ από τον Χρ.Ζαχόπουλο

«Περίεργες» υποθέσεις με Κονδύλια άνω των δύο δισ. ευρώ

ΑΠΕ Κονδύλια άνω των δύο δισ. ευρώ διαχειρίστηκε ο Χρ.Ζαχόπουλος στο υπουργείο Πολιτισμού από το 2004
Αθήνα Πολλά ερωτήματα για τη διαχείριση κονδυλίων του υπουργείου Πολιτισμού από ειδικούς λογαριασμούς, από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και από προγράμματα όπως η Κοινωνία της Πληροφορίας, αφήνει αναπάντητα η απόπειρα αυτοκτονίας του τέως γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ, Χρήστου Ζαχόπουλου.Όπως γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Ζαχόπουλος, ο οποίος διαχειρίστηκε από το 2004 «εν λευκώ» πάνω από δύο δισ. ευρώ στο υπουργείο Πολιτισμού, φαίνεται πως έχει στο ενεργητικό του ρεκόρ προσλήψεων συμβασιούχων στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, καθώς οι δαπάνες για την πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση έργου από 100.000 ευρώ το 2004, εκτινάχθηκαν σε πάνω από πέντε εκατ. ευρώ το 2005 και το 2006, ενώ φέτος αναμένεται να ανεβούν συνολικά σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.
Είχε επίσης ρεκόρ αποχαρακτηρισμών διατηρητέων κτιρίων ή μη χαρακτηρισμών ως διατηρητέων κτιρίων που πληρούν τους όρους και οικοπέδων με ενδείξεις αρχαιοτήτων, που θα έπρεπε να κηρυχθούν ως «αρχαιολογικοί χώροι» ή ήταν ήδη κηρυγμένα και αποχαρακτηρίστηκαν.
Ακόμη, για περισσότερες από 200 υποθέσεις που πέρασαν από τα χέρια του από το 2004 ως προέδρου (με διπλή ψήφο) του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου μιλούν μέλη του ΚΑΣ και του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.
Στελέχη Εφορειών Αρχαιοτήτων μιλούν επίσης για «αλλαγές προτεραιοτήτων» της τελευταίας στιγμής σε περιπτώσεις αρχαιολογικών έργων, όπως για παράδειγμα στην εύρεση του μεγάλου αρχαίου θεάτρου των Αχαρνών, που έμεινε στο... περίμενε, έναντι άλλων, ήσσονος σημασίας έργων.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού είναι ο Χρήστος Ζαχόπουλος...

Μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρόεδρος των πολιτιστικών σωματείων «Ηγησίπολις» και Λέσχη Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού «Ηδύπολις» και αντιπρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ανέμη», που έχει ιδρύσει η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή, Νατάσα.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις κατά καιρούς ιδιότητες του προσφάτως παραιτηθέντος από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.
Με την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή, ο Χρήστος Ζαχόπουλος, που έχει ξεκινήσει ως καθηγητής σε γυμνάσια της Θεσσαλονίκης (και συνδικαλιστής της Β' ΕΛΜΕ), ανελίχθηκε και στο κομματικό στερέωμα της Ρηγίλλης, αναλαμβάνοντας τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ (1998-2000).
Με τον Κώστα Καραμανλή ο Χρήστος Ζαχόπουλος συνδέεται από το 1989, όταν ο πρωθυπουργός πέρασε στην πολιτική και πρωτοεξελέγη βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης.

* από το www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...